Humax iHDR 5200C

Selecteer en download de gewenste handleiding op deze pagina hieronder door op ONLINE / DOWNLOAD te klikken. U kunt dan de handleiding online bekijken, downloaden, per e-mail naar u toesturen, delen en vaak ook vertalen en zoeken naar specifieke oplossingen in de handleiding.

Komt u er ondanks de handleiding nog niet uit? Stel uw vraag op deze pagina aan andere bezoekers/experts via het grijze formulier hieronder. Weet u niet hoe u kunt downloaden? Bekijk hier een instructiefilm

Taal Soort Handleiding Bekijk Grootte
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,27 MB
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,2 MB
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C

 • Vraag 16-4-2014
  10:11

  Hoi Allemaal,
  Mijn afstandsbediening rm f04 van de humax reageert op mijn Philips tv.
  Bij elk knopje op de ab gaat het zelfde tv menu aan. Zwaar irritant ??
  Alleen als ik de ab tegen de humax hou dan niet.
  Misschien weet iemand een oplossing

  Thanks
  Barbara
  Reageer op deze vraag

 • Vraag 16-4-2014
  08:51

  Wij zijn sinds gisteren in het bezit van een Humax iHDR 5200C. We hebben digitale TV van Delta en dat werkt prima! Perfect beeld en geluid en gisteren ook meteen 2 programma's tegelijkertijd opgenomen. Werkt dus!

  We hebben meteen ook een dongle van Humax aangeschaft en deze is bij de installatie ook op ons draadloos netwerk aangesloten.

  We wilden ook graag de functies van interactieve TV gebruiken, zeker omdat er dan de mogelijkheid was om eventueel Netflix aan te schaffen. Als we echte op kanaal 12 kijken krijgen we portal en ook niet als we op de knop TV portal van de afstandbediening drukken. We krijgen foutmelding iTV 02 is momenteel niet beschikbaar, probeer het later opnieuew.

  Weet echte ook niet of er de laatste software op zit, dan heb ik gisteravond niet meer gecheckt.

  Hoe nu verder?
  Reageer op deze vraag

 • Vraag 15-4-2014
  20:01

  Hoe stel ik de tijd in . Op mijn humax ihdr-5200c
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2014
  23:48
  1

  Beste Willem en Aad,

  Het moet even van m'n hart, maar ik heb soms zo'n idee dat de vragenstellers de vragen denken het aan een computer voor te leggen i.p.v. aan levende mensen.
  Een paar uitzonderingen daar gelaten.
  Daarmee verwachten ze dan ook nog z.s.m. antwoord te krijgen zonder een naam
  of groet achter te laten.
  Ik vind het absuurd en bewonder je doorzettings vermogen om ze toch nog steeds netjes van dienst te zijn.
  Bij zulke onfatsoenlijk gestelde vragen, zou ik er niet op antwoorden.
  Misschien zouden ze het dan leren om de vraag wat menselijker te stellen.

  Mvg., Carl

 • 16-4-2014
  00:56
  0

  Dag Carl,

  Ik plaats op veel rubrieken en het lijkt wel steeds erger te worden. Je wil niet weten hoe vaak ik al iets heb verwijderd, of heb aangeven dat de vragen duidelijk en netjes gesteld dienen te worden, maar het heeft weinig effect. Maar gezien het feit dat het aantal vragen op de rubrieken wel toeneemt en er ook mensen zijn die zeer netjes reageren en ook reageren als je nog wat vraagt, wil ik eigenlijk niet dat die de dupe worden als ik stop, maar ik heb dit in het verleden wel aangegeven, omdat het er niet echt leuker op wordt. Maar goed, ik ben volhardend en help graag. Humax, Kieskeurig en de eigenaar van deze site zijn erg blij met mijn plaatsingen en veel anderen waarschijnlijk ook wel, want elders is pas nog verwezen naar deze site en mijn reacties, dus ik maak er maar het beste van. maar je hebt absoluut gelijk.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  00:58
  0

  @Vraagsteller: neem a.u.b. even wat berichten door. Dat wordt ook geadviseerd in het venster alvorens en vraag te stellen. Maar de tijd wordt door de provider meegezonden. Meer info hierover vind je elders.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  07:58
  1

  Goede morgen Willem en Aad
  Zou er maar eens mee stoppen alle vragen te beantwoorden die
  dubbel wordt gesteld.
  Het staat duidelijk in de handleiding behalve de afstandbediening
  mag wat duidelijker zijn .
  Maar voor de rest is het heel goed duidelijk.
  Mij heb je goed geholpen met de beveiliging van het oplossen 0000
  en hoef ik niet meer opnieuw te vragen.
  Met vr.gr. Ton

 • Vraag 15-4-2014
  16:42

  ik heb een vreemd probleem bij mijn Humax 5200. Deze is met een HDMI kabel aangesloten op de TV en met twee tulpstekkertjes op een versterker. Voor een mooier geluid (ook bij radiozenders via de Humax) schakel ik dus de versterker in en de TV uit. Maar dan valt na enige ogenblikken het signaal van de Humax weg en hoor ik dus niets meer. Als ik dan de TV weer inschakel kom het signaal terug ook op de versterker. Maar omdat er een heel kleine vertraging tussen het geluid van de TV en het geluid van de versterker zit is dat geen fijn geluid. Zet ik de TV dan weer uit herhaalt het zich weer, n.l. het geluid van de versterker valt weg. Graag uw oordeel over dit probleem.
  vriendelijke groet, Egbert Reinders
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2014
  16:44
  0

  PS: natuurlijk kan ik het geluid van de TV op Mute zetten, maar aan het beeld bij radio via de Humax heb je niet veel.
  gr. Egbert Reinders

 • 15-4-2014
  18:48
  2

  Ik moet me hier ook even over buigen, want dit is inderdaad erg vreemd. Normaal gesproken staat de analoge uitgang, die jij nu hebt gebruikt, geheel los van de HDMI uitgang, maar het lijkt er nu op dat wanneer er geen handshake meer is tussen TV en decoder, de analoge uitgang ook niet meer werkt. Probeer eens of het verschil maakt als je even de HDMI kabel uit de TV of decoder haalt. Ik ben wel benieuwd of je dan wel gewoon gebruik kan maken van de analoge uitgang. Ik luister zelf nooit naar de radio en heb het geluid wel via een receiver lopen, maar dat is dan van TV uitzendingen en dan staat uiteraard ook de TV zelf aan. Wat me dan wel opvalt, is dat het geluid, in dit geval van de optische uitgang, ook even wegvalt als ik de TV uit doe, maar dat keert dan ook direct weer terug. Is er voor jou eventueel een mogelijkheid de optische uitgang te gebruiken? Ik ben wel benieuwd wat die doet. Je zou echter ook de decoder eens terug kunnen stellen naar de fabriekstand en opnieuw kunnen installeren, waarna je het geluid op stereo instelt en niet op Dolby Digital, want dat heeft geen waarde als je gebruik maakt van de analoge uitgang. Bij de optische uitgang ligt dat uiteraard anders. Laat me even weten hoe je ervaringen zijn als je bovenstaande punten uitprobeert.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  14:31
  0

  bedankt Willem voor je snelle reactie. Ik zal je tips en adviezen zo snel mogelijk uitproberen en je laten weten wat het resultaat is. In ieder geval is duidelijk dat het analoge signaal van de Humax na enige seconden (dus niet gelijktijdig) na het uitzetten van de TV wegvalt.
  gr. Egbert Reinders

 • Vraag 15-4-2014
  12:13

  hoe wis ik een opgenomen programma op de humax 5200
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2014
  15:27
  0

  Dit soort vragen zijn hier of in de handleiding zeer gemakkelijk terug te vinden, maar ik zal hier desondank nog even op reageren:

  Druk op de media toets. Vervolgens zie je de lijst met opnamen. Ga met de pijltoetsen (grote ronde knop) naar het bestand dat je wilt bekijken, wissen etc. en klik op OK. Je ziet dan een aantal opties, waaronder wissen. Ik verzoek je echter vriendelijk hier wat vragen en reacties door te nemen, want als er steeds zulke vragen worden gesteld is het niet bij te houden. Zoals je hier kan zien help ik erg graag, maar men moet er ook zelf wat voor doen. Hierboven kun je de handleiding dan ook lezen en op dit onderwerp is voorts al zeer veel besproken.

