• Ik wil de warmtepomp van de combinair uitschakelen. Heb de blauw naar zwart en geel naar zwart stekkertjes op de warmtepomp losgemaakt Alleen dan geeft de ketel een andere foutcode. Hoe schakel ik de pomp uit zonder foutcodering en behoudt ik een werkende cv ketel?

    Gesteld op 30-12-2020 om 12:18 in forum Daalderop Daalderop CombinAir storingshandleiding Misbruik melden
    • Is er al iemand bij wie dit is gelukt, bij mij trekt de combinair op dit moment 10 kw stroom per 24 uur. heb dit gemeten omdat ik 900 kw hoger uit kwam dan de voorgaande jaren. dus wie weet hoe ik dit ding kan uitschakelen. de installateur snapt er ook geen biet van. Daalderop is alleen te bereiken voor storingen plus er werken maar een paar mensen die dit apparaat überhaupt snappen. De laatste monteur die ik van Daalderop had, wist er helemaal niets van. wat hij ook zelf erkende.

      Geantwoord op 14-2-2021 om 17:09

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Bij mij tot 15m3 per dag. Ik heb een ander stekkertje eruit getrokken en het apparaat van de muur gehaald. Het geloei is weg De druk is weg en het ZELF moeten zoeken naar oplossingen is weg. HEEEERLIJK maar goed alles is persoonlijk dus ook dit commentaar. ( van iemand die nog nooit heeft bij moeten betalen bij mn energie leverancier tot deze ketel) Geantwoord op 15-2-2021 om 22:43

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Ben heel benieuwd naar de oplossing. Afgelopen week onderhoud gehad en dit was werkelijk waar de laatste keer. Iedere keer na onderhoud werkt de ketel niet meer. Nu ook weer, volgens mij had de installateur de ketel anders ingeregeld. Volgens een andere monteur moest nu werkelijk Daalderop erbij komen, want er moest een nieuwe pomp en drieweg klep in. Gezegd dat we dat niet gingen doen en geeist dat hij samen met de vorige monteur de instellingen opnieuw moest instellen. Dat gedaan en hij doet het weer( volgens hen kwam het door de stekkers die niet tegelijk in het stopcontact gestoken waren en dat daardoor de apparaten niet met elkaar communiceerden) Wel met het nodige lawaai, verbruik ed. Maar daar raak je ook aan gewend:( Maar graag de tip om de waterpomp uit te kunnen schakelen. Geantwoord op 16-2-2021 om 08:25

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Nog geen oplossing gevonden om de combinair uit te schakelen?
      Zit nu met 4a5 keer per dag melding cc04, monteur heeft er weer een nieuwe printplaat ingestopt en nu dit weer.
      Daalderop heeft met deze Combinair wel een leuke kaskraker ontwikkeld. Niet voor het milieu maar wel om de consument te plukken.
      Hierbij houden ze zich wijselijk afzijdig en communiceren hier niet te veel over.
      Dit voorjaar gaat hij naar de stort en komt er een gewone en zuinige Remeha voor in de plaats.
      Jammer dat ze dit ooit op slinkse wijze de consument voor hebben weten te houden dat deze een E P C - reductie tot 0,27 kon behalen met één toestel.
      Heeft mij nu vanaf 2007 een slordige €10.000 gekost aan aanschaf en onderhoud en monteurs van Daalderop die het niet snappen.
      Ik heb andere woningen waar een simpele AWB ketel en Remeha calenta inhangen en daar heb ik al jaren geen extra kosten aan en doen gewoon wat ze moeten doen, zorgeloos verwarmen zonder ieder jaar weer afwachten wat het dit jaar weer heeft gekost..
      Geantwoord op 7-3-2021 om 16:52

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ik heb een aantal reparaties en reders gedaan en her systeem volkomen opnieuw i geregeld. Het laatste wat ik had was 6 kuub in de zomer en het hoogste 18 kyun gas in de winter Ik heb er andere ketel MERK noen ik niet eens maar v erbruik nu 4 kuub Tel uit je winst Geantwoord op 8-3-2021 om 01:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je kan als het goed is de systeem configuratie aanpassen naar een systeem zonder warmtepomp. Je moet er dan wel op letter dat je dan geen Lt zone meer hebt en er mogelijk te hoge temperaturen door de vloerverwarming lopen. Wij hebben 12 jaar geleden de daalderop combinair gekregen en 11 jaar geleden zijn daar leiding aangepast omdat er een fout in de installatie handleiding zat. Wij gebruiken in vergelijking tot andere erg weinig gas Geantwoord op 17-11-2021 om 21:06

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info