Humax iHDR 5200C

Selecteer en download de gewenste handleiding op deze pagina hieronder door op ONLINE / DOWNLOAD te klikken. U kunt dan de handleiding online bekijken, downloaden, per e-mail naar u toesturen, delen en vaak ook vertalen en zoeken naar specifieke oplossingen in de handleiding.

Komt u er ondanks de handleiding nog niet uit? Stel uw vraag op deze pagina aan andere bezoekers/experts via het grijze formulier hieronder. Weet u niet hoe u kunt downloaden? Bekijk hier een instructiefilm

Taal Soort Handleiding Bekijk Grootte
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,2 MB
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,27 MB
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C

 • Vraag 24-4-2014
  14:46

  Hallo, ik heb elke ochtend bij het opstarten een probleem. Er komt dan een verschrikkelijk krakend geluid uit de t.v en in eerste instantie krijg ik ook het logo van Humax niet in beeld , maar na een paar keer aan en uit zetten(niet van de tv) houd dit gekraak op. Dit gekraak heb ik niet als de Humax bijvoorbeeld op de dag zichzelf uitschakelt en ik hem dan weer start.
  Reageer op deze vraag

 • 24-4-2014
  15:15
  0

  Dag,

  Controleer de HDMI kabel eens en test deze eventueel met een ander apparaat. Maar het verhaal zo lezende, heb ik het gevoel dat er iets misgaat bij de Humax, al is dat op afstand niet altijd gemakkelijk in te schatten. Maar toch is het van belang de kabel te controleren en de gebruikte HDMI ingang van de TV. Gebruik anders eens een andere ingang. Als dat allemaal in orde is, doe dan het volgende:

  -Haal eerst een 15 tal minuten de spanning geheel van het apparaat zodat de elco's goed leeg zijn
  -Schakel de spanning weer in en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, de decoder terug naar de fabriekstand. De schijf hoeft hierbij niet geformatteerd te worden, dus opnamen blijven bewaard. Let er dus op dat er GEEN vinkje staat bij formatteren.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de energiespaarstand (aanbevolen).
  -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie). De 5200 geeft het overigens zelf aan als er een nieuwe versie beschikbaar is.

  Note:

  -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een ander apparaat met een forse voeding. Denk er ook aan dat de decoder niet te dicht bij een subwoofer o.i.d wordt geplaatst. Let ook op met andere, vooral draadloze apparatuur.

  Als het euvel hierna nog voorkomt geef het dan even aan. Waarschijnlijk zal de decoder dan voor onderzoek weg moeten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 23-4-2014
  19:38

  beknopte versie voor installatie 5200c beschikbaar?


  Reageer op deze vraag

 • 23-4-2014
  19:47
  0

  Zeker, onbekende vragensteller, die is beschikbaar: Antenne er in, Hdmikabel in humax en Tv, stekker in wandcontactdoos, knopje achterop op AAN, Tv op juiste ingangssignaal ( HDMI) dan wijst het zich vanzelf . Voor een betere uitleg: Zie de info van uw provider of lees gewoon de gebruiksaanwijzing.
  Succes, Aad.

 • 24-4-2014
  01:17
  0

  Een echt korte versie is er niet, maar als je hier e.e.a. doorleest kom je waarschijnlijk al heel ver. Maar de handleiding die hierboven te lezen is, is ook wat gemakkelijker in gebruik dan de bijgeleverde CD.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 23-4-2014
  12:18

  wat moet ik doen met de melding "zender is versleuteld of tijdelijk niet beschikbaar"? Niets werkt meer van de Humax
  Reageer op deze vraag

 • 23-4-2014
  12:22
  0

  Dag,

  het kan soms inderdaad voorkomen dat bij die melding, die overigens minder vaak lijkt voor te komen, de decoder vastloopt. Je kan dan eenvoudigweg even geheel de spanning van het apparaat halen, waarmee dit doorgaans is opgelost. Als het is gebeurt bij het weergeven van een opname, wis deze dan om herhaling te voorkomen. Het is tevens raadzaam de decoder even zijn gang te laten gaan als je en programma wist en niet meerdere opnamen tegelijkertijd te wissen, daar het dan kan voorkomen dat de opname nog in media staat, maar niet meer afspeelbaar is en je ook genoemde melding kan krijgen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 22-4-2014
  21:54

  Een eerder wekelijks voorgeprogrammeerde uitzending krijg ik niet permanent verwijderd , ookal wordt die serie niet meer uitgezonden ; elke week wordt er tòch op het zelfde tijdstip en zender weer opgenomen, ookal heb ik hem verwijderd en is ie ook echt uit de lijst verdwenen.
  Dus zodra het weer de betreffende opnamedag is , wordt er toch weer opgenomen.
  Ik vind in de handleiding geen info over het verwijderen van voorgeprogrammeerde uitzendingen.
  Reageer op deze vraag

 • 23-4-2014
  00:22
  0

  Als je een programma uit de lijst van opnamen wilt verwijderen: Druk op de Guide toets en dan op de gele toets. Je ziet dan de lijst met timer planningen en kan deze daar dan wissen. Als het goed is zijn deze planningen dan blijvend verwijderd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 22-4-2014
  21:45

  HOE VERWIJDER IK EEN VOORGEPROGRAMMEERDE UITZENDING ?
  Reageer op deze vraag

 • 23-4-2014
  00:21
  0

  Als het programma nog in de Guide staat: gewoon nogmaals aanklikken en de planning ongedaan maken.

  Als je een programma uit de lijst van opnamen wilt verwijderen etc: Druk op de Guide toets en dan op de gele toets. Je ziet dan de lijst met timer planningen en kan deze daar dan wissen.

  Een opname stop zetten: gewoon even een of 2 keer op de stop toets drukken, hetgeen tevens kan in de Guide en in media als de opname nog loopt.

  Gr. Willem

 • Vraag 21-4-2014
  17:37

  Hallo, hartstikke bedankt ik heb de zenderlijst van progamma's weer terug in de guide..
  Het was inderdaad even het knopje achter van de Humax uitzetten 1 minuut gewacht weer aangezet, en alles was weer terug!!

  Nogmaals bedankt!

  Met vriendelijke groet, jolanda
  Reageer op deze vraag

 • 21-4-2014
  19:38
  2

  Dag,

  Waarschijnlijk reageert Carl ook nog wel even, maar je weet nu wat te doen als het weer voorkomt. Zoals beloofd leg ik dit even bij Humax neer.

  PS: Mocht je weer eens een vraag stellen en reageren, dan mag dat ook bij de eigen vraag. De conversatie blijft dan mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem

 • 21-4-2014
  21:43
  0

  Dag Jolanda,

  Hartelijk dankt voor uw feedback en heel fijn om te lezen dat dit probleem weer is opgelost.