  Mvg. Willem

 • Vraag 14-4-2014
  19:31

  hoe kan ik zien of en welke programma,s zijn opgenomen en hoe kan ik ze afspelen
  Reageer op deze vraag

 • 14-4-2014
  20:21
  0

  Dat kun je zo in de handleiding terug vinden, maar je doet dit via de media. Gewoon even op de toets media drukken en de lijst met opnamen komen tevoorschijn. Als je naar het gewenste programma gaat en op OK klikt, zie je een aantal opties, waaronder afspelen.

  Lees a.u.b. ook eens wat info door op dit onderwerp, daar al veel is besproken en dat absoluut handig voor je kan zijn.

  Mvg. Willem.

 • 14-4-2014
  23:46
  0

  Net zoals Willem vertel eerst goed de handleiding lezen
  Met vr gr Ton

 • Vraag 14-4-2014
  11:26

  na 4 weken doet mijn 5200 c niks meer geen beeld display niks,de a.b.werkt goed maar het apparaat doet niets .
  Wie weet er wat op en heeft er ervaring mee??
  Aangeschaft en geplaats via ziggo 3 maart 2014
  Opsturen naar humax voor garantie 3 weken wachten zonder Dig tv slechte service ??
  Reageer op deze vraag

 • 14-4-2014
  20:19
  0

  "Opsturen naar humax voor garantie 3 weken wachten zonder Dig tv slechte service ??"

  Ik vind dit nogal voorbarig. Elk apparaat kan nou eenmaal defect raken, maar dit is inderdaad wel snel. Maar heb je al geprobeerd of het baat als even de spanning geheel van het apparaat wordt gehaald? Is gecontroleerd of de schakelaar achterop het apparaat niet pr ongeluk door iemand is uitgeschakeld? Als dat niet het geval is, in eerste instantie langs je dealer gaan, daar die de eerst aangewezen persoon is dit op te lossen. Anders kun je je melden bij Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Gr. Willem.

 • Vraag 13-4-2014
  10:15

  Graag wil ik mijn ontvanger koppelen met mijn tv en dvd speler, hoe kan ik dat instellen ik heb een philips tv en een pioneer dvd speler?
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  11:02
  0

  Gewoon van alle apparaten de gebruiksaanwijzingen goed lezen
  ik heb mijn decoder op de TV en de DVD recorder aangesloten dus kan ik overzetten van harde schijf naar DVD schijf

 • 13-4-2014
  15:11
  0

  Dag,

  Als het om een DVD SPELER gaat: Niet koppelen aan de decoder, maar gewoon rechtstreeks aansluiten op de TV. Je dient, als dat mogelijk is overigens altijd de bronnen rechtstreeks op een TV aan te sluiten. Als het m een DVD recorder gaat, en je wilt opnemen vanaf de decoder heb ik wel wat opties, maar nogmaals, bij een speler, niet doen. Voorts de decoder middels HDMI aansluiten een je TV en instellen op 720P bij een HD-Ready toestel en op 1080I bij een Fuyll-HD scherm.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 13-4-2014
  08:34

  Hallo Willem,

  Alle opnamen worden automatisch in mappen op serie opgeslagen, maar vind dit zelf niet prettig. Is het mogelijk om deze instelling aan te passen, zodat ik een alleen een lijst van de individuele opnames krijg te zien?

  Alvast bedankt.
  met vriendelijke groet, Marloes
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  15:12
  0

  Dag,

  dat kun je helaas niet veranderen. Wel kun je eventueel zelf mappen aanmaken waarin je e.e.a. kan opslaan:

  even op zoek geweest in mijn "archief":

  Mappen kun je aanmaken met de OPT+ toets.
  Maak b.v. een groep mappen aan, zoals drama, documentaires, komedie, Thriller etc.

  In deze mappen kun je weer submappen aanmaken als het series betreft, b.v. in de map drama een map bloedverwanten of in de map documentaires b.v. een map frozen planet, wildest Africa etc.

  Deze mappen zijn zeer overzichtelijk als je iets wilt opzoeken.

  Door een opgenomen bestand te verplaatsen (ook met OPT+ en pijltoetsen) kun je een bestand naar betreffende map verplaatsen.

  Als je de betreffende map hebt geselecteerd druk dan op de rode toets. Pas dan activeer je de verplaatsing. (gebruik hiervoor dus niet de OK toets).

  Wanneer je meerdere bestanden (films) in een map hebt krijg je een + (plus) teken op die betreffende (bovenliggende) map.

  Mvg. Willem.

 • 13-4-2014
  18:12
  1

  Willem, dank je voor je antwoord! Erg duidelijk!

 • 13-4-2014
  18:43
  1

  Mijn ervaring is dat bij een serie planning de opnamen inderdaad in een aparte map opgeslagen worden. Alleen wanneer je die opnameplanning aangepast hebt met zeg een minuutje dan worden de opnames ineens buiten die map in de gewone lijst geplaatst. Daar zou je natuurlijk gebruik van kunnen maken.
  groet,
  Theo

 • 14-4-2014
  01:01
  0

  Dag Marloes,

  Graag gedaan en veel succes.

  Mvg. Willem

 • Vraag 12-4-2014
  20:51

  de slaapstand komt iedere keer naar voren, hoe schakel ik deze uit?

  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  00:31
  0

  Kijk eens bij de vraag hieronder. Ook daar heb ik het verzoek geplaatst eerst e.e.a door te lezen. Dat wordt tevens aangegeven in het kader waar de vraag gesteld kan worden en ik verzoek je dan ook dat voortaan even te doen om zoveel dubbel plaatsingen te voorkomen, maar ook hoef je dan wellicht niet op een antwoord te wachten.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag 12-4-2014
  00:26

  heeft hij geen klok op het display

  Reageer op deze vraag

 • 12-4-2014
  19:55
  0

  Niet verkeerd bedoeld, maar het zou mensen sieren als ze eerste eens wat vragen doorlezen, zoals aangegeven in het vragenvenster. Dit is n.l. een veelgestelde vraag en recent nog genoemd:

  Kort: ga naar het menu, kies voor de optie 'energiebeheer' en schakel daar de energiespaarstand uit. Het is tevens raadzaam in dat menu ook het automatisch uitschakelen uit te zetten.

  Gr. Willem.

 • Vraag 11-4-2014
  18:21

  Zenders rangschikken naar eigen wens
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2014
  18:45
  0

  Dat kan niet. De zendervolgorde wordt door de provider bepaald. Je kan wel favorietenlijsten aanmaken en daarin e.e.a. rangschikken, maar dat verandered niets aan de officiele volgorde. Hierboven is in de handleiding te lezen hoe de favorietenlijsten werken.

  Gr. Willem

 • Vraag 11-4-2014
  15:46

  De hd recorder maakt een hard bromgeluis
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2014
  18:43
  0

  Dag,

  dat kan aan de fan liggen, maar doorgaans is het de harde schijf die je hoort. Het is raadzam de decoder op een goede stevige ondergrond te plaatsen en niet op een ander apparaat. Als dat niet helpt, ga er dan mee terug en ga er niet zelf mee lopen dokteren zoals men soms doet, want vaak zit er wat los en dat is niet op te lossen door jezelf daar het apparaat verzegeld is.

  Gr. Willem.

