Wij hebben een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen en hier een antwoord op gevonden. Wilt u een vraag en antwoord toevoegen? U kunt dat doorgeven via contact@gebruikershandleiding.com

 • Op welke stand moet de thermostaatknop van mijn koelkast staan?

  • Oké, je weet nu waarom de draaithermostaat van de ijskast meerdere standen heeft. Maar op welke stand moet je de thermostaat nou zetten? Als vuistregel kun je aanhouden dat je de thermostaat instelt op ongeveer 60% van de maximale stand. Bij 7 standen draai je de knop dus tot 4, een thermostaat met 5 standen zet je op 3. Dit stel je afhankelijk van de buitentemperatuur bij. Breekt er een hittegolf uit? Dan moet de ijskast harder koelen en zet je de thermostaat 1 stand (of 2) hoger.
   Vriest het ? Dan kan de koelkastthermostaat best wat lager.

   Ik vind dit nuttig (7)
 • Wat is de juiste koelkasttemperatuur?

  • Het Voedings-centrum adviseert een koelkasttemperatuur van 4°C, omdat dit de ideale temperatuur is om de groei van bacteriën en schimmels te remmen. Bij deze temperatuur blijft je eten en drinken daarom het langst houdbaar. Wanneer de ijskast te warm staat afgesteld en de temperatuur boven de 7°C komt bederft je voedsel. Stel je de koelkast te koud in, dan ontstaat er ijsvorming en verbruikt het apparaat onnodig veel energie. Het is dan ook belangrijk dat je de goede temperatuur instelt.

   Ik vind dit nuttig (5)
 • Hoe werkt een thermostaatknop met standen in een koelkast?

  • Hoe hoger de stand, hoe lager de temperatuur - is een veelgehoorde uitleg. Heeft de draaiknop bijvoorbeeld 7 standen, dan wordt de koelkast het koudst wanneer je de thermostaat instelt op stand 7. Deze uitleg is deels waar. Want wist je dat de omgevingstemperatuur de temperatuur in de koelkast beïnvloedt? Dat betekent dat hoe warmer het buiten is, hoe hoger de thermostaat in de koelkast ingesteld moet staan om een binnentemperatuur van 4°C te behouden   Ik vind dit nuttig (5)