  Mvg. Carl

 • 21-4-2014
  21:46
  0

  Dag Willem,

  Toch weer leuk en netjes van Jolanda dat zij spontaan op het antwoord heeft gereageerd.
  Het doet hiermee dankbaar aan vind ik.
  Mvg. Carl

 • 21-4-2014
  22:03
  0

  Inderdaad zeer netjes Carl. Ik koester dit dan ook, want vaak weet je niet hoe het is afgelopen, al is dit een storing die doorgaans wel gemakkelijk is op te lossen. Maar vaak zijn de antwoorden uitgebreider en ook dan is het leuk even te weten hoe het de vraagstellers is vergaan, maar als ik niets meer hoor ga ik er maar vanuit dat het voor elkaar is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 21-4-2014
  12:06

  Er zijn bij ons een aantal programma's verdwenen uit de lijst die we vaak keken. Nu krijgen we van ziggo het antwoord om de humax terug naar fabrieksinstellingen te zetten en dan weer te programmeren. Nu is mijn vraag blijven de opgenomen films e.d. op de harde schijf staan als de humax wordt gereset naar fabrieksinstellingen?
  Reageer op deze vraag

 • 21-4-2014
  12:20
  0

  Uw opgenomen films blijven behouden als u maar NIET bij het opnieuw instellen de harde schijf gaat formateren, dit wordt duidelijk aangegeven via de HUMAX
  Aad

 • 21-4-2014
  14:14
  0

  Dag,

  In dit geval kan het al helpen als je simpelweg de spanning even geheel van het apparaat haalt. Stel je deze toch terug, dan dien je er op te letten dat het formatteren van de harde schijf NIET word/is aangevinkt. Verder dient wel alles opnieuw te worden ingesteld. Als je b.v. favorietenlijsten had aangemaakt, gaan deze instellingen wel verloren, maar zoals Aad al aangeeft blijven opnamen bewaard. Stel de decoder na het opnieuw installeren in op 1080I voor een Full-HD Tv en op 720P voor een HD ready toestel. Dit doe je met de V-format toets.

  Tip: haal de decoder meteen van de energiespaarstand en schakel ook even het automatisch uitschakelen uit. Dit doe je in het menu onder de optie 'energiebeheer'.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 21-4-2014
  08:22

  Ik kan geen progamma's meer opnemen, er wordt geen lijst meer weer gegeven in guide
  Reageer op deze vraag

 • 21-4-2014
  11:02
  0

  Dag,

  Wanneer de Guide door e.o.a. oorzaak 'leeg" is geraakt,
  schakel dan de Humax via de schakelaar links op de achterzijde uit.
  Schakel deze na een paar minuten weer aan en druk met de afstandbediening de decoder weer aan.
  Bij de meeste providers wordt de TV-informatie met NED1 mee verzonden.
  Echter heeft u de provider "Plinq" (voorheen Glashelder), dan dient u de even de zender op de BBC2
  te zetten. Druk vervolgens op de Guide-toets en voilà daar ziet u weer de lijst met de zenders informatie.
  We zien graag de feedback van u of dit is gelukt.

  Mvg., Carl

 • 21-4-2014
  14:21
  0

  Ik ga dit nogmaals voorleggen aan Humax, want na wat onderzoek ben ik er zeker van dat dit issue aan de decoder(s) ligt (de 5400 heeft ditzelfde euvel) en ben benieuwd of er een oplossing voor is. Ik kreeg gisteren bij programmeren de melding dat er een opname conflict was en ik moest aangeven welke zender ik wilde opnemen en toen op OK klikte was ook in één klap de geheel Guide leeg. Het is op zich simpel het issue weer tijdelijk op te lossen, maar het moet natuurlijk niet nodig zijn regelmatig de spanning van het apparaat te moeten halen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 20-4-2014
  11:13

  Hallo,
  Het is ons niet duidelijk, hoe je een programma terug kunt kijken, bv. van twee dagen geleden.
  Wie kan ons dit duidelijk maken? Van de handleiding worden we niet veel wijzer.
  Annette


  Reageer op deze vraag

 • 20-4-2014
  13:34
  0

  programma eerst opslaan en dan via video terug kijken probeer maar gr.Ton

 • 20-4-2014
  18:49
  0

  Het best kun je het programma gewoon even opnemen. Je kan het dan terug kijken wanneer je maar wilt. Op dit onderwerp is vrij recent uitgelegd hoe je dit doet. Als je gebruik wilt maken van de interactieve functies zoals uitzending gemist etc. dient de decoder aangesloten te worden op het Internet. Ook hierover is al veel op dit onderwerp terug te vinden. Maar houdt er wel rekening mee dat de opties per provider verschillen. Ziggo biedt wat dit betreft het meest. Ook is niet alles wat wordt aangeboden gratis, dus houdt ook daar even rekening mee.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 18-4-2014
  21:48

  hallo, als wij een usb stick met films in de humax erin doen om te gaan kijken, dan zegt hij hij ondersteunt hem niet...wat kunnen wij hier aan doen. Weet iemand een oplossing
  Reageer op deze vraag

 • 18-4-2014
  22:37
  0

  Dag,

  De Humax ondersteund maar enkele bestanden, en dus is het de vraag wat voor bestanden je wilt afspelen/op de schijf wilt zetten. Maar als je wat info hier doorbladert, kom je wel .e.e.a aan mogelijkheden tegen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 18-4-2014
  19:32

  Bij instellingen kan ik niet op 'zenders bewerken ' komen en ook niet op 'installatie'. Ze lichten niet op, dus kan ze niet gebruiken
  Reageer op deze vraag

 • 18-4-2014
  20:37
  2

  Dag,

  Kijk eens of het baat als je een tijdje de spanning geheel van het apparaat haalt. Het best is het om de decoder terug te stellen en opnieuw te installeren, maar dan zul je wel in 'installatie' moeten komen.

  Mvg. Willem.

 • 18-4-2014
  21:39
  1

  Dank je Willem voor je snelle reactie, maar dat heb ik al twee maal geprobeerd (steeds 5 min.6) maar zonder resultaat. Heb je nog een andere suggestie ?
  BVD Frits

 • 18-4-2014
  22:35
  1

  Dag Frits,

  Doorgaans kun je bij issues de decoder nog wel terug stellen, maar als je niet in het menu kan komen, kun je deze niet meer resetten. Wat je eventueel wel even kan doen is contact opnamen met je provider en vragen of ze de decoder van afstand voor je kunnen resetten. Anders zul je er helaas toch even mee langs je dealer moeten, of de decoder zal moeten worden opgestuurd. Je kan echter ook eens proberen of het baat als je langer de spanning eraf haalt, maar anders zul je dus een van de andere stappen moeten volgen. Ik zal anders eens kijken of ik nog wat meer info heb over dit probleem, maar ik moet zeggen dat ik het zelf nog niet heb gezien.

  Mvg. Willem.

