• De keteltemperatuur staat (standaard) op 85 graden. Nu wil ik de temperatuur verlagen en doe dit volgens de handleiding maar hij blijft niet op de verlaagde waarde staan maar springt steeds weer terug naar 85 graden. Overleg met installateur van Feenstra, die wist het niet en zou overlegd hebben met Atag maar daar wisten ze het ook niet. Ketel is van 2013, doet het verder prima, maar ik kon nooit de temperatuur verlagen. Toch vreemd dat het verlagen van de temperatuur van de ketel volgens de handleiding niet lukt.

    Gesteld op 26-9-2022 om 15:25 in forum ATAG E325EC-CW5 Misbruik melden
    • Ik heb excact een zelfde ketel en wilde ook de temperatuur verlagen van 85° naar 70°. Ook bij mij sprong hij weer naar 85°. Al in 2005 geprobeerd (zie alle vroegere vragen op dit forum). Ik ben toen verder geholpen door ataggebruiker Ed. Als ze dit bij atag niet weten, dan zijn het daar grote imb.......
      De oplossing was de aansluiting van de thermostaat. Deze stond bij mij op de open therm=aansluiting 1/2 (blauw aansluitblokje links boven) en moet bij wijzigingen b.v warm watertemperatuur of keteltemperatuur op aan/uit staan (aansluiting 3/4=zwart blokje links onder).
      Als u verder niets wilt veranderen, dan kunt u hem daarna wel weer op open therm zetten, althans dat heb ik gedaan; dat geeft een vlakkere stookcurve met minder hoge pieken en dalen en dus wat zuiniger.
      Het probleem onstaat door deze ketel niet volledig open therm is, maar ook een beetje aan/uit.
      Als u bij het blauwe resp. het zwarte blokje wilt komen, dan moet u de kap van het toestel er af halen (4 zwarte klemmen, 2 boven en 2 onder en soms 4 schroefjes. U kunt het electr. gedeelte dan naar u toeklappen en ziet dan links de aansluitblokjes.
      Ik hoop u zo geholpen te hebben.
      Zoniet, stuurt u mij dan een mailtje (wimrozema@hotmail.com), dan geef ik u mijn tel. nr. om verder te overleggen.
      Wim Geantwoord op 28-9-2022 om 14:38

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • De oplossing van het probleem bleek door Atag zelf gegeven te kunnen worden: mijn Chronotherm modulerende thermostaat gaat niet samen met die Atag ketel, latere ketels zouden het wel kunnen. De oorspronkelijke Wize-thermostaat weer geplaatst en nu kan ik aan de ketel zelf en ook via de thermostaat zelfs de watertemperatuur regelen. Probleem opgelost. Geantwoord op 27-10-2022 om 12:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info