• Hallo,

    Ik krijg ook de foutmelding van uw antwoord 1-3-2014 (ipv 001). Ik heb het allemaal doorgelopen maar het werk nog niet.

    Ik heb een humax 5300 met een dongel. De router hangt in de meterkast. Omdat wij boven bijna geen ontvangst hadden hebben we boven een wifi router neer gezet. Alles werkt zelfs de smart tv die beneden staat, behalve de humax.

    Als ik naar wifi configureren ga dan vindt hij de nieuwe router gewoon en hij geeft ook volop bereik aan. Dan geef ik het wachtwoord in. Druk op toepassen. Maar dan geeft hij na lang zoeken geen verbinding aan. Wat zou dit kunnen zijn en hoe kan ik dit oplossen.

    Gesteld op 5-3-2014 om 11:45 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Kun je hier wat mee? ik pleit er altijd voor bedraad te werken, want ik zie vaak dat een Wifi verbinding niet, of niet betrouwbaar werkt.

      Hier wat info om op te letten met een WiFi verbinding:

      "Het Wi-Fi modem kunt u bedraad en draadloos aansluiten op uw computer(s). Met een bedrade verbinding maakt u optimaal gebruik van uw apparatuur. Maakt u draadloos gebruik van internet, dan is kwaliteitsverlies mogelijk. Een draadloos signaal is gevoelig voor storingen uit de omgeving. Merkt u kwaliteitsverlies bij het gebruik van een draadloze internetverbinding, let u dan op de volgende punten:

      Zorg ervoor dat de afstand tussen Wi-Fi modem computer niet te groot is. Hoe groter de afstand, des te zwakker het signaal
      Gewapend betonnen muren, plafonds en grote metalen objecten kunnen de kwaliteit van het signaal door verschillende kamers in uw huis beperken
      Het ‘richten’ van de lampjes naar de plek waar uw computer staat levert betere resultaten op. De antenne in het apparaat zendt zo meer naar de computer
      Andere draadloze apparatuur kan het draadloze signaal van het Wi-Fi modem verstoren waardoor de kwaliteit afneemt. Maakt u gebruik van bijvoorbeeld een babyfoon, draadloze huistelefoon of draadloze lichtschakelaar? Zet deze dan niet te dicht in de buurt van het Wi-Fi modem
      Een draadloze Wi-Fi verbinding wordt via een zogenoemd kanaal uitgezonden. Het Wi-Fi modem is ingesteld op kanaal 1, 6 of 11 (de voorkeurskanalen) en kiest automatisch het kanaal waarop u de beste verbinding heeft. Uit ervaring weten we dat dit meestal kanaal 1 is . Bekijk ook eens het online stappenplan Kanaal Wijzigen
      Handmatig een vast Wi-Fi-kanaal kiezen

      Soms zijn voorkeurskanalen te druk, bijvoorbeeld in een appartementencomplex. Wijzig dan handmatig het kanaal om de kwaliteit van het signaal verhogen".

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2014 om 18:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info