• Moet de boiler van de ALDE 3020 HE ontkalkt worden en hoe moet dit gebeuren ?

    Gesteld op 9-9-2019 om 18:30 in forum Alde Verwarming Misbruik melden
    • Wanneer je sterk kalkhoudend water inneemt, zal de boiler verkalken. Je kunt er mee leren leven (met de viezige watersmaak en met de wat verminderde effectiviteit van de boiler), of hopen dat je bij zacht water innames de kalk er een beetje uitspoelt of een ontkalkingsmiddel gebruiken. Elk middel wat je voor je koffiezet apparaat of waterkoker mag gebruiken is ok. Er zijn veel goedkope middeltjes op basis van citroenzuur. Maak het middel correct aan! Dus niet denken, ik maak een extra sterk concentraat, dan beter meermalen ontkalken. Dan eerst oud water uit je tank en boiler aftappen, ontkalkingsmiddel in de tank en de tank opvullen met vers water. Op de gebruiksaanwijzing van het middel staat of je heet water nodig hebt of gewoon koud. In plaat van vullen met heet water kun je ook de boiler even heet laten worden (kachel aanzetten). Laat het spul niet te lang in het systeem staan (dus geen weekeindje of winter-wegzet-seizoen).
      Daarna alles een paar keer heel goed doorspoelen, je kunt de boiler wel direct leeg laten lopen met de aftapkraantjes (naast de unit op de slangetjes) en je watertank met de dop onder aan de tank. Proeven of het middel er echt goed uit is. Als check kun je een kopje thee zetten met het water uit de boiler. Wordt de thee snel zwart, dan zit er nog steeds veel kalk in je systeem. Je kunt het dan bv wekelijks herhalen totdat je tevreden bent (of besluiten er mee te leren leven en thee te zetten van flessenwater......) Ondertussen is ook je vers water tank weer schoon!
      Veel plezier met je karwei. Francis Geantwoord op 9-9-2019 om 19:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info