• als ik op mijn acer 7520G -403G16MI de startknop indruk dan gaat op de laptop het groene lampje aan en ik hoor dat de cd speler klikt maar dan gaat het groene lampje van de start knop weer uit. Zonder dat ik verder iets doe start de laptop zelf weer en klikt de cd speler en het lampje gaat weer uit. Dit blijft zich herhalen en is alleen te stoppen als de batterij er uit gehaald wordt. Er gebeurd verder dus niets ook geen beeld of iets anders.
    Weet iemand ook wat voor probleem dit is.

    Gesteld op 2-1-2012 om 21:57 in forum Acer Aspire 7520 Misbruik melden
    • Hier ook het zelfde probleem! Laptop al schoongemaakt, nieuwe koelpasta en extern een CHKDSK op de harde schijf gedaan. Niks mocht baten. Geantwoord op 10-1-2012 om 10:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo ,
      Ik heb precies dezelfde klacht ! Verschillende keren de batterij eruit gehaald en geprobeerd op te starten. EEN keer kwam er beeld (zwart scherm in bios opstart).
      Had ik de batterij toen maar laten zitten ....
      Daarna niet meer aan de gang te krijgen.
      Heb eergisteren 16/1 mijn laptop (ook 7520) ter controle aangeboden bij Aragorn in Eindhoven.
      Kreeg vanochtend de mededeling dat mijn moederbord defect is / kosten +- €. 400,- ....
      Defect van moederbord kwam ik op enkele forums tegen.
      Dus einde laptop. De onderzoekkosten zouden €. 40,-- zijn.
      Ik ben benieuwd wat er bij jouw laptop tevoorschijn komt.
      Groet Harrie.
      Geantwoord op 18-1-2012 om 14:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik ben bij twee reperatuers geweest die alle twee zeggen dat het of de grafische kaart of het moederbord is. Oorzaak is het te heet worden van de laptop. Volgens de ene reperatuer is het een constructiefout van Acer. Dit is ook wel bij Acer bekend maar er is van de kant van Acer niets te verwachten in de vorm van coulance of verbetering van het product. Overigens blijkt dat alle Acers dit zelfde probleem hebben. Geen Acer dus weer en dus ook geen Packard en Bell. Maar wat is dan een goede laptop, eentje die gewoon zolang mee gaat dat hij verouderd is. Wie heeft de oplossing? Ik mocht zien dat er een laptop leverancier durfde te reageren. Die zou in een klap de markt veroveren, als ze zo een laptop konden leveren. Geantwoord op 21-1-2012 om 21:05

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wij hebben hetzelfde probleem met deze laptop, moederbord is "kapot" heb al contact gehad met zowel de winkel waar hij in 2009 gekocht is als met Acer. Beiden geven aan coulance te willen geven op de reparatie kosten. Alleen de vraag is dan natuurlijk wat kost het en hoeveel coulance passen ze toe? Deze vraag kunnen ze helaas niet beantwoorden. Toesturen zonder uiteindelijk te laten repareren bij Acer kost €65,- dus die ben je zowiezo kwijt. Ergens anders na laten kijken voor €15,- maar zij zeggen dat er niks aan te doen is. Denk dat we de laptop open gaan maken en het moederbord gaan bakken in de oven op 200c. Dit schijnt te helpen in de meeste gevallen (zie andere forums en youtube). Nu kunnen we er ook niks mee.... Geantwoord op 8-2-2012 om 17:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info