Taal Documenttype Pagina's
English Gebruiksaanwijzing 83 Naar de handleiding
English Gebruiksaanwijzing 83 Naar de handleiding
English Gebruiksaanwijzing 112 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Mijn router geeft een oranje lichtje, ik heb hem al uit en aan gezet maar hij doet het niet meer. Gesteld op 22-4-2015 om 11:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Koppel alle UTP kabels los achteraan (LAN input en Poorten uit) neem een fijn stokje zoals een tandenstoker (die past daar heel goed in) naast de 12 v aansluiting zit een klein gaatje dat is de RESET steek de tandenstoker erin en hou dat ongeveer 1 min ingedrukt tot je ziet dat alle lichtjes flikkeren. Nu staat je router weer in de " fabriek instelling "

   Sluit nu eerst je LAN input aan dat is de kabel die van je modem komt. Wacht even je zal zien dat je lichtjes weer opnieuw flikkeren. Wat wil zeggen dat je router nu een ip adres krijgt van je modem (en dus van het internet) sluit nu een UTP kabel aan op een computer en typ " Link " (haakjes weg laten) dat is het adres van je router en vul als wachtwoord in " admin " (naam is niet nodig) als alles goed is ben je nu ingelogd in de router ?

   Het aller éérste wat je nu moet doen is een users naam nemen die bij voorkeur niet in een woordenboek voorkomt een goeie tip is dialecte namen gebruiken. En als wachtwoord een serie van 64 karakters met kleine letters , hoofletters , symbolen zoals € , @ , # , ^ , § , ( , ç , kommas en punten enz das nodig om het voor hackers zo lastig en zo moeilijk mogelijk te maken om je router te hacken. LET OP ! het is bij wet verplicht om een wachtwoord aan te maken op je router.

   Als iemand met slechte bedoelingen (mis) gebruikt maakt van je wifi aansluiting via je router dan draai jij daar voor op als de gerechtelijke instantie je gegevens opvragen ivp met alle het verkeerd dat over jou internet verbinding gaat en dat over het laatste jaar.

   Vandaar dat het van belang is om een zeer sterk (users) gebruikers naam aan te maken en een zeer lang en ook zeer moeilijk wachtwoord. Schrijf dat ergens op en leg dat op een plek die jij alleen kent en deel je gegevens met niet vooral als die daar geen belang bij hebben (op een memo stick opslaan kan natuurlijk ook) als het echt nodig is kan je altijd de router terug resetten in de fabriek instelling. En dan begint alles weer van vooraf aan maw van nul zoals nu want je moet ook nog enkele andere instellingen aanpassen.

   Ik werk met juist de zelfde router van het zelfde type en dat " oranje lichtje " waarvan sprake dat heb ik al verschillende malen meegemaakt dat wil zeggen dat de router vast is gelopen en daar is maar één oplossing voor terug resetten in de fabrieks instelling.

   Ik hoop dat je dit lees en wens je veel sterke ? als je er nog niet uitkomt raadpleeg dan eens een forum daar zitten vaak mensen op die net het zelfde probleem hebben of juist weten wat er aan de hand is Geantwoord op 27-5-2015 om 01:17

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Ik heb mijn naam van wifi veranderd en nou doet d link niet meer Gesteld op 18-4-2015 om 12:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je wifi naam op de router en de wifi naam op je pc of lat top niet 100 % juist het zelfde is dan zal je wifi verbinding dus niet werken. Je moet je pc of lap top heropstarten en ook je router rebooten vanuit je pc of lat top door naar je router te gaan Link user naam + wachtwoord invullen om in je router naar binnen te gaan. Geantwoord op 27-5-2015 om 01:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik ben mijn cd van mijn router kwijt model DIR-615
  waar kan ik het terugvinden voor hem te installeren Gesteld op 27-6-2014 om 23:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik denk dat je de CD rom bedoelt met de handleiding ? ga hier eens kijken dit is wel de Engelstalige Handleiding Link