 • 18-4-2014
  23:42
  1

  Dank je Willem, ik ga het proberen en haal vannacht de stroom er af en dan maar eens kijken. Als je nog wat vind hoor ik het graag van je.
  Gr. Frits

 • 19-4-2014
  11:08
  1

  Goedemorgen Willem, hij doet het weer. Onbegrijpelijk maar waar. Dank voor je inspanningen en prettige Paasdagen.
  Dank Frits

 • 19-4-2014
  19:57
  0

  Dag Frits,

  Graag gedaan en mooi te zien dat het weer voor elkaar is. Dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd en eveneens fijne dagen gewenst.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 16-4-2014
  10:11

  Hoi Allemaal,
  Mijn afstandsbediening rm f04 van de humax reageert op mijn Philips tv.
  Bij elk knopje op de ab gaat het zelfde tv menu aan. Zwaar irritant ??
  Alleen als ik de ab tegen de humax hou dan niet.
  Misschien weet iemand een oplossing

  Thanks
  Barbara
  Reageer op deze vraag

 • 16-4-2014
  19:59
  2

  Dag,

  Dat is vrij bijzonder, maar probeer eens of het baat als je de batterijen enige tijd uit de afstandsbediening haalt (minimaal een half uur). Als dat niet werkt kan het een oplossing zijn de afstandsbediening en de decoder op een andere stand te zetten. Zet de Humax en de TV (handmatig) aan op een willekeurige zender, druk tegelijkertijd de 0 toets en de 'OK' toets in en hou die 5 seconden vast. Op het scherm zie je, soms na een paar keer, een wizzard die het mogelijk maakt om de AB opnieuw van een codering te voorzien om hem weer met de Humax te laten communiceren. Je kan kiezen uit, volgens mij, 1 t/m 6. Laat het anders even doen als je dit niet aandurft.

  Mvg. Willem.

 • 17-4-2014
  12:17
  1

  Hoi Willem, batterijen ga ik nu proberen en het andere van het weekend dan heb ik iets meer tijd.bedankt voor de reactie. Ik laat 't weten of het helpt.

  Gr. Barbara

 • 19-4-2014
  08:22
  1

  Hoi Willem
  We hebben de ab een andere codering gegeven naar dat is de oplossing niet. Nu proberen we de batterijen nog een keer.
  Bedankt Barbara

 • 19-4-2014
  19:58
  0

  Dag Barbara,

  Je kan volgens mij kiezen uit 6 codes, dus wellicht is er een code bij die wel het probleem oplost.

  Fijne dagen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 16-4-2014
  08:51

  Wij zijn sinds gisteren in het bezit van een Humax iHDR 5200C. We hebben digitale TV van Delta en dat werkt prima! Perfect beeld en geluid en gisteren ook meteen 2 programma's tegelijkertijd opgenomen. Werkt dus!

  We hebben meteen ook een dongle van Humax aangeschaft en deze is bij de installatie ook op ons draadloos netwerk aangesloten.

  We wilden ook graag de functies van interactieve TV gebruiken, zeker omdat er dan de mogelijkheid was om eventueel Netflix aan te schaffen. Als we echte op kanaal 12 kijken krijgen we portal en ook niet als we op de knop TV portal van de afstandbediening drukken. We krijgen foutmelding iTV 02 is momenteel niet beschikbaar, probeer het later opnieuew.

  Weet echte ook niet of er de laatste software op zit, dan heb ik gisteravond niet meer gecheckt.

  Hoe nu verder?
  Reageer op deze vraag

 • 16-4-2014
  19:11
  0

  Contact gehad met Delta. Kreeg dit antwoord. Uw iHDR5200c decoder is geen hbbtv ondersteunde decoder. Dit is de reden waarom deze dienst niet werkt op uw decoder.

 • 16-4-2014
  19:16
  1

  Goedenavond,
  Op de site van Totaal Tv zag is dit staan , dus u heeft de verkeerde decoder nu in huis:
  Delta Kabel noemt het interactieve platform ‘Portaal van Zeeland’ en gaat dit vanaf 1 december aanbieden. Klanten dienen hiervoor wel geschikte apparatuur te gebruiken. Het gaat hierbij om een Smart TV met HbbTV-mogelijkheid of de Humax HD FOX C kabeldecoder. Daarnaast is gebruik van internet afkomstig van ZeelandNet noodzakelijk. Het aanbod van Delta Interactieve TV bestaat uit informatieve onderdelen als nieuws en weer. Ook is Uitzending Gemist als uitgesteld kijken-dienst beschikbaar

  Jammer dat het zo is gelopen
  Aad

 • 16-4-2014
  19:25
  1

  Nog even ter aanvulling: Op de site van Delta staat perfect vermeld welke decoder merk en type u nodig heeft en ook staat er een super handige video hoe dit te installeren is. Jammer dat u zich niet goed heeft ( laten) informeren.
  Zie: http://www.delta.nl/televisie/DELTA_interactieve_tv/
  Aad

 • 16-4-2014
  20:02
  3

  Inderdaad is er een nieuwe decoder voor Delta uitgekomen: De Fox HD, niet te verwarren met de oude Fox-C. Dit staat echter nog in de kinderschoenen en er is dan ook nog niet zoveel over te vinden, waardoor je dus de kans loopt dat je inderdaad de 'verkeerde' keuze maakt.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  20:21
  2

  Bedankt voor alle reacties. Deze ontvanger gekozen in verband met het opnemen van 2 programma's tegelijkertijd, niet voor interactieve tv.

 • 16-4-2014
  20:24
  2

  Dag,

  In dat geval heb je en prima keuze gemaakt. Een decoder met maar één tuner breekt veel mensen toch vaak op, daar je dan alleen kan opnemen wat je kijkt. Maar helaas werkt Delta dus met een eigen systeem...

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  20:26
  1

  PS: als er nieuwe software is, zal de 5200 dat sinds enige tijd zelf aangeven. Je kan het dus wel checken, maar meestal zie je dus gwoon een melding in beeld.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  20:32
  2

  Met de Humax heeft u zeker een prima keuze gemaakt zoals Willem al zegt , dat staat als een dukdalf ( paal) boven water ( Zeeuws grapje) maar ook interactieve tv is best wel leuk, programma gemist etc , misschien het overwegen waard om eens te kijken wat andere providers in Zeeland u kunnen bieden om optimaal van uw Humax te genieten
  Aad

 • Vraag 15-4-2014
  16:42

  ik heb een vreemd probleem bij mijn Humax 5200. Deze is met een HDMI kabel aangesloten op de TV en met twee tulpstekkertjes op een versterker. Voor een mooier geluid (ook bij radiozenders via de Humax) schakel ik dus de versterker in en de TV uit. Maar dan valt na enige ogenblikken het signaal van de Humax weg en hoor ik dus niets meer. Als ik dan de TV weer inschakel kom het signaal terug ook op de versterker. Maar omdat er een heel kleine vertraging tussen het geluid van de TV en het geluid van de versterker zit is dat geen fijn geluid. Zet ik de TV dan weer uit herhaalt het zich weer, n.l. het geluid van de versterker valt weg. Graag uw oordeel over dit probleem.
  vriendelijke groet, Egbert Reinders
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2014
  16:44
  0

  PS: natuurlijk kan ik het geluid van de TV op Mute zetten, maar aan het beeld bij radio via de Humax heb je niet veel.
  gr. Egbert Reinders

