• Min Cresta barometer geeft geen buitentemperatuur aan Wat is de oorzaak?

    Gesteld op 27-9-2019 om 13:40 in forum Cresta WX688 Misbruik melden
    • Ook bij mijn zus werd de buitentemperatuur niet meer aangegeven. Via dit forum kon ik geen oplossing vinden behalve de voor de hand liggende. Als antwoord van Cresta kreeg ik de reactie dat deze buitensensor voor circa €25 te vervangen kan worden door een TX320 sensor. Dat is een oplossing maar vond ikzelf teveel geld. Dus toch geprobeerd de sensor open te krijgen. De kruiskop schroeven liggen heel diep en de opening is smal. Toch met de juiste schroevendraaier is het gelukt. Blijkt dat er wat corrosie zit op één van de drie printplaatjes. Eigenlijk wel logisch dat dit kan gebeuren. Voor de vocht meting moet er contact met de "buiten" wereld zijn. Hiervoor is de onderkant van de sensor "open". Na de corrosie verwijderd te hebben (een oude tandenborstel kan hiervoor gebruikt worden) werkte de sensor weer. De printplaat naderhand beschermd met blanke nagellak en hopen dat hij weer een tijdje meegaat. Ook is het aan te raden om te voorkomen dat vocht via de boven- en zijkanten in de sensor kan komen en dan de printplaatjes aantast. Hierbij is het te hopen dat de hiervoor gebruikte vaseline er in de zomer niet uit smelt en anders wordt dit ook blanke nagellak. Ik kwam op internet tegen dat een soldeerverbinding bij zulke radiografische sensoren een oorzaak zou kunnen zijn en dat ze daardoor slecht contact maken. Check deze ook en indien nodig opnieuw solderen. Geantwoord op 17-12-2019 om 00:22

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info