 • Vraag 10-4-2014
  17:36

  tijd instellen humax 5200c zomertijd
  Reageer op deze vraag

 • 10-4-2014
  17:52
  1

  Doet hij zelf
  Aad
  Als u een uitgebreider antwoord wenst dan graag een duidelijke vraag stellen, dit lijkt meer op een kreet dan op een welgemeende vraag namelijk.

 • 10-4-2014
  17:57
  3

  De tijd wordt meegezonden. Indien het niet werkt: haal even de spanning van de decoder door de stekker uit de contactdoos te nemen. Lukt ook dat niet, stel dan het apparaat terug naar de fabriekstand en installeer de decoder opnieuw. Doorgaans is dat echter niet nodig. Voor voormalig glashelder netwerk: Zet de decoder een tijdje op BBC2.

  Wat het stellen van de vraag betreft heeft Aad inderdaad een punt. Hier worden de vragen n.l. beantwoord door mensen en niet door melkvee. Het zou je dus sieren vragen wat netter voor te leggen.

  Gr. Willem.

 • Vraag 9-4-2014
  22:48

  dat is omdat de sensoren van de afstandbediening niet op elkaar zijn afgestemd
  je kan ook met een sony afstandbediening geen Panasonic tv uitzetten
  Reageer op deze vraag

 • 9-4-2014
  22:55
  1

  Dit is niet correct. Je kan tegenwoordig nagenoeg elke afstandsbediening ook voor andere apparaten gebruiken, door codes in te voeren, of de afstandsbediening te laten leren van de ander, door deze tegenover elkaar te leggen en zo informatie over te zetten. Ook zijn er andere methodes, zoals via de PC, zoals men bij een logitech doet. Je kan dus gewoon de afstandsbediening van de decoder gebruiken voor andere apparaten, mits die worden ondersteund. Niet voor niets zijn er toetsen aanwezig zoals TV, DVD o.i.d. Wel eerst even op de TV toets drukken wil je de TV bedienen en dat geld tevens voor de decoder (dan dient op de PVR toets te worden gedrukt) en voor andere apparaten.

  Gr. Willem.

 • 9-4-2014
  23:48
  2

  PS: als een antwoord wordt geplaatst, doe dat dan even bij de vraag die is gesteld, daar het anders zeer onoverzichtelijk wordt en wellicht niet duidelijk is, dat de reactie bij een eerder gestelde vraag hoort.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag 9-4-2014
  22:43

  Hoe komt het dat ik via de afstandbediening van de humax ontvanger niet mijn tv kan in of uitschakelen en daarvoor dus de afstandbediening van de TV moet gebruiken?
  Reageer op deze vraag

 • 9-4-2014
  22:49
  0

  Dat zal waarschijnlijk komen omdat je de TV nog niet hebt ingeprogrammeerd in de afstandsbediening van de Humax. Als je hierboven de handleiding leest (laatste pagina's) dan zie je daar codes die bruikbaar zijn voor veel TV toestellen. Als de Tv wordt oondersteund, gaat dit zeer eenvoudig. Ook dit is achterin uitgelegd.

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  20:32

  Hallo, mijn Humax geeft ineens alleen maar zwart-wit beeld.
  Zet ik hem uit, dus tv aan zonder de Humax , dan heb ik wel kleuren beeld.
  Enig idee hoe dit op te lossen is?

  M vr gr, Guido.
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  20:52
  0

  dag,

  Is de decoder aangesloten via HDMI? Controleer dan de kabel, al zal er bij een defect doorgaans een ander issue ontstaan. Als de decoder is aangesloten met scart op een oudere TV, controleer dan of de TV niet op S-video staat. Maar uiteraard sluit je de decoder op een moderne TV middels HDMI en stel je in op 1080I bij een Full-HD TV. Als het niet lukt de kleuren terug te krijgen, stel dan de decoder terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Op dit onderwerp staan meer opties issues te verhelpen, zoals het zogenaamde uitgebreide terug stellen, waarbij je ook de smartcard en kabels verwijderd. De schijf hoeft hierbij NIET te worden geformatteerd, dus let er even op dat je dit niet aanvinkt bij het terug stellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  12:18

  ontvanger gaat bu uren in slaapstand
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:16
  0

  Kijk eens even een paar vragen naar beneden, daar staat een soortgelijke vraag en Willem heeft daar al antwoord op gegeven, vaak is het handig om even deze site door te lezen of gewoon googelen op humax slaapstand, ook dan vindt u de antwoorden
  Aad

 • 7-4-2014
  19:16
  2

  Zie hier:

  6-4-201 20:20

  Lezen loont...

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  12:15

  Ik heb de nieuwe humax recorder ik weet niet hoe ik de interactive tv moet instaleren
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:02
  0

  Goedemiddag, dat kan op diverse manieren, A> U kunt op de site van uw provider kijken hoe dat werkt, B> Een gebruiksaanwijzing doorlezen wil over het algemeen ook nog wel eens helpen ( Deze staat boven in deze site en kunt u downloaden en op uw computer helemaal doorlezen ( staat ook op de cd die bij de humax zit trouwens).
  Voor ziggo dient u verbonden te zijn met internet via een kabel of desnoods een dongle.
  Mocht u er nog niet uitkomen dan lezen we dit vast wel.
  Aad

 • 7-4-2014
  19:19
  0

  Best kun je een kabelverbinding maken. Dat is een stuk zekerder als een dongel, al kun je die laatste ook in veel gevallen prima inzetten, of wanneer een kabel niet mogelijk is. Zoals Aad al aangeeft: lees eens e.e.a. door. Men doet dat vaak niet en ik bedoel het zeker niet verkeerd, maar lezen loont absoluut. Je komt dan vaak ook andere gegevens tegen, die je zeker ook kan gebruiken. Op dit onderwerp is hetgeen je vraagt ook al regelmatig behandeld, dus blader eens door de berichten heen.

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  00:33

  Hallo,

  Ik heb ook de Humax 5200c. Bepaalde beeldovergangen kan hij niet tonen zonder 'gezwabber'.
  Ik verduidelijk: tussen de Ster-commercials zitten zg 'zwartjes' en de Humax reageert daar op met n zwart-wit fladder van n paar frames. Hetzelfde bij sommige overgangen in programma's die de Humax niet goed verwerkt. Ook schakelen van de ene naar andere zender gaat met zo'n 'zwabber' van enkele frames.
  Ik heb met mijn oude 5000c gecheckt of het misschien aan de signaalsterkte of aan de tv kon liggen, maar dat is niet het geval. Ook top HDMI-kabel gekocht, zonder verbetering. Dit is 2e exemplaar wat ik van Ziggo kreeg en beiden hebben dit euvel.

  Zeer benieuwd naar reacties.

  Mvg W. de Wit
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:14
  0

  Dit klinkt mij naar intreferentie, daar uw vorige Humax dit ook had. U heeft niet toevallig een smartphone, babyfoon , boxen o.i.d in de buurt van de humax ? Ook de kabel voor het inkomende signaal is kwalitatief in orde ?
  Aad

 • 7-4-2014
  19:14
  0

  Dag,

  Kijk inderdaad de opsommingen van Aad even na. De 5200 is een andere decoder als de 5000, en daardoor ook gevoeliger. Als dit het 2e apparaat is, maar je dezelfde issues tegenkomt, lijkt het erop dat er iets in de installatie of in huis is, dat dit euvel veroorzaakt. De 5000 aansluiten om het signaal te controleren is een optie, maar eigenlijk niet de goede. je kan beter even de waarden van de 5200 uitlezen en dan van beide tuners. Dat doe je door een zender te bekijken en een ander op te nemen. Een dure HDMI kabel zal qua beeldkwaliteit geen verschil opleveren, maar deze zijn dan doorgaans wel beter afgeschermd. Echter zul je meestal prima uit de voeten kunnen met het standaard exemplaar, mits deze niet te lang wordt. Als er een zendmast in je omgeving staat, kan het zijn dat je een andere coaxkabel moet gaan gebruiken, n.l. een met een dubbele afscherming. Plaats voorts de decoder niet op of vlakbij een versterker, receiver of ander apparaat dat de werking van de decoder kan verstoren.

