Humax HUMAX IRHD-5300C

Selecteer en download de gewenste handleiding op deze pagina hieronder door op ONLINE / DOWNLOAD te klikken. U kunt dan de handleiding online bekijken, downloaden, per e-mail naar u toesturen, delen en vaak ook vertalen en zoeken naar specifieke oplossingen in de handleiding.

Komt u er ondanks de handleiding nog niet uit? Lees dan eerst even wat vragen en reacties door. Staat uw antwoord er niet bij, stel dan uw vraag op deze pagina aan andere bezoekers/experts via het grijze formulier onder de handleidingen.

Weet u niet hoe u kunt downloaden? Bekijk hier een instructiefilmAdvertenties / Gesponsorde koppelingenTaal Soort Handleiding Bekijk Grootte
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,09 MB
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax HUMAX IRHD-5300C • Vraag

  23-7-2014
  13:20

  Nog zal ik willen weten hoe ik opgenomen programmas op de recorder uit kan wissen.
  Bvd.
  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2014
  21:20
  0

  Dat is heel simpel: als je op de media toets drukt, kun je daar middels de grote ronde toets en de OK knop een opname vanaf het begin afspelen, afspelen hervatten, hernoemen, wissen etc.

  Lees ook eens wat info door op dit onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-7-2014
  13:16

  Ik zou graag de wachtwoord van humax IRHD-5300C willen wijzigen. Hoe kan ik dat doen?
  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2014
  21:18
  0

  Dat doe je heel simpel via het menu. Lees anders eens dat deel van de handleiding hierboven door. Maar eenmaal het menu doorspittend kan het niet missen.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  17-7-2014
  21:37

  ik krijg een melding dat de smartcard blijkbaar niet helemaal goed zit. Waar kan ik de vinden hoe krijg ik het kastje open?
  Reageer op deze vraag

 • 18-7-2014
  04:29
  0

  Die zit rechts achter een klepje en aan de zijkant zie je een kleine uitsparing in dat klepje. Nagel erachter en voorzichtig open trekken. Opmerking: Het klepje scharniert naar beneden.

  Gr. Willem

 • Vraag

  16-7-2014
  22:11

  Ik wil de HUMAX IRHD-5300C bedienen, maar hoe moet ik ervoor zorgen dat de PVR-modus is geselecteerd op de afstandsbediening. Alleen al de term PVR is Chinees voor mij. Wat betekenen die letters eigenlijk?
  Reageer op deze vraag

 • 17-7-2014
  05:13
  0

  Dag, dit is heel eenvoudig: je drukt gewoon op de PVR toets, zodat deze oplicht. Deze knop licht dan ook op als de decoder/PVR wordt bedien. Nu de term PVR: dat staat voor 'Personal Video Recorder). Met een op de decoder aangesloten schijf kunnen n.l. opnames worden gemaakt.

  Mvg. Willem.

  MVG staat voor: Met Vriendelijke Groet ;-)

 • 17-7-2014
  20:17
  1

  17-7-2014
  10:42 0

  Zo te zien is mijn probleem opgelost. Ik heb op het knopje PVR gedrukt en vervolgens op het knopje van de afstandsbediening van de Sony-Bravia-tv (links-boven) waarmee ik HDTV 1 opriep. Dit laatste deed ik gisteren ook, maar toen had het geen resultaat. Hoe dit mogelijk is kan ik niet verklaren. Waarschijnlijk is de oorzaak dat ik nog niet ben gewend om tussen de ene en de volgende handeling even te wachten. Hart. dank voor uw snelle antwoord.

 • 17-7-2014
  20:18
  0

  Dag,

  Graag gedaan. Plaats au.b. geen mail adressen of andere persoonlijk info op de site, om spam e.d. te voorkomen. Ik zal die gegevens dus even verwijderen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-7-2014
  14:57


  De foutmelding iTV-004 gekregen tijdens het kijken ondemand. Alles gecontroleerd maar blijf de code houden. Wil graag m'n film uitkijken!!
  Reageer op deze vraag

 • 12-7-2014
  15:25
  1

  Heb inmiddels een software-update gedaan en de code blijft??

 • 13-7-2014
  21:32
  0

  Dag,

  Kijk even al je instellingen na. Heeft het eerder al wel gewerkt?

  Probeer anders dit: Afstandsbediening: Menu: instellingen > systeem > internetinstellingen > LAN configuratie. Kies voor DHCP (moet je router ook op DHCP staan), of handmatige configuratie (geef je Humax een IP-adres in de range van je thuisnetwerk en neem de DNS-instellingen van je internetprovider over).

  Mvg. Willem.

 • 13-7-2014
  21:35
  0

  PS: Ik zie net dat het dus wel heeft gewerkt... Extra toevoeging: Kijk ook eens bij de 5200 voor meer info, daar het systeem verder gelijk is. Maar het is netjes en zeer raadzaam eventuele vragen over de 5300 wel hier te blijven stellen, daar anders alles door elkaar gaat lopen.

  http://www.gebruikershandleiding.com/Humax-iHDR-5200C/handleiding-5-456154.html#367444

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-7-2014
  09:35

  hoe kan ik de televisie aansluiten op de humax
  5300c

  Reageer op deze vraag

 • 10-7-2014
  19:45
  0

  Dat hangt af van de gebruikte TV: Je gebruikt de scart aansluiting als je een TV hebt met alleen scart aansluitingen (oudere toestellen) en middels HDMI als je een nieuwe(re) TV hebt.

  Voor scart stel je de decoder in op RGB, voor HDMI op 1080I bij ene Full-HD TV en op 720P bij een HD-ready toestel.

  Blader ook eens wat berichten door op dit onderwerp en het is ook zeker raadzaam eens de tijd te nemen de handleiding hierboven door te nemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-7-2014
  16:27

  Hallo,ik heb sinds kort een Humax 5300 gekregen. Sinds ik de ontvanger aangesloten heb, springt spontaan mijn tv aan en uit. Kan niets meer beginnen met de afstandsbediening van mijn tv, dus trek ik de stekker er maar uit. Kan dit te maken hebben met opwaarderen van de ontvanger.
  groetjes Jose

  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  19:23
  0

  Als het echte de TV is die aan en uit gaat: Dit heeft niets te maken met de decoder, maar ook weer wel... Het is n.l. zo dat op zeer veel producten een energiebesparingsfunctie is ingebouwd. Zo zal de decoder, indien deze 3 uur niet bediend wordt, automatisch uitschakelen. Dit kun je in het menu, onder de optie 'energiebeheer' aanpassen. Je kan daar (advies) ook de energiespaarstand uitschakelen. De decoder start dan ook een stuk vlotter op.

  Maar nu de TV: deze heeft een soortgelijke functie en omdat je nu het mest zal doen met de decoder, zal de TV, als deze niet meer wordt bediend, 'denken' niet meer te worden gebruikt en dus in stand-by schakelen. Ook dan is het mogelijk dit anders in te stellen via het menu van de Tv en het is dus raadzaam dat even na te kijken. Maar doe dat dus ook even bij de decoder.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-7-2014
  00:09

  Recentelijk heb ik via de Ziggo een Humax IRHD-5300C ontvanger voor mijn week-end huisje gekocht. Aangesloten en beeld is goed. Ik heb via de Ziggo echter geen internetaansluiting. Alleen dus TV. Wel draadloos internet, aangeboden door de beheerder van het park, voor een seizoen (niet altijd stabiel). Ik krijg elke keer bij aanzetten de vraag: "software opwaarderen ja/nee".
  Mijn vragen:
  1) wat kunnen de gevolgen zijn als ik niet opwaardeer?
  2) hoe kan ik het beste opwaarderen? Met bijgeleverde dongel?
  3)Wat als internet uitvalt? Kan ik dan opnieuw opwaarderen?

  Voor de goede orde: ik ben een digibeet en a-technisch.

  Dank alvast,
  FM

  Reageer op deze vraag

 • 8-7-2014
  09:06
  2

  Dag,

  Dat opwaarderen staat totaal los van de Internet aansluiting en verloopt via de kabel. Het gaat n.l. om het opwaarderen van de software, oftewel het laden van nieuwe software. De Internet aansluiting is alleen nodig indien je de decoder wilt opnemen in je netwerk, of als je gebruik wilt maken van interactieve TV .

