• Hallo,
    Ik vraag mij af of ik deze ontvanger kan afschaffen. Concreet bedoel ik of het voor mij nut heeft bij mijn huidige apparaten.
    Mijn televisie is een Sony, type KDL-40EX521
    Ik heb een Sony HD recorder, type RDR-HX1080
    Een Pioneer laserdisc speler, type CLD-950

    Mijn huidige ontvanger is een Humax IR FOX C
    Ook heb ik nu nog een Sony videorecorder van het type SLV-E720 aangesloten. Zodat ik tegelijk op de video en harddiskrecorder twee verschillende programma's kan opnemen en tegelijk naar een derde programma kan kijken.
    De video komt te vervallen als ik de ontvanger erbij kan "knopen".

    Kan iemand mij vertellen of ik deze ontvanger erbij kan plaatsen en of ik dan op zowel de Humax als Sony tegelijk kan opnemen ?

    Alvast bedankt voor uw reactie.
    Vriendelijke groeten, Nancy

    Gesteld op 24-6-2014 om 18:42 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Beste Aad,

      Mijn provider is Ziggo. Helaas begrijp ik uw tweede vraag niet zo goed. Maar het signaal komt in de woonkamer binnen en dan loopt er een antennekabel naar de ontvanger van Ziggo. Als u dit bedoelt. Geantwoord op 24-6-2014 om 18:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Je kan altijd de decoder inzetten, daar deze anders werkt als een Video of DVD recorder, welke in principe het analoge signaal opnamen. De DVD recorder zet die info uiteindelijk wel digitaal op een schijfje, maar als je rechtstreeks vanaf de kabel opneemt gaat het om een analoge opname, waarvan de kwaliteit een stuk achterblijft op de decoder die digitaal werkt, maar ook nog eens in HD. Dat is met de andere apparaten niet het geval en als de decoder weergeeft via een HD TV zul je dat meteen zien. Ook de opnames die worden gemaakt met de 5200 zijn een heel stuk fraaier als die van b.v. een videorecorder. Een DVD recorder doet het al iets beter, maar deze kun je b.v. ook aansluiten op de 5200 om zo opnames over te zetten vanaf de decoder op DVD. Maar dat kan ook middels FTP, hier verderop genoemd.

      Maar heb je een HD TV, raad ik absoluut aan gebruik te maken van een HD decoder/PVR als deze. Zeker daar het analoge signaal een stuk minder goed is en tevens steeds meer wordt uitgedund en soms zelfs al verdwijnt, is het het digitale signaal dat de toekomst heeft.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2014 om 19:07

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Net even gekeken:

      De KDL-40EX521 is ene Full-HD Led Tv, dus zeker waard om daar een mooie HD decoder op aan te sluiten (instellen op 1080I middels de V-format toets) of door gebruik te maken van een CI module in de TV. Het voordeel daarvan is dat je alleen met de afst.bed. van de TV toe kan, maar het nadeel is dat je niet, of niet gemakkelijk opnames kan maken en dan alleen van slechts de zender die je bekijkt. Neem je vaker iets op, zou ik de videorecorder er tussenuit halen en de opnamen maken met de DVD recorder of de decoder. In het laatste geval zijn de opnames ook in HD en dat verdient je TV absoluut. Je zal dit dan ook duidelijk zien.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2014 om 19:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Dus als ik u goed begrijp kan ik deze ontvanger aansluiten op mijn huidige tv/apparaten en kan ik zowel tegelijk op de Humax ontvanger als op de Sony harddiskrecorder een (verschillend) programma opnemen ? Dit "bijt" elkaar niet ?
      Ik ben helaas niet zo technisch onderlegd. Dus excuses als ik het verkeerd verwoord.

      Vriendelijke groeten, Nancy Geantwoord op 24-6-2014 om 19:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Je kan die apparaten inderdaad gewoon naast elkaar gebruiken. Als je b.v. de decoder en de DVD recorder zou gebruiken, sluit je de coax kabel vanaf de huisaansluiting eerst aan op de decoder (in) vanaf de decoder (uit) naar de DVD recorder (in) en van de DVD recorder (uit) naar de TV.

      Vervolgens sluit je de decoder middels HDMI aan op de TV en doet datzelfde, als de DVD recorder over HDMI beschikt, met de DVD recorder. Je kan ook de DVD recorder middels scart aansluiten op de decoder, om opnames vanaf de decoder over te zetten op DVD, maar dan moet je eigenlijk wat instellingen aanpassen. Maar ik zou me niet meteen op alles richten, maar eerst de decoder aansluiten en instellen. Op dit onderwerp is daar al veel info over geplaatst, maar als er wat is, vraag gerust. Maar neem de tijd en hier wat berichten en de handleiding te lezen, want dan is het vaak al goed te doen. En met de tijd leer je vanzelf het apparaat beter kennen.

