• Hoe sluit ik een recente nieuwe boiler Daalderop 80 l. mono-Plus koper, veilig af? Het huis is momenteel niet bewoond, vandaar mijn vraag.

    Gesteld op 11-7-2016 om 09:01 in forum Daalderop Mono-plus Misbruik melden
    • In principe zou het verwijderen van de stekker voldoende moeten zijn. Alleen adviseren wij de boiler leeg te laten lopen om bij later gebruik legionellabesmetting te voorkomen.

      Haal de steker uit de wandcontactdoos, b. Draai de hoofdkraan en indien aanwezig de stopkraan van de inlaatcombinatie dicht. De toevoer naar de boiler is dan afgesloten, c. Draai de warmwaterkraan open zodat de druk in de boiler wegvalt, d. Koppel de aansluitbuizen/slangen los, e. Neem de boiler weg en keer deze boven de gootsteen of wastafel om. Het water loopt dan weg via de boileruitlaat. 1.2 Close-up® en E-boilers Afhankelijk van de installatie kan de boiler volgens het lagedruksysteem (LD) of volgens het waterdruk (WD) systeem zijn aangesloten. • Lagedrukaansluiting met LD-mengkraan zonder keerklep tussen kraan en boilerinlaat a. Sluit altijd eerst de spanning af, b. Sluit daarna de koudwatertoevoer naar de LD-mengkraan af of draai de hoofdwaterkraan dicht, c. Draai nu zowel de koud- als de de warmwaterkraan open, d. Koppel de linker aansluitbuis tussen boiler en kraan aan de boiler- of kraanzijde los. Het boilerwater zal nu via de uitloop van de LD-mengkraan weg lopen. Waarschuwing! Er kan een kleine hoeveelheid warm water uit de boileruitlaat lopen. • Lagedrukaansluiting met LD-mengkraan en keerklep tussen kraan en boilerinlaat a. Sluit altijd eerst de spanning af, b. Sluit daarna de koudwatertoevoer naar de LD-mengkraan af of draai de hoofdwaterkraan dicht, c. Vervang de uitloop van de kraan voor een dopmoer zodat de open verbinding tussen de uitloop van de kraan en de uitlaat van de boiler wordt afgedicht, d. Maak de rechter aansluitbuis, inclusief de keerklep, tussen de kraan en de boiler aan de boilerzijde los, Waarschuwing! Er kan een kleine hoeveelheid warm water uit de boilerinlaat lopen. e. Bevestig op de boilerinlaat een flexibele slang en leg het uiteinde van de slang af naar de afvoer of gootsteen, f. Verwijder tenslotte de dopmoer, die bij punt c is aangebracht, weer van de mengkraan. Hierdoor zal het boilerwater via de slang weglopen. • Waterdrukaansluiting a. Sluit altijd eerst de spanning af, b. Draai de hoofdkraan en de stopkraan van de inlaatcombinatie of inlaatmengkraan dicht. De toevoer naar de boiler is dan afgesloten, c. Draai een warmwaterkraan open zodat de druk in de boiler wegvalt en draai daarna de warmwaterkraan weer dicht, d. Koppel de toevoerleiding los van de boilerinlaat, Waarschuwing! Er kan een kleine hoeveelheid warm water uit de boilerinlaat lopen totdat het water in de boiler zich vacuüm heeft gezogen. e. Sluit op de boilerinlaat een flexibele slang aan en leg het uiteinde van deze slang af naar de afvoer ten behoeve van de afvoer van het boilerwater, f. Koppel de warmwaterleiding los van de boileruitlaat zodat het vacuüm in de boiler wordt opgeheven. Hierdoor zal het boilerwater via de boilerinlaat, met daarop de flexibele slang, weg lopen naar de afvoer.

      Voor het opnieuw vullen kunt u de handleiding hanteren Klik op deze LINK

      Met vriendelijke groet, Itho Daalderop Geantwoord op 11-7-2016 om 09:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info