  Mvg. Willem.

 • 7-4-2014
  19:47
  1

  Dank Aad en Willem, ik ga er vd week mee aan de slag.
  De 5200 staat in een soort van audiokast onder de tv met daarin de front- en basspeaker vd dolby surround installatie. In de kast dus ook de versterker van dat systeem, een audiosysteem met losse componenten en een dvd-speler. Dit alles binnen 'n afstand van max 1mtr., maar die apparatuur staat uit. Zien jullie 'n relatie met de storingen bij het schakelen van 't ene kanaal naar het andere en bij andere beeldwissingen?
  Het signaal van de coax wat binnen komt wordt door de Humax gezien met 'n sterkte van ong. 69% en een kwaliteit van 100% bij tuner 1. Bij tuner 2 0mhz en 0% bij sterkte en kwaliteit. Geen idee wat dit wil zeggen.

  Nogmaals dank & groet,

  Walter

 • 7-4-2014
  19:53
  0

  Dag Walter,

  Om te beginnen: je kan pas de sterkte van de 2e tuner uitlezen als deze ook wordt gebruikt, dus even een zender opnemen een ander bekijken of andersom. Een basspeaker, ofwel subwoofer kan een negatieve invloed uitoefenen door de forse magneet van de driver. Deze zijn lang niet altijd magnetisch afgeschermd, en als dat wel het geval is, vaak niet voldoende en dat geldt tevens voor de centerspeakers. Ook kunnen apparaten die niet ingeschakeld staan voor problemen zorgen. Maar er zijn ook apparaten die een deel van de elektronica blijven voeden, terwijl deze uit staan. het kan dus zeer goed zijn dat hier de oorzaak ligt van je problemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  19:20

  Heb sinds een week de Humax 5200 c.
  Elke avond rond 23.00 uur krijg ik de volgende melding: De interactieve tv wordt binnen enkele seconden beëindigd, druk op een knop om verder te gaan.
  Ook als ik een toets van de afstandsbediening nu in druk, werk niks meer.

  Groeten Marcel
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  20:20
  0

  Dag,

  Kijk eens of er wellicht een timer is ingesteld op de decoder. Tevens zal de decoder na 3 uur uitschakelen als je deze niet hebt bediend. Dit kun je uitschakelen in het menu, onder 'energiebeheer'. maar als het stipt om 23.00 uur gebeurt, lijkt het op een timer instelling.

  Gr. Willem

 • Vraag 6-4-2014
  14:16

  Hallo,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de gehele map van reeds opgenomen programma's kan wissen?
  En hoe ik een geplande ( wekelijkse) opname aan kan passen of kan wissen?

  Alvast bedankt .
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:50
  2

  Elke opname staat apart in een map, dus vraag is of je al de opnamen die ooit zijn gemaakt gelijkertijd wilt wissen en dus de gehele harde schijf leeg wilt maken. Als dat zo is, dan kun je de schijf gewoon formatteren.

  Wissen wekelijkse opnamen:

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  13:36

  waarom kan ik niet twee programmas opnemen en een derde kijken?
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:47
  0

  Dat kan wel, maar beperkt. Zie mijn reactie van 6-4-2014 00:40 waarin dit is uitgelegd. Als je 2 zenders opneemt worden beide tuners in het apparaat gebruikt en dus kun je ook nog niet nog eens een andere zender bekijken. Dan zouden er al 3 tuners aanwezig moeten zijn. Echter is het wel zo dat je nog bepaalde zenders kan bekijken en dat komt omdat zenders met een groepje bij elkaar, de zogenaamde streams, verzonden worden. Als je dan 2 zenders opneemt is het wel mogelijk de zenders te bekijken die in de streams zitten van de op te nemen zenders, maar anderen zijn hiervan uitgesloten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  13:21

  Kan ik boven op mijn humax decoder met harde schijf een tv plaatsen?
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:43
  0

  Nee, dat kan uiteraard niet. De decoder is daarvoor absoluut niet geschikt. Deze zou dan zeker defect raken. Niet doen dus.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 5-4-2014
  22:22

  als wij twee programa,s tegelijk op nemen dan springt mijn tv op een andere zender krijg hem dan ook niet meer op de zender waar ik naar zat te kijken hoe kan ik dat op lossen
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  00:40
  0

  Dat kun je niet oplossen en dat is ook logisch, want als je 2 programma's tegelijk opneemt, worden beide tuners gebruikt en dus is het niet mogelijk ook nog een 3e zender te bekijken, al kan dat bij de Humax wel beperkt. Als je 2 programma's tegelijk opneemt zul je dan ook bij het zappen merken dat je nog wel bepaalde zenders kan bekijken. Als je dus 2 zenders opneemt, kun je alleen nog beperkt een 3e zender bekijken.

  Mvg. Willem

 • Vraag 3-4-2014
  22:32

  hallo allemaal

  even een vraagje

  ik heb 2 x de humax iHDR 5200 c
  als ik ze op het netwerk zet achter hetzelfde accespoint zien ze elkaar terug zodat ik op mijn humax boven op de slaapkamer de schijf van beneden in de woonkamer kan zien en vice versa
  maar zet ik de humax boven achter een ander accespoint ( wel van hetzelfde netwerk ) dan zien ze elkaar niet meer
  itv werkt gewoon en ook kan ik ze met mijn pc vanaf alle accespoints gewoon benaderen ( pingen )
  ik heb heb ook al vaste ip's geprobeerd maar geen resultaat
  zet ik ze achter hetzelfde accespoint doen ze het weer perfect

  weet iemand iets ???

  alvast bedankt

  gr jos
  Reageer op deze vraag

 • 3-4-2014
  23:57
  0

  Dag Jos,

  waarom zet je de decoder dan op een ander accespoint als het met een bepaalde methode wel gewoon werkt? Wat verder op dit onderwerp is e.e.a. genoemd v.w.b. het communiceren van 2 decoders. Echter zijn er dan wel wat obstakels en niet alle functies zullen werken, maar dat heb je wellicht al opgemerkt. Dat betreft dan vooral het doorspoelen van een opname. Maar nogmaals, zoals ik het lees, werkt het dus wel bij jou, maar ik ben zelf niet zo enthousiast van het 'koppelen' van 2 decoders. Het beste is de opnamen te maken op de decoder waarop je ze ook wil bekijken, of een harde schijf aan te sluiten die je vervolgens op de andere decoder kan aansluiten. In dit geval gaat het om 2 dezelfde decoders en dus is voorgaande dan geen probleem. Wellicht is dat voor jou ook een optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 1-4-2014
  12:26

  Na de instelling van de zomer tijd afgelopen weekend ,lopen de programma's niet meer gelijk met de tijd ? Hij geeft wel zomertijd aan ,maar neemt de programma,s een uur te laat op ? Hoe lossen we dit op
  Reageer op deze vraag

 • 1-4-2014
  14:15
  0

  Dag vragensteller,
  Kijk eens op het forum naar de volgende vraag die ik zelf gesteld heb. Daar wordt dit onderwerp behandeld. Ik vraag me af of je de planningen goed kunt krijgen door bij wijze van test de eerstvolgende van de planningen een minuutje kunt vervroegen en bevestigingen. Levert dit wel het juiste opstarttijdstip op dan weet je dat de rest ook zo kan worden gecorrigeerd.

  Werkt het niet dan zal je alle planningen moeten wissen en vervolgens opnieuw aanmaken. Ik denk dat je er goed aan doet om eventuele mappen in het opnameoverzicht eerst te verwijderen.