      In ieder geval is de 5200 niet te vergelijken met de Fox, welke een SD decoder is en met scart werkt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2014 om 19:24

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Ook kan de Humax twee programma's tegelijk opnemen, Willem , onze steun en toeverlaat hier, kan daar alles over vertellen. Het voordeel is dat je alles dan dus in HD kunt opnemen.
      mvg
      Aad Geantwoord op 24-6-2014 om 19:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Hartstikke bedankt voor uw reacties. Ik ben helemaal blij nu dus blijkt dat ik èn mijn huidige Sony harddiskrecorder (met een capaciteit van 500 MB, dus ik hoef gelukkig niet met schijfjes te werken) en dus de nog aan te schaffen Humax ontvanger kan gebruiken om twee programma's tegelijk op te nemen.
      En ik dus niet meer afhankelijk ben van een videorecorder naast de harddisk recorder!!!

      Ook al, even of-topic, was ik altijd aangenaam verrast om lege videobanden "gewoon" aan te treffen bij een supermarkt in België. Bij Mediamarkt etc. werd ik vierkant uitgelachen toen ik vroeg om lege videobanden. Maar er zijn nog mensen die nog blij zijn met hun videorecorder !
      Al is een harddiskrecorder natuurlijk een stuk fijner in gebruik. Dat dan wel.

      Tevens nog bedankt voor het aangeven hoè ik het aan elkaar moet knopen. Ik ga van het weekend mijn best doen.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 24-6-2014 om 19:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Aad,

      Ik had inderdaad gezien dat je op de Humax 2 programma's tegelijk kon opnemen. Ik ben al blij als dat er maar 1 is in de praktijk, met alles aan elkaar "geknoopt".
      Wil immers niet graag mijn Sony harddiskrecorder wegdoen. Enerzijds omdat die nog uitstekend werkt en anderzijds omdat er natuurlijk nog veel te kijken films etc op staan. Dus als die twee apparaten ieder 1 programma voor zijn rekening neemt, ben ik de koning te rijk !

      Het kost mij al moeite om afstand te doen van mijn videorecorder ;-) en dat is ook alleen maar omdat die nu echt aan het verslijten is.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 24-6-2014 om 19:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Graag gedaan. Je kan, zoals Aad aangeeft ook 2 zenders tegelijk opnemen met de Humax, maar dat houdt dan wel in dat je nog beperkt een 3e zender kan bekijken. Maar als je nog gebruik maakt van je DVD recorder, kun je daar uiteraard altijd een zender mee opnamen en met de Humax een ander. Je kan dan altijd een 3e zender bekijken. Zorg wel voor goede kabels en aansluitmateriaal, van b.v. Hirschmann, want dit is bij een digitaal signaal enorm van belang. Maar daar krijg je wel wat moois voor terug.

      De videorecorder is helemaal uit het zicht verdwenen. Zelfs de S-VHS montagerecorders, die destijds flink kostbaar waren, worden nu vaak voor een klein bedrag of zelfs gratis aangeboden. Maar datzelfde is aan het gebeuren met de DVD recorder, welke je ook al bijna in geen enkele speciaalzaak meer ziet. Ik help nog regelmatig mensen met vooral Panasonic recorders, maar deze schaffen de apparaten doorgaans allemaal via Internet aan en mensen die Caiway als provider hebben, moeten het alleen nog stellen met het digitale signaal en dus is daar de DVD recorder al niet meer op de gebruikelijke manier in te zetten. En die kant gaat het steeds vaker op. Stilstand is achteruitgang, maar ook ik baal er weleens van dat je eigenlijk verplicht wordt iets nieuws aan te schaffen, waar niet iedereen het geld voor heeft, en dat veel apparatuur wat eigenlijk nog prima werkt, de kliko in kan. Ik kom hier nog om in de videobanden en wil die nog eens op DVD zetten, maar het is ook maar de vraag hoe lang die laatste nog meegaat.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2014 om 19:52