 • 15-4-2014
  18:48
  2

  Ik moet me hier ook even over buigen, want dit is inderdaad erg vreemd. Normaal gesproken staat de analoge uitgang, die jij nu hebt gebruikt, geheel los van de HDMI uitgang, maar het lijkt er nu op dat wanneer er geen handshake meer is tussen TV en decoder, de analoge uitgang ook niet meer werkt. Probeer eens of het verschil maakt als je even de HDMI kabel uit de TV of decoder haalt. Ik ben wel benieuwd of je dan wel gewoon gebruik kan maken van de analoge uitgang. Ik luister zelf nooit naar de radio en heb het geluid wel via een receiver lopen, maar dat is dan van TV uitzendingen en dan staat uiteraard ook de TV zelf aan. Wat me dan wel opvalt, is dat het geluid, in dit geval van de optische uitgang, ook even wegvalt als ik de TV uit doe, maar dat keert dan ook direct weer terug. Is er voor jou eventueel een mogelijkheid de optische uitgang te gebruiken? Ik ben wel benieuwd wat die doet. Je zou echter ook de decoder eens terug kunnen stellen naar de fabriekstand en opnieuw kunnen installeren, waarna je het geluid op stereo instelt en niet op Dolby Digital, want dat heeft geen waarde als je gebruik maakt van de analoge uitgang. Bij de optische uitgang ligt dat uiteraard anders. Laat me even weten hoe je ervaringen zijn als je bovenstaande punten uitprobeert.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2014
  14:31
  1

  bedankt Willem voor je snelle reactie. Ik zal je tips en adviezen zo snel mogelijk uitproberen en je laten weten wat het resultaat is. In ieder geval is duidelijk dat het analoge signaal van de Humax na enige seconden (dus niet gelijktijdig) na het uitzetten van de TV wegvalt.
  gr. Egbert Reinders

 • 16-4-2014
  20:11
  2

  Dag Egbert,

  Heb je de decoder al even van de energiespaarstand gehaald? Ik weet niet zeker of dit helpt bij dit probleem, maar je kan het wel even uitproberen.

  Mvg. Willem.

 • 17-4-2014
  16:15
  1

  Hallo Willem: probleem opgelost ! Gelukkig heeft mijn audioset een optische ingang. Met de bijbehorende kabel deze verbonden met de optische uitgang van de Humax en het geluid blijft ook als de TV uitstaat.
  Bedankt voor je tip !
  gr. Egbert Reinders

 • 17-4-2014
  20:24
  1

  Dag Egbert,

  Dat is goed nieuws. Zal nog eens uitzoeken waarom de analoge uitgang wegvalt, maar voor nu ben je gered en kun je de decoder ook instellen op Dolby Digital waarbij het geluid ook nog eens beter is van kwaliteit en soms zelfs in 5.1.

  Dank voor de respons!

  Mvg. Willem.

 • Vraag 15-4-2014
  12:13

  hoe wis ik een opgenomen programma op de humax 5200
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2014
  15:27
  0

  Dit soort vragen zijn hier of in de handleiding zeer gemakkelijk terug te vinden, maar ik zal hier desondank nog even op reageren:

  Druk op de media toets. Vervolgens zie je de lijst met opnamen. Ga met de pijltoetsen (grote ronde knop) naar het bestand dat je wilt bekijken, wissen etc. en klik op OK. Je ziet dan een aantal opties, waaronder wissen. Ik verzoek je echter vriendelijk hier wat vragen en reacties door te nemen, want als er steeds zulke vragen worden gesteld is het niet bij te houden. Zoals je hier kan zien help ik erg graag, maar men moet er ook zelf wat voor doen. Hierboven kun je de handleiding dan ook lezen en op dit onderwerp is voorts al zeer veel besproken.

  Mvg. Willem

 • Vraag 14-4-2014
  11:26

  na 4 weken doet mijn 5200 c niks meer geen beeld display niks,de a.b.werkt goed maar het apparaat doet niets .
  Wie weet er wat op en heeft er ervaring mee??
  Aangeschaft en geplaats via ziggo 3 maart 2014
  Opsturen naar humax voor garantie 3 weken wachten zonder Dig tv slechte service ??
  Reageer op deze vraag

 • 14-4-2014
  20:19
  0

  "Opsturen naar humax voor garantie 3 weken wachten zonder Dig tv slechte service ??"

  Ik vind dit nogal voorbarig. Elk apparaat kan nou eenmaal defect raken, maar dit is inderdaad wel snel. Maar heb je al geprobeerd of het baat als even de spanning geheel van het apparaat wordt gehaald? Is gecontroleerd of de schakelaar achterop het apparaat niet pr ongeluk door iemand is uitgeschakeld? Als dat niet het geval is, in eerste instantie langs je dealer gaan, daar die de eerst aangewezen persoon is dit op te lossen. Anders kun je je melden bij Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Gr. Willem.

 • Vraag 13-4-2014
  10:15

  Graag wil ik mijn ontvanger koppelen met mijn tv en dvd speler, hoe kan ik dat instellen ik heb een philips tv en een pioneer dvd speler?
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  11:02
  0

  Gewoon van alle apparaten de gebruiksaanwijzingen goed lezen
  ik heb mijn decoder op de TV en de DVD recorder aangesloten dus kan ik overzetten van harde schijf naar DVD schijf

 • 13-4-2014
  15:11
  0

  Dag,

  Als het om een DVD SPELER gaat: Niet koppelen aan de decoder, maar gewoon rechtstreeks aansluiten op de TV. Je dient, als dat mogelijk is overigens altijd de bronnen rechtstreeks op een TV aan te sluiten. Als het m een DVD recorder gaat, en je wilt opnemen vanaf de decoder heb ik wel wat opties, maar nogmaals, bij een speler, niet doen. Voorts de decoder middels HDMI aansluiten een je TV en instellen op 720P bij een HD-Ready toestel en op 1080I bij een Fuyll-HD scherm.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 13-4-2014
  08:34

  Hallo Willem,

  Alle opnamen worden automatisch in mappen op serie opgeslagen, maar vind dit zelf niet prettig. Is het mogelijk om deze instelling aan te passen, zodat ik een alleen een lijst van de individuele opnames krijg te zien?

  Alvast bedankt.
  met vriendelijke groet, Marloes
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  15:12
  0

  Dag,

  dat kun je helaas niet veranderen. Wel kun je eventueel zelf mappen aanmaken waarin je e.e.a. kan opslaan:

  even op zoek geweest in mijn "archief":

  Mappen kun je aanmaken met de OPT+ toets.
  Maak b.v. een groep mappen aan, zoals drama, documentaires, komedie, Thriller etc.

  In deze mappen kun je weer submappen aanmaken als het series betreft, b.v. in de map drama een map bloedverwanten of in de map documentaires b.v. een map frozen planet, wildest Africa etc.

  Deze mappen zijn zeer overzichtelijk als je iets wilt opzoeken.

