• Indego 400. Nieuw toestel. Rijdt maar een deel van het gazon af. Nochtans is het gazon een perfecte rechthoek. Hij maai twee keer een rechthoekje van het gazon. linksonder en rechtsboven. Dus ongeveer de helft van het gazon. Daarna stopt hij en lijkt hij te denken dat hij alles gemaaid heeft.
    Ook bij het diagonaal maaien, geraakt hij niet overal.
    Hoe kunnen we dit oplossen?

    Gesteld op 30-5-2020 om 21:53 in forum Bosch Indego Misbruik melden
    • Dat is geen oplossing, dat hebben we al geprobeerd. Het probleem lijkt te zijn dat hij teveel over hetzelfde baantje rijdt en denk dat hij dus al veel verder zit. Op de app kan je ook zien waar hij zogezegd zou zitten. Hij zou de hele breedte al gedaan hebben, maar in werkelijkheid zit hij nog maar aan de helft.
      Hij eindigt een baantje waar hij begonnen is, er is dus altijd een grote overlap en daardoor vordert hij niet snel.
      Maar hoe laten we hem goed rijden? Geantwoord op 31-5-2020 om 12:02

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • De strokenbreedte kun je instellen wel/geen overlap en wel/niet elke keer rondom buitenste strook meenemen per maaibeurt, dit onder instelingen. Het groene LED lampje van het basisstation brandt wel permanent, geen flikkering? Totale reset alles uit, uit stopcontact, rode sleutel onderin eruit nemen, even paar minuten wachten. Geantwoord op 31-5-2020 om 12:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Op zich zou het wel of niet overlappen niet mogen bepalen of de robotmaaier het hele gazon maait of maar een stuk.
      Het probleem is dat volgens de app, de maaier al een stuk verder gevorderd is. Hij blijft wel op en neer gaan, dat dat zou nog goed komen, ware het niet dat zijn batterij op geraakt en hij dan terugkeert naar het basisstation. Op dat moment is hij nog niet aan de andere hoek geraakt en heeft dus nog niet de volledige breedte van het vierkant gemaakt. Maar de app denkt van wel.
      Wanneer de batterij is opgeladen, vertrekt hij voor het andere stuk van het gazon te maaien. Hij denk namelijk dat hij tot in de hoek is gegaan. Ik krijg het misschien niet goed uitgelegd. We moeten hem langer kunnen laten rijden zodat hij de hele breedte zou kunnen maaien om zo 'slimmer' te worden en door te hebben dat hij er nog niet is. Geantwoord op 1-6-2020 om 14:47

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Het instellen van de strokenbreedte met wel of geen overlap is denk ik niet mogelijk bij een Indego 400. Hij staat toch niet bij de instellingen. Het groene lampje brandt permanent. Zoals gezegd, het is een nieuw toestel, hij heeft drie maaibeurten gedaan, dan een reset, en nu is hij aan zijn tweede maaibeurt bezig, maar zelfde probleem.
      Geantwoord op 1-6-2020 om 14:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Moet ik een extra stroomkabel ergens steken? Ons gazon is een perfecte rechthoek met in 1 hoek het basisstation. Het zou dus mooi in stroken te maaien moeten zijn. Alleen gaat dat dus niet.
      Hij blijft ongeveer iets meer dan de helft maaien, maar denkt wel dat hij alles gedaan heeft.
      Als hij na een helftje terugkeert naar het basisstation, rijdt hij er gewoon tegenaan omdat hij denk dat hij vier meter ervoor uitkomt maar ja, dat klopt dus niet he.
      Geantwoord op 7-6-2020 om 22:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • nee, hoor. Niet opgelost. Hij blijft dit doen.
      Om de paar keer maaien we zelf met de benzinemaaier om echt alle stukjes eens gemaaid te hebben. Er is immers een 'vlek' die hij drie keer niet maait, pal in het midden van de rechthoek.
      We hebben ook al alles gedaan, reset, opnieuw tuinkaart inlezen, ...
      Allesmaal zonder resultaat.
      Een teleurstelling. Maar goed. Hij maait en ik heb minder werk. Het is alleen jammer dat het ding niet perfect doet wat er beloofd wordt. Geantwoord op 12-6-2021 om 11:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info