• In januari 2007 is aangeschaft Atag Q38 met Atag Brain Q RSC/2. Klokthermostaat hapert: wil je de temperatuur veranderen, bijvoorbeeld van 19 naar 17, dan komen onvoorspelbare andere waarden: 5 of 31 of 13 enz. Na enige tijd doet de klok toch wat deze moet doen.
  Hoe op te lossen?

  Gesteld op 7-1-2013 om 23:53 in forum ATAG BrainQ RSC2 Misbruik melden
  • beste, ik heb het zelfde probleem. tenminste, ik denk dat je bedoelt dat de waarden op de display niet 'normaal' veranderen als je aan de klok draait. je verwacht:

   met de klok mee: oplopende waarden
   tegen de klok in: aflopende waarden

   echter de waarden schieten willekeurig omhoog en omlaag als je de klok 1 richting op draait.

   heb je inmiddels een oplossing?

   lijkt er op dat de contactjes in de klok niet optimaal werken.

   vr gr
   Geert Geantwoord op 10-11-2013 om 16:32

   Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • Hetzelfde probleem heb ik ook al enige tijd en vormt een aanslag op je geduld wanneer je een setting wil aanpassen de thermostaat.
   Door omstandigheden wil ik mijn vrouw ook uitleggen hoe dit werkt, maar die heeft ff wat minder geduld om met deze beperking van de thermostaat om te gaan.

   Heeft iemand hiervoor inmiddels een oplossing voorhanden, durf zelf de knop er niet af te trekken want ik weet niet hoe deze geborgd is?!

   PS: Weet iemand of er inmiddels een oplossing is om andere componenten dan ATAG aan te sluiten. Zoals bijv Honeywell (ivm HCE20) of Herz produkten
   Of het volledige commnicatie protocol heeft blootgelegd zodat je modulerende eigenschappen van de ketel kan blijven benutten. ipv de ouderwetse aan/uit.

   Want het grote nadeel is dat deze ketel geen OpenTherm koppeling heeft er is ook (nog) geen converterboard beschikbaar.

   Grtn.Eric

   ATAG E32C icm ATAG BrainQ RSC/2 , 9groeps WTH beneden en 7 groeps boven. Helaas nog niet zone gestuurd.
   Geantwoord op 22-1-2015 om 18:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info