• Ford Transit 2012 CYFB motor 2.2 125PK Foutcode P1796 CAN Controller Circuit (Bus Off). Op onregelmatige momenten geeft de motor soms een foutmelding motorstoring en gaat dan in de noodloop. Wanneer ik de motor afzet en opnieuw start, is de melding weer weg en loopt de motor weer normaal. De laatste tijd heb ik het idee dat de motor stationair en vooral als de motor koud is, hij minder goed zijn toeren vasthoudt en sneller afslaat. Als ik op internet kijk, vind ik meerdere mogelijkheden, waaronder de krukassensor. Heeft iemand een idee wat de grootste kans is welk defect het kan zijn en of dat zelf te vervangen/repareren is?

    Gesteld op 26-5-2024 om 12:21 in forum Ford Transit Misbruik melden
    • Heb toe ook zoiets aan de hand gehad dat ie tijdens het rijden motorstoring aangaft en dan inhield als ik hem uitzetten en opnieuw starten deed ie het weer maar fout kwam steeds vaker ze hebben toen brandstof pomp vervangen toen was probleem opgelost maar spaarpotje was ook opgelost Geantwoord op 26-5-2024 om 12:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ons probleem is als volgd
      Na een ritje van 150 meter zette ik de motor uit. Na 3 minuten wilde ik opnieuw starten, de startmotor draaide maar de motor sloeg niet aan. Het voorgloeilampje bleef knipperen.

      De anwb en later de garage met de zekeringen na, onde emotorkap, en testen de relais. Allen goed
      Bij het inspuiten van gas, wilde de motor aanslaan.
      De anwb sloeg met een hamer tegen de dieseltank, geen resultaat, opgetankt, ook niet.
      Ik begreep dat op de brandstof pomp de sensor zi voor de start onderbreken.
      Diagnose, het management van de motor, reageert niet.
      Repareren met gebruikte brandstof pomp, 2 dagen sluitelen 5000 euro.

      Graag meedenken. Geantwoord op 26-5-2024 om 13:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als ik de antwoorden zo bekijk, dan begin ik steeds meer te denken dat het aan de brandstofpomp ligt. Weet iemand of deze ook zelf te vervangen is voor iemand met redelijke sleutel ervaring? Geantwoord op 26-5-2024 om 13:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De garage heeft 5000 euro begroot, nieuwe pomp niet te krijgen, met het vervangen van de pomp, ketting, en nog wat meer.
      2 dagen uitgetrokken Geantwoord op 26-5-2024 om 14:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoe zou ik het beste de diagnose zeker kunnen stellen? Of weet iemand een goede, maar correct geprijsde garage rondom Amersfoort? Geantwoord op 26-5-2024 om 15:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Gisteren de brandstofpomp uitgelezen. Druk varieert van 32KPa tot 150KPa, afhankelijk van gas geven. Dat lijkt in orde te zijn. Zou het nog een andere storing kunnen zijn? Geantwoord op 28-5-2024 om 07:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info