• Afvoerventilator maakt het nodige geluid (meer dan normaal), de ventilator komt na het inbedrijf nemen op toeren maar na enige minuten gaat hij steeds langzamer draaien en geeft uiteindelijk code I 0. Enige minuten later wordt de ventilator weer auto gestart …………… Zonder dat ik verder iets doe wordt dit telkens herhaald.
    Weet wat de basis is van dit probleem?

    Met vriendelijke groet, Cornelis

    Gesteld op 22-1-2019 om 17:27 in forum Brink Renovent HR Medium-Large Misbruik melden
    • Beste Cornelis,

      Het is lastig om op afstand te beoordelen wat de exacte oorzaak zou kunnen zijn. Ons toestel is voorzien van constant volume ventilatoren. Dit betekend dat als er erg veel weerstand in de installatie zit, de ventilatoren harder gaan werken om de ingestelde luchthoeveelheid te garanderen (resulteert in meer geluid). Hier is natuurlijk een grens als er een verstopping in de installatie aanwezig is, dit kan de display aanduiding (stand 1 - 0 m³/h) veroorzaken.
      Wij adviseren u om contact op te nemen met uw installateur om de installatie te laten controleren. Brink zou hierbij telefonisch kunnen ondersteunen.

      Met vriendelijke groet,

      Richard Kooistra afdeling service Geantwoord op 23-1-2019 om 09:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb vermoedelijk de oorzaak gevonden: een lager van de ventilator was "stuk". Van beide ventilatoren heb ik inmiddels alle lagers vervangen. Ik kan het nog testen of het nu goed is omdat ik per ongeluk een stekkertje stuk heb getrokken. Dit kabeltje koopt van de printplaat naar het plafond van de kast. Aan een kant van het kabeltje zit het contradeel van een telefoon stekker. De stikker die op dit kabeltje zit staat het volgende nummers: 073732 A05/49P. Mijn vraag: waar kan ik een vervangend kabel + stekkers kopen?

      Ik hoop dat u mij kunt helpen. m vr gr Cornelis
      Geantwoord op 23-1-2019 om 21:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedemorgen,
      Lastig om aan te geven welk kabel u bedoelt maar denk dat u aansluitkabel toerenregeling bedoelt deze heeft als service code de 531466. Alleen via de installateur te bestellen.

      Gr Jan Bennink service afd. Geantwoord op 24-1-2019 om 09:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Kabeltje van de toerentalregeling kunnen bestellen bij "Snelbesteld.nl", alles weer in elkaar gezet. Alles functioneert weer als nieuw. Resume : 26 euro voor 4 nieuwe lagers en 31 euro voor het kabeltje.
      Jammer dat Brink aangaf dat het kabeltje alleen via een installateur besteld kon worden, Na uitvoerig zoeken op internet kunnen bestellen bij Snelbesteld.nl die het zoals de naam al aan geeft snel kon leveren. Vreemd was het helemaal omdat op de verpakking de naam van Brink Staphorst stond. Hoewel de site van Brink geweldig is om vragen te stellen is bovenstaande wel een minpuntje Geantwoord op 29-1-2019 om 19:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info