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy, helemaal prima , maar na twee maal wat te hebben opgenomen op zowel de Humax als op de HD recorder ga je zeker de humax voor opnames gebruiken, dit is in HD ( High Definition) en de HD recorder daar staan de letters voor HARD Disk en niet voor High Definition . Met zo'n mooie Tv doe je je tv geen plezier om de HDrecorder voor opnames te gebruiken, gewoon dat wat je er op hebt staan fijn afspelen en dan stap je je vanzelf in de High Definition wereld. ( ssss niet verder vertellen hier, maar ook wij hebben nog een videorecorder om mijn ouwe tapes terug te kijken.
      Groetjes en veel kijkplezier met de Humax, ik geniet er nog steeds van.
      Aad
      Geantwoord op 24-6-2014 om 19:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Daarom ben ik nu toch wel blij dat ik de Sony harddiskrecorder nog heb. Dan kan ik dus met de Humax erbij 2 programma's opnemen en gewoon naar een 3e programma kijken. Super ! Zolang iets prima werkt vind ik het zonde om weg te doen.

      Tsja, zo ben ik ook nog steeds happy met mijn laserdisc speler. Destijds oa bij Ro-disc in Rotterdam nog een hele mooie collectie laserdiscs aangeschaft. Heeft wel iets.

      Vriendelijke groeten, Nancy Geantwoord op 24-6-2014 om 20:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @ Aad,

      Men zegt vaak HD recorder, maar het is eigenlijk een DVD/HDD (Hard Disc Drive) recorder en dan is er eigenlijk geen sprake van verwarring. Maar met al die afkortingen raak je de weg evengoed weleens kwijt. Tja, en nu weet natuurlijk iedereen dat je nog zo'n ouwe "koppentrommel" in huis hebt... :-)

      PS: Ik heb die andere 'vraag' waarbij je had gereageerd verwijderd. De vraagsteller krijgt de kans deze opnieuw en correct te stellen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2014 om 20:04

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Beste Aad,

      Oef, ik in de wondere wereld van high definition ? Ik weet het niet hoor. Ik ben al blij als het beeld enigszins zuiver is. ;-)

      Maar zeg nooit nooit. Ik laat het wel weten als ik eenmaal alles voor elkaar heb en eruit ben hoe de afstandsbediening werkt.

      Enne, ik zal het niet doorvertellen van de video hoor. Vind het wel tof dat er nog iemand voor uit durft te komen.

      Vriendelijke groeten, Nancy Geantwoord op 24-6-2014 om 20:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Wim en Aad,

      Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt en het apparaat aangeschaft. De buurman was zo vriendelijk om te helpen met de apparaten aan elkaar te "knopen". En ja, de videorecorder is niet meer aangesloten ( in de woonkamer dan).

      Nu komt het leukste gedeelte, het apparaat ontdekken !
      Ik ga op mijn gemak de handleiding doornemen en wellicht gebruik maken van de zoekfunctie hier.

      Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het verkregen advies. Tevens wil ik jullie graag complimenteren voor jullie geduld. In de korte tijd dat ik hier meelees heb ik toch al een paar vragen gelezen, die kort daarvoor ook al waren gesteld. ;-)

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 13-7-2014 om 07:39

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ha Nancy goede morgen
      Waarom zou je ik heb mijn Humax iHDR 5200C aangesloten op de TV KDL-32W706B en die weer verbonden met mijn Panasonic EH 62 DVDrecorder met 250GB HDD
      Je moet wel even veel schakelen maar dat vindt ik persoonlijk niet zo erg.
      Het is wel zo als ik een mooie film op TV zie bewaar ik hem op CD maar dat is persoonlijk.
      Heel veel sucses Nancy
      Met vr.gr. Ton uit Veghel Geantwoord op 13-7-2014 om 08:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Graag gedaan. Veel plezier van je nieuwe aanwinst. Mocht er wat zijn lees ik/lezen we dat wel weer en zoals je inderdaad al ziet is er al veel aan weetjes terug te vinden. Je moet gewoon niet te snel willen en rustig de tijd nemen zo'n apparaat te ontdekken en dan zul je zien dat veel dingen ook zichzelf wijzen en wat uitproberen kan ook nooit kwaad.

      Voor allen: Ik zal trouwens eens kijken of we wat kunnen aanpassen, want als je via mail de nieuwe berichten krijgt, m.n. de antwoorden, is het niet meteen duidelijk waar die staan, zeker als een eerdere vraag al wat naar onder is gezakt. Ik zal eens kijken of je dan meteen het antwoord terecht kan komen als je op de link klikt. Ik werk vanuit onderhoud en dan is het gemakkelijker, maar dat lukt voor jullie niet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2014 om 12:24

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info