• De droogtijd voor een kastdroog of een strijkdroog cyclus duurt dik 4 uren, wat abnormaal lang is.
    Het toestel AEG Electrolux 56840 is in 2010 bij Van den Borre in Mechelen gekocht. Wat kan het probleem zijn ? Dank.

    Gesteld op 30-11-2016 om 20:16 in forum AEG Electrolux LAVATHERM 59840 Misbruik melden
    • Ik ben op zoek naar hetzelfde antwoord. Een nieuwe machine die bij een normaal programma 4 uur nodig heeft, lijkt me enorm veel?? Geantwoord op 18-12-2016 om 21:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik had dit zelfde, op het laatst draaide een 7kg was die op 1200 toeren gecentrifugeerd was geweest meer dan 5 uur in de AEG warmtepompdroger! Ik had al bijna een nieuwe gekocht maar dacht toen, wie niet waagt... Dit heb ik gedaan om het op te lossen en weer terug op de normale draaitijd van een kleine 2 uur te komen:

      Ik heb alle pluizenfilders er uit gehaald en goed schoon gemaakt. Ook de rubbers van de deur en alle hoekjes en gaatjes die je voelt als de onder de deur liggende pluizenfilterer uit is. En de trommel aan de binnenzijde helemaal afgenomen met verdunde schoonmaak azijn.

      Daarna de condensator helemaal schoongespoeld met een water uit een drukflacon (Zo eentje die je normaal voor onkruidbestrijding gebruikt - een hogedrukreiniger kan vast ook wel, maar geeft zo vreselijk veel stuifwater)
      Daarvoor eerst het diagnostiche menu ingeschakeld, zodat het water afgepompt wordt terwijl je de condensator afspuit:
      Open de onderste filterdeur. Verwijder het onderste pluizenfilter (de lade). Doe de bovenste deur weer dicht.
      Druk met de deur van de droger dicht de knoppen Start/Pauze en Tijd tegelijk in en draai terwijl die knoppen ingedrukt zijn de programmaschakelaar 1 stop naar rechts. Er klinkt een piep en het display laat wat dingen zien.
      Draai de programmaschakelaar een paar stops door, totdat je hoort dat de machine begint te draaien. Nu kun je de pluizen van de condensor af spoelen, terwijl het water wat je daarvoor gebruikt direct wordt afgepompt door de droger. De pluis blijft in de onderste filtertjes hangen, maak die tussendoor schoon, net zo lang totdat er geen nieuwe pluis meer vrij komt.
      Dan twee keer de machine UIT schalkelen, dat beëindigt het diagnostisch programma, en alle filters terug monteren. Als de wasdriger verder geen technische mankementen had zal hij het nu weer een stuk beter doen! Geantwoord op 4-5-2020 om 00:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info