  Ik stel het op prijs dat je ons je bevindingen laat weten.

  groet,
  Theo

 • 1-4-2014
  16:55
  0

  Toch nog even over het aanpassen van de tijden in de timerplanning: Ik heb net de begintijden én de eindtijden van een paar planningen in het geheel moeten aanpassen en verwacht dat het nu goed moet werken. Kom er nog op terug.
  Theo

 • 1-4-2014
  17:15
  0

  Doorgaans dien je de planningen opnieuw in te stellen. Dat is helaas zo bij de overgang van winter naar zomertijd en andersom. Niet ver onder deze vraag heb ik al aangegeven dat ik dit issue nogmaals zal aankaarten bij Humax.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 31-3-2014
  20:32

  Hallo Willem,
  Heb ik het nu mis, of klopt het dat al mijn timer planningen niet zomertijdproof zijn? De opnames beginnen alle een uur te laat, terwijl ze wel goed weergegeven werden in het planningoverzicht.
  mrt vr. groet,
  Theo
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  20:34
  1

  Even een toevoeging. Er zaten een aantal 'weekdagen' planningen bij.....
  Theo

 • 31-3-2014
  21:00
  1

  Dag Theo,

  helaas heb je dat goed... Timer planningen die gemaakt zijn voor een dag blijven vaak intact, maar andere planningen die verder vooruit gaan of voor een week of langer zijn geprogrammeerd gaan helaas nog steeds de mist in. Ik mag hopen dat ze dit er nog eens uit krijgen, want het is erg lastig, daar het toch 2 keer per jaar gebeurt. Ik heb dus nog geen beter nieuws voor je.

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  21:34
  1

  Hé Willem,
  Bedankt voor de snelle bevestiging! Ik kan dan maar beter, naast al mijn analoge klokjes, ook de Humaxplanningen gaan aanpassen iedere keer. Ik denk dat wissen en opnieuw aanmaken dan het beste is.

  En gelukkig is er ook nog 'Uitzending gemist'......... :-)
  Tot wedercomm!
  groet,
  Theo

 • 31-3-2014
  21:44
  0

  Theo,

  Graag gedaan. Ik zal het nog eens aankaarten, want een update voor dit issue lijkt me geen overbodige luxe...

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  22:26
  0

  Hebben wij ook. Behoorlijk irritant. Moet volgens mij makkelijk op te lossen zijn. Als je het niet in de gate hebt en pas een week later toe kom om je opgenomen programma's te kijken loop je een week mis. Grrrrrrrr.

 • 31-3-2014
  23:32
  1

  Tja,

  dat heeft iedereen die timer opnamen heeft ingepland. Inderdaad niet handig en ik denk ook dat het niet zo moeilijk moet zijn dit te verhelpen, maar het is een issue dat al behoorlijk lang bestaat, dus of het in de praktijk nou echt zo gemakkelijk te verhelpen is?? Maar dat grommen heeft vast ook niet geholpen? ;-)

  Gr. Willem.

 • 1-4-2014
  05:51
  1

  Willem,
  Het is niet zo makkelijk, omdat het, denk ik, om gebruikersbestanden gaat. Dat geeft me meteen het idee dat het wat simpeler te verhelpen is door op de eerste zondagmorgen alle planningen met een minuutje te veranderen.
  Dit experiment kan ik dan pas over een half jaar uitvoeren, LOL!

  Maar voor de argeloze gebruiker zou dit toch geen ingecalculeerde error moeten blijven!

  Misschien een idee om deze gedachtegang bij het aankaarten te voegen?
  groet,
  Theo

 • Vraag 31-3-2014
  16:38

  Ik heb de Humax 5200c.maar bij standby heb ik geen tijd in het display is dat normaal.
  Groet Tonny
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  19:01
  0

  Dag Tonny,

  Dit krijg je wél, maar dan dien je in het menu energiebeheer de energiespaarstand uit te zetten.
  In stand-by wordt dan wel de tijd getoond en dan kan je ook in dat menu het automatisch uitschakelen op "uit" zetten.

  Mvg. Carl

 • 31-3-2014
  21:03
  0

  PS: de tijd wordt dan wel gedimd getoond. Dit kun je niet wijzigen. Het verbruik ligt wel wat hoger als de decoder van de energiespaarstand wordt gehaald, maar het heeft diverse voordelen. Zo zul je b.v. niet meer zien dat dat de EPG/smartcard wordt bijgewerkt (update).

  Mvg. Willem.

 • Vraag 31-3-2014
  12:22

  heb een HUMAX iHDR-5200C maar krijg mijn blokkade er niet uit en kan een film niet wissen van de harde schijf
  Vr.gr.Ton
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  12:40
  0

  wat bedoel je met de blokkade? Heb je een kinderslot o.i.d. ingesteld? Dan is het wachtwoord standaard 0000. Laat anders even weten wat er precies wordt bedoeld.

  Wat het wissen betreft: speel even een stukje van de opname af en probeer het dan even opnieuw.

  Mvg. Willem.

 • 2-4-2014
  16:13
  1

  Wij als verkoper van humax set top boxen, hebben dit probleem ook vaker gezien. de recorder zet willekeurig wel eens een slotje achter een bestand. en soms zijn bestanden niet te verwijderen. inderdaad als je een paar seconden afspeeld van het bestand kan deze daarna wel verwijderd worden.
  echter bij wat oudere gebruikers is dit niet echt wat ze willen horen.
  Komt er misschien een update waarin dit wordt opgelost?

  Mvg, Arie

 • 2-4-2014
  17:12
  0

  Dag Arie,

  Ik weet niet of hier een update voor komt, maar ik hou wel wat meldingen in de gaten, want er zijn meer issues die ik graag verholpen zou willen zien, zoals het probleem met de Guide, ofwel het verdwijnen daarvan en het probleem dat zich voordoet met timer planningen bij de overgang van zomer naar wintertijd en andersom.

  Mvg. Willem.

 • 5-4-2014
  23:18
  0

  Ik heb iets dergelijks kunnen oplossen via FTP. Mijn mediaspeler liet een bestand zien dat niet in de lijst van Humax stond. Via FTP toegang het bestand kunnen wissen.

 • Vraag 31-3-2014
  10:41

  Hallo,
  Heb de Humax 5200C al poos tot volle tevredenheid, maar sinds kort geen internetverbinding meer, heb hem verbonden met internet via een Dongel.
  Als ik Wifi opnieuw ga instellen en mijn ww opnieuw ingeeft kan hij geen verbinding meer maken, heb het met 2 verschillende routers geprobeerd maar bij geen van beide lukt het.
  Heb de dongel in mijn laptop gestopt en dan maakt de dongel wel verbinding met internet, dus daar kan het probleem niet in zitten.
  Als ik interactieve tv wil starten geeft hij code itv 001.
  Weet jij wat probleem is en hoe op te lossen.
  Bij voorbaat dank

  Gr. Hans
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  11:04
  0

  even als aanvulling,
  heb bij zowel humax als modem/router zelfde beveiligingstype Wpa2-Ps

 • 31-3-2014
  11:49
  0

  Hallo Hans, de itv code is natuurlijk normaa, de Humax vindt geen internet.
  Waarom hij er in een keer uitlag is natuurijk wat apart, maar kan gebeuren.
  Het opnieuw instellen van de draadloos op de Humax is weinig zinvol, deze onthoud namelijk eerder gemaakte verbindingen en heeft nu waarschijnlijk een verkeerd DNs of Gateway
  Wat wel zou moeten helpen, omdat je aangaf dat de dongle op zich wel werkt is dit:
  Dongle er uit, Humax terugzetten naar fabrieksinstellingen ( HARDE SCHIJF WISSEN IS NIET NODIG ) dan opstarten zonder dongle !!!!! Dus internet gewoon overslaan.
  Als hij helemaal klaar is de dongle er weer in en dan je internet weer instellen , Laat voora de Humax dit automatisch doen middels DNS ( dynamic Name server)
  Succes,
  Aad ( mocht het wel of niet lukken , we vernemen dit graag)

 • 31-3-2014
  11:56
  0

  Aad,
  bedankt voor info, ik ga ermee aan de gang straks en meld wel ff of het gelukt is

  Gr. Hans

 • 31-3-2014
  12:16
  0

  Aad,
  Bedankt voor juiste info
  Heb fabrieksinstellingen teruggezet en achteraf weer Dongel in gedaan en wifi ingesteld , en het werkt weer naar behoren.
  Bedankt

  Gr. Hans

 • 31-3-2014
  12:45
  0

  Dag hans,

  Als je dit nu weer eens hebt en je hebt niets veranderd is het vaak al voldoende even de spanning van de decoder en modem/router te halen, de dongel te verwijderen, de modem/router weer op te starten, de spanning op de decoder in te schakelen, de dongel te plaatsen en dan de decoder weer op te starten.