   Zoeken op het web kan wonderen doen , maar dan moet je er wel iets voor doenGeantwoord op 27-5-2015 om 01:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb het geprobeerd in te stellen op mijn telefoon. ik heb alle stappen gevolgd maar hij doet het niet. en als ik hem prbeer te vinden ziet hij hem nniet Gesteld op 12-5-2014 om 13:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Reboot de router eens om te beginnen vaak is dat een oorzaak maar niet zeker , maar de kans is groot dat je telefoon niet geschikt is of de router te oud voor je telefoon ? ik heb met (mobiele) telefoons géén enkele ervaring. Stap eens eens pc winkel binnen of stel aan hun de vraag zij volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en zijn vaker veel beter op de hoogte Geantwoord op 22-5-2014 om 16:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe kun je de naam veranderen en wachtwoord in d-link 615 Gesteld op 31-3-2014 om 19:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ga naar " Maintenance " en dan " Device Administration " daar kan je de (users) gebruikers naam + wachtwoord veranderen Geantwoord op 27-5-2015 om 01:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • MIJN D-LINK ROUTER WERKT SINDS GISTEREN NIET MEER EEN WORDT NIET GEDETECTEERD IN MIJN NETWERKCENTRUM.
  ALS IK DE ROUTER MET EEN USB KABEL AANSLUIT WERKT HIJ WEL OP MIJN PC.
  ALS IK DE KABEL VAN DE MODEM RECHTSTREEKS OP MIJN PC AANSLUIT HEB IK WEL EEN INTERNET VERBINDING LANGS DE KABEL HET PROBLEEM LIGT DUS DUIDELI9JK BIJ D-LINK EN ALLE KABELS ZIJN IN ORDE.
  WAAROM WORDT D-LINK NIET GEDETECTEERD DOOR MIJN PC?
  ALLE LAMPJES OP DE ROUTER BRANDEN MAAR HET LAMPJE MET HET PIJLTJE BLIJFT FLIKKEREN, IS DIT NORMAAL?
  IK HEB MEERDERE MALEN DE RESET GEDAAN EN TOCH ZONDER RESULTAAT.
  GRAAG ASSISTENTIE OM DIT OP TE LOSSEN NAAR VOLGEND MAILADRES TE STUREN: jgeleleens@gmail.com
  Gesteld op 26-1-2014 om 16:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je via een utp kabel rechtstreeks vanuit de modem een signaal hebt op je pc dan is je modem ok en de kabel ook , als je daar de router tussen steekt en je hebt een signaal op je pc via utp dan is alles ok. Dat heb je nu ook gedaan. De fout hoeft niet in de D-Link DIR 615 te zitten.

   Maar ik werkt met het zelfde type router en bij mij werkt ook alles als ik via een UPT kabel werk en als ik via Wifi werkt dan zijn er soms problemen met het signaal. Als ik dan de router ga rebooten dan werkt alles weer normaal. Je moet eens kijken wie er in jou buurt op welk kanaal andere wifi netwerken zitten ? Download " inSSIDer " daarmee kan je zien welk wifi netwerken je ziet ? schrik niet maar dat zullen er vast wel heel veel zijn want de 2,4 GHZ band voor Wifi zit heel erg vol en hoe meer gebruikers hoe meer kans op storing. Om storing te vermijden kan je naar een ander kanaal gaan.

   Maar als er bij de buren bv een Microgolf Oven plots in gang schiet voor een 5 tal min dan kan jou wifi signaal gestoord worden en de boel valt dan weg. En daar in die richting moet je het zoeken want ik ben bijna zeker dat er met je Router niks mis is. En dat je het dus eerder moet gaan zoeken in de storingen die je vaak ontvangt vanuit je buurt das een van de nadelen van Wifi. Ik heb iets dergelijks en ik herken jou probleem. Ik heb enkele dagen geleden eens in mijn straat zo rond gelopen met mijn lap top in de hand en op een afstand van zeg een dikke 1 km zag ik maar liefst schrik niet 265 wifi netwerken. De meeste op 2,4 GHZ en in veel minder op 5 GHZ op deze band heb je wel meer last met dikke muren en plafonds dan op de 2,4 GHZ. En als met een kabel werkt is het veel veilleger dan met wifi en dan kan je signaal ook niet weg vallen zoals bij wifi wel kan gebeuren. Hopelijk is je vraag hier mee beantwoord.

   Geantwoord op 22-5-2014 om 16:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • kan ik deze router in switch/bridge schakelen Gesteld op 16-11-2013 om 13:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 1) Zoek eens via Google naar een forum daar zitten mensen die ofwel het zelfde probleem hebben of de kennis hebben om je het uit te leggen hoe het moet.

   2) Ga langs in een computer winkel en stel hun de vraag ?

   Als je een vraag stelt is er altijd wel een antwoord , soms moet je zelf eens zoeken. Daar leer je vaak veel mee bijGeantwoord op 27-5-2015 om 01:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik geraak met DIR-615 DLink niet op internet. Hij wordt wel herkend als je naar WIFI zoekt.
  De wereldbol blijft rood.
  Heb reeds Telenetmodem enkele minuten uit en aangezet, idem met D-link.
  Wat kan het probleem zijn.
  Dank voor jullie hulp.

  marc.brams@telenet.be Gesteld op 29-10-2013 om 11:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat je WiFi uitzend is omdat de router dat doet , maar als die geen internet signaal krijgt vanuit de modem is het vermoedelijk is er een slecht contact van de kabel tussen de modem en de router. Als je de utp kabel er insteekt dan moet je een klein klikje voelen en horen. Kijk ook goed na of je wel de juiste aansluiting gebruikt.

