• Beste,
    Vandaag een BGT63 geïnstalleerd. Bij afstellen mooi de handleiding gevolgd maar hij blijft echter vanzelf open en dicht gaan. Wat kan hier de oorzaak zijn? Moet ik het leerproces zelf stoppen of doet hij dit zelf? Moet hij de eindschakelaars gebruiken of eerst op een object botsen?

    Alvast bedankt,
    Jelle

    Gesteld op 23-2-2023 om 20:25 in forum Einhell BGT 63 Misbruik melden
    • Hoi Jelle;
      1) Controleer eerst of je de beide eindschakelaars nauwkeurig hebt in of afgesteld ?. Want dat is héél belangrijk.
      2) Dan het leer proces herhalen of het beste opnieuw instellen.
      Dan zou hij het moeten doen .
      3) Heb je de rail goed ongevet ?. 2 x per jaar invetten.
      Ik heb hen ook maar ik vind het elektisch gedeelte véél en véél te licht gemaakt.
      De handleiding gooed doornemen.
      () Zou je die (want ik ben hem kwijt) naar mij willen mailen ; hjmschrooten@ziggo.nl
      Op dit moment is het koud en als ik de deur open of dicht maak dan kreunt hij zodanig dat ik denk hij blijft stil staan. De slede gaat vrij langzaam vind ik. Ik heb zelfshet lampje er maar uit gehaald want zonder dat lampje of mét geeft een groot verschil in de werking van het motortje.
      Suc 6
      Harrie Schrooten

      Geantwoord op 23-2-2023 om 20:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Harrie,
      De handleiding die ik heb is dezelfde als die ik kan terugvinden in dit forum als op andere sites.
      De terugmeldingen staan goed want daar reageert hij mooi op. Maar volgens de handleiding moet hij na twee keer open en dicht stoppen maar hij blijft dus gewoon open en dicht gaan. Wel met tijdsinterval van ongeveer een halve minuut. Als ik tussendoor de drukknop test dan werkt dit ook gewoon maar ik vertrouw hem niet omdat hij gewoon vanzelf terug dicht en open gaat. Hij hang bij mijn schoonzus en ik zal morgen of overmorgen niet meer kunnen testen.
      Maar het is inderdaad een zeer licht ding en elektrisch is het ook maar pover. Maar mijn schoonzus had deze nog liggen. Bouwjaar 2008 …
      Heb ook gemerkt dat hij hard zijn best moet doen. Zonder veren aan de poort lukt het niet. Dat van die lamp ga ik dus ook nog eens testen. Geeft hem wat extra power want de lamp gaat zeer zachtjes branden als hij de poort omhoog moet trekken.

      Groeten
      Jelle Geantwoord op 23-2-2023 om 21:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het is wel de bedoeling dat die veren gemonteerd worden aan de deur.
      Ook dat moet nauwkeurig gebeuren enwel zodanig dat de deur in balans is bij het handmatig openen of sluiten ervan . Dus niet vast gemaakt aan de slede. Als dat niet het geval mocht zijn dan kun je dat duidelijk horen aan de motor of die er op dat moment veel of minder moeite mee hee heeft . Geantwoord op 23-2-2023 om 21:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste,
      Klopt, vandaar dat ze er terug aanhangen. Heb wat geëxperimenteerd om te zien wat mogelijk was. Maar momenteel geraakt hij volledig open en toe alleen bij het ‘leerproces’ blijft hij bewegen. Hij ziet de eindschakelaars ook want daarop reageert hij. In de handleiding staat alleen dat hij zijn ‘hindernis’ met een kracht van 150N/m moet detecteren. Al heb ik het idee dat dat bij een eindschakelaar niet het geval is. Kan iemand mij de stappen zeggen die je zelf hebt gevolgd bij het leerproces?

      Groeten
      Jelle Geantwoord op 24-2-2023 om 08:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Je hebt de gebruikers handleiding.
      Kijk en lees goed en aandachtig door wat er op blz 37 daarover geschreven is.
      V.w.b Die schakelaars.
      Die het dichts bij de moter zit die zorgt ervoor dat als de deur gropend wordt en de slede hem aanraakt de motor doet stoppen.
      Je zou her ook kunnen uit proberen door net de vinger in het begin daarop te drukken, zodoende weet je of de schakaar werkt of niet.
      Suc 6 Geantwoord op 24-2-2023 om 12:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste,
      Zal ik eens testen. Al werkt hij volgens mij wel want daarop gaat hij terug dicht. Ik hou jullie op de hoogte.

      Gr
      Jelle Geantwoord op 24-2-2023 om 12:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info