• Hallo heb een tefal g8330
    Hij is ontkalk , stoom even en stop dan. Pomp wel water op maar stoom niet meer .
    wat kan het probleem zijn?
    Gr monique

    Gesteld op 13-5-2014 om 15:08 in forum Tefal 2910 express Misbruik melden
    • mogelijkheid 1: in de waterbak is het slangetje losgeschoten of zit de opening verstopt. Controleer dit.
      mogelijkheid 2: verstopping ergens vlak voor of na de pomp, door kalkafzetting.
      Oplossing voor kalkafzetting: ketel ontkalken met azijn of ontkalker. Mag niet van Tefal, dus alleen doen als het ding al oud genoeg is om niet meer bij de leverancier of Tefal te kunnen gaan klagen, en de enige andere oplossing een nieuwe kopen zou zijn. Bij een leeftijd van meer dan 4 jaar dus.
      Hoe: antikalkstaaf eruit draaien, basis op de zijkant met gat naar boven, via gat van de antikalkstaaf volgieten met half azijn, half water, tot hij helemaal vol is. Antikalkstaaf weer erin draaien, maar niet vast aandraaien. Basis weer rechtzetten, met de antikalkstaaf boven de gootsteen, want hij gaat bruisen en dus lekken via de niet zo strak aangedraaide antikalkstaaf. Paar uur of hele nacht laten staan. Dan weer opendraaien, leeggooien, vullen met water, schudden, leeggooien, vaak herhalen tot er geen stukjes of prut meer meekomen.
      Hierna gewoon de waterbak vullen met water, apparaat aanzetten op 1 stip warmte en veel stoom, en op een oude lap of theedoek strijken tot er geen vieze prut meer uit je ijzer komt. Zo wordt je slang ook weer schoon. IJzer daarna schoonmaken, want er zal veel kalkprut uitkomen.
      Succes. Laat je even weten of het gewerkt heeft? via een 'antwoord op de vraag', want dan lees ik het in mijn mail. Een duim omhoog betekent alleen maar dat iemand het een goed idee vond, niet dat het jou gelukt is.
      NB: als je ijzer minder dan 4 jaar oud is, kun je beter teruggaan naar de leverancier, want dan heeft hij zijn levensduur zeker niet gehaald en zou gratis reparatie of korting op een nieuw apparaat wettelijk moeten worden aangeboden. korting ter hoogte van de niet-genoten levensduur. Dus is hij net 2 jaar oud, dan zou je minstens gratis reparatie, of minstens de helft korting op een nieuwe moeten krijgen. Van de winkel of webwinkel, niet van Tefal. normale levensduur van een klein huishoudelijk apparaat is 5 jaar. Lukt dit niet, kun je altijd nog gaan ontkalken.
      Laatste advies: heroverweeg je keuze voor Tefal. Dit merk komt hier veel teveel voor met allerlei kalk klachten. Deels door hun marktaandeel, maar volgens mij niet alleen daarom.
      'gemakkelijk ontkalken' betekent bij Tefal gewoon: eerder kapot, is goed voor de omzet. Geantwoord op 13-5-2014 om 15:39

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Dat verhaal van ontkalken heb ik al gedaan. Er kwam inderdaad veel vuil uit stoom gaten. Toen goed doorgespoeld tot helder was, maar hij doet het even en stop met stomen, maar pomp wel water. Dan leeg ik de ketel weer want die loopt vol en gooit het onder het toestel eruit. Mijn vermoede is dat toch ergens wat verstop zit maar hoe verhelp ik dat? Of is het apperaat toch kapot? Gr monique Geantwoord op 13-5-2014 om 16:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik weet eigenlijk niet of dat ding een overdrukventiel heeft. Lijkt wel logisch, anders zou zo'n ding misschien kunnen ploffen. En als het water er steeds onderuit loopt, en dat zeker weten niet via het gat van de antikalkstaaf loopt, zou dat ventiel wel eens het probleem kunnen zijn. Als daar teveel kalk in zit, bouwt jouw apparaat geen druk op maar gooit hij het eruit. Alternatieve verklaring is een lekke ketel, en is einde apparaat. Of een lekke pakking, en dat is wel weer te vervangen.
      Persoonlijk zou ik het apparaat gaan openschroeven, maar daar heb je een zeer speciale Torx schroevendraaier voor nodig, zie een post van lange tijd geleden. En die zijn erg duur in aanschaf, en je moet er wel technisch voor zijn om te snappen wat je vervolgens ziet.
      Maar je kunt ook overwegen om eerst het ontkalken nog eens te herhalen. Als er erg veel prut uitkwam, kan het natuurlijk zijn dat de azijn verzadigd was en dat er nog altijd kalk in zit die de ellende nog steeds veroorzaakt. Zolang er na ontkalken prut uit blijft komen, zou ik het herhalen, en daarna pas opgeven. Wat kost een fles schoonmaakazijn tenslotte, ten opzichte van een nieuw apparaat? Aangezien er dus water uitloopt, wel heel voorzichtig zijn na het ontkalken met het weer aanzetten! Liever een paar dagen laten drogen voordat je hem weer aanzet, en in ieder geval ervoor zorgen dat je zelf op dikke rubber zolen staat en geen water of metaal uit dat ding aanraakt. En de eerste keer alleen gebruiken op een stopcontact dat op de aardlekschakelaar is aangesloten. Dus niet op het stopcontact van je wasmachine, want die zit daar meestal niet op.
      Ik hoor het graag weer van je. Geantwoord op 13-5-2014 om 16:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb ontkalk hele nacht azijn gezet, spoelen komt geen prut uit.
      bij stomen wel tikkend geluid uit ketel en dan naar paar keer stomen , een klik en dan niks meer.
      heb wel een nieuwe kalkstaaf met roze dop. Zou die soms niet goed afsluiiten?
      wie weet iemand in buurt maastricht die apperaat kan open maken?
      gr monique
      Geantwoord op 14-5-2014 om 11:20