  Het opwaarderen werkt als volgt:

  Als de vraag wordt gesteld, opwaarderen ja/nee, kies dan voor ja.
  Wacht zolang totdat de decoder zelf weer begint met het weergeven van een programma.
  Onderbreek de update dus nooit! Ook niet als je denkt dat deze gereed is, zoals aan het eind.
  Nogmaals maar even aangeven: er is geen Internet, dongel of wat dan ook benodigd, alleen de kabelaansluiting welke WEL in orde dient te zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-7-2014
  12:52

  goeden middag ,vraag va roel lastdrager myncastle @zeelandnet.nl
  graag een sugestie voor het inzetten van de code in de afstandbediening van de tv
  van philps flatscreen ,waar in het boekje kan ik het vinden cq welke bladzij
  of een stappen plan dank voor medewerking ps text en zenders werken wel allen
  tv aan en uit via stanbay knop niet groet roel
  Reageer op deze vraag

 • 7-7-2014
  22:15
  0

  Hierboven is de handleiding te lezen. Achterin staan de codes voor de verschillende apparaten, en tevens de uitleg hoe te werk te gaan, maar dat is vrij eenvoudig:

  Je kiest in dit geval voor TV door eenmaal op die toets te drukken. De toets zal dan eenmaal knipperen. houdt vervolgens de toets ingedrukt totdat deze constant wordt verlicht. Voer dan de 3 cijferige code in. Als het 3e cijfer is ingevoerd zal de toets tweemaal knipperen. Als de goede/geldige code is ingevoerd zal het apparaat, in dit geval de TV, uitschakelen. Druk dan op de OK toets. De modustoets zal nu 3 keer knipperen. Het instellen is dan voltooid. Als het apparaat niet uitschakelt herhaal je de stappen. Als langer dan een minuut geen code wordt ingevoerd, schakelt de afstandsbediening naar de normale/standaard modus.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-6-2014
  21:39

  hoe sluit ik een versterker aan op de spdif aansluiting

  Reageer op deze vraag

 • 29-6-2014
  22:04
  0

  Dat kan alleen als de versterker ook over die aansluiting beschikt. Doorgaans is dat bij versterkers (stereo) niet het geval, en zijn alleen een of meer optische ingangen (spdif) aanwezig op en receiver. Maar vaak heeft een decoder ook analoge uitgangen. Zijn die niet aanwezig, dan kun je de scart uitgang gebruiken middels en verloopkabel, mits je die uiteraard niet gebruikt voor de TV. Maar doorgaans zal men gebruik maken van HDMI, hetgeen natuurlijk ook zeker is aan te raden als je gebruik maakt van een HD-TV. Gebruik je de optische uitgang i.c.m. een surround receiver kun je luisteren naar Dolby Digital 5.1. Je kan de decoder daarop instellen via het menu.

  Mvg. Willem.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-6-2014
  21:19

  humax irhd-5300c live uitzending pauzeren
  Reageer op deze vraag

 • 29-6-2014
  21:34
  2

  Dat kan alleen als er gebruik wordt gemaakt van een externe schijf./ je kan dan tevens opnamen maken. Er is daarvoor een door Humax ondersteunde schijf nodig van minimaal 100Gb en Max. 1Tb. Op dit onderwerp lees je daarover meer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2014
  21:20

  Hoi Willem
  Ik heb er geen harde schijf op aan gesloten dus daar ligt het niet aan.
  De stroom heb ik al een paar keer eraf gehad en 20 minuten gewacht met de stroom er weer op te zetten. Als eenmaal de decorder uit valt krijg ik hem ook niet meer opgestart..
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2014
  22:56
  0

  Hallo,

  Je zal de decoder dan toch even moeten aanbieden bij je dealer of Humax, want helaas kun je er zelf niets mee, zeker als je niet de kans krijgt deze decoder opnieuw te installeren. Dat is het lastige bij zulke problemen.

  Hierbij de gegevens van Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Veel succes. Ik ga ervan uit dat het allemaal voor elkaar komt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-6-2014
  18:45

  Sinds een paar dagen heb ik een Humax IRHD 5300c ....Het probleem is dat de humax naar ongeveer 1 minuut uit valt en niet meer aan wil. Kan het zijn dat het ingesteld staat op maar 1 minuut standby ? Zo ja hoe los ik het op...of is het een ander probleem?
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2014
  00:00
  2

  Nee, dat kan niet. Die instelling is er niet, maar als de decoder gewoon vanuit de fabriekstand is geïnstalleerd zou deze zonder problemen moeten werken. Heb je er al een harde schijf op aangesloten? Zo ja, koppel die dan eens los. Een schijf kan n.l. teveel stroom trekken, maar ik ben niet geheel zeker of dat er voor kan zorgen dat de decoder uitvalt. Maar niet geschoten... Voorts is het lastig dit op te lossen als het niet aan de schijf ligt, want doordat de decoder zo kort ingeschakeld blijft, heb je ook niet de kans deze terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Daarmee kun je n.l. software issues oplossen.

  Maar probeer dus of het baat als je de schijf loskoppelt, indien in gebruik en verder kun je nog even proberen of het baat als je de spanning enige tijd geheel van de decoder haalt.

  Ik lees graag even de afloop, welke je het best bij deze vraag kan plaatsen. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-6-2014
  22:23

  Kan ik tv kijken via de Humax zonder de coax kabel naar de tv, dus alleen via hdmi? Nu heb ik een coax kabal als input naar de Humax, en een hdmi kabel én een coax kabel naar de tv. Heb ik die echt allebei nodig?
  Reageer op deze vraag

 • 17-6-2014
  22:28
  0

  Dag,

  Je hebt uiteraard wel een kabel nodig op de decoder om het digitale signaal te ontvangen, maar de coaxkabel vanaf de decoder naar de Tv is alleen nodig om via de TV zelf te kunnen kijken. Zo kun je de analoge zenders ontvangen, of in het geval van een CI module, de digitale. Maar als je beiden niet gebruikt, volsta je met alleen ene HDMI kabel . Echter, doordat de 5300 maar één tuner aan boord heeft en je dus alleen maar kan opnemen wat je op dat moment kijkt, zijn er veel mensen die dan via de TV zelf naar een andere zender kijken.

  Mvg. Willem.

 • 17-6-2014
  22:32
  0

  Bedankt voor je reactie, ik zou dus digitale tv moeten kunnen kijken met alleen de hdmi kabel naar de tv, en uiteraard de coax kabel van het kabelmodem naar de Humax. Dan ga ik nog eens kijken waarom hij het niet doet als ik de coax kabel er uit haal!

 • 18-6-2014
  00:54
  0

  Je hebt het over een kabel vanaf de kabelmodem, maar uiteraard doel ik op de coax aansluiting vanaf de AOP, ofwel de huisaansluiting.

  Als de coax kabel ook in de TV zit, kijk je via de tuner van de TV en niet via de decoder. De decoder laat enkel het binnenkomende signaal maar door zodat dit naar de TV kan, maar je hebt pas weergave via de decoder als deze is aangesloten op de Tv middels HDMI (HD) of scart (SD) maar dan dien je wel even zelf de juiste ingang op de TV te selecteren. Dat gaat niet automatisch. Voorts dient de decoder in gebruik te zijn bij een provider die deze ondersteund en dient de decoder op de juiste wijze te worden geïnstalleerd. Hiervoor zijn de juiste gegevens nodig, zoals frequentie en ID code (netwerk nummer). Deze vind je terug op de site van je provider of kun je daar opvragen.

  Maar kort gezegd kijk je dus absoluut NIET via de decoder als deze op de TV is aangesloten via de coax kabel, of alleen via de coax kabel. Die kabel is, zoals eerder gezegd, daar niet voor nodig. Het is wel raadzaam hem aan te sluiten om via de TV zelf te kunnen kijken.

  Ik heb je andere vraag verwijderd, want anders gaat er van alles door elkaar lopen en ik denk dat ik je in deze prima advies kan geven.

  Mvg. Willem


 • Vraag

  10-6-2014
  20:33

  Bij de Humax 5300C Favorieten aangemaakt. Favoriet1 voor radio en Favoriet2 voor TV, waardoor ze ook netjes zijn genummerd van 1 t/m x ipv 100 t/m 999
  Vraag: Wanneer ik schakel met de remote knop Radio/TV krijg ik standaard ALLE zenders (genummerd 100-999) te zien ipv van mijn Favorieten. Hoe stel ik mijn Favorieten als voorkeur in?

  Reageer op deze vraag

 • 10-6-2014
  21:15
  0

  Dag,

  Dat kan helaas niet. Je zal dus steeds zelf de aangemaakte favorietenlijsten moeten oproepen. Het is niet mogelijk het zo in te stellen dat dit niet meer nodig is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-6-2014
  12:43

  Sinds gisteren mijn nieuwe 5300C geinstalleerd. Het front display is echter uit en in de menu's kan ik geen aanpassing hiervoor vinden (ook niet in in de energiespaarstand). Omdat ik de ontvanger ook voor radio gebruik, ben ik nu gedwongen om de TV toch aan te zetten om te zien "waar ik ben".
  De vraag: zit er wel een display in de 5300C en indien ja, hoe krijg ik het aan. Of is het mogelijk defect? (de handleiding verwijst nergens naar het gebruik van dit display, alleen op de introductie foto met de aanduiding statusweergave).
  Reageer op deze vraag

 • 8-6-2014
  17:39
  0

  Dag,

  Hier even een klein stukje uit een review:

  "Het verschil tussen de 5100C en 5300C is dat de 5300 een aantal opties (display, tweede scartaansluiting, RCA) mist maar ik vermoed dat de meeste gebruikers dat niet als een gemis zien. Hierdoor is de 5300C wel een paar tientjes goedkoper dan de 5100C".

  HUMAX IRHD-5300C
  HDTV kabelontvanger

  11 menutalen: (Nederlands, Engels, Duits,
  Frans, Deens, Pools, Russisch, Spaans,
  Zweeds, Fins, Turks)

  Geen RCA-aansluiting

  7 druktoetsen (achter klep voorzijde)

  geen display

  1 (Standby on/off)

  1x Scart (TV Scart)

  2x USB (uitsluitend aan achterzijde)

  De 5300 heeft dus geen eigen display en beschikt tevens maar over één tuner. Je kan dus enkel opnemen wat je op dat moment bekijkt. Daarom zou mijn keus dan ook uitgaan naar de 5050, de 5200 of de 5400, die tevens over een ingebouwde harde schijf beschikken. De laatste 2 zijn daarnaast interactief.

  Mvg. Willem.

 • 10-6-2014
  18:51
  1

  Best Willem,

  Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie.
  Als antwoord op mijn vraag aan Ziggo om de 5300C om te ruilen voor de 5100C kreeg ik dit antwoord:
  Wij leveren de humax 5100 op dit moment niet meer, alleen de humax 5300. enz ........

  Groet, JS

 • 10-6-2014
  19:11
  0

  Dag JS,

  Graag gedaan. De 5100 is al wat ouder, dus wellicht al wat moeilijker verkrijgbaar. Maar je kan, las je budget het toelaat, ook eens op de Site van Humax kijken, waar men ook een outlet heeft van apparaten die op beurzen etc. zijn gebruikt. Daar zitten vaak ook de 5050 of 5200 tussen voor niet al teveel geld. Maar die keuze is uiteraard persoonlijk.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  7-6-2014
  23:35

  Ik heb de IRHD-5300C, maar als ik tv gekeken heb en de tv en de humax uitzet (tv ut met de knop en de humax standby) moet ik telkens de TV-afstandsbediening opnieuw instellen op kanaal HDMI. Dat hoefde bij de vorige HUMAX die ik had niet. Dan kon je direct na aanzetten tv en humax-box zappen met de humax afstandsbediening.

  Is dit anders in te stellen? In de handleiding staat niet hierover...
  Reageer op deze vraag

 • 7-6-2014
  23:50
  1

  Dag,

  Neem van mij aan dat het nooit zo werkt dat de gebruikte HDMI ingang automatisch wordt geactiveerd bij het inschakelen van een Humax decoder, want deze ondersteunen geen van allen de benodigde CEC codecs en dus zul je in principe altijd zelf de juiste HDMI ingang moeten activeren, tenzij de TV fabrikant er voor heeft gekozen een ingang zo in te stellen dat de TV deze kiest bij het inschakelen van de TV. Kan het dan niet anders? Ja, vaak wel, maar dan dien je zelf een ingang toe te wijzen in de de zogenoemde Hotelmode (of soortgelijk) van de TV. Googel daarvoor even op 'Hotelmode -->merk TV' en volg de stappen. Verander geen andere opties als je daarin niet thuis bent en blijf absoluut af van b.v. button of remote lock!!

  Maar eerst genoemde is veilig en wordt zeer vaak gebruikt, ook door mijzelf. Bovendien is dit zeer goed en snel te realiseren. De TV zal dan bij het inschakelen direct de ingang kiezen waarop de decoder is aangesloten. Kijk dus wel even welke ingang dat is.

  Mvg. Willem.

 • 7-6-2014
  23:52
  1

  Antwoord gevonden.
  Bij het eerdere humax-kastje gebruikte ik scart, nu hdmi. De tv is een panasonic. Inmiddels gelukt door de hotelmodus aan te zetten (raar dat dat moest) en de initial input te verzetten naar HDMI.
  Klaar!

 • 8-6-2014
  00:33
  0

  Dag,

  Als je scart gebruikte ligt het inderdaad anders. Maar bij Panasonic is de Hotelmode zeer gemakkelijk te bereiken en alles naar wens in te stellen, dus vanaf nu is steeds opnieuw instellen niet nodig. Veel plezier van je decoder. Op dit onderwerp kun je er meer over lezen, dus wellicht komt ook dat nog eens van pas.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-6-2014
  17:43

  Mijn digitale ontvanger geeft aab bOOT en reageert niet op aan/uit of wat dan ook....
  geeft geen signaal aan... weet iemand wat dit zou kunnen zijn of hoe op te lossen ??
  tks Phil..........
  Reageer op deze vraag

 • 6-6-2014
  19:39
  0

  Dag,

  Vaak heeft dat te maken met een hardware issue, maar kijk eens of het baat als je een tijdje de spanning geheel van de decoder haalt, maar koppel eerst even een eventueel aangesloten schijf of dongel los. Als het loskoppelen en het uitschakelen van de spanning niet baten, haal dan wat langer de spanning van de decoder. Als dit faalt is het raadzaam even contact op te nemen met je dealer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  5-6-2014
  18:23

  Kun je ook rechtstreeks op een NAS opnemen ?
  Daan sla ik het gedoe met die harde schijf over
  Mvg pascal
  Reageer op deze vraag

 • 5-6-2014
  21:30
  0

  Dag Pascal,

  Nee, dat kan niet. Je kan tevens geen USB stick gebruiken en hebt dus een schijf nodig. Deze ondersteund dan tevens de functies als live pauzeren, time-shift etc.

  Mvg. Willem.

 • 5-6-2014
  21:35
  0

  Als het nou helemaal niet meer wil lukken, ook niet met de uitleg die ik recent heb achtergelaten, laat het dan even weten, want dan kan Humax altijd eens kijken wat er mis is of gaat. Ik heb daar wel gegevens van.

  Mvg. Willem.

 • 7-6-2014
  12:24
  1

  hallo willem ,
  bedankt voor je hulp zo ver.
  Ik heb van de week al iedere dag humax aan de telefoon gehad en die zeggen iedere keer , als u de harde schijf eraan hangt moet u hem eerst in de humax formatteren en toewijzen.
  Ja dat is goed zeg ik maar om dat te kunnen doen moet je hem eerst wel zien.
  Uiteindelijk moest ik hem maar opsturen, maar dan is het voor eigen kosten want hij is al uit de garantie.
  Ik denk achteraf dat er iets in de USB poorten gewijzigd is waardoor een harde schijf zonder externe voeding niet genoeg stroom maar krijgt,want als ik er een aanhang met externe voeding doet hij het wel.
  Ergens is het niet fair, Humax verzorgd een update en na de update werkt de boel niet meer naar behoren.

  M.v.g pascal

 • 7-6-2014
  15:20
  0

  Dag Pascal,

  Het is inderdaad niet fair als het issue na een update ontstaat en de klant daar de kosten van ondervind. Wellicht is het nog raadzaam dan een schijf met voeding te gebruiken, maar verder is het verhaal van hen eigenlijk geheel gelijk aan dat van mij. Ik heb ook regelmatig contact met ze, daar ik soms meer issues opmerk bij verschillende apparaten en dat dus meldt, zodat dit kan worden aangepast of opgelost. Ik ga ook dit zeker even bespreken, al moet ik eerlijk zeggen dat ik het verder nog niet heb gezien dat het zo mis gaat dat de decoder de schijf niet meer accepteert. Ook niet bij de 5100 die verder gelijk is. Ook voor andere decoders is er recent een update uitgekomen en ook hier heb ik nog niet gezien dat deze een eventueel aangesloten externe schijf gingen weigeren. Maar goed, dat zegt ook niet altijd alles. Ik denk echter dat ik wel wat opties heb genoemd waarmee het zeker moet lukken en die opties uitgebreider zijn dan die je in dit geval van Humax hebt gehad, en het spijt me dan ook te zien dat het nog niet wil werken. Maar helaas komt dat ook voor. Je kan eventueel heel even afwachten met het opsturen. Ik neem dan Maandag contact met ze op en ga dit voorleggen. Plaats hier anders even je volledige naam, zodat men weet over wie het gaat. Ik ga dan even kijken of ik het voor elkaar kan krijgen dat dit kosteloos wordt opgelost.

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2014
  16:39
  1

  Willem bedankt voor je hulp ,
  Ik heb gisteren een Intenso externe Harde schijf van 500 Gb (zonder externe voeding)gekocht en deze werkt goed zoals het moet.
  Mijn oude harde schijf meegenomen naar de winkel en daar waren ze zo vriendelijk om deze uit te proberen op de 5300c die ze daar hadden staan, maar daarop deed hij hetzelfde als op mijn 5300c .
  Dus met de humax is niks mis , maar van de andere kant ook niet met de harde schijf want hij werkt wel op de pc.
  Ik denk inderdaad dat het te maken heeft met de keuze van de harde schijf .
  we weten dat de humax erg kieskeurig is met harde schijven en misschien deze door de update in de " blacklist " heeft gezet.
  iets anders kan ik ook niet bedenken.

  M.v.g pascal siebers

 • Vraag

  3-6-2014
  20:13

  Dus als ik het goed begrijp ,
  Even mijn verhaal, je koopt een harde schijf voor de Humax , formatteerd deze in de Humax , vervolgens gaat alles goed tot een gegeven moment.
  dan haal je de harde schijf eruit , maakt hem zichtbaar in je PC en daarna kun je hem niet nooit meer in je Humax zien.
  of zie ik het zo verkeerd ?

  M.v.g pascal

  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  21:07
  0

  Dag,

  Je verhaal klopt in feite wel, maar je kan wel de opnamen die erop staan overzetten op de PC, al kun je dan nog het best je decoder opnemen in je netwerk en bestanden delen via FTP. Maar je moet sowieso de HDD niet anders gaan formatteren in de PC en hebt voor het overzetten van bestanden het gratis programma Filezilla Client nodig.

  Mvg. Willem.

 • 4-6-2014
  20:01
  1

  harde schijf geformateerd in pc naar ext 3 maar de humax doet er niks mee.
  het lijkt dus echt zo te zijn dat je een harde schijf maar eenmalig kunt gebruiken voor je humax.
  Eenmaal eraf is ook echt eraf.
  of je zou je harde schijf moeten kunnen resetten naar fabrieksinstellingen maar dat heb ik nog nergens gevonden hou dat moet.

  m.v.g pascal

 • 4-6-2014
  20:16
  0

  Dag Pascal,

  Volgens mijn moet de decoder de schijf wel accepteren als deze is geformatteerd naar Ext.3, maar wellicht is het raadzaam de schijf eens los te koppen, en dan het volgende te doen:

  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel. (optische verbinding mag blijven bestaan).
  -Sluit de coax en HDMI kabel na een minuut of 15-20 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand. In jou geval is het raadzaam daarbij ook even de HDD te formatteren, waarbij helaas wel alle opnames verloren gaan. Zorg dus dat bij het terug stellen het vakje 'HDD formatteren' is aangevinkt.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
  -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.

  -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand en schakel daar tevens het automatisch uitschakelen uit.

  Sluit daarna de HDD weer aan en kijken eens of het dan gaat werken, maar zoals gezegd, kun je altijd het best de schijf die je eenmaal voor de decoder hebt gebruikt, daar altijd voor blijven gebruiken.

  Veel succes!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  3-6-2014
  19:54

  Had ik al gedaan maar de Humax vertikt het om hem te zien , fat32 en ntfs ziet hij ook niet .
  Ik snap het niet.

  M.v.g pascal
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  20:02
  0

  Dag,

  Voor het maken van opnames met de 5300 is het belangrijk dat de HDD wordt geformatteerd in ext.3. Alleen daarmee kunnen de 5100 en 5300 overweg. Daarom ook is het nodig een geschikte nieuwe schijf te gebruiken die je laat formatteren door de decoder. Deze schijf dient min. 100Gb te zijn en max. 1TB. Het is voorts raadzaam die schijf dan alleen nog voor de decoder te gebruiken. Zelf ben ik overigens meer gecharmeerd van ene decoder met ingebouwde harde schijf, maar de 5100 en 5300 worden daarentegen best veel gebruikt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2014
  19:36

  Mijn vraag was eigenlijk , kan ik de WD nog in de Humax gebruiken nadat deze in de pc is geformatteerd ?

  M.v.g pascal
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  19:56
  0

  Je kan eens proberen of je de HDD in de PC kan formatteren naar Ext3. Normaal gesproken laat je dit doen door de decoder zelf, maar als het lukt de HDD te formatteren in Ext3 kun je deze wellicht weer gebruiken voor de decoder. Ga er anders eens mee naar een speciaalzaak. Zij hebben vaak wel de mogelijkheid de schijven zo terug te zetten, dat je deze weer gewoon kan gebruiken.

  PS: als je weer reageert, doe dat dan niet als nieuwe vraag, maar gewoon bij deze vraag. Alles blijft dan mooi bij elkaar en is later gemakkelijker terug te vinden. Gaat er echter veel tijd overheen, dan is het beter de vraag even opnieuw te stellen of de reactie opnieuw te plaatsen.

  Gr. Willem.
  Site beheer

 • Vraag

  3-6-2014
  19:33

  Het wordt nog vreemder , als ik mijn externe 1000GB harde schijf van samsung pak gaat alles goed .
  ik snap het niet meer.
  het enigste verschil met die WD die er aan hing is de voeding en een enkele usb kabel ,de WD heeft zo' n 1 naar 2 usb-kabel.
  Ik ga je programma ff proberen. alvast bedankt.
  M.v.g pascal

  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  19:50
  0

  Graag gedaan en succes.

  En ja, elektronica is soms onpeilbaar...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2014
  19:09

  Maar kan ik de oude schijf nog wel gebruiken nadat ik deze in de pc naar NTFS geformatteerd heb ?
  Deze zag de humax in het begin gewoon.

  M.v.g pascal
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  19:17
  0

  Dag Pascal,

  Ja, je kan deze terug zetten voor het gebruik in de PC:

  Om een ext3 harde schijf weer onder Windows te kunnen lezen, is het programma Explore2fs de oplossing. Dit is te vinden op www.chrysocome.net/explore2fs. Dit programma dien je uit te voeren als Administrator. Een alternatief is Linux Reader:

  www.diskinternals.com/linux-reader

  Gr Willem.

 • Vraag

  1-6-2014
  11:20

  Hallo 25/5 was er een nieuwe software update bechikbaar voor mijn humax 5300c .
  ik had hier van te voren een harde schijf aan hangen van 120gb om op te kunnen nemen , toendertijd deze al geschikt moeten maken voor humax (ext3) en ging altijd zonder problemen.
  Maar nu na de software update is mijn harde schijf weg !!
  Al van alles geprobeerd ,terug gezet naar ntfs,fat32 en ook weer ext3 maar niks mag baten.
  Het rare is als ik er een usb stick van 16gb aan hang die ook in fat32 geformatteerd is ziet hij hem wel.
  Als dat zo iedere keer bij Humax gaat met de updates dan laat maar zitten want je wil toch op kunnen blijven nemen.
  Wat nu te doen , ik ben ten einde raad!
  Mvg pascal

  Sorry had deze in een verkeerde rubriek geplaats .
  Reageer op deze vraag

 • 1-6-2014
  11:50
  0

  Dag Pascal.

  Ik zag al dat er wat was misgegaan. Ik zal de vraag bij de 5200 even verwijderen.

  (Willem, site beheer).

  Met de updates worden juist vaak issues verholpen, maar als ik zie wat je hebt gedaan is dat niet goed gegaan. Je dient n.l. een schijf door de decoder zelf te laten formatteren, wil je deze gebruiken voor het opnemen etc. Dat gebeurt in Ext3. Je dient de schijf dus niet op andere manieren te formatteren en een stick is niet geschikt voor het maken van opnames. Je kan in dit geval het best de schijf loskoppelen, de decoder enige tijd spanningsloos zetten, en deze na het opnieuw inschakelen terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren. Zet de decoder dan in stand-by, sluit een geschikte schijf aan (min.100GB, max.1TB) waarbij moet worden opgemerkt dat de schijf die je nu gebrukte en op andere manieren hebt geformatteerd wellicht niet meer geaccepteerd wordt, en vervolgens laat je de schijf door de decoder zelf formatteren. Je zou dan weer probleemloos gebruik moeten kunnen maken van de opname functie. Maak je voorts niet te druk, want het is maar een decoder en er komt altijd wel weer een oplossing. Ik begrijp natuurlijk wel dat het vervelend is, maar om er ten einde raad van te raken gaat wellicht wat ver. Denk om je hart.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-5-2014
  15:04

  Betreft de Humax RM-F01
  Wij nemen Goedetijden o wekdagen op. Kijken dan later een paar afleveringen achter elkaar, gaat altijd goed.
  Wanneer wij met vakantie zijn, dan wordt er na 1 dag niet meer opgenomen.
  De ontvanger blijf gewoon stand by staan.
  Hoe kan dat?

  Jan Wagenvoort
  Reageer op deze vraag

 • 31-5-2014
  23:40
  0

  Dag,

  Waarschijnlijk neem je dan niet op voor langere tijd. Als je naar de Guide gaat en bij het gewenste programma op de OK toets klikt, zie je wat opties, waaronder dagelijks of wekelijks opnemen. Maar als je verder vooruit wilt programmeren kun je gebruik maken van een timer planning. Je gaat daarvoor naar de Guide en drukt vervolgens op de gele toets. Het wijst zich verder dan vanzelf.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-5-2014
  12:16

  afstandbediening werkt wel maar krijgt geen kontakt met decoder
  Reageer op deze vraag

 • 29-5-2014
  15:05
  0

  Druk eens op de PVR toets. Die toets dient altijd op te lichten als de decoder (PVR) wordt bediend. Als de led zeer snel achter elkaar knippert dienen de batterijen te worden vervangen. Gebruik liever geen oplaadbare exemplaren. Laat het even weten als het niet mocht werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-5-2014
  17:58

  22 mei 2014: Software update HUMAX IHDR-5200C, IHDR-5400C,
  IRHD-5100C, IRHD-5300C

  Gebruikers van bovengenoemde HUMAX ontvangers kunnen nu nieuwe software downloaden van het Ziggo-netwerk.

  IRHD-5100C - Versie: 1.01.11
  IRHD-5300C - Versie: 1.00.23
  IHDR-5200C - Versie: 1.00.46
  IHDR-5400C - Versie: 1.00.12

  Aanpassingen m.b.t. Ziggo Interactieve TV:

  - Eventuele haperingen tijdens afspelen van Video On-Demand programma’s hersteld

  - Wi-Fi functionaliteit m.b.t. Video On-Demand verbeterd

  - Diverse aanpassingen betreffende toegang en afhandelen van Video On-Demand gebruik

  - Snelheid TV-portal-toegang verbeterd

  - Menuteksten m.b.t. het TV-portal aangepast


  Overige aanpassingen:

  - Aantal Ziggo updates gereduceerd (kabelleverancier). (naar 1 update van ca. 20 min. per week)

  - Herstellen van datum en tijd na kortstondig wegvallen van de netspanning

  - Pauzeren van uitzendingen verbeterd (time shift functie)

  - Formatteren van een USB stick aangepast (IRHD-5100C/5300C)

  - Formatteren van een USB stick toegevoegd (IHDR-5200C/IHDR-5400C)


  U kunt de software downloaden via 'Menu'- 'Installatie'- 'Software Update'

  De download duurt ca. 8 min. en mag niet onderbroken worden.
  De ontvanger start daarna automatisch opnieuw op.
  De update kan niet ongedaan gemaakt worden.

  In enkele gevallen is het noodzakelijk om na de update de 'fabrieksinstellingen' te herstellen. Ga naar 'menu' - instellingen - installatie - fabrieksinstellingen herstellen. De zenders worden daarna opnieuw gezocht. Let op: geplande opnames moeten daarna opnieuw worden ingesteld. Opnames op de harde schijf blijven bestaan.

  Willem
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  23-5-2014
  18:08

  Hoe kun je hiermee programma's opnemen?

  Reageer op deze vraag

 • 23-5-2014
  19:07
  0

  Zie hier: 21-5-2014 22:10

  gebruik ook a.u.b de zoekfunctie, want veel vragen, zo ook deze, zijn al meermalen beantwoord. Je hoeft dan niet op een reactie te wachten.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  23-5-2014
  12:50

  afstandbediening humax 5300c instellen op tv

  Reageer op deze vraag

 • 23-5-2014
  17:19
  0

  Vragen a.u.b. wat netter stellen. Dit komt n.l. niet echt netjes over. Voorts zie je achterin de handleiding een aantal codes voor diverse toestellen. Daar vind je ook de gegevens hoe te werk te gaan. Let op: niet elke TV wordt ondersteund. Voor bediening van de TV druk je eerst op de TV toets, voor bediening van de PVR (decoder) druk je eerst op de PVR toets.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  21-5-2014
  20:14

  Goedeavond,

  Ik heb een humax rm-h01u, en kan nergens vinden hoe ik een programma kan opnemenen terugkijken?

  Groetjes
  Reageer op deze vraag

 • 21-5-2014
  22:10
  0

  Dag,

  dat is heel terug te vinden in de handleiding hierboven, maar ook op deze site. Je kan eventueel de nieuwe zoekfunctie gebruiken, maar in beginsel dien je een geschikte harde schijf op de decoder aan te sluiten, welke minimaal 100Gb dient te zijn en max. 1Tb. Voorts laat je die schijf door de decoder formatteren waarna je kan opnemen. Dat laatste kan direct, via de Guide, via de Info balk en middels de timer functie (Guide en dan de gele toets). Maar zoals gezegd is dit hier allemaal terug te vinden.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  19-5-2014
  14:14

  Hoe zet men HDTV in het geheugen van de humax 5300c en annuleert men deze weer
  Reageer op deze vraag

 • 19-5-2014
  18:15
  0

  Als de decoder gewoon op de juiste manier wordt geïnstalleerd, en dat kan maar op één manier, worden alle zenders opgeslagen incl. de HD zenders. Bij je smartcard of op de site van je provider vind je gegevens zoals frequentie en ID code (netwerknummer) die nodig zijn voor de installatie. Verwijderen kun je alleen alle zenders d.m.v. een fabrieksreset.

  Gr. Willem

 • 19-5-2014
  20:49
  0

  PS:

  Alleen HD zenders kijken:

  -Menu
  -Zenderlijst
  -Kies vervolgens >
  -Zendergroepen aanpassen
  -HDTV aangepast naar TV of andersom.

  Ik raad echter aan alle zenders te selecteren, dus HD en TV zenders. Ook in de Guide kun je kiezen voor HDTV, TV en radio.

  Willem.

 • Vraag

  16-5-2014
  18:51

  Ik heb de betaalcode van de Humax 5300C voor Ziggo On Demand gereset naar 0000. Echter, dit werkt niet. Iemand een suggestie?
  Reageer op deze vraag

 • 16-5-2014
  23:18
  0

  Zie mijn reactie onder je vraag. Ook jij kan daar gebruik van maken, al weet ik niet exact hoe het met de betaalcodes zit, daar dit bij elke provider anders is en ik er eigenlijk geen gebruik van maak. Met de net nieuwe zoekfunctie kun je e.e.a. terug vinden en anders kun natuurlijk altijd even contact opnemen met je provider.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-5-2014
  12:11

  Ik wil de de betaalcode voor het huren van films bij Ziggo resetten naar de standaard waarde 0000. Ben mijn eigen ingestelde code vergeten.
  Het betreft de Humax IRHD 5300C decoder.
  Wie kan mij helpen?
  Reageer op deze vraag

 • 15-5-2014
  12:22
  2

  De standaard pincode is 0000, maar als je die hebt gewijzigd is het mogelijk deze terug te zetten op 0000:

  Druk achtereenvolgens op:
  -menu
  -ga naar instellingen
  -ga naar systeem
  -ga naar systeeminformatie
  -druk vervolgens op de toetsen 7412359
  -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

  Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000.

  Maak geen fouten tijdens de handeling! Verander tevens geen andere dingen.

  Willem.

 • Vraag

  12-5-2014
  19:30

  Hallo,

  Mijn provider Caiway heeft laatst alle zenders opnieuw ingedeeld. een aantal kanalen doen het, het merendeel niet meer. ik krijg bij deze kanalen de melding dat er geen signaal is. ik heb mijn humax 5300C opnieuw ingesteld (fabrieksinstellinen) en ook met het zenderzoeken de juiste frequentie neergezet (554,00), zoals Caiway ook aangeeft. Toch geeft de humax na 2 seconden zenderzoeken 'geen zender gevonden'. enig idee? ik heb ook een ouder kastje geprobeerd, zelfde probleem.

  alvast bedank.t
  Reageer op deze vraag

 • 12-5-2014
  19:39
  0

  Dag,

  Naast de frequentie heb je ook de ID code (netwerk nummer) nodig, anders zal het niet gaan werken. Op de site van je provider is dat vaak wel terug te vinden.

  Gr. Willem.

 • 13-5-2014
  17:47
  0

  Goedemiddag,

  deze heb ik ook van de site afgehaald. frequencie, netwerk code en het derde nummer. De ontvanger zou dus moeten werken, maar kan geen zender vinden.
  enig idee?

 • 13-5-2014
  18:53
  2

  Goedenavond.

  Bij sommige ontvangers moet er een extra 0 ingevoerd worden achter het frequentienummer.
  Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356000.

  Bij sommige ontvangers hoeft u de nullen achter de frequentie niet in te voeren. Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356.

  Wellicht gaat het hier mis? Bel anders even met Caiway voor de juiste gegevens, maar deze zitten doorgaans ook bij de smartcard. Maar op zich is opnieuw installeren heel eenvoudig en een kwestie van enkele minuten.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  10-5-2014
  12:06

  Ik ben mijn betaalcode vergeten. Hoe kan ik hem resetten

  Reageer op deze vraag

 • 10-5-2014
  16:32
  0

  Resetten doe je middels de optie: 'fabrieksinstellingen herstellen' in het menu. Als het echter het wachtwoord is dat je kwijt bent wordt het een ander verhaal, maar ik begrijp uit je vraag dat het daar niet om gaat. Anders is ook daarvoor een oplossing. Let er even op dat je bij het terug stellen NIET de HDD formatteert. Meer info over de herinstallatie is hier of bij een andere decoder te vinden, daar dit voor alle nieuwere Humax decoders hetzelfde is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-5-2014
  10:29

  Willem.

  Je beide adviezen opgevolgd. Eerst de signaalversterker verwijderd hetgeen geen enkele invloed had. De opstarttijd bedroeg circa 10 minuten en de beeldkwaliteit was bagger.
  Daarna de Humax buiten de kast en de radio receiver geplaatst en direct prima resultaat. Opstarten binnen de 30 seconden.
  Wel de signaal versterker er tussen omdat de beeldkwaliteit dan beter is. (geen blauwe ruis)
  Dus mijn probleem is dankzij jouw tips opgelost, waarvoor mijn hartelijke dank.

  Joop
  Reageer op deze vraag

 • 3-5-2014
  12:37
  0

  Dag Joop,

  Ik was er al een beetje bang voor dat dit het euvel was. Overigens is het vreemd dat je een beter beeld hebt met versterker, op de manier zoals jij dat noemt, want normaal gesproken is het digitale signaal goed, of juist niet en dat merk je dan meteen aan artefacten (blokjes etc.) of wegvallend beeld. Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd naar de waarden die je uitleest op je decoder. Voorts is het raadzaam een goede coaxkabel van b.v. Hirschmann te gebruiken en dito geheel metalen stekkers. De stekkers met de losse plastic kapjes zijn niet geschikt. Voorts dient een kabel niet langer te zijn dan 10 meter zonder versterking en dien je zo weinig mogelijk, of liefst geen gebruik te maken van splitters. Maar ik ben blij te zien dat het grootste euvel is opgelost.

  Mvg. Willem.

 • 6-5-2014
  20:06
  1

  Willem

  Even te vroeg gejuicht. Het probleem is na het verwijderen van de signaalversterker en het verplaatsen van de receiver niet veranderd. Wel is het zo dat na het uitschakelen van tv en/of decoder en het dan weer na korte tijd inschakelen het beeld snel terug is.
  Zijn tv en decoder langere tijd uitgeschakeld geweest dan bedraagt de opstart tijd nog ruim 10 minuten. Verder gaat de tv halverwege het opstartproces spontaan uit.
  Na 10 minuten is de beeldkwaliteit belabberd. Uit en inschakelen van de tv lost de slechte beeldkwaliteit wel op. Kortom: het probleem is nog niet verholpen.
  Iets te vroeg gejuicht omdat ik te snel het geheel weer opstartte.
  Ik probeer weer een oude Samsung op de kop te tikken.

  groet
  Joop

 • Vraag

  2-5-2014
  19:46

  Willem
  De Humax staat op mijn radio receiver en er is ook nog eens een signaalversterker aangesloten.

  Ik ga eerst de signaalversterker eens verwijderen. Het verplaatsen van mijn receiver kost wat meer verbouwingsinspanning.

  Joop
  Reageer op deze vraag

 • 2-5-2014
  21:07
  0

  Dag Joop,

  Beiden kunnen voor problemen zorgen: de receiver zorgt zeer vaak voor storing en een signaalversterker is pas nodig als meer apparaten zijn aangesloten. Deze versterker moet dan geplaatst zijn op de plaats waar het signaal de woning binnenkomt en dient van daaruit te worden verdeelt. Als een signaal of breedband versterker voor niets wordt ingezet, en er wordt teveel versterkt, kunnen ook problemen ontstaan. Probeer dus nooit de sterkte, die moet liggen tussen de 35 en 50% op te schroeven naar 100% want dat gaat het zeker mis.

  PS: een reactie mag bij deze vraag worden geplaatst. Dan blijft alles mooi bij elkaar. Als de vraag teveel naar onder is gezakt, kun je beter wel even bovenaan je bericht plaatsen.

  Mvg. Willem.

 • 2-5-2014
  21:08
  0

  PS: haal anders de Humax eens uit je kast en bekijk dan even het resultaat.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-5-2014
  19:17

  Hallo.

  Ik heb mijn defecte Samsung decoder laten via Ziggo laten vervangen door een Humax 5300. Na installatie duurde het circa 10 minuten voor ik beeld van een belabberde kwaliteit had.
  Via de helpdesk van Ziggo is mij een nieuwe Humax 5300 C opgestuurd.

  De beeldkwaliteit is nu goed maar voor ik beeld heb ben ik 6 tot 10 minuten verder. Na 6 minuten af en toe een beeldje en na 10 minuten een goed beeld.
  Ik heb alle geadviseerde tips en trucs toegepast, zoals het uitschakelen van de spaarstand. Het reseten, het terug zetten naar de fabriekswaarden.
  Mijn Loewe tv is 5 jaar oud.

  Nog iemand met een tip???

  Joop
  Reageer op deze vraag

 • 2-5-2014
  19:33
  0

  Dag,

  Hoe is de decoder op de TV aangesloten? Als dat middels HDMI is, dan dien je doorgaans zelf de juiste ingang te activeren op de TV. Ook dien je bij een HD-ready TV de decoder via de V-format toets in te stellen op 720P en op 1080I bij een Full-HD TV. Maar het mag uiteraard niet zolang duren voor er weergave is. De 5400 die ik zelf bezit, heeft daar maar en paar seconden voor nodig. Ik vraag me dus af of het wel aan de decoder ligt. Is deze wel op de juiste manier geïnstalleerd? (hieronder zojuist beschreven). Het vreemde is n.l. dat je aangeeft dat het beeld ook nog niet eens in orde is en dat dus klaarblijkelijk beetje bij beetje wordt opgebouwd en dat is natuurlijk niet goed. Is er al eens een ander apparaat op de betreffende ingang van de TV aangesloten en staat de decoder niet op of vlakbij een versterker, receiver o.i.d? Kan er een apparaat zijn dat de werking van de decoder anderszins negatief beïnvloed? Het is raadzaam dat eens te controleren, evenals het controleren van de waarden zoals sterkte, kwaliteit en BER, want ik kan me niet echt voorstellen dat je 2 keer achter elkaar een decoder krijgt met eigenlijk hetzelfde issue.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-5-2014
  12:19

  Ik heb interactieve tv van ziggo met de humax5300c
  Ik heb verbinding met de wifi via de dongle (dit werkt). Ik krijg nu de melding dat hij de zenders niet kan vinden.

  Dus wel verbinding maar geen beeld!

  Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
  Reageer op deze vraag

 • 2-5-2014
  18:54
  0

  Dag,

  Interactieve TV of het hebben van wel of geen beeld, en het aansluiten op het Internet, staat geheel los van elkaar. Ik begrijp n.l. uit je vraag dat je helemaal geen zenders kan vinden, en die haalt de decoder gewoon binnen via de kabel . De aansluiting op het Internet is er enkel voor om gebruik te maken van interactieve TV of om bestanden te delen. Daarnaast dient de decoder dus wel aangesloten te zijn op de kabel en bij een provider die de Humax ondersteund en dan geld verder dit:

  Je dient het netwerk nummer en de frequentie in te voeren die je bij de smartcard hebt ontvangen. Als je Ziggo hebt kun je die gegevens ook hier terug vinden:

  https://www.ziggo.nl/#klantenservice/televisie-radio/installeren/frequenties-netwerknummers

  Houdt daarbij ook rekening met dit:

  Bij sommige ontvangers moet er een extra 0 ingevoerd worden achter het frequentienummer.
  Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356000.
  Bij sommige ontvangers hoeft u de nullen achter de frequentie niet in te voeren.
  Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356.
  De standaardinstellingen voor de Modulatie is QAM-64 en de Symboolsnelheid 6875. Deze worden automatisch ingesteld op uw digitale ontvanger of CI+ televisie.

  Mvg. Willem

 • 2-5-2014
  18:56
  0

  PS: op de decoder dient voorts een harde schijf aangesloten te worden om evt. opnamen te kunnen maken. Om gebruik te maken van interactieve TV gebruik je de rode toets op de afstandsbediening. Ik raad je aan tevens de handleiding en wat berichten hier door te nemen.

  Willem.

 • Vraag

  1-5-2014
  11:34

  Is there any notice for the Humax IRHD 5300 C in English ?
  Reageer op deze vraag

 • 1-5-2014
  18:41
  0

  No, sorry.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-4-2014
  12:47

  hallo

  Allereerst super dat dit forum er is ! Ik krijg volgende week mijn Humax 5300 C en wil nu een harde schijf aanschaffen. Ik zie dat de Acer wordt aanbevolen, maar die is niet meer te krijgen. Is er een ook een goed alternatief ?

  Ik heb nog een WD 1 TB USB drive staan (met voeding). Gaat die ook werken ? Graag reactie, Danny
  Reageer op deze vraag

 • 27-4-2014
  22:44
  2

  Dag Danny,

  Zie even mijn reactie van 16-4-2014 19:25 niet ver onder je vraag. Helaas geeft Humax n.l. niet aan welke schijven exact geschikt zijn. Ik moet er wel iets over hebben, maar ik heb inmiddels zoveel info over de diverse Humax decoders, dat ik dit zo niet terug kon vinden.

  Maar volgens mij wordt een Western Digital ondersteund. Echter kan er een schijf worden gebruikt die wordt gevoed door de decoder. Maar na aansluiten merk je al snel of het werkt, want als het goed is zal de decoder meteen de schijf 'zien' en kan deze ook meteen geformatteerd worden door de decoder. Als een van beiden niet gebeurt, dan wordt de schijf niet geaccepteerd, al kan het voorkomen dat de schijf na aansluiten een keer afgekoppeld dient te worden en nogmaals aangesloten.

  PS: houd er wel rekening mee dat de 5300, net als de 5100, maar één tuner aan boord heeft en je dus alleen maar die zender kan opnemen die je op dat moment bekijkt. Zappen is dan niet mogelijk. Op dit onderwerp is meer info te vinden die je wellicht kan gebruiken, of die je misschien al hebt gelezen.

  Mvg. Willem.

 • 27-4-2014
  22:45
  0

  PS: als je reageert, doe dat dan even bij de eigen vraag, mits die niet te ver naar beneden is gezakt. Allers blijft dan mooi bij elkaar en overzichtelijk.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • Vraag

  22-4-2014
  11:59

  Geeft melding tv zal over 1 minuut uitschalen, meestal na 3 uur komt deze melding op tv scherm

  Humax 5300c
  Reageer op deze vraag

 • 22-4-2014
  14:53
  0

  Dag

  Als je in het menu, onder de optie energiebeheer even het automatisch uitschakelen uit zet, is dit verholpen. Tip: haal de decoder dan ook eens van de energiespaarstand.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-4-2014
  15:32

  hoe kan ik de zender indeling veranderen

  Reageer op deze vraag

 • 18-4-2014
  18:52
  0

  Die kun je niet veranderen. De zendervolgorde is dus diegene die d provider aanhoud. Je kan enkele favorietenlijsten aanmaken en daar e.e.e.a. veranderen, maar de uiteindelijke volgorde wordt dus niet gewijzigd.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  16-4-2014
  19:18

  Weet iemand welke types / merken externe harde schijven worden ondersteund door de Humax IRHD-5300c? Ik heb er twee in huis, en geen van beiden worden ondersteund. Wil graag weten welk merk wel wordt ondersteund voordat ik er één aanschaf. Alvast bedankt voor de hulp en assistentie in deze.
  Reageer op deze vraag

 • 16-4-2014
  19:25
  0

  Eigenlijk zou je dan even het Internet moeten afstruinen. Ik weet dat Acer sowieso werkt, maar die schijnt nog te vinden te zijn. In iedere geval dient de schijf minimaal 100 GB te zijn en maximaal 1TB. Het is weleens jammer dat hier verder nooit iemand reageert, want mensen die de 5300 gebruiken, zouden dit zo met je kunnen delen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-4-2014
  23:43

  hallo. sinds een paar dagen in t bezit van de Humax 5300c. Werkt verder prima, behalve bij het opstarten...... Als ik de tv aanzet, begint ie met analoge uitzending. Ik moet dan via de tv zapper overschakelen naar hdmi1 voor digitale ontvangst. Heb al van alles geprobeerd om de decoder zo in te stellen dat ie gelijk met digitale zenders begint.
  Wie heeft een idee om dit goed te krijgen.....
  Alvast bedankt.
  Reageer op deze vraag

 • 16-4-2014
  00:46
  0

  Dat klopt, want de decoder ondersteund geen CEC codecs, wat inhoudt dat deze niet automatisch de juiste HDMI ingang zal activeren. Maar veel TV's hebben een optie, die de Hotelmode, of soortgelijk wordt genoemd, en daarin kun je een HDMI ingang toewijzen, zodat de TV automatisch naar de juiste ingang schakelt als deze wordt aan gezet. Googel hiervoor even op 'Hotelmode-->merk TV' en dan wijst het zich vanzelf. Laat de andere opties voor wat ze zijn, want anders kun je de toetsen op de TV of afstandsbediening blokkeren! Maar eerstgenoemde optie is veilig en wordt zeer vaak gebruikt.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  10-4-2014
  12:13

  Sinds gisteren onze oude 5000c vervangen door een 5300c via hetzelfde aansluitschema.
  Antennekabel tussen wand contactdoos via de Humax naar de TV en een scartkabel tussen Humax en de TV (is een oude analoge Sony).
  Echter als ik alleen de TV aanzet om analoog te kijken heb ik een zwart beeld. Alleen als ik de 5300c aanzet of de scartkabel losneem heb ik beeld.
  Hoe kan dit?? Met de oude 5000c aangesloten (met het zelfde kabel schema) kan ik wel zonder problemen analoog kijken.
  Reageer op deze vraag

 • 10-4-2014
  13:08
  1

  Dag,

  Dat komt waarschijnlijk omdat de 5300 standaard in de energiespaarstand staat. Deze geeft dan n.l. ook niet altijd het antenne signaal door. Ga nu even naar het menu, vervolgens naar 'energiebeheer' en schakel daar de energiespaarstand uit. Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten, zodat de decoder niet na 3 uur uitschakelt als deze niet wordt bediend.

  Gr. Willem.

 • 10-4-2014
  13:31
  2

  @Willem (10-04 13:08): Zowel spaarstand als automatisch uitschakelen afgezet, echter zonder resultaat.

 • 10-4-2014
  18:06
  2

  Dag,

  Dat is zeer vreemd, want de decoder zou in ieder geval in die stand het antenne signaal gewoon door moeten sturen. Ik adviseer je de decoder eens terug te stellen naar d e fabriekstand en opnieuw te installeren en dan meteen weer beide opties uit te zetten. Is het issue dan nog niet verholpen, ga dan even terug met de decoder, erbij vermeldend uiteraard wel even na te gaan of de gebruikte kabel(s) wel in orde is/zijn.

  mvg. Willem.

 • 10-4-2014
  20:57
  2

  @Willem (10-04 18:06): Vanavond van alles aan instellingen op de 5300c geprobeerd.
  Ook verschillende scart en TV kabels geprobeerd maar niks werkt.
  Ik blijf een zwart beeld houden bij het analoog kijken, wel heb ik geluid.
  Als ik de 5000c terug zet werkt alles wel naar behoren.

 • 10-4-2014
  23:09
  1

  Dag,

  Heb je de decoder ook al even terug gezet op de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd? Als dat n.l. ook niet helpt, is het raadzaam even langs je dealer te gaan met de decoder, want via de kabel dien je gewoon het analoge signaal te ontvangen, ook als dat via de decoder loopt. Ik heb hier nu zelf de 5400 en die geeft het signaal keurig door. Het lijkt er dus op dat er iets mis is met de decoder, van hetgeen uitgaande je me aandraagt.

  Mvg. Willem

 • 11-4-2014
  00:32
  2

  @Willem (10-04 23:09); Ontvanger heeft intussen een software update gehad en terug gezet naar fabrieksinstellingen. Mocht ook niet baten.
  Ontvanger kwam rechtstreeks mee met de installateur van Ziggo, dus ik zal eens contact met ze opnemen.

 • 11-4-2014
  13:14
  1

  dag,

  Dan zul je inderdaad even terug moeten met de decoder, of deze zal terug moeten naar de provider, want dit klopt uiteraard niet. Ik kan op afstand niet bepalen of er een defect is, maar daar lijkt het zo wel een beetje op en dat wordt zeker door Humax doorgaans prima opgelost.

  Mvg. Willem.

 • 11-4-2014
  17:38
  0

  @Willem (11-04 13:14) Antwoord van Ziggo;
  "Hallo Marc,

  Met dit probleem kunnen we je helaas niet verder helpen aangezien dit door de combinatie televisie naar decoder wordt veroorzaakt.

  Excuses voor het ongemak.

  Groeten,

  Erwin"

 • 11-4-2014
  17:48
  1

  @Willem: Probleem opgelost!! Op advies van iemand op het Ziggo gebruikers forum in de Humax het scart signaal van RGB op CVBS gezet en toen werkte het.

 • 12-4-2014
  20:04
  1

  Dag,

  Dat is mooi te zien, maar je zou dan al een heel erg oude TV moeten hebben, want een beetje recente beeldbuis en dan spreek ik al over meer dan 10 jaar, ondersteund zeker RGB. Maar als ik het zo lees, klopt je eerdere vraag ook niet helemaal, daar je aangeeft dat je geen TV beeld had als je analoog kijkt en dat doe je helemaal niet via scart en dus heeft de stand RGB of CVBS (Video) daar dan ook niets mee te maken. Je doet n.l. niets anders dan het antennesignaal doorsturen naar de TV, waarna de tuner iin de TV zelf het beeld weergeeft. Analoog kijken doe je dus met de eigen tuner in de Tv en niet via scart, dus de situatie is voor mij nu wat onduidelijk. Als je via scart kijkt, in dit geval omdat je een oudere TV hebt, kan de scart uitgang op de decoder dus nagenoeg altijd ingesteld worden op RGB en het analoog kijken via de tuner in de TV staat daar geheel los van.

  Mvg. Willem.

 • 13-4-2014
  16:01
  0

  @Willem (12-04 20:04); Klopt dat de TV al ouder is dan 10 jaar.
  Maar mijn eerdere verhaal klopt nog steeds helemaal.
  Op het moment dat ik in de Humax het scart signaal weer op RGB zet heb ik op de TV bij analoog kijken een zwart beeld maar wel geluid.
  Pas als ik de scartkabel in dat geval losneem heb ik zowel beeld als geluid.
  Er blijft dus ergens een signaal op de scartkabel staan.
  Op advies van iemand op het Ziggo gebruikers forum heb ik op de scartkabel de A/V select (pin 8) verwijderd, maar dat gaf ook geen resultaat. Zie: http://www.jimsaerials.co.uk/freeview/scart/scart.htm

 • 14-4-2014
  20:35
  2

  Dag,

  Het lijkt er dan inderdaad op dat er iets misgaat bij het scart signaal. Heb dit zelf nog niet zo gezien en het verbaast me dan ook dat het opgelost is als je de decoder op CVBS zet. Het kan zo zijn dat de TV niet overweg kan met het RGB signaal, maar dat uit zich pas als je de decoder laat weergeven en niet als je via de kabel en de TV tuner zelf kijkt. In ieder geval zou het niet mogen voorkomen, maar dat was je al wel duidelijk. Maar goed, als het zo is opgelost is dat natuurlijk mooi, alleen wordt de beeldkwaliteit wel minder als op CVBS, ofwel Video wordt ingesteld. Het is echter eigenlijk wel raadzaam even uit te vinden of het issue nu in de TV of de decoder zit, al zul je bij een nieuwe TV uiteraard gebruik gaan maken van HDMI.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-4-2014
  18:24

  Ik lees dat ik de output van het volume van de HUMAX IRHD-5300C op maximum moet zetten.
  Helaas kan ik niet vinden waar die optie ziet..
  Iemand enig idee ?

  gr... Kees
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  19:22
  0

  Er is gewoon een volume regeling aanwezig op de afstandsbediening. Deze zit, met wat toetsen ertussen naast de 'zaptoets'.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-4-2014
  20:26

  Ik heb een Humaz 5300 en een harde schijf (usb) van 8 GB maar hij wil niet opnemen alleen op pauze zetten en afspelen wat moet ik doen ?
  Reageer op deze vraag

 • 4-4-2014
  21:20
  2

  De harde schijf die wordt gebruikt is te klein. Deze dient minimaal 100 GB te zijn en max. 1TB. Op dit onderwerp is een schijf te vinden die zeer goed werkt, want let op: ook niet elke schijf wordt ondersteund. Na het aansluiten op de decoder laat je deze schijf vervolgens door de decoder zelf formatteren.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  4-4-2014
  17:50

  mijn afstandbediening Humax RM-F04 werkt plots niet meer, geen reactie bij tv. Wanneer ik het knopje pvr of de andere ernaast indruk licht deze niet op. Dit doet hij wel als ik een andere toets bijvoorbeeld cijfer indruk. weet iemand wat dit kan zijn?
  ik kan nu ook geen code indrukken want blijkbaar moet eerst pvr branden.....

  gr. richard
  Reageer op deze vraag

 • 4-4-2014
  19:00
  0

  Dag,

  Als je de PVR toets indrukt, zal deze inderdaad even m9oeten oplichten. Daarna kun je de decoder (PVR) bedienen. Voor TV is dat de TV toets etc. Ook dient dus bij het bedienen van de decoder de PVR toets even op te lichten. Als deze dat niet doet, haal dan voor minstens een half uur de batterijen uit de afstandsbediening. Dit lost vaak dergelijke issues en andere issues op. Herhaal dit eventueel een keer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-4-2014
  19:48

  ik krijg mijn humax irhd-5300c niet meer aan. is er een mogelijkheid om hem te resetten?

  Reageer op deze vraag

 • 3-4-2014
  23:49
  0

  Is de decoder ook niet meer in te schakelen op het apparaat zelf? Heb je wel eerst op de PVR toets gedrukt op de afstandsbediening, of licht deze op als je een toets indrukt? Zo niet, druk dan even op de PVR toets. Als dat niet werkt, kun je geen harde (fabrieksreset) uitvoeren, maar je kan wel even proberen of de decoder weer werkt als je een tiental minuten de spanning geheel van het apparaat haalt. Dit geldt natuurlijk alleen als de decoder nog niet werkt als de PVR toets oplicht/is ingedrukt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-4-2014
  17:51

  Waarom werkt het display van mijn decoder niet. Humax IHRD 5300c. Gr joep.
  Reageer op deze vraag

 • 2-4-2014
  18:49
  0

  Dat kan ik zo niet zeggen, maar de 5300 heeft wel een display, dat wellicht in het menu van de decoder is gedimd/uitgeschakeld. Kijk dat dus eens na.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  29-3-2014
  23:48

  Ik krijg uit het niets de melding E04-4 de televisie heeft het altijd goed gedaan. Wat kan ik doen?
  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  00:46
  2

  Ik raad je aan de decoder terug te stellen naar de fabriekstand en deze geheel opnieuw te installeren. Maar controleer ook alle kabels en aansluitingen.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  29-3-2014
  15:45

  Humax doet bij aanzetten elke keer weer de eerste opstartprocedure...welke taal enz...dit houdt in dat al het voorgeprogrammeerde om op te nemen dus ook weer is verdwenen. Wordt er een beetje moedeloos van
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2014
  19:13
  0

  Dag,

  Dat kan op een defect wijzen, maar volg eens deze stappen:


  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Sluit de coax en HDMI kabel
  na een minuut of 15 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
  -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.

  -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

  Hopelijk lost dit je probleem op. Anders zul je toch contact op moeten nemen met je dealer of Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.


Handleiding zoekerOp de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax HUMAX IRHD-5300C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig

Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2014 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.