Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 3 > Ga naar de handleiding

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Mijn fiets versnelling doet niet. Op display knippert E1 Gesteld op 21-5-2016 om 13:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • achterwiel (chimano nexave intego) werkt niet meer
  Gesteld op 15-3-2016 om 19:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe gebruik je een gewone dames fiets met 21 versnellingen heb hem laatst gekocht maar snap niet hoe die versnelling werken heb er 3 aan de linkerkant en 7 aan de rechterkant met een hendel voor stuur en hendel achter stuur ook bij links Gesteld op 25-2-2015 om 10:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Een derailleursfiets is in feite een zware racefiets. Het systeem van deze fietsen is dan ook in grote lijnen hetzelfde: Door middel van verschillende kettingbladen (voorste tandwielen) en verzetten (achterste tandwielen) met elkaar te combineren ontstaat er een wijd arrangement aan versnellingen. Bij racefietsen is er moeilijk te zeggen wat de verhouding is, maar bij een stadsfiets is het meestal als volgt: Als u de achterste versnelling drie verzetten terugzet, is dat hetzelfde als wanneer u van een kettingblad naar de eerst volgende kleinere gaat. bijv: 3 voor en 6 achter voelt hetzelfde als 2 voor en 9 achter.

   Let wel op! Het is heel erg slecht voor de ketting en de andere onderdelen van de fiets om de zwaarste voorversnelling en de lichtste achter versnelling tegelijkertijd te gebruiken, of vice versa.

   Mocht deze uitleg nog onduidelijk zijn: zoek op youtube naar Global Cycling Network (GCN) "How to change gear like a pro". Daar wordt het met beeld en geluid uitgelegd.

   Ik hoop dat u hier iets aan heeft! ;) Geantwoord op 22-8-2015 om 21:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe moet ik mijn versnellingskabel van de achterderailleur van mijn stadfiets vervangen Gesteld op 12-10-2014 om 10:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • mijn voorblad tikt regelmatig wat kan ik aan doen Gesteld op 6-4-2013 om 16:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb een triple crankstel en een Shiman 105 achterderailleur (long cage). Kan ik deze derailleur vervangen door een short cage. Het grootste tandwiel achter is een 25. Gesteld op 21-7-2012 om 18:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • We kochten een vicking race fiets voor ons zoontje met 14 versnellingen van shinamo. Links aan het stuur een H/L -hendel en rechts een versnellingsbediening met 7 versnellingen.Hoe werkt dit? Gesteld op 23-6-2012 om 08:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb een defy 2 rabo fiets gekocht, met voor drie kettingbladen. Waar kan ik gegevens verkrijgen voor het afstellen van de beide derailleurs?
  Gesteld op 4-6-2012 om 21:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn ketting loopt aan tegen mijn voor derailleur. Kan ik dit verstellen met de draaibare delen in mijn kabels bij het stuur? Gesteld op 10-5-2012 om 07:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • het afstellen van myn 8 speed derailleur Gesteld op 31-3-2012 om 13:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • download lukte niet Gesteld op 21-5-2011 om 08:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Shimano derailleur

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info