• wanneer ik aanhangwagen aansluit branden mistlichten op aanhangwagel wel en op auto niet en wanneer ik stekker uittrek branden deze wel op de auto
    weet er iemand soms raad

    Gesteld op 16-4-2020 om 14:43 in forum Citroen Xsara Picasso Misbruik melden
    • dat is verplicht als er een aanhanger is aan gesloten mogen de mistlampen van de auto NIET branden!
      Weerkaatsing van het felle licht van een mistachterlamp van de auto tegen de voorzijde van de aanhangwagen kan het zicht in de autospiegels hinderen. Monteer daarom een voorziening die ervoor zorgt dat bij een aangekoppelde aanhangwagen bij inschakeling van het mistachterlicht de lamp op het trekkende voertuig uit blijft en de lamp op de aanhangwagen wel gaat branden. Hiervoor zijn speciale relais te koop. Er bestaan ook stekkerdozen met een geïntegreerde microschakelaar die de voedende draad naar de mistlamp van de auto onderbreekt zodra er een stekker ingestoken wordt. Let op: deze schakeling zorgt ervoor dat bij het aansluiten van een fietsenrek zonder mistachterlicht je auto niet voorzien is van een werkend mistachterlicht.

      Om te onthouden: het voeren van een mistachterlicht is pas toegestaan bij mist of zware sneeuwval waarbij het zicht minder is dan 50 meter.


      ANWB Kamperen
      Bereid je kampeervakantie goed voor
      Campingtips & ideeën
      Waarmee kampeer jij?
      De ANWB Kampeerkaart CKE
      Wet- en regelgeving kamperen
      Tempo 100-ontheffing
      Groene kaart
      Maximumsnelheden in Europa
      Rijbewijzen caravan
      Mistachterlicht op aanhangwagens
      Afmetingen aanhangwagens
      Stel je kampeervraag
      Vind het antwoord op al je vragen over je kampeermiddel.
      Zoek binnen meer dan 1100 vragen op het Geantwoord op 17-4-2020 om 07:16

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info