   Je moet geel licht hebben op de router en het moet licht flikkeren , en het zelfde ook op de modem want eerst moeten die twee elkaar *zien. (*zien = signaal hebben)

   Ik heb geen enkele probleem had toen ik juist de zelfde router heb geïnstalleerd alles werkte meteen of toch bijna had iets wat probleem met de instellingen in de router zelf en meer niet.   Geantwoord op 19-12-2013 om 21:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik zou mijn dlink graag willen herstellen. mijn wlan wilt niet werken Gesteld op 22-10-2013 om 17:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Vrees dat een reset van de fabrieks instelling de enige oplossing zal zijn ?

   Achter aan op de router even met een tandenstoker de reset indrukken voor een 10 tal sec en alles staat weer standerd Geantwoord op 19-12-2013 om 21:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • heb d-link draadloos geinstalleerd.......wil met mijn ipod draadloos internetten..helaas krijg ik de melding dat er geen verbinding mogelijk is??? heb gekeken naar de wacht woord of het klopt...klopt en nog steeds geen verbinding???? Gesteld op 7-3-2013 om 22:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 1) Het is niet zeker of je I Pod wel geschikt is voor dat type van router wat jij gebruikt ?

   2) Als je die I Pod aansluit reboot dan eens je router misschien lukt het dan wel. Kijk ook of je de i pod kan zien in de instelling van je router.

   3) vraag het anders eens na in een lokale computer winkel , vergeet dan niet de naam + type van je router op te geven als je info vraagt.

   Geantwoord op 27-5-2015 om 01:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb net de 615 aangeschaft en alle apparaten (pc, xbox, ipod) kunnen op internet, maar ik heb een probleem met m'n laptop. Hij kan verbinding maken met het draadloze netwerk, maar kan vervolgens geen internetverbinding maken.

  niet bepaald specifiek, maar misschien dat iemand hetzelfde probleem heeft gehad.

  any help? Gesteld op 8-12-2012 om 15:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • kijk na of er een signaal is vanuit de modem naar de router , sluit eerst even de lap top rechtstreeks aan op de modem en als dat werkt

   Sluit dan de UTP kabel aan je moet een klikje voelen en ook horen , en probeer desnoods eens een andere kabel van de modem naar de router

   PS in de instellingen van de router kan je trouwens zien of je een IP adres van het internet ziet (zie status) en ping je je eigen IP adres eens. Hiermee kom je er achter of je router een signaal ontvangt van uit de modem ja of nee

   Geantwoord op 19-12-2013 om 21:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedenavond,

  Hoe kan ik mijn router, ik al een tijdje heb, alsnog beveiligen tegen buitenstaanders.
  Ik heb een DIR 615 router. Gesteld op 18-11-2012 om 20:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Heel simpel maak een wachtwoord van 60 karakters als wachtwoord voor de router. Ga eens kijken op deze url link Link daar kan je zo een moeilijk en haast niet te hacken wachtwoord aan aanmaken.

   Je moet het mogelijke hackers die willen inbreken het zo lastig mogelijk maken en hoe moeilijker en hoe groter het wachtwoord des te moeilijker het is om het te kraken.

   PS Wie een buitenstaander zomaar laat meeliften (laten meer surfen) zonder een goed wachtwoord is strafbaar volgens de wet en kan zelfs een boet krijgen. Dat is om mensen met slechte bedoelingen tegen te houden zoals bv pedofielen enz.

   De eigenaar is van een WiFi is altijd verantwoordelijk , trouwens als er iemand met je mee surft dan kan die alles zien wat jij zelf aan het doen bent. Geantwoord op 19-12-2013 om 21:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Aan de voorzijde gans rechtsop mijn D-Link brandt een rood lichtje . Dit lichtje staat niet vermeld in de handleiding en heeft een onduidelijk symbool. Sindsdien heb ik geen internet meer. Gesteld op 14-2-2012 om 10:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • en wa wil da nu zeggen da rood symbool ik heb daar ook last van. hopelijk weet jij al iets meer. Hetviske007@hotmail.com danku . BorisGeantwoord op 26-2-2012 om 17:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Is er geen nederlandstalige versie van deze handleiding? Gesteld op 6-8-2011 om 10:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik dat veranderen Gesteld op 23-6-2011 om 11:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Dit is een engelstalige versie. Gesteld op 31-3-2011 om 19:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • D-Link dir 615 N wireless router
  Nederlandse handleiding Gesteld op 2-2-2011 om 23:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Niettegenstaande het netwerkcentrum bij Windows Vista geen fouten weergeeft, toch kan ik soms niet naar een webside gaan. Door de electrische stroom naar de router uit te schakelen en terug aan te schakelen kan ik terug naar een webside gaan. Is dit normaal? Gesteld op 13-11-2010 om 21:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: D-Link dir 615

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info