• Mijn Econpact 27C geeft na ongeveer een half uur na opstarten cv een ratelend/klapperend geluid, dit houdt ongever een half uur aan waarna het minder wordt. Het lijkt erop dat naarmate de temperatuur/druk omhoog gaat het geluid toeneemt. Iedere keer na het warmwater gebruik klinkt er ook een borrelend geluid in de leidingen, kan het zijn dat de terugslagklep in het warmwatersysteem de veroorzaker is van deze geluiden.....??
    Ondanks de geluiden werkt de ketel nog naar behoren

    Gesteld op 28-12-2014 om 23:26 in forum AGPO Econpact 27C 35C Misbruik melden
    • Een borrelend geluid en herrie is vaak dat de ontluchtslang (grijs, midden onderaan de kachel) verstopt zit met rommel uit de condensbak. De slang losmaken bij de sifon en dan voorzichtig! met een keukenontstopper of trekveer van onderaf doorprikken totdat alles eruit is. Emmer eronder want er komt troep en water uit. Daarna de condensbak schoonmaken door het klepje (luikje) te verwijderen (2 schroefjes) achter de kap van de ketel. Ook de sjifon uit elkaar halen en schoonmaken. E.e.a. staat beschreven in de servicehandleiding. Let ook op de waterdruk. Is die te laag dan gaat ie ook borrelen en herrie maken. Geantwoord op 9-2-2015 om 20:47

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • De condensbak is schoon, geen kalkresten die de afvoer verstoppen, de druk is goed, het geluid zit in de leiding bij de uitgaande kant maar ik kan het niet precies plaatsen, het lijkt een metaalachtig geluid alsof een klep rammelt......... Geantwoord op 10-2-2015 om 21:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info