• Wasmachine in februari 2010 gekocht; we krijgen een foutmelding "F13" en in de display het rode lampje "assistentie" met het tekentje van een steeksleutel erbij. Volgens de handleiding moet bij storingen van "F02" tot "F35" (behalve "F24") de resetknop tenminste 3 seconden ingedrukt worden. Dit gedaan, maar dit lost het probleem niet op. De deur van de machine wil evenmin open om de was eruit te kunnen halen. Water inmiddels afgetapt en filter nagekeken.

    Gesteld op 1-8-2010 om 12:57 in forum Bauknecht koblenz 2480 Misbruik melden
    • Wij hebben hetzelfde. Hoe is dit bij jullie opgelost. Want de servicemonteur kan pas over 3 weken komen. En je begrijpt dat dan de was vol spik zit en ik heel de bende weg kan gooien. Wat een service. Geantwoord op 25-8-2010 om 11:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Inmiddels is probleem opgelost; service afdeling van Whirpool/Baukencht liet ons aanvankelijk in de steek (konden pas met 3 weken komen). Meerdere dagen achtereen gebeld zonder succes. Uiteindelijk Mediamarkt Hengelo, waar we de machine hadden gekocht, gebeld en hen het probleem uitgelegd. Zij hebben direct actie ondernomen en eind van de week was de monteur er. Kort en goed moest het slot van de deur vervangen worden. Je zou dus de zaak waar je de machine hebt gekocht er achteraan kunnen sturen.
      De wijze waarop de monteur de machine opende verbaasde ons zeer. Hij gaf -met de waarschuwing dat niet zelf te doen, maar toch... - een fikse mep op de rand van de deur bij het handvat en de deur sprong meteen open. Hij heeft vervolgens het slot vervangen en de deur wat bijgesteld (hing een fractie scheef) en de zaak was gepiept (duur: 20 minuten). Dus de aanhouder wint in deze; gewoon dagelijks bellen en de zaak waar je de machine hebt gekocht er achteraan sturen. Succes Geantwoord op 25-8-2010 om 19:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hulde voor deze oplossing. Op vrijdagavond krijg ik de deur niet meer open, zelfde melding en ik was al bang dat ik het wasgoed weg kon gooien want bauknecht service is alleen tijdens kantooruren bereikbaar.

      Na een flinke klap op de deur toch open gekregen, nu eerst maar eens met een oude handdoek proberen of het probleem weer terugkomt...

      Geantwoord op 1-10-2010 om 22:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info