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  13:00
  0

  Goedemiddag Hans,
  Bedankt voor de terugkoppeling
  Met vriendelijke groet,
  Aad

 • 31-3-2014
  13:55
  1

  Willem,
  bedankt voor de aanvullende info,

  Gr. Hans

 • Vraag 30-3-2014
  20:22

  Beste willem,

  Bedankt voor het antwoord op de hoeveelheid GB tjes, echter wat gebeurt er als je toch moet formatteren?
  Overschrijft hij dan de gereseerverde GB-tjes van 53Gb en gebrk grootte 63GB of blijf je dan ook weer maar max 385 GB aangeven.
  Het is toch een beetje vreemd, je verwacht 500Gb te krijgen, maar je krijgt maar max 384 Gb vrij beschikbaar ?

  Vast bedankt weer


  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  21:44
  2

  Dag,

  Als je gaat formatteren veranderd er niets. De gereserveerde delen van de schijf blijven ook dan van kracht voor de verschillende opties. Je hebt na het formatteren dus niet ineens wel 500Gig aan ruimte. het kan inderdaad wat vreemd overkomen dat je 'maar' 384 Gig beschikbaar hebt voor opnemen, maar vaak is het wel bekend dat je 500Gig in totaal hebt en daarin dus ook de andere opties zoals timeshift e.d. zijn opgenomen. Ik heb sinds enige tijd zelf de 5400 met HDD van 1Tb, maar ook dan is dus niet de gele schijf beschikbaar voor opname. Dat is bij andere decoders eigenlijk net zo. Er zijn wel mensen die de schijf verwijderen en vervangen voor een grotere en de opties daarop weglaten, maar ik raad je dat niet aan, en vind het zelfs zonde, daar dan opties verloren gaan die men doorgaans juist als handig ervaart.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 30-3-2014
  19:46

  De guide op de afstandsbediening bevat geen programmas meer
  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  19:49
  0

  Goedenavond
  Lees even wat door hieronder , daar staat meermalen het antwoord op, daar is deze site ook voor, om eens even door te bladeren dan komt u veel uitleg en tips van vooral Willem tegen, een kei op het gebied van de humax.
  mvg
  Aad

 • 30-3-2014
  19:52
  0

  Spanning er even geheel af en het is opgelost.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 30-3-2014
  19:33

  Goedeavond.

  Deze middag de 5200c aangeschaft met opgave van een HD van 500Gb , echter geeft hij slechts intern aan van 384 Gb, waar zit de rest nu, volgens doos en spec zou deze 500 Gb moeten zijn?
  Moet ik misschien opnieuw formateren of terugbrengen naar waar ik deze gekocht hebt?

  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  19:51
  1

  Dag,

  Dat klopt,. want de decoder gebruikt een deel van de schijf voor muziek en andere bestanden, een deel voor de timeshift en een deel voor het formatteren naar ext3 etc. Wat je nu dus hebt aan ruimte klopt dus exact. verderop heb ik uitgelegd wat er exact aan ruimte wordt gebruikt voor de verschillende opties.

  Mvg. Willem.

 • 30-3-2014
  19:51
  1

  Goedenavond, geen paniek , dit klopt. Een gedeelte van de schijf is gereserveerd voor Muziek, foto's en andere dingen, zoals bv timeshift/
  mvg
  Aad

 • Vraag 30-3-2014
  10:12

  Beste Willem,
  Op de eerste plaats..wat fijn dat jij ons wil helpen en notabene als vrijwilliger!Veel dank!
  Ik reageer op je aanwijzingen hoe ik via de Guide programma's kan plannen om op te nemen van een paar dagen later dan vandaag.
  Dank zij jouw aanwijzingen kwam ik eruit!
  heel veel dank!!!
  Carla Wils
  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  12:20
  3

  Kijk Willem, dat zijn nu de prettige mensen die netjes een bedankje plaatsen zoals Carla Wils dit nu doet.
  Dit doet een mens goed om zoiets te lezen en lijk mij voor jou om met meer plezier zulke mensen van een passend antwoord te voorzien.
  Gelukkig zijn er nog dankbare mensen onder ons die het fatsoen hebben om na te zijn geholpen zoiets terug te koppelen.
  Alle vragen en antwoorden volg ik elke dag op de voet en begrijp niet hoe sommige een zeer beknopte vraag kunnen stellen en dan nog te veronderstellen om een passend antwoord te krijgen.

  Mvg. Carl.

 • 30-3-2014
  19:53
  0

  Dag Carla,

  Graag gedaan. Als er nog wat is lees ik dat wel weer even.

  Mvg. Willem.

 • 30-3-2014
  19:55
  0

  Dat is inderdaad uniek Carl, maar dit koesteren we dan ook.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 29-3-2014
  20:03

  hoe kan ik uitzending gemist vinden

  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2014
  20:57
  2

  Door het indrukken van de rode toets en door het aansluiten van de decoder op het internet. Meer daarover op dit onderwerp.

  lees...

  Mvg. Willem.

 • Vraag 29-3-2014
  17:25

  Humax klok verzetten automatisch?


  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2014
  19:05
  0

  Dag gaat inderdaad automatisch. Als dat niet gebeurt, haal dan even de spanning van het apparaat of stel deze terug naar de fabrieksinstellingen. Als je op het netwerk zit van Glashelder, schakel daan naar BBC 2. Hier heeft Carl laatst veel over geschreven, daar hij veel ervaringen heeft opgedaan met deze provider...

  Mvg. Willem.

 • Vraag 28-3-2014
  18:22

  Ik heb net Uw Humax via een helper gekregen..mooi beeld enz.
  Maar: als ik kan ondanks Uw gebruikershandleiding (die ik heb uitgeprint...ik ben 80 jaar en kan niet via internet iets begrijpen..) probeer een programma van een dag of een paar dagen later dan vandaag in te plannen om op te nemen,lukt dat niet.
  Als ik dat doe via Guide -> Timer ->Herinnering probeer en ik typ met succes de zender, de datum en de aanvangstijd en eindtijd in en ik sla het op staat het fout op de lijst..
  er staat zelfs: Zondag 31 Maart en dan als zender 1 met het verkeerde programma.

  Ik had een oudere versie van Humax...no problem at all.
  Ik nam de zender,klikte op Timer,koos de datum en het programma en klikte op OK.
  Mij is wijs gemaakt dat de nieuwe Humax beter en simpeler is...nou ,beter wel w.b. het beeld,maar simpeler.....vergeet het maar ...tenminste voor gewone mensen.
  C.Wils
  Reageer op deze vraag

 • 28-3-2014
  19:32
  0

  Dag,

  Als je een paar dagen vooruit wilt opnemen hoeft u geen gebruik te maken van de timer functie. Zodra het programma nog in de Guide staat kunt u gewoon dat programma met de OK toets aanklikken en vervolgens opnemen. U kunt dan zelfs nog kiezen voor wekelijks of dagelijks. Pas als de programma's niet meer in de Guide staan, dit omdat de Guide maar een bepaalde tijd vooruit gaat, dan kunt u werken met Guide en vervolgens op de gele toets drukken. U kunt dan programa's via de timer programmeren en het lijkkt erop dat u dat goed doet. Vraag is echter of de datum enm tijd van de Humax wel kloppen. Kunt u dat even nakijkekn?

