• Onze Xsara Picasso, 1.6 2003 , weer een jaar apk. Geen probleem dacht ik maar toen kwam het, de Picasso heeft namelijk een roest probleem aan de dorpel aan bestuurderszijde. Nooit niets gemerkt of gezien maar toen bij apk erop geklopt werd ging het er door heen. Keurmeester zei dat bij ons de roest nog mee viel maar had er nu al 3 gehad die er slechter aan toe waren. De roest zat onder de coating die vanuit fabriek erop gespoten was. Dus meteen stuk op gelast en flink ML in gespoten en nu geregeld even checken. Een heel verhaal maar is als tip bedoeld voor mede xsara Picasso rijders.
    Fijne feestdagen en veel veilige kilometers in 2017 Maurice

    Gesteld op 25-12-2016 om 10:27 in forum Citroen Xsara Picasso Misbruik melden
    • Als je geregeld gaat checken, kijk dan zeker ook eens naar de versterkte (?) krikpunten. Bij mijn XP bouwjaar 2000 ging rechtsachter de krik helemaal omhoog maar de auto bleef gewoon staan. Daar is dus ook enig laswerk aan moeten gebeuren.
      Beter voorkomen dan genezen!
      Beste wensen, ook voor jou.
      Staf Geantwoord op 25-12-2016 om 11:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik ga nu idd geregeld kijken/kloppen of ik iets merk. Ik heb er gisteren flink ML ingespoten en hoop dat iets helpt. Heb het van boven af gedaan en daarna de bijgeleverde stopjes in de gaatjes gedaan. Bedankt voor je tip, daar kun je iets mee?? Geantwoord op 25-12-2016 om 21:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag, ik heb juist hetzelfde voorgehad. IK heb steeds mijn auto zelf onderhouden maar de laatste 2jaar is me dit niet gelukt door ziekte en slechte fysieke lichaamsgesteldheid. Mijn zoon is in september ll. naar de autocontrole geweest. Identiek probleem, steunbalken aan beide zijden doorgeroest... Groot probleem, na contact met garage die de onkosten inschatten tussen €3500 en €4500? Auto weg gedaan en nog ocharme 100€ voor gekregen. na 3weken een andere auto, 10j oud, maar 39000kms gedaan, kwam van een ouder koppel dat overleden is en de zoon had de auto overgenomen (in erfenis). Auto was volledig in orde, enkel opmerking voor de rubbers (die te hard geworden zijn door de leeftijd vd auto, verduurd op zicht). Dus die moet ik voor begin september 2017 laten vervangen +- €280. Dus nu rijdt ik en mijn zonen rond met een xsara picasso, die draait heel stil,zonder schudden, start bij de 1ste sleutelomdraai, veel minder geluid binnen dan de vroegere xsara picasso... IK heb al een afspraak begin maart, na de winter met een stielman die heel de onderkant gaat dinitrollen en de dorpel met ML denk ik. Die reost van de dorpels bij xsara picasso is iets dat veel voorkomt en de eerst punten die in de roest gaan, typisch voor xsara citroën ... Alleszins voor de waarschuwing ...succes met je auto ...
      Geantwoord op 26-12-2016 om 01:24

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw reactie en wens u allen veel plezier met de vervangende Picasso. Het is idd een goed plan om de onderzijde en dorpels op voorhand te laten behandelen. Beter voorkomen dan genezen. Nog fijne kerst en een veilig 2017 Maurice Geantwoord op 26-12-2016 om 04:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info