  Door een opgenomen bestand te verplaatsen (ook met OPT+ en pijltoetsen) kun je een bestand naar betreffende map verplaatsen.

  Als je de betreffende map hebt geselecteerd druk dan op de rode toets. Pas dan activeer je de verplaatsing. (gebruik hiervoor dus niet de OK toets).

  Wanneer je meerdere bestanden (films) in een map hebt krijg je een + (plus) teken op die betreffende (bovenliggende) map.

  Mvg. Willem.

 • 13-4-2014
  18:12
  1

  Willem, dank je voor je antwoord! Erg duidelijk!

 • 13-4-2014
  18:43
  1

  Mijn ervaring is dat bij een serie planning de opnamen inderdaad in een aparte map opgeslagen worden. Alleen wanneer je die opnameplanning aangepast hebt met zeg een minuutje dan worden de opnames ineens buiten die map in de gewone lijst geplaatst. Daar zou je natuurlijk gebruik van kunnen maken.
  groet,
  Theo

 • 14-4-2014
  01:01
  0

  Dag Marloes,

  Graag gedaan en veel succes.

  Mvg. Willem

 • Vraag 12-4-2014
  20:51

  de slaapstand komt iedere keer naar voren, hoe schakel ik deze uit?

  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2014
  00:31
  0

  Kijk eens bij de vraag hieronder. Ook daar heb ik het verzoek geplaatst eerst e.e.a door te lezen. Dat wordt tevens aangegeven in het kader waar de vraag gesteld kan worden en ik verzoek je dan ook dat voortaan even te doen om zoveel dubbel plaatsingen te voorkomen, maar ook hoef je dan wellicht niet op een antwoord te wachten.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag 12-4-2014
  00:26

  heeft hij geen klok op het display

  Reageer op deze vraag

 • 12-4-2014
  19:55
  0

  Niet verkeerd bedoeld, maar het zou mensen sieren als ze eerste eens wat vragen doorlezen, zoals aangegeven in het vragenvenster. Dit is n.l. een veelgestelde vraag en recent nog genoemd:

  Kort: ga naar het menu, kies voor de optie 'energiebeheer' en schakel daar de energiespaarstand uit. Het is tevens raadzaam in dat menu ook het automatisch uitschakelen uit te zetten.

  Gr. Willem.

 • Vraag 11-4-2014
  18:21

  Zenders rangschikken naar eigen wens
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2014
  18:45
  0

  Dat kan niet. De zendervolgorde wordt door de provider bepaald. Je kan wel favorietenlijsten aanmaken en daarin e.e.a. rangschikken, maar dat verandered niets aan de officiele volgorde. Hierboven is in de handleiding te lezen hoe de favorietenlijsten werken.

  Gr. Willem

 • Vraag 11-4-2014
  15:46

  De hd recorder maakt een hard bromgeluis
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2014
  18:43
  0

  Dag,

  dat kan aan de fan liggen, maar doorgaans is het de harde schijf die je hoort. Het is raadzam de decoder op een goede stevige ondergrond te plaatsen en niet op een ander apparaat. Als dat niet helpt, ga er dan mee terug en ga er niet zelf mee lopen dokteren zoals men soms doet, want vaak zit er wat los en dat is niet op te lossen door jezelf daar het apparaat verzegeld is.

  Gr. Willem.

 • Vraag 10-4-2014
  17:36

  tijd instellen humax 5200c zomertijd
  Reageer op deze vraag

 • 10-4-2014
  17:52
  1

  Doet hij zelf
  Aad
  Als u een uitgebreider antwoord wenst dan graag een duidelijke vraag stellen, dit lijkt meer op een kreet dan op een welgemeende vraag namelijk.

 • 10-4-2014
  17:57
  3

  De tijd wordt meegezonden. Indien het niet werkt: haal even de spanning van de decoder door de stekker uit de contactdoos te nemen. Lukt ook dat niet, stel dan het apparaat terug naar de fabriekstand en installeer de decoder opnieuw. Doorgaans is dat echter niet nodig. Voor voormalig glashelder netwerk: Zet de decoder een tijdje op BBC2.

  Wat het stellen van de vraag betreft heeft Aad inderdaad een punt. Hier worden de vragen n.l. beantwoord door mensen en niet door melkvee. Het zou je dus sieren vragen wat netter voor te leggen.

  Gr. Willem.

 • Vraag 9-4-2014
  22:48

  dat is omdat de sensoren van de afstandbediening niet op elkaar zijn afgestemd
  je kan ook met een sony afstandbediening geen Panasonic tv uitzetten
  Reageer op deze vraag

 • 9-4-2014
  22:55
  1

  Dit is niet correct. Je kan tegenwoordig nagenoeg elke afstandsbediening ook voor andere apparaten gebruiken, door codes in te voeren, of de afstandsbediening te laten leren van de ander, door deze tegenover elkaar te leggen en zo informatie over te zetten. Ook zijn er andere methodes, zoals via de PC, zoals men bij een logitech doet. Je kan dus gewoon de afstandsbediening van de decoder gebruiken voor andere apparaten, mits die worden ondersteund. Niet voor niets zijn er toetsen aanwezig zoals TV, DVD o.i.d. Wel eerst even op de TV toets drukken wil je de TV bedienen en dat geld tevens voor de decoder (dan dient op de PVR toets te worden gedrukt) en voor andere apparaten.

  Gr. Willem.

 • 9-4-2014
  23:48
  2

  PS: als een antwoord wordt geplaatst, doe dat dan even bij de vraag die is gesteld, daar het anders zeer onoverzichtelijk wordt en wellicht niet duidelijk is, dat de reactie bij een eerder gestelde vraag hoort.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag 9-4-2014
  22:43

  Hoe komt het dat ik via de afstandbediening van de humax ontvanger niet mijn tv kan in of uitschakelen en daarvoor dus de afstandbediening van de TV moet gebruiken?
  Reageer op deze vraag

 • 9-4-2014
  22:49
  0

  Dat zal waarschijnlijk komen omdat je de TV nog niet hebt ingeprogrammeerd in de afstandsbediening van de Humax. Als je hierboven de handleiding leest (laatste pagina's) dan zie je daar codes die bruikbaar zijn voor veel TV toestellen. Als de Tv wordt oondersteund, gaat dit zeer eenvoudig. Ook dit is achterin uitgelegd.

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  20:32

  Hallo, mijn Humax geeft ineens alleen maar zwart-wit beeld.
  Zet ik hem uit, dus tv aan zonder de Humax , dan heb ik wel kleuren beeld.
  Enig idee hoe dit op te lossen is?

