• Ik krijg ook de foutmelding E1, weet iemand hier de oplossing al voor?

    Gesteld op 17-1-2019 om 20:54 in forum Fit Bike Ride 5 iPlus Misbruik melden
    • Geachte,
      Gisteren 23 -01-2019 fit Bike Ride 5 i plus ontvangen, zelfde foutmelding, een knipperende E1 na 10 sec.
      Wat is hier aan te doen. Weet jij het inmiddels? Geantwoord op 23-1-2019 om 19:18

      Waardeer dit antwoord (31) Misbruik melden
    • Aangezien iedereen hier blijkbaar nogal egocentrisch is ingesteld. Zal ik de oplossing die men mij heeft aangereikt met jullie delen.
      Oplossing: In de behuizing van de hometrainer zit bij het vliegwiel een leessensor welke de snelheid meet. Dit werkt net als een fietscomputer op een gewone fiets. Op de spaak van het wiel zit dan een magneetje en op de voorvork van de fiets zit dan de leessensor. Wanneer de leessensor iets te ver van het magneetje verwijdert is, dan kan de snelheid niet worden gelezen en heeft het display code E01 aan. Zoek de leessensor in de behuizing. Ook zult u dan zien dat er bij het trappen telkens een magneetje langs de sensor komt. Schuif de leessensor iets meer richting het magneetje zodat hij er rakelings langs komt.
      Mvg
      Nick Geantwoord op 8-2-2019 om 15:22

      Waardeer dit antwoord (19) Misbruik melden
    • Beste Nick zou jij aub misschien plaatsjes of fotos kunnen toevoegen hoe je dit probleem met de leessensor/vliegwiel kan verhelpen? Geantwoord op 15-2-2019 om 22:08

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Beste Nick, ik ondersteun dit verzoek m.b.t de storing E1. Ik kom er, ook met jouw beschrijving, niet uit. Dus als je e.e.a. nog verder kunt/wilt verduidelijken, dan ben ik je zeer erkentelijk. Bij voorbaat dank.
      Jan. Geantwoord op 18-2-2019 om 16:48

      Waardeer dit antwoord (14) Misbruik melden
    • Ik had dezelfde melding, E-1 en ook geen Hartslag weergave, alleen een P. Stappen hierboven gevolgd, halen body uit elkaar geschroefd, sensor zat perfect. Alles weer in elkaar. Daarna de sensoren in de handvaten los geschroefd, bleek 1 kant niet aangesloten te zijn. Kabeltjes eraan gemaakt en alles werkt. Dus ik zou dat eerst even checken voordat je een vliegwiel gaat zoeken wat er niks mee te maken heeft haha. Geantwoord op 26-5-2023 om 22:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info