  Mvg. Willem.

 • 28-3-2014
  19:34
  0

  PS: Hier worden vragen overigens niet beantwoord door Humax, maar gewoon door vrijwilligers, al heb ik wel goede contacten met het bedrijf.

  Mvg. Willem.

 • 29-3-2014
  05:12
  1

  Beste Willem,
  Dank.
  Ik heb geen notie hoe en waar ik de datum en de tijd kan vinden..zal het Maandag vragen aan de man,die de Humax heeft geïnstalleerd.

  U zegt :klik het bewuste programma aan dat U wilt plannen in de opnames...maar HOE kom ik daar??/
  Als ik BBC 4 aanklik zie ik alleen maar het programma van vandaag en ik kan met geen mogelijkheid doorklikken naar 3 dagen later,
  Vr,gr.
  Carla Wils

 • 29-3-2014
  19:08
  1

  Dag,

  Als je naar de Guide gaat (knopje Guide indrukken) kom je uit op de TV gids. Je kan dan met de pijltoetsen vooruit springen, maar ook met de grote ronde knop op de afstandsbediening (pijl rechts of links voor terug). Je leest daarboven ook de datum en tijd af en kan dus ook gewoon door naar andere dagen, maar na een tijdje zal de info stoppen, daar de zenders maar voor bepaalde tijd hun info vooruit vrijgeven.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 27-3-2014
  23:13

  hoe opgenomen programma weer te geven
  Reageer op deze vraag

 • 27-3-2014
  23:25
  0

  Dag,

  Ik wil hier op antwoorden, maar ik verwijs je tevens naar de handleiding hierboven, want dit zijn vragen die gewoon in de handleiding zijn behandeld. Ik help graag, maar er zijn dingen die je zelf heel gemakkelijk terug kan vinden.

  Maar een antwoord op je vraag: je drukt op de media toets en dan zie je de lijst met opnamen. met de grote ronde knop (pij links, rechts, boven, onder) en de OK toets kun je dan een aantal opties vinden waaronder afspelen.

  Lees ook eens wat info door op dit onderwerp, daar dit zeker wat voor je te bieden heeft.

  Mvg. Willem.

 • 4-4-2014
  15:26
  2

  Hoe kan ik een zender opnemen welke handelingen moet ik doen enverder deze zender weer afkijken

 • 4-4-2014
  19:09
  0

  Opnemen:

  -Ga naar de Guide (Guide toets) en vervolgens ga je naar het programma dat je wilt opnemen. Klik op OK en je ziet een aantal opties waaruit je kan kiezen.

  -Ga naar Guide en druk op de gele toets. Je komt dan in een timer menu, waar je opnamen kan instellen.

  -Direct opnemen: Druk tijdens een uitzending op de opname toets (zwarte toets met rode stip)

  -Direct opnemen met time-shift: Spoel een programma terug naar het begin (niet altijd mogelijk) en druk dan op de opname toets. Het programma zal dan weer verder gaan op het punt waar dit eerder was gestopt, maar de opname zal vanaf het begin worden gemaakt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 27-3-2014
  19:22

  een paar weken een nieuwe Humax IHDR 5200 C en de beeldperfectie is uitstekend.
  alleen zit ik met een probleem. als ik de tv aanzet en dan de Humax van stanby aanklik, krijg ik geen beeld. Schakel ik de Humax eerst uit, schakelaar aan de achterzijde, en dan weer aan, dan heb ik beeld. Dus nu 's avonds de Humax niet op stand-by maar uit. Dan heb ik de volgende dag na tv en Humax aanzetten gewoon perfect beeld. Weet iemand hoe ik toch de Humax op stand-by kan zetten en na inschakelen van tv enz. gewoon beeld heb?
  Reageer op deze vraag

 • 27-3-2014
  19:32
  0

  Dag,

  als je met HDMI werkt dien je altijd handmatig de juiste ingang op de TV te selecteren. De Humax decoder hebben niet de juiste codecs (CEC Codec) dat automatiosch te laten gebeuren. Je kan echter bij veel TV's via de Hotelmode, of soortgelijke optie, de TV zo instellen dat de ze automatisch de juiste ingang selecteert als de TV wordt ingeschakeld. Het probleem zou dan verholpen moeten zijn. Googel dus even op "hotelmode --> merk TV". Verander verder niets in dat menu, daar je dan de TV onbruikbaar kan maken, maar deze optie is veilig en wordt vaak gebruikt. Tip: haal in het menu bij de optie "energiebehee'r" de decoder eens van de energiespaarstand. Je kan daar ook het atomatisch uitschakelen uit zetten.

  Als het probleem daarna nog aanwezig is, laat het me dan even weten.

  Mvg. Willem.

 • 27-3-2014
  19:33
  0

  Het lijkt mij dat Uw tv en verkeerd ( of zelfs geen) ingangssignaal vanaf de Humax oppikt.
  U heeft ( even als inzichtsvraag ) de antennekabel achter in de HUMAX, de antenne UIT achter in de Humax verbonden met uw tv en u heeft de Humax middels een HDMI kabel op uw tv aangesloten ?
  Ik weet zeker dat we er , samen met Willem , uit zullen komen wat er aan de hand is.
  Aad

 • 27-3-2014
  19:34
  1

  @ Willem, goedenavond en wederom zaten we tegelijk te typen,
  Aad

 • 27-3-2014
  19:46
  1

  ik heb de Humax aangesloten via HDMI en uiteraard de kabel IN in de Humax.
  Via google kan ik helaas geen Hotelmode voor onze B&O tv vinden. en als ik via de TV instellingen kijk, hoef ik niets in te stellen. De HDMI staat gewoon aangehinkt en blijft aangevikt. die hoef ik dus elke keer niet te veranderen. Maar het blijft raar dat hij geen signaal doorgeeft als hij van de stand-by afgehaald wordt maar na uit/aan wel het signaal doorgeeft.
  Hoop dat iemand een oplossing weet.

 • 27-3-2014
  20:03
  0

  Het is zeker raar wat er gebeurd, maar blijft uw beeld blauw of zwart op het moment dat er geen signaal is na uit standby zetten van de Humax ?
  Wat laat uw Tv u dan zien ? want als er geen signaal is zou de B&O dit in het display laten zien met daar welke ingang hij op dat moment checkt
  Welk ingangssignaal staat er nog meer in het TV menu aangevinkt ?
  Aad

 • 27-3-2014
  20:26
  0

  Nog iets , Wat gebeurd er als u EERST de Humax vanaf standby aanzet en dan pas de TV aan ? Op dat moment geeft de humax namelijk vanaf de HDMI al een signaal af en wellicht pakt de B&O dat signaal dan wel op.
  Aad

 • 27-3-2014
  23:33
  0

  @ Aad,

  Dat signaal kan niet door de TV worden opgepakt, want de decoder heeft geen CEC codecs en dus zal de TV niet overschakelen naar HDMI. Je dient altijd de de TV handmatig op de juiste ingang in te stellen, tenzij de fabrikant de TV zo heeft ingesteld dat bij het inschakelen al een van de HDMI ingangen wordt geactiveerd. het mag dus niet uitmaken of de TV, of de decoder eerst wordt ingeschakeld. Als er wel problemen optreden, dan kan er sprake zijn van een HDMI handshake issue, waardoor de apparaten niet goed met elkaar communiceren en er geen verbinding tot stand wordt gebracht.

  Mvg. Willem.

  Mvg. Willem.

