Wij hebben een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen en hier een antwoord op gevonden. Wilt u een vraag en antwoord toevoegen? U kunt dat doorgeven via contact@gebruikershandleiding.com

 • Hoe werkt een Airfryer?

  • EenAirfryer heeft een verwarmingselement die ervoor zorgt dat de aangezogen lucht tot 200 graden celcius verwarmd wordt. Dit is wel afhankelijk van het merk en type Airfryer, dit heeft te maken met het aantal wattage. Maar uiteindelijk gebruik je in de praktijk niet heel vaak de 200 graden en is 180 graden al meer dan voldoende. Vrijwel alle merken Airfryers kunnen deze temperatuur gemakkelijke behalen.
   Sommige Airfryers hebben een digitaal menu en andere hebben een analoge draaiknop. Dit verschil maakt voor de rest niet uit want het eindresultaat is hetzelfde. Bij sommige Airfryers kun je niet eens de temperatuur instellen, maar deze komen nog heel weinig voor in de praktijk.
   Terwijl de Airfryer de lucht verhit, blaast de ventilator de hetelucht door de Airfryer en om het product heen. Dit resulteert in een gaar gerecht en een krokant korstje. Welke baktijden en temperaturen je moet aanhouden is afhankelijk van het gerecht dat jij klaarmaakt. Olie toevoegen is vrijwel verleden tijd, al kiezen wij er bij sommige gerechten ervoor een heel klein beetje olie toe te voegen.
   Omdat de Airfryer hetelucht gebruikt is frituren in een Airfryer zeker gezonder dan in de ouderwetse frituurpan met olie. Friet wordt gebakken in de hetelucht terwijl dit in een frituur in de olie gaat, dit scheelt een hoop calorieën.

   Ik vind dit nuttig (2)
 • Moet de Airfryer onder de afzuigkap staan?

  • Normaal gesproken is dit niet nodig maar dit is sterk afhankelijk van de producten die je bereidt in de Airfryer. Normaliter komt er alleen wat onzichtbare hetelucht uit en dan is een afzuigkap niet nodig. Maar een bloemkool veroorzaakt een hele hoop damp door al het vocht wat eruit komt. Bij een hamburger of speklap kunnen er vetdeeltjes op het verwarmingselement landen waardoor de Airfryer begint te roken. Dit kan verholpen worden door een spatdeksel te gebruiken.

   Ik vind dit nuttig (2)
 • Wat is het verschil tussen een Friteuse en een Airfryer?

  • De Airfryer is een keukenapparaat waarmee je eten kunt bereiden middels hete lucht. Het apparaat kan de ouderwetse frituurpan en zelfs oven vervangen. Bij de oude frituurpan wordt er nog gebruik gemaakt van frituurvet maar bij de Airfryer wordt er enkel en alleen gebruik gemaakt van hete lucht. Daardoor bevatten producten soms tot wel 80% minder vet. Naast frituren kun je met de Airfryer ook grillen, braden, bakken en stomen. Een veelzijdig apparaat dus.

   Ik vind dit nuttig (1)