• Bij opstart valt ketel uit code 133 .Geeft ontsteking en vlam en na 2 seconden gaat in foutcode 133.

    Gesteld op 20-5-2017 om 22:25 in forum Elco Thision S Misbruik melden
    • Code 133 is geen vlamvorming, dit kan diverse oorzaken hebben. U zult een installateur in moeten schakelen.

      Met vriendelijke groet,
      Daniël Geantwoord op 21-5-2017 om 11:15

      Waardeer dit antwoord (16) Misbruik melden
    • Beste
      Heeft u de oorzaak kunnen achterhalen? Ik heb dezelfde fout gehad drie maanden geleden, de installateur vertelde me dat er een nieuwe printplaat zou moeten geïnstalleerd worden, kostprijs 600 euro. S'avonds had ik de ketel nog es gereset en bij wonder ging hij weer tot gisteren. Er waren elektriciteitswerken en nadien geeft mijn ketel weer dezelfde code. Als ik me goed herinner had de ketel dit ook gedaan de eerste keer nadat de elektriciteit was uitgezet. Nu wil hij niet meer opstarten. Sommigen zeggen dat de printplaat een Siemans is, is dat zo? En zou je die goedkoper kunnen krijgen? Is het nog de moeite om dit te doen, er zijn al verschillende stukken vervangen geweest op korte periode, m.a.w. ik heb er toch al een redelijk bedrag ingestoken.

      Alvast bedankt voor uw antwoord.
      Groeten
      Eveline Geantwoord op 20-12-2020 om 09:38

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Bij plaatsen van de digitale meters schakelt men de elektriciteit uit en sluit men gas af -ook deze naar de ketel blijkbaar- om geen gas uit de leiding naar de ketel te laten ontsnappen..
      Kijk na het plaatsen van deze digitale meters goed na of de voeding van de gas (hoofdtoevoer) en deze naar de ketel terug zijn opengedraaid. Indien alleen de elektriciteit terug is ingeschakeld en de gaskraan naar de ketel niet is opengezet, krijgt men de foutmelding 133. Dan ketel uitzetten, gastoevoer openzetten, ketel inschakelen en dan is het probleem (meestal) opgelost.
      GM.
      Geantwoord op 3-4-2023 om 22:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Heb hetzelfde probleem gehad. Elektriciteitswerken laten doen in huis, erna werkte het warm water niet meer. De display gaf een knipperend afwisselende foutmeldingscode 1-33. Heb de fase en nulleider omgewisseld aan de kast en het probleem was opgelost. Met andere woorden: de stroomtoevoer die aan de kast toekomt (meestal 3 kabels bestaande uit een geel-groene dat is de aarding, en een blauwe en bruine) moeten worden omgewisseld, niet de aarding maar de blauwe en bruine. Voor je dit doet uiteraard de stroom uitzetten(!!!!).

      Kast terug aanzetten, 2 seconden op reset drukken en het probleem was opgelost. Geantwoord op 14-8-2023 om 13:34

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info