• Door een foutje in het beheer van de site was dit bericht verwijderd, maar hier de vraag en mijn reactie.

    Willem
    Site beheer


    5-3-2014
    20:57 Humax HUMAX IRHD-5300C

    Beste Willem, Sorry hier kan ik niet zoveel mee. Misschien heb ik het verkeerd uitgelegd, dus hierbij nogmaals. We hebben beneden de humax met dongel langs onze smart tv staan. De ziggo router hangt in de meterkast. Deze router is via kabel verbonden naar een andere wifirouter die boven staat voor de computer en playstation. De router die boven staat, staat overal mee in verbinding beneden, de tv heeft internetverbinding, de laptop heeft internet verbinding en de telefoons ook. (Met de router die boven staat). De humax kan wel het signaal vinden van deze router, maar kan alleen geen verbinding maken zegt hij. Dus wat kan ik doen om toch de humax optimaal te laten werken zodat ik toch ziggo on demand kan kijken bijvoorbeeld.

    Gesteld op 5-3-2014 om 21:38 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Met mijn eerdere bericht wilde ik aangeven dat het lang niet altijd mogelijk is een goede verbinding tot stand te brengen met wifi. Maar is een originele Humax dongel gebruikt? Kan de verbinding last hebben van objecten zoals is net vorige bericht genoemd? Als een dongel geen verbinding kan maken, ligt dat vaak aan het feit dat dongel en modem elkaar niet kunnen 'zien' maar bij veel routers wil het ook nogal eens misgaan. Het is dan raadzaam eerst het netwerk te testen door de decoder rechtstreeks op het modem aan te sluiten, liefst (in eerste instantie) bedraad. Je geeft aan dat er in feite 2 routers zijn gebruikt en dat kan voor issues zorgen. Het is dus in beginsel raadzaam de decoder op het modem aan te sluiten, te controleren of alle instellingen in orde zijn van de decoder en dan te controleren of de ITV diensten werken. Maar zoals het nu is, kan het ook zomaar zo zijn dat het gaat werken als je dit probeert:

      -Haal 10 minuten de spanning van modem, routers en decoder.
      -Verwijder de dongel uit de decoder.
      -Start modem en routers na 10 min. weer op.
      -Sluit de decoder weer aan op het net.
      -Wacht tot de modem weer volledig is opgestart en plaats daarna de dongel weer in de decoder.
      -Schakel de decoder in.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2014 om 21:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: bij de 5200 hier en op Kieskeurig waar ik ook plaats, is ook veel bruikbare info terug te vinden. het principe voor de ITV diensten is n.l. gelijk.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2014 om 21:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De humax box moet verbinding hebben met de router van ziggo anders denkt hij dat het vreemd net werk is en werkt hij noet goed Geantwoord op 10-3-2014 om 20:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Voor de laatste beantwoorder: je kan de decoder ook op het netwerk van een andere provider aansluiten dan Ziggo. Je kan dus Ziggo hebben voor TV, maar b.v. KPN voor Internet.

      Gr. Willem. Geantwoord op 10-3-2014 om 20:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info