  M vr gr, Guido.
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  20:52
  0

  dag,

  Is de decoder aangesloten via HDMI? Controleer dan de kabel, al zal er bij een defect doorgaans een ander issue ontstaan. Als de decoder is aangesloten met scart op een oudere TV, controleer dan of de TV niet op S-video staat. Maar uiteraard sluit je de decoder op een moderne TV middels HDMI en stel je in op 1080I bij een Full-HD TV. Als het niet lukt de kleuren terug te krijgen, stel dan de decoder terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Op dit onderwerp staan meer opties issues te verhelpen, zoals het zogenaamde uitgebreide terug stellen, waarbij je ook de smartcard en kabels verwijderd. De schijf hoeft hierbij NIET te worden geformatteerd, dus let er even op dat je dit niet aanvinkt bij het terug stellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  12:18

  ontvanger gaat bu uren in slaapstand
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:16
  0

  Kijk eens even een paar vragen naar beneden, daar staat een soortgelijke vraag en Willem heeft daar al antwoord op gegeven, vaak is het handig om even deze site door te lezen of gewoon googelen op humax slaapstand, ook dan vindt u de antwoorden
  Aad

 • 7-4-2014
  19:16
  2

  Zie hier:

  6-4-201 20:20

  Lezen loont...

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  12:15

  Ik heb de nieuwe humax recorder ik weet niet hoe ik de interactive tv moet instaleren
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:02
  0

  Goedemiddag, dat kan op diverse manieren, A> U kunt op de site van uw provider kijken hoe dat werkt, B> Een gebruiksaanwijzing doorlezen wil over het algemeen ook nog wel eens helpen ( Deze staat boven in deze site en kunt u downloaden en op uw computer helemaal doorlezen ( staat ook op de cd die bij de humax zit trouwens).
  Voor ziggo dient u verbonden te zijn met internet via een kabel of desnoods een dongle.
  Mocht u er nog niet uitkomen dan lezen we dit vast wel.
  Aad

 • 7-4-2014
  19:19
  0

  Best kun je een kabelverbinding maken. Dat is een stuk zekerder als een dongel, al kun je die laatste ook in veel gevallen prima inzetten, of wanneer een kabel niet mogelijk is. Zoals Aad al aangeeft: lees eens e.e.a. door. Men doet dat vaak niet en ik bedoel het zeker niet verkeerd, maar lezen loont absoluut. Je komt dan vaak ook andere gegevens tegen, die je zeker ook kan gebruiken. Op dit onderwerp is hetgeen je vraagt ook al regelmatig behandeld, dus blader eens door de berichten heen.

  Gr. Willem.

 • Vraag 7-4-2014
  00:33

  Hallo,

  Ik heb ook de Humax 5200c. Bepaalde beeldovergangen kan hij niet tonen zonder 'gezwabber'.
  Ik verduidelijk: tussen de Ster-commercials zitten zg 'zwartjes' en de Humax reageert daar op met n zwart-wit fladder van n paar frames. Hetzelfde bij sommige overgangen in programma's die de Humax niet goed verwerkt. Ook schakelen van de ene naar andere zender gaat met zo'n 'zwabber' van enkele frames.
  Ik heb met mijn oude 5000c gecheckt of het misschien aan de signaalsterkte of aan de tv kon liggen, maar dat is niet het geval. Ook top HDMI-kabel gekocht, zonder verbetering. Dit is 2e exemplaar wat ik van Ziggo kreeg en beiden hebben dit euvel.

  Zeer benieuwd naar reacties.

  Mvg W. de Wit
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2014
  13:14
  0

  Dit klinkt mij naar intreferentie, daar uw vorige Humax dit ook had. U heeft niet toevallig een smartphone, babyfoon , boxen o.i.d in de buurt van de humax ? Ook de kabel voor het inkomende signaal is kwalitatief in orde ?
  Aad

 • 7-4-2014
  19:14
  0

  Dag,

  Kijk inderdaad de opsommingen van Aad even na. De 5200 is een andere decoder als de 5000, en daardoor ook gevoeliger. Als dit het 2e apparaat is, maar je dezelfde issues tegenkomt, lijkt het erop dat er iets in de installatie of in huis is, dat dit euvel veroorzaakt. De 5000 aansluiten om het signaal te controleren is een optie, maar eigenlijk niet de goede. je kan beter even de waarden van de 5200 uitlezen en dan van beide tuners. Dat doe je door een zender te bekijken en een ander op te nemen. Een dure HDMI kabel zal qua beeldkwaliteit geen verschil opleveren, maar deze zijn dan doorgaans wel beter afgeschermd. Echter zul je meestal prima uit de voeten kunnen met het standaard exemplaar, mits deze niet te lang wordt. Als er een zendmast in je omgeving staat, kan het zijn dat je een andere coaxkabel moet gaan gebruiken, n.l. een met een dubbele afscherming. Plaats voorts de decoder niet op of vlakbij een versterker, receiver of ander apparaat dat de werking van de decoder kan verstoren.

  Mvg. Willem.

 • 7-4-2014
  19:47
  1

  Dank Aad en Willem, ik ga er vd week mee aan de slag.
  De 5200 staat in een soort van audiokast onder de tv met daarin de front- en basspeaker vd dolby surround installatie. In de kast dus ook de versterker van dat systeem, een audiosysteem met losse componenten en een dvd-speler. Dit alles binnen 'n afstand van max 1mtr., maar die apparatuur staat uit. Zien jullie 'n relatie met de storingen bij het schakelen van 't ene kanaal naar het andere en bij andere beeldwissingen?
  Het signaal van de coax wat binnen komt wordt door de Humax gezien met 'n sterkte van ong. 69% en een kwaliteit van 100% bij tuner 1. Bij tuner 2 0mhz en 0% bij sterkte en kwaliteit. Geen idee wat dit wil zeggen.

  Nogmaals dank & groet,

  Walter

 • 7-4-2014
  19:53
  0

  Dag Walter,

  Om te beginnen: je kan pas de sterkte van de 2e tuner uitlezen als deze ook wordt gebruikt, dus even een zender opnemen een ander bekijken of andersom. Een basspeaker, ofwel subwoofer kan een negatieve invloed uitoefenen door de forse magneet van de driver. Deze zijn lang niet altijd magnetisch afgeschermd, en als dat wel het geval is, vaak niet voldoende en dat geldt tevens voor de centerspeakers. Ook kunnen apparaten die niet ingeschakeld staan voor problemen zorgen. Maar er zijn ook apparaten die een deel van de elektronica blijven voeden, terwijl deze uit staan. het kan dus zeer goed zijn dat hier de oorzaak ligt van je problemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  19:20

  Heb sinds een week de Humax 5200 c.
  Elke avond rond 23.00 uur krijg ik de volgende melding: De interactieve tv wordt binnen enkele seconden beëindigd, druk op een knop om verder te gaan.
  Ook als ik een toets van de afstandsbediening nu in druk, werk niks meer.

  Groeten Marcel
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  20:20
  0

  Dag,

  Kijk eens of er wellicht een timer is ingesteld op de decoder. Tevens zal de decoder na 3 uur uitschakelen als je deze niet hebt bediend. Dit kun je uitschakelen in het menu, onder 'energiebeheer'. maar als het stipt om 23.00 uur gebeurt, lijkt het op een timer instelling.

  Gr. Willem

 • Vraag 6-4-2014
  14:16

  Hallo,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de gehele map van reeds opgenomen programma's kan wissen?
  En hoe ik een geplande ( wekelijkse) opname aan kan passen of kan wissen?

