• De display geeft aan dat het groene vinkje vastzit, wat moeten we nu doen?

    Gesteld op 16-8-2023 om 16:14 in forum Bosch Indego Misbruik melden
    • Ik heb sedert 17 augustus 2 M700's gekocht (bij Amazon voor 692 €/stuk) want mijn gazon is (volgens de robot) 1239 m² groot. Dit kan kloppen want ik dacht dat het 1400 m².
      Groot was mijn verbazing toen de robot na het maken van zijn kaart begon te maaien. Hiervoor had ik een Robomow RS625 (maait zigzag, 48 cm breed) sedert juni 2016, kostte 3000 €.
      Mijn M700 heb ik ook al vaak moeten "helpen".
      Bij iedere interventie moet je de code invoeren. Toen heb ik al gezegd dat het toetsenbord het eerste zal zijn die vervangen zal moeten worden. Bij de Robomow moest geen code ingevoerd worden als je hem in het basisstation zette, wat toch wel wat moeite kostte want hij weegt 23 kg.
      Ik heb wel al gezien dat hij niet van perimeterdraad tot perimeterdraad maait, maar wel lapjes als in een lappendeken.
      M700 heeft wel nog niet de volledige oppervlakte gemaaid, maar wel al sommige "lapjes" overlapt.
      Aan de perimeterdraad van de Robomow heb ik niets gewijzigd. Behalve dat ik de kabel rond mijn serre heb afgekoppeld. M700 zei steeds "Object gedetecteerd" en reed er dan een paar keer rond, soms wel een uur en daarna maaide hij nog een beetje. Nu botst hij er gewoon tegen en maait verder.
      Toch ben ik van plan om mijn gazon in 2 te verdelen en de tweede M700 in te schakelen. Ik weet nu dat het niet op een metertje meer of minder aankomt. Mijn gazon heeft nogal een grillige vorm met borders en bebouwing binnen een perceel van 60 op 40 meter.
      Wat mij voorlopig tegenvalt, is wanneer de accu leeg is - m.a.w. M700 stopt met maaien - en het basisstation zoekt,
      1. M700 werkt met een kaart, weet waar hij gemaaid heeft en waar hij moet herbeginnen, MAAR WEET ZIJN BASISSTATION NIET STAAN.
      M700 zou zijn kaart moeten raadplegen en kordaat naar het basisstation rijden.
      2. M700 is wat aan het lummelen 5 m vooruit, 3 m naar rechts, 10 m naar achter, enz, enz en bij toeval komt hij aan de perimeterdraad, die hij dan volgt tot aan het basisstation.
      M700 zou kordaat 1 richting moet kiezen (maakt niet uit welke) tot hij aan de perimaterdraad komt en die dan volgen.
      Wordt vervolgd. Geantwoord op 21-8-2023 om 17:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info