 • 27-3-2014
  23:39
  0

  @ Vraagsteller *(een naam bij de berichten zou zeer worden gewaardeerd).

  Lees even mijn berichtje wat ik aan Aad heb gericht. Er kan sprake zijn van een handshake probleem en dat kan wellicht worden opgelost door een software update van de TV, of van de decoder, wat je niet zelf kan. Maar je kan wel proberen of het werkt als je de decoder eens terug stelt naar de fabriekstand en opnieuw installeert. Je hoeft de HDD daarbij niet te wissen. Als dat niet werkt, vraag dan eens bij B&O of er een update voor de TV voorhanden is.

  wat de TV zelf betreft: het komt inderdaad ook wel voor dat de Tv zelf de laatste ingang onthoud en daarmee dus ook elke keer weer opstart. Dan is het niet nodig dit aan te passen in de Hotelmode, als B&O daar al mee werkt. Maar dit wordt ook wel anders genoemd en du kun je het wellicht daarom ook niet vinden.

  mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  20:00
  2

  Goedenavond. Ik ben even een paar dagen niet online geweest en vandaar geen reactie. Maar ik zie dat het geen gewoon probleem is. Ga uiteraard al de reacties straks proberen en ik hoop dat het daarna verholpen is. Kan het terugzetten in de fabrieksstand geen kwaad en ik bedoel daarmee dat ik niet alles nog een keer in moet voeren enz.?
  Ieder die geantwoord heeft op de vorige vragen hartelijk dank. Je krijgt bijna nergens zo'n service van buitengewoon behulpzame vriendelijke mensen als hier en dat moet ook eens gezegd worden.

  Roelinus

 • 31-3-2014
  20:07
  0

  Dag Roelinus
  Het terugzetten naar fabrieksinstelling , ja u moet daar wel de juiste frequentie en netwerknummer ingeven, maar dit duurt maar een paar minuutjes in totaal
  Het wijst zich vanzelf als u de juiste gegevens bij de hand heeft.
  Dank trouwens voor uw positieve respons op de antwoordgevers
  Aad

 • 31-3-2014
  21:11
  0

  Dag Roelinus,

  Graag gedaan en dank voor je positieve feedback.

  Zoals Aad al aangeeft dien je wel de frequentie en het netwerk ID weer even in te geven, maar het zenders zoeken gaat dan wel zeer vlot. Verder dien je er wel even op te letten, dat er GEEN vinkje in het vakje 'formatteren' staat, want dan is bij het terug stellen ook de HDD leeg. Voorts dien je er rekening mee te houden dat eventuele timer planningen en/of favorietenlijsten tevens verloren gaan.

  Tip: haal na het terug stellen de decoder in het menu bij 'energiebeheer' van de energiespaarstand. je kan daar ook het automatisch uitschakelen uit zetten, daar anders de decoder in stand-by gaat als deze 3 uur niet wordt bediend.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 26-3-2014
  20:58

  Is het mogelijk om een klokje op de display te krijgen?
  Reageer op deze vraag

 • 26-3-2014
  23:01
  0

  Ja, dat kan, maar die is dan wel gedimd. Ga naar het menu, ga naar 'energiebeheer' en zet daar de energiespaarstand uit. In stand-by wordt dan de tijd getoond en tevens zie je niets meer van de updates voor EPG en smartcard. In dat menu kun je tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Gr. Willem.

 • Vraag 26-3-2014
  17:39

  Het punt is dat ik de humax 5200c al ruim 2 jaar heb en wordt gebruikt met dezelfde TV. Altijd goed gewerkt. Waarom dan ineens geen beeld(wel analoog wanneer de uit antennekabel van 5200c wordt verbonden met ingang antennekabel van TV) als een programma wordt opgenomen. Werkt wel goed via hdmi als niets wordt opgenomen.
  Gr. Harm
  Reageer op deze vraag

 • 26-3-2014
  18:39
  0

  Dag Harm.

  Dat is inderdaad vreemd en het lijkt erop dat er of iets defect is, of er een probleem is met de software. Dat het analoog wel werkt is op zich logisch daar de decoder gewoon het analoge als zowel het digitale signaal, die laatste uiteraard ongecodeerd, doorstuurt.

  Je kan eens proberen of dit baat:


  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Sluit de coax en HDMI kabel
  na een minuut of 15 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
  -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.

  -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

  Hopelijk lost dit je probleem op. Anders zul je toch contact op moeten nemen met je dealer of Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • Vraag 24-3-2014
  19:33

  Hallo Willem sorry ik was niet duidelijk. Ik heb een Humax 5200c.
  Ik heb geen digitaal beeld als een opname plaatsvindt. Dan kan ik alleen anoloog kijken. Zodra de opname is afgelopen kan ik weer digitaal kijken (met digitaal kijken bedoel ik dat het scherpe beeld via hdmi aansluiting ontvang). Ik heb tot 2 × de Humax weer opnieuw ingesteld met de juiste instellingen om uit te sluiten dat het daaraan ligt. Dat is allemaal goed. Graag advies.

  Bij voorbaat dank
  Harm
  Reageer op deze vraag

 • 24-3-2014
  19:46
  1

  Goedenavond Harm, ik zie dat uw vraag specifiek aan Willem is gesteld en dat is ook de nestor op Humax gebied, daar kom ik niet tussen, maar stom toevallig was ik gister bij iemand die een soortgelijk probleem had, Hij heeft een Philips SMART Tv en op de een of andere wijze schakelde dat ding telkens over op het antennesignaal. Na de antenne uit de TV te hebben gehaald was het probleem over omdat hij op die ingangsbus geen signaal meer kon vinden en dus gedwongen was om de HDMI vanaf de Humax te gebruiken ipv de doorlus van de antennekabel. onbegrijpelijk maar zwaar irritant dus,
  Aad

 • 24-3-2014
  21:17
  1

  Dag Harm,

  Ik dacht al dat er iets niet was goed gegaan. Je kan, als je een opname maakt van een enkel programma, gewoon nog digitaal kijken. Zodra je echter 2 programma's tegelijk gaat opnemen kun je allen nog beperkt een 3e zender bekijken. Maar als je dus gewoon één zender opneemt, kan het niet anders, dan dat je dan ook gewoon via HDMI kan blijven kijken. Dat is zelfs nog zo als je beperkt een 3e zender kan kijken. Ook zal, als je gaat opnemen er in principe niets veranderen aan de ingang die je op de TV gebruikt, alleen zijn er TV's (m.n. Philips) die nogal eens overschakelen naar de analoge tuner van de TV zelf als je per ongeluk zapt met de afstandsbediening van de TV. Ik weet niet of je nu steeds handmatig de juiste ingang op de Tv dient te selecteren, maar als dat zo is, googel dan even op Hotelmode -->merk TV en stel dan zo in, dat de juiste HDMI ingang al bij inschakelen van de TV wordt geactiveerd. Verander verder niets in dat mene, zoals de button lock!! Maar eerstgenoemde optie is veilig.

  Als het absoluut niet lukt via HDMI te kijken als er een opname wordt gemaakt, is het raadzaam het nog eens op een ander TV te testen. Wil ook dat niet, dan zal de decoder voor onderzoek naar Humax moeten, maar ik kan me dat eigenlijk niet echt voorstellen, daar ik dat nog nooit eerder heb gezien bij en decoder.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 23-3-2014
  14:25

  Nog een kleine aanvulling op mijn vraag.
  Ga ik terug van Itv naar gewoon tv dan is daar het geluid ook weg.Ik doe hem dan uit en weer aan en dan is het geluid bij gewoon tv kijken weer terug

  gr gerard
  Reageer op deze vraag

 • 23-3-2014
  16:31
  0

  Dag Gerard,

  Zie mijn reactie bij je andere vraag a.u.,b.

  Succes.

  Mvg. Willem.

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig

Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2014 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.