  Alvast bedankt .
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:50
  2

  Elke opname staat apart in een map, dus vraag is of je al de opnamen die ooit zijn gemaakt gelijkertijd wilt wissen en dus de gehele harde schijf leeg wilt maken. Als dat zo is, dan kun je de schijf gewoon formatteren.

  Wissen wekelijkse opnamen:

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  13:36

  waarom kan ik niet twee programmas opnemen en een derde kijken?
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:47
  0

  Dat kan wel, maar beperkt. Zie mijn reactie van 6-4-2014 00:40 waarin dit is uitgelegd. Als je 2 zenders opneemt worden beide tuners in het apparaat gebruikt en dus kun je ook nog niet nog eens een andere zender bekijken. Dan zouden er al 3 tuners aanwezig moeten zijn. Echter is het wel zo dat je nog bepaalde zenders kan bekijken en dat komt omdat zenders met een groepje bij elkaar, de zogenaamde streams, verzonden worden. Als je dan 2 zenders opneemt is het wel mogelijk de zenders te bekijken die in de streams zitten van de op te nemen zenders, maar anderen zijn hiervan uitgesloten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 6-4-2014
  13:21

  Kan ik boven op mijn humax decoder met harde schijf een tv plaatsen?
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  17:43
  0

  Nee, dat kan uiteraard niet. De decoder is daarvoor absoluut niet geschikt. Deze zou dan zeker defect raken. Niet doen dus.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 5-4-2014
  22:22

  als wij twee programa,s tegelijk op nemen dan springt mijn tv op een andere zender krijg hem dan ook niet meer op de zender waar ik naar zat te kijken hoe kan ik dat op lossen
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2014
  00:40
  0

  Dat kun je niet oplossen en dat is ook logisch, want als je 2 programma's tegelijk opneemt, worden beide tuners gebruikt en dus is het niet mogelijk ook nog een 3e zender te bekijken, al kan dat bij de Humax wel beperkt. Als je 2 programma's tegelijk opneemt zul je dan ook bij het zappen merken dat je nog wel bepaalde zenders kan bekijken. Als je dus 2 zenders opneemt, kun je alleen nog beperkt een 3e zender bekijken.

  Mvg. Willem

 • Vraag 3-4-2014
  22:32

  hallo allemaal

  even een vraagje

  ik heb 2 x de humax iHDR 5200 c
  als ik ze op het netwerk zet achter hetzelfde accespoint zien ze elkaar terug zodat ik op mijn humax boven op de slaapkamer de schijf van beneden in de woonkamer kan zien en vice versa
  maar zet ik de humax boven achter een ander accespoint ( wel van hetzelfde netwerk ) dan zien ze elkaar niet meer
  itv werkt gewoon en ook kan ik ze met mijn pc vanaf alle accespoints gewoon benaderen ( pingen )
  ik heb heb ook al vaste ip's geprobeerd maar geen resultaat
  zet ik ze achter hetzelfde accespoint doen ze het weer perfect

  weet iemand iets ???

  alvast bedankt

  gr jos
  Reageer op deze vraag

 • 3-4-2014
  23:57
  0

  Dag Jos,

  waarom zet je de decoder dan op een ander accespoint als het met een bepaalde methode wel gewoon werkt? Wat verder op dit onderwerp is e.e.a. genoemd v.w.b. het communiceren van 2 decoders. Echter zijn er dan wel wat obstakels en niet alle functies zullen werken, maar dat heb je wellicht al opgemerkt. Dat betreft dan vooral het doorspoelen van een opname. Maar nogmaals, zoals ik het lees, werkt het dus wel bij jou, maar ik ben zelf niet zo enthousiast van het 'koppelen' van 2 decoders. Het beste is de opnamen te maken op de decoder waarop je ze ook wil bekijken, of een harde schijf aan te sluiten die je vervolgens op de andere decoder kan aansluiten. In dit geval gaat het om 2 dezelfde decoders en dus is voorgaande dan geen probleem. Wellicht is dat voor jou ook een optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 1-4-2014
  12:26

  Na de instelling van de zomer tijd afgelopen weekend ,lopen de programma's niet meer gelijk met de tijd ? Hij geeft wel zomertijd aan ,maar neemt de programma,s een uur te laat op ? Hoe lossen we dit op
  Reageer op deze vraag

 • 1-4-2014
  14:15
  0

  Dag vragensteller,
  Kijk eens op het forum naar de volgende vraag die ik zelf gesteld heb. Daar wordt dit onderwerp behandeld. Ik vraag me af of je de planningen goed kunt krijgen door bij wijze van test de eerstvolgende van de planningen een minuutje kunt vervroegen en bevestigingen. Levert dit wel het juiste opstarttijdstip op dan weet je dat de rest ook zo kan worden gecorrigeerd.

  Werkt het niet dan zal je alle planningen moeten wissen en vervolgens opnieuw aanmaken. Ik denk dat je er goed aan doet om eventuele mappen in het opnameoverzicht eerst te verwijderen.

  Ik stel het op prijs dat je ons je bevindingen laat weten.

  groet,
  Theo

 • 1-4-2014
  16:55
  0

  Toch nog even over het aanpassen van de tijden in de timerplanning: Ik heb net de begintijden én de eindtijden van een paar planningen in het geheel moeten aanpassen en verwacht dat het nu goed moet werken. Kom er nog op terug.
  Theo

 • 1-4-2014
  17:15
  0

  Doorgaans dien je de planningen opnieuw in te stellen. Dat is helaas zo bij de overgang van winter naar zomertijd en andersom. Niet ver onder deze vraag heb ik al aangegeven dat ik dit issue nogmaals zal aankaarten bij Humax.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 31-3-2014
  20:32

  Hallo Willem,
  Heb ik het nu mis, of klopt het dat al mijn timer planningen niet zomertijdproof zijn? De opnames beginnen alle een uur te laat, terwijl ze wel goed weergegeven werden in het planningoverzicht.
  mrt vr. groet,
  Theo
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  20:34
  1

  Even een toevoeging. Er zaten een aantal 'weekdagen' planningen bij.....
  Theo

 • 31-3-2014
  21:00
  1

  Dag Theo,

  helaas heb je dat goed... Timer planningen die gemaakt zijn voor een dag blijven vaak intact, maar andere planningen die verder vooruit gaan of voor een week of langer zijn geprogrammeerd gaan helaas nog steeds de mist in. Ik mag hopen dat ze dit er nog eens uit krijgen, want het is erg lastig, daar het toch 2 keer per jaar gebeurt. Ik heb dus nog geen beter nieuws voor je.

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  21:34
  1

  Hé Willem,
  Bedankt voor de snelle bevestiging! Ik kan dan maar beter, naast al mijn analoge klokjes, ook de Humaxplanningen gaan aanpassen iedere keer. Ik denk dat wissen en opnieuw aanmaken dan het beste is.

