• waneer moet de distriebutieriem van citroen c8 2 liter diesel verangen?

    Gesteld op 8-9-2014 om 21:31 in forum Citroen C8 Misbruik melden
    • "wanneer moet" het is niet van te moeten hé, die keuze laten ze aan u

      ik dacht dat ze 160.000km aangeven, maar..... valt niet onder garantie, ik zou nooit zo lang wachten, bij mij ten laatste op 120.000 de volledige kit (riem, pomp, spanrol,........) vervangen

      als ze mij in garage zeggen vervangen hoeft nog niet zeg ik ok,zet het even op papier dat u tot die km garantie geeft bij breuk !
      Nog geen tegen gekomen die zoiets op papier zet :-)

      uiteraard is de keuze aan u hé, nu enkele honderden euro's of blijven rijden met risico op enkele duizenden!

      En misschien loopt die zonder problemen tot 160.000 en meer hé, dit kan je enkel weten door het risico te nemen Geantwoord op 9-9-2014 om 17:19

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik adviseer om het bij de gewenste interval te doen heb zelf een c.8 en had 5000 km doorgereden had mazzel dat de auto niets meer deed bleek de ophanging van de riem te zijn afgebroken Geantwoord op 28-1-2015 om 21:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Onderhoud boekje zegt : 160.000 km . Ik zou deze zeker hebben laten vervangen hebben aan 100.000 m !
      Aan 60.000 km ... auto start niet meer ( THUIS IN GARAGE) !!!! ... getakeld naar citroen in Ledeberg (Gent) ... verdikt na 1 week : distributie riem gebroken met veel schade aan motor . Kosten : 2.441,35 euro !!! Na schriftelijk aandringen tegoed ontvangen van 935,35 euro ( wagen toen 5 jaar) . Dus toch nog 1.506 euro moeten betalen voor iets dat nog 100.000 km moest meegaan !! ??? !!!
      Vrijdag 23 januari 2015 : wagen heeft 2 weken in onze garage gestaan ( wegens verlof) ... start niet . Aangezien het koud was en batterij 10 jaar oud (eerste nog) deze uit wagen genomen , laten testen bij citroen : is aan vervanging toe . Dus nieuwe mee naar huis en CORRECT geplaatst. Wagen start nog steeds niet !!!! Is dus naar citroen Ledeberg getakeld . Verdikt op 27 januari : distributie riem stond niet meer juist T.o nokkenas , ( aan 100.000 km ,amper 40.000 km na vervanging !!!!!) ???


      Ze hebben deze terug juist geplaatst ... Doch : auto start nog steeds niet ! Ze gaan zoeken wat er aan de hand is en me bellen met nieuws . Ze weigeren te geloven dat beide gevallen zonder te rijden zijn gebeurd !!! Niet tegenstaande de wagen telkens van oprit is getakeld !!!!
      Ze gaan er (zeiden ze) in hun zoektocht van uit dat het al rijdend gebeurde
      !! Ik heb aangedrongen dit niet te doen en ... A.U.B te zoeken naar onderliggend probleem die dit telkens veroorzaakt. Na een week eens gaan zien of er al nieuws is ... krijg nogmaals te horen : het MOET toch telkens al rijdend zijn ... wat heb ik te winnen met daarover te liegen ?? Niks toch , in tegendeel! Verder : we hadden u toch gezegd u te bellen als er nieuws is ! Intussen 15 FEBRUARI en nog niks gehoord !!! Toch niet echt klantvriendelijk !!!
      Ik keek intussen eens op Internet ( o.a You tube) daar zeggen specialisten dat bij vervanging distributie riem ook de geleiders en de spanners dienen te worden vervangen ! Ik zie deze stukken NIET op de factuur staan . Dus wie weet is dit de reden dat de distributie riem niet meer op zijn plaats stond ? ? ( amper 40.000 km NA VERVANGING ??? DE BEDOELING WAS OM MET DEZE WAGEN TOCH MINSTENS 250.000 KM TE DOEN , WANT REST WAARDE IS NIKS ... EN VERTROUWEN .... ??
      Als je de klant niet geloofd dat er BEIDE keren problemen waren na stilstand ... dan kan je toch GEEN JUISTE diagnose stellen ??
      Als er iemand een oplossing ziet : reageer dan A.U.B .




























      Geantwoord op 15-2-2015 om 03:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info