• Goedendag,
    Is het mogelijk om de Itho Daalderop Mono Plus 150 ltr boiler (typenr. 07.14.28.054) aan te sluiten op een tijdschakelaar?
    Ik wil dat de boiler alléén overdag het water verwarmd, omdat ik veel stroom opwek met zonnepanelen. Die stroom wil ik zoveel mogelijk zelf gebruiken en dus zo min mogelijk terugleveren aan het energienet.
    Het idee is om de tijdschakelaar in te stellen op 10.00 uur tot 18.00 uur.

    Gesteld op 25-1-2024 om 04:43 in forum Daalderop Duo Misbruik melden
    • Uit de documentatie copieer ik het volgende: "E-boiler Mono-Plus
      Als u geen gebruik maakt van nachtstroom, dan is de
      Mono-Plus geschikt. De Mono-Plus heeft een verwarmingselement met hoog vermogen. Wilt u echter nog
      meer besparen, dan kunt u kiezen voor een Smartboiler."
      U heeft de boiler al maar het gaat mij om het eerste deel. U heeft geen dag en nacht aansluiting dus hij staat altijd aan. Niet duidelijk uit uw vraag is of het een 1 fase of 3 fase is..
      Maar er kan altijd een klok tussen bijvoorbeeld in de meterkast. Deze moet dan wel het vermogen kunnen schakelen anders moet er nog een relais tussen.
      U kunt kiezen voor een klok die ook weet wanneer de zon op komt en ondergaat zodat u tussen die tijden gaat verwarmen. wel zou ik de temperatuur iets hoger zetten dan 60 graden omdat hij b.v.na 16:00 uur uitgaat en wel tot 22:00 uur nog warm genoeg moet zijn. Alles is afhankelijk van uw gezinssituatie.
      Als u hem in de meterkast inbouwd zou ik ook een timer- of overbruggings schakelaar er in zetten voor het geval dat u toch meer warm water nodig heeft.
      Goed streven pv gebruiken wanneer het er is. Hou met de instelling ook rekening met piekuren in het net. Dus b.v. niet aan van smorgens 6 tot 9 of smiddags van 17:00 tot 20:00 Geantwoord op 25-1-2024 om 11:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het is een 1-fase Mono Plus boiler (type 07.14.28.054).
      In de MK zit een slimme meter met ‘normaal’ en ‘dal’ telwerk.
      Nu wil ik met een tijdschakelaar forceren dat de boiler alléén overdag gaat verwarmen.
      De vraag is of dat met deze Daalderop boiler in de praktijk gaat werken? Geantwoord op 28-1-2024 om 08:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Jazeker uw boiler staat dag en nacht aan alleen de nieuwe meter heeft 2 telwerken voor dacht en nacht en voor terugleveren ook dag en nacht. Echter is het TF signaal niet meer van toepassing tenzij hier een speciaal relais is geplaatst die gekoppeld is op de nieuwe meter. Maar zonder foto's is dat mogelijk te zien. Als het goed is heeft de boiler een apparte groep. Achter deze groep kan de klok. U kunt dit zelf gaan testen voordat u de klok koopt door de groep uit te zetten om bv 16:00 uur en weer aan te zetten om 9 uur. Heeft u om 8 uur nog warm water werkt het. En 150 liter is veel voor 2 man maar weinig voor 10 man.
      Suc6 met de test Geantwoord op 28-1-2024 om 12:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info