  En gelukkig is er ook nog 'Uitzending gemist'......... :-)
  Tot wedercomm!
  groet,
  Theo

 • 31-3-2014
  21:44
  0

  Theo,

  Graag gedaan. Ik zal het nog eens aankaarten, want een update voor dit issue lijkt me geen overbodige luxe...

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  22:26
  0

  Hebben wij ook. Behoorlijk irritant. Moet volgens mij makkelijk op te lossen zijn. Als je het niet in de gate hebt en pas een week later toe kom om je opgenomen programma's te kijken loop je een week mis. Grrrrrrrr.

 • 31-3-2014
  23:32
  1

  Tja,

  dat heeft iedereen die timer opnamen heeft ingepland. Inderdaad niet handig en ik denk ook dat het niet zo moeilijk moet zijn dit te verhelpen, maar het is een issue dat al behoorlijk lang bestaat, dus of het in de praktijk nou echt zo gemakkelijk te verhelpen is?? Maar dat grommen heeft vast ook niet geholpen? ;-)

  Gr. Willem.

 • 1-4-2014
  05:51
  1

  Willem,
  Het is niet zo makkelijk, omdat het, denk ik, om gebruikersbestanden gaat. Dat geeft me meteen het idee dat het wat simpeler te verhelpen is door op de eerste zondagmorgen alle planningen met een minuutje te veranderen.
  Dit experiment kan ik dan pas over een half jaar uitvoeren, LOL!

  Maar voor de argeloze gebruiker zou dit toch geen ingecalculeerde error moeten blijven!

  Misschien een idee om deze gedachtegang bij het aankaarten te voegen?
  groet,
  Theo

 • Vraag 31-3-2014
  16:38

  Ik heb de Humax 5200c.maar bij standby heb ik geen tijd in het display is dat normaal.
  Groet Tonny
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  19:01
  0

  Dag Tonny,

  Dit krijg je wél, maar dan dien je in het menu energiebeheer de energiespaarstand uit te zetten.
  In stand-by wordt dan wel de tijd getoond en dan kan je ook in dat menu het automatisch uitschakelen op "uit" zetten.

  Mvg. Carl

 • 31-3-2014
  21:03
  0

  PS: de tijd wordt dan wel gedimd getoond. Dit kun je niet wijzigen. Het verbruik ligt wel wat hoger als de decoder van de energiespaarstand wordt gehaald, maar het heeft diverse voordelen. Zo zul je b.v. niet meer zien dat dat de EPG/smartcard wordt bijgewerkt (update).

  Mvg. Willem.

 • Vraag 31-3-2014
  12:22

  heb een HUMAX iHDR-5200C maar krijg mijn blokkade er niet uit en kan een film niet wissen van de harde schijf
  Vr.gr.Ton
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  12:40
  0

  wat bedoel je met de blokkade? Heb je een kinderslot o.i.d. ingesteld? Dan is het wachtwoord standaard 0000. Laat anders even weten wat er precies wordt bedoeld.

  Wat het wissen betreft: speel even een stukje van de opname af en probeer het dan even opnieuw.

  Mvg. Willem.

 • 2-4-2014
  16:13
  1

  Wij als verkoper van humax set top boxen, hebben dit probleem ook vaker gezien. de recorder zet willekeurig wel eens een slotje achter een bestand. en soms zijn bestanden niet te verwijderen. inderdaad als je een paar seconden afspeeld van het bestand kan deze daarna wel verwijderd worden.
  echter bij wat oudere gebruikers is dit niet echt wat ze willen horen.
  Komt er misschien een update waarin dit wordt opgelost?

  Mvg, Arie

 • 2-4-2014
  17:12
  0

  Dag Arie,

  Ik weet niet of hier een update voor komt, maar ik hou wel wat meldingen in de gaten, want er zijn meer issues die ik graag verholpen zou willen zien, zoals het probleem met de Guide, ofwel het verdwijnen daarvan en het probleem dat zich voordoet met timer planningen bij de overgang van zomer naar wintertijd en andersom.

  Mvg. Willem.

 • 5-4-2014
  23:18
  0

  Ik heb iets dergelijks kunnen oplossen via FTP. Mijn mediaspeler liet een bestand zien dat niet in de lijst van Humax stond. Via FTP toegang het bestand kunnen wissen.

 • Vraag 31-3-2014
  10:41

  Hallo,
  Heb de Humax 5200C al poos tot volle tevredenheid, maar sinds kort geen internetverbinding meer, heb hem verbonden met internet via een Dongel.
  Als ik Wifi opnieuw ga instellen en mijn ww opnieuw ingeeft kan hij geen verbinding meer maken, heb het met 2 verschillende routers geprobeerd maar bij geen van beide lukt het.
  Heb de dongel in mijn laptop gestopt en dan maakt de dongel wel verbinding met internet, dus daar kan het probleem niet in zitten.
  Als ik interactieve tv wil starten geeft hij code itv 001.
  Weet jij wat probleem is en hoe op te lossen.
  Bij voorbaat dank

  Gr. Hans
  Reageer op deze vraag

 • 31-3-2014
  11:04
  0

  even als aanvulling,
  heb bij zowel humax als modem/router zelfde beveiligingstype Wpa2-Ps

 • 31-3-2014
  11:49
  0

  Hallo Hans, de itv code is natuurlijk normaa, de Humax vindt geen internet.
  Waarom hij er in een keer uitlag is natuurijk wat apart, maar kan gebeuren.
  Het opnieuw instellen van de draadloos op de Humax is weinig zinvol, deze onthoud namelijk eerder gemaakte verbindingen en heeft nu waarschijnlijk een verkeerd DNs of Gateway
  Wat wel zou moeten helpen, omdat je aangaf dat de dongle op zich wel werkt is dit:
  Dongle er uit, Humax terugzetten naar fabrieksinstellingen ( HARDE SCHIJF WISSEN IS NIET NODIG ) dan opstarten zonder dongle !!!!! Dus internet gewoon overslaan.
  Als hij helemaal klaar is de dongle er weer in en dan je internet weer instellen , Laat voora de Humax dit automatisch doen middels DNS ( dynamic Name server)
  Succes,
  Aad ( mocht het wel of niet lukken , we vernemen dit graag)

 • 31-3-2014
  11:56
  0

  Aad,
  bedankt voor info, ik ga ermee aan de gang straks en meld wel ff of het gelukt is

  Gr. Hans

 • 31-3-2014
  12:16
  0

  Aad,
  Bedankt voor juiste info
  Heb fabrieksinstellingen teruggezet en achteraf weer Dongel in gedaan en wifi ingesteld , en het werkt weer naar behoren.
  Bedankt

  Gr. Hans

 • 31-3-2014
  12:45
  0

  Dag hans,

  Als je dit nu weer eens hebt en je hebt niets veranderd is het vaak al voldoende even de spanning van de decoder en modem/router te halen, de dongel te verwijderen, de modem/router weer op te starten, de spanning op de decoder in te schakelen, de dongel te plaatsen en dan de decoder weer op te starten.

  Mvg. Willem.

 • 31-3-2014
  13:00