• Mijn router geeft een oranje lichtje, ik heb hem al uit en aan gezet maar hij doet het niet meer.

    Gesteld op 22-4-2015 om 11:11 in forum D-Link dir 615 Misbruik melden
    • Koppel alle UTP kabels los achteraan (LAN input en Poorten uit) neem een fijn stokje zoals een tandenstoker (die past daar heel goed in) naast de 12 v aansluiting zit een klein gaatje dat is de RESET steek de tandenstoker erin en hou dat ongeveer 1 min ingedrukt tot je ziet dat alle lichtjes flikkeren. Nu staat je router weer in de " fabriek instelling "

      Sluit nu eerst je LAN input aan dat is de kabel die van je modem komt. Wacht even je zal zien dat je lichtjes weer opnieuw flikkeren. Wat wil zeggen dat je router nu een ip adres krijgt van je modem (en dus van het internet) sluit nu een UTP kabel aan op een computer en typ " Klik op deze LINK " (haakjes weg laten) dat is het adres van je router en vul als wachtwoord in " admin " (naam is niet nodig) als alles goed is ben je nu ingelogd in de router ?

      Het aller éérste wat je nu moet doen is een users naam nemen die bij voorkeur niet in een woordenboek voorkomt een goeie tip is dialecte namen gebruiken. En als wachtwoord een serie van 64 karakters met kleine letters , hoofletters , symbolen zoals € , @ , # , ^ , § , ( , ç , kommas en punten enz das nodig om het voor hackers zo lastig en zo moeilijk mogelijk te maken om je router te hacken. LET OP ! het is bij wet verplicht om een wachtwoord aan te maken op je router.

      Als iemand met slechte bedoelingen (mis) gebruikt maakt van je wifi aansluiting via je router dan draai jij daar voor op als de gerechtelijke instantie je gegevens opvragen ivp met alle het verkeerd dat over jou internet verbinding gaat en dat over het laatste jaar.

      Vandaar dat het van belang is om een zeer sterk (users) gebruikers naam aan te maken en een zeer lang en ook zeer moeilijk wachtwoord. Schrijf dat ergens op en leg dat op een plek die jij alleen kent en deel je gegevens met niet vooral als die daar geen belang bij hebben (op een memo stick opslaan kan natuurlijk ook) als het echt nodig is kan je altijd de router terug resetten in de fabriek instelling. En dan begint alles weer van vooraf aan maw van nul zoals nu want je moet ook nog enkele andere instellingen aanpassen.

      Ik werk met juist de zelfde router van het zelfde type en dat " oranje lichtje " waarvan sprake dat heb ik al verschillende malen meegemaakt dat wil zeggen dat de router vast is gelopen en daar is maar één oplossing voor terug resetten in de fabrieks instelling.

      Ik hoop dat je dit lees en wens je veel sterke ? als je er nog niet uitkomt raadpleeg dan eens een forum daar zitten vaak mensen op die net het zelfde probleem hebben of juist weten wat er aan de hand is Geantwoord op 27-5-2015 om 01:17

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info