• Na een klein half uur schakelt de oven uit. Het voorfront voelt dan heet aan. De ventilator die de oven moet koelen draait niet meer. Is dat makkelijk te vervangen en is dat een kostbare reparatie

    Gesteld op 17-6-2011 om 13:24 in forum Aeg-electrolux b3190-1-m Misbruik melden
    • Hoi,
      heb hier, denk ik, het omgekeerde probleem. Hier draait de koelingsventilator continue, ook als de oven niet in gebruik, dus koud is. Heb het euvel gevonden. Er zit bovenin in de oven een voeler die deze ventilator inschakelt. Is zeer eenvoudig te vervangen. Bij mij blijft deze sensor 'hangen'. Ik vermoed dat deze zelfde sensor bij jouw venentilator niet inschakeld, dus de binnenzijde te heet wordt. Hierdoor wordt een tweede temperatuur sensoringeschakeld (die er dichtbij zit) die uit veiligheid de oven uitschakeld.

      Ik ben bezig een nieuwe sensor te zoeken. Als je nog info wilt, laat maar ff weten. Geantwoord op 13-9-2011 om 12:05

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Onderdeel is via reguliere onderdelen handel te bestellen. Schijnt bekend euvel te zijn. Onderdaal kost ong. €25. Zelf vervangen is erg goed te doen. Hou wel de veiligheid in acht! Geantwoord op 13-9-2011 om 14:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hier hetzelfde probleem. Als de oven boven de 200C komt schakeld hij uit.
      Denk dat de beveiliging inschakeld terwijl hij niet te warm wordt, want de thermostaat geeft pas een klik als hij bij 180C is. Waar kan ik de tech. info hiervan vinden? Geantwoord op 26-12-2011 om 20:54

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info