• Wij hebben daalderop combinair ketel met warmtepomp. Sinds een paar weken steeds de foutmelding cc04. Warm water werkt prima, vloerverwarming niet.
    Ik zie dat de vraag hier al heel vaak gesteld is, maar het antwoord over wat de foutmelding betekent is steeds anders....

    Kan iemand helpen:
    Wat betekent foutmelding cc04 en wat moeten we eraan doen?

    Gesteld op 16-11-2017 om 20:04 in forum Daalderop Daalderop CombinAir storingshandleiding Misbruik melden
    • Ik wou dat ik het wist. Heb dezelfde melding al enige tijd en niemand weet wat dit is.
      Heb op dit moment koud water dat is wat ik weel weet en voel :-) Geantwoord op 20-11-2017 om 20:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Code staat idd niet in de NL documentatie van de Combinair, maar heb ik wel via Google gevonden in een Engelstalige handleiding van de Combinair (Atmos CombinAir, maar is hetzelfde als de Daalderop):
      This code means that there is heat demand, but the CombinAir cannot transfer the heat to the installation. This is due to the fact that (part) of the installation is equipped with thermostatic radiator valves that are closed and that no bypass is installed, or is not open.
      Reset knop even indrukken, en storing gaat weer (even) weg. Als storing steeds weer terug komt, betekent dit dat het systeem vindt dat het de warmte niet kwijt kan. Dan werkt misschien de driewg regelklep niet meer goed. Geantwoord op 25-11-2017 om 18:41

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Wij hebben het zelfde probleem., volgens mij is de klep van slechte kwaliteit. is in 9 jaar al 4 of 5 keer vervangen . Geantwoord op 17-12-2017 om 20:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wij hebben de melding op het warm water display CC knipperend 02, dit is pas gekomen nadat de monteur is geweest. Warm water lijkt het te doen maar heb mijn vraag bij de vloerverwarming.
      Als het goed is komt er een monteur van Daalderop zelf. Jullie al een idee? Geantwoord op 15-1-2018 om 19:15

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • CC04 betekent dat de ketel zijn warmte niet kwijt kan. Bij mij kwam dit doordat mijn 3-wegklep (cv-gedeelte) vast zat en het CV water verwarmde terwijl ik aan het douchen was. Op de motor staat een A en een B, het steeltje moet naar A wijzen als je de stekker uit het stopcontact van het CV-gedeelte haalt.
      Je kan een nieuwe bestellen (artikel nr. 75.83.01.008S).
      Of je kan de motor van de klep afhalen (pinnetje aan de zijkant even indrukken en lostrekken) en met een tangetje de klep weer gangbaar maken. Klep beweegt ongeveer 30 graden. Sindsdien geen CC04 meer!
      Geantwoord op 7-12-2018 om 11:46

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Ook hetzelfde probleem hier:
      Wij hebben daalderop combinair ketel met warmtepomp. Sinds een paar weken steeds de foutmelding cc04. Warm water werkt prima, vloerverwarming wordt niet warm. Wie weet de oplossing hiervoor? Geantwoord op 16-11-2020 om 16:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dit antwoord kreeg ik van Itho-Daalderop:
      Deze code betekent dat er warmtevraag van de regeling is, echter de CombinAir krijgt deze warmte niet in de installatie. Dit komt door het feit dat (een deel) van de installatie is voorzien van thermostatische kleppen die gesloten zijn en dat er geen bypass is geïnstalleerd of niet is geopend. Mogelijke andere oorzaken: Lucht in de installatie LT zijde, pomp WP deel staat vast
      let op: als deze storing kom na vervangen van de print kan de instelling temperatuur zone niet goed staan. Staat onder c in het servicemenu.
      Geantwoord op 16-11-2020 om 21:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hier ook een Combinair uit 2008. In het begin heel veel storingen CC04. Tig keer (kosteloos) een monteur van Daalderop langs geweest en printplaten etc vervangen totdat ene Dennis de oplossing had. Heeft idd te maken dat de WP zijn warmte niet kwijt kan. Je hoort dit ook omdat de WP vlak voor het moment van CC04 erg 'zwaar' draait. Uiteindelijk zijn er 2 oplossingen aangedragen. 1. Er is een tijdsinstelling aangepast via een laptop (volgens mij niet beschikbaar in installateursmenu) waardoor de WP eerder afslaat en niet de kans krijgt een CC04 te veroorzaken. 2. De eerste versie van het waterzijdige installatieschema van Itho-Daalderop bleek incorrect. Zij hebben dit later zelf veranderd adhv het nieuwe verbeterde schema. Na oplossing 1 was CC04 bij ons al weg. Nu in de afgelopen 15 jaar geen problemen meer gehad, anders dan een enkele storing bij heel koud weer. (Overigens zitten er bij ons zowel bij zone 1 vloerverwarming en zone 2 radiatoren er vanaf het begin een bypass in omdat er met zone- en radiatorthermostaten gewerkt wordt) Destijds nooit geprobeerd, maar het kan zijn dat als er altijd flow is in zone 1 de fout wellicht niet optreedt. Geantwoord op 14-1-2024 om 17:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Toevoeging op voorgaande post van 14-1-2024 17.30
      Uit mijn aantekeningen nav bezoek monteurs: CC04: geen vraag, compressor blijft doorlopen waardoor retourtemperatuur ( door bypass ) veel te hoog oploopt en storing CC04 veroorzaakt.
      Minimale looptijd van compressor is veranderd van 300 sec naar 60 sec waardoor de compressor wel kan afslaan op retourtemperatuur. (In de test gebeurde dit toen bij 36 graden)
      Het vernieuwde waterzijdige aansluitschema heeft meer met juiste flows te maken. De combinatie van een hoge pomp stand en verkeerd aansluitschema zorgde er bij ons voor dat het systeem niet boven de 32 graden kwam. Het verbeterde voorschrift (aansluitschema) voorkomt dit. Geantwoord op 14-1-2024 om 17:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info