• beste, ik heb een probleem met mijn alde 3010. Als ik deze op gas aanzet, sluit na enkele tientallen seconden de drukregelaar de gastoevoer af. ook voor koelkast en koelkast. Tevens verchijnt op de display ,gas out. Op 220 werkt het systeem echter prima.
    Wie kan mij helpen?
    gr Wal

    Gesteld op 16-10-2020 om 11:52 in forum Alde Verwarming Misbruik melden
    • Hi, het klinkt alsof het probleem in je gasregelaar zit. Misschien kun je kijken of er op het “storingsmoment” wel gas op je fornuis blijft. Als dat ook wegvalt dan weet je dus dat het je regelaar is. Blijft er voldoende “huishoudgas”, dan pas verder zoeken in het alde systeem. Hopelijk is het alleen de regelaar. mvg Francis Geantwoord op 16-10-2020 om 17:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • hi dank je voor het antwoord.
      Dat was idd ook mijn gedachte, maar toen ik bij een dealer informeerde dacht hij meer aan een lek ergens bij de alde unit waardoor er op het moment van aanslaan van de kachel er zoveel gas gevraagd word, dat de drukregelaar denkt dat er een slangbreuk is.
      Kan een drukregelaar ergens of op een of andere manier getest worden? Geantwoord op 16-10-2020 om 20:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Makkelijkste is even een nieuwe regelaar op je fles te zetten (bij enkelvoudige). Kost 6 of 7 euro (of 2 tientjes met slang) en dan weet je wat meer. Anders; Als je alleen een regelaar hebt en er zou een lek zijn, dan moet je gas ruiken ofwel je kachel moet min meer ontploffen bij aanslaan (phoof geluid). Zit er wel een beveiliging op, en dan zou je die handmatig moeten herstellen na afslaan. Dan zou je inderdaad een lek kunnen hebben, maar ook dat moet je horen en ruiken. Wat ook nog kan (geen phoof klap) is dat je leiding vervuilt is en deels verstopt is. Voor de leiding doorblazen, zul je toch naar een service bedrijf moeten. Spijtig geen snelle oplossing. Het is zoeken en “uitschakelen” en hopen dat het niet in het systeem zelf zit. Succes Francis Geantwoord op 16-10-2020 om 20:55

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info