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Het kan zijn dat het rubber in de nieuwe dop nog wat zacht is, en dat je hem daardoor niet goed genoeg dicht krijgt. Ik draai hem vaak vast door er een schroevendraaier in te steken en zo wat meer kracht te kunnen zetten op de dop. Niet te vast, maar wel net iets meer.
      Probeer eens goed te kijken of het water langs de dop loopt, of uit de kast komt? als het uit de kast komt, komt het dus niet van de dop.
      Die tik doet toch vermoeden dat het een ventiel is dat openklikt als de druk te hoog wordt. Dat zou inhouden dat er een verstopping tussen de ketel en het ijzer zit, waardoor de stoom niet wegkan.
      Ik heb nog een ideetje: opnieuw vullen met azijn en water, en dan het ijzer lager zetten in een bak. Het is dan de bedoeling dat er azijn met water in de slang loopt. Gebeurt dit niet, tijdje laten staan, wel steeds gaan kijken, want als het gaat lopen, mag het ijzer niet onder komen te staan. Gaat het niet lopen, zet het ijzer dan kort aan (laagste warmtestand, laagste stoomstand), tot er een beetje stoom komt maar voordat de tik komt, en weer uit. weer kijken of het wat gaat lopen. Eventueel een paar keer herhalen, tot het lukt om azijn en water in de slang te krijgen.
      zodra er water met azijn via de slang bij het ijzer komt, ijzer op gelijke hoogte zetten. Nu zit er azijn bij de verstopping en lekker laten weken, zodat het kan oplossen. Althans, dat is het idee. Af en toe voorgaande stappen herhalen om opnieuw azijn erlangs te krijgen.
      Daarna weer spoelen met water, en ook een tijd strijken met laagste warmtestand en hoogste stoomstand, dan spoelt het water het ijzer en de slang weer schoon.
      Dit alles doe je op eigen risico, want ik heb geen idee of het werkt, en het kan ook schadelijk zijn voor je ijzer: azijn is niet heel fijn voor het metaal van de ketel, en ook niet voor de kunststoffen van de slang. Maar ja, weggooien kan altijd nog natuurlijk, en kalk is er ook niet goed voor.

      Een alternatief kan zijn om je bak te vullen met azijn en water, en op laagste warmtestand en laagste stoomstand te strijken op een oude doek. Daarna herhalen met schoon water tot alles er weer uit is.
      Ik schrijf steeds laagste warmtestand, omdat je dan eerder water/azijn dan stoom door de slang krijgt, en dat is de bedoeling: doorspoelen, niet verdampen. En laagste stoomstand om de druk niet te hoog te laten worden.

      Een laatste mogelijkheid die ik kan bedenken, is dat een overdrukventiel door kalk te snel druk afblaast. Dan is het misschien een kwestie van vullen met azijn, en aanzetten. Zodra hij dan afblaast, komt de azijn bij het ventiel en is de hoop dat de kalk oplost. Vervolgens natuurlijk weer doorspoelen met water etc.

      Blijf goed opletten met vocht en electriciteit! Blijf zelf uit de buurt als hij aanstaat en zorg dat je geisoleerd staat op dikke rubber zolen.

      en nogmaals: geen enkele garantie op succes. Het is gewoon wat ik zelf zou proberen voor ik een nieuwe koop. Ik had geen keus, mijn pomp was kapot. Dus ik heb al een nieuwe, geen Tefal. En ook niet zo'n dure. Geantwoord op 14-5-2014 om 14:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Herhaalde keren door gestoomd met azijn. Maar probleem blijf het zelfde.
      Het is of ergens de druk niet goed blijft, daarom houdt hij op met stomen.
      dop goed aangedraaid met schroevendraaier maar is net of hij niet goed sluit.waardoor daar waarschijnlijk de druk ontsnapt.
      Vaster aandraaien kan niet mee. Zijn er nog tips om dit beter af te sluiten?
      gr monique Geantwoord op 15-5-2014 om 10:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bij het zoveelste keer omspoelen ketel bruin staafje eruit gevallen.
      lijk mij een of ander zweefje. Denk dat het einde oefening is met dit apparaat.
      Gr monique Geantwoord op 15-5-2014 om 11:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat bruine staafje is een zeefje dat bij het inlaatventiel hoort. Het is bij mij ook afgebroken en eruit gevallen. Geen idee of dat al zo was voor mijn pomp kapot ging. Van oorsprong is dat ding overigens wit. Je kunt het natuurlijk gewoon proberen of na het afbreken van dat zeefje de verstopping weg is? Dat zeefje heeft natuurlijk een functie, om prut tegen te houden, en zit natuurlijk verstopt, dus op termijn zal er dan wel wat anders kapot gaan, maar ja, dat is nu ook al zo.
      Ik heb nu de Philips GC7540/02. Ik heb gewoon op de Philips website gezocht op de voorzieningen die ik wil: automatisch uitschakelen als je hem vergeet, snel warm worden. De losse bak om bij de wastafel te vullen hoef ik niet zo nodig, en ook een plekje om snoer en slang ergens weg te stoppen, of het ijzer vast te zetten, vond ik niet nodig.
      Dus nu vul ik een fles, die ik leeggiet in dit apparaat. Hij werkt verder net als de Tefal met een pomp, en is binnen 2 minuten op temperatuur. Spoelen is gewoon op de manier zoals ik hem al beschreef: met een trechter (niet meegeleverd), aantal keer schudden en leeggooien. Geen onzinnig antikalkstaafje dat toch niet werkt en wel een keer dat staafje af laat breken. Let op: je moet zelf op tijd bedenken dat je moet ontkalken (na 10 strijkbeurten). Of je krijgt een keertje kalkprut uit je ijzer, maar dan ben je al wat laat natuurlijk.
      Hij is ietsje trager soms, waardoor af en toe de stoomdruk heel even wegvalt als hij water aan het nemen is. Hij strijkt verder gewoon geweldig.
      Aangezien al die mooie voorzieningen van de Tefal de levensduur niet hebben verlengd, ben ik blij met deze veel eenvoudiger machine die het gewoon weer een aantal jaar gaat doen, en een heel bescheiden prijs heeft t.o.v. mijn vorige, duurste Tefal met kap en draagbeugel.
      Ik heb hem online gekocht bij Elektrokoopjes, die zijn ook altijd goed aanspreekbaar als we iets hebben, ook na de garantie. Levering was supersnel. Ik heb hem laten bezorgen bij een Kiala punt, want dat zit bij mijn vaste supermarkt. Lekker makkelijk, niet lastig zoeken in de stad, gewoon kiezen wat ik echt belangrijk vind en geen onnodige dure frutsels.
      Ik deed het zo: kiezen aan de hand van de Philips website, vervolgens bij Kieskeurig de beste prijs/leverancier verhouding zoeken, en dan bestellen. Met een kop koffie erbij. Geantwoord op 15-5-2014 om 16:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • De aanhouder wint ben blijven ontkalken en je geloof het niet maar doet het weer..
      Wat het zeefje betreft is eruit , maar zolang als hij het doet vindt ik het prima.
      Denk wel dat ik vaker moet leeg gooien en omspoelen , omdat zeefje weg is.

      groetjes
      Monique Geantwoord op 30-5-2014 om 22:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Gefeliciteerd!
      Als je het mij vraagt, is het advies om geen azijn te gebruiken bedoeld om die dingen niet te lang te laten leven. Jaarlijks ontkalken met azijn lijkt mij verstandig. Je bent hier een van de gelukkigen die er net op tijd bij was.
      Voor de toekomstige lezers: hoe vaak heb je opnieuw met azijn ontkalkt voor hij het deed? Geantwoord op 31-5-2014 om 22:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het strijkijzer werkt weer, stop ook niet naar paar keer stomen. Dus het blijven herhalen van ontkalken heeft toch geholpen. Wat het zeefje betref zal vaker moeten leeg gooien om verstopping te verkomen. En zolang hij het blijf doen vindt ik het prima. Bedank voor de tips . Gr monique Geantwoord op 3-6-2014 om 10:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info