• Hallo

    Sinds kort eigenaar van een citroen xsara picasso(2000). Sinds 3 dagen piept de auto 5x als ik de sleutel omdraai om de auto op contact te zetten wat is dit en is dit ernstig

    Gesteld op 2-12-2015 om 19:05 in forum Citroen Xsara Picasso Misbruik melden
    • Verschijnt er, als dat geluidssignaal klinkt, niet een of andere melding op het multifunctioneel display en/of een lampje dat blijft branden? Diesel of benzinemotor? Heeft de auto parkeersensoren? Heeft de auto een regensensor? Geantwoord op 2-12-2015 om 20:05

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo er gaat niks op de display branden behalve de gewone controle lampjes. Zit geen parkeersesoren op. Het is een 1.6 bezinemotor Geantwoord op 3-12-2015 om 06:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als er geen lampje gaat, dan wel blijft, branden en de auto start en rijdt normaal zal het wel niets ernstigs zijn. Maar er moet natuurlijk een oorzaak zijn. Ik heb zelf een 1.8 van hetzelfde jaar en heb net even geprobeerd om zo'n piep "op te wekken". Niet gelukt. Wel allerlei piepjes door een geopende deur, sleutel nog in contact, lichten laten branden, ... Veel piepjes maar geen 5X piep.
      Het enige wat ik nog kan bedenken is dat er misschien een waarschuwing is voor een servicebeurt. In dat geval zou er een sleutelsymbool met een getal bij je kilometerstand moeten (blijven) staan na het starten. Tenzij.... het lampje defect is, dan zie je dat sleuteltje niet.
      Probeer eens: kijk linksonder op je display terwijl je het contact aanzet. Vooraleer de kilometerstand op het display komt te staan, komt er een cijfer te staan dat aangeeft wanneer je volgende servicebeurt is. Laat even weten wat daar komt te staan. Geantwoord op 3-12-2015 om 11:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dat is dan keurig zoals het hoort. Ik moet je verder het/een antwoord schuldig blijven. Het enige wat ik je nog wil aanraden, voor zover je dat nog niet zelf had bedacht, is om te controleren of alle waarschuwingslampjes die moeten gaan branden bij het aanzetten van het contact, ook daadwerkelijk gaan branden (en uiteraard weer doven na enkele tellen). Maar hoe dan ook, een of meer defecte (of ontbrekende !) lampjes zou nog geen verklaring zijn voor de piepjes.
      Misschien heeft nog iemand anders hier een idee? Geantwoord op 3-12-2015 om 22:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bij mijn Picasso2002 piept er ook iets ,met name aan de rechterkant achter,als ik de inmiddels defecte sleutel omdraai(zendertje is kapot)' k,Krijg idee,dat het in de aandrijving van de sloten zit. Boven de r.wielkast.WD 40 erin of erop spuiten misschien?
      J.V. Geantwoord op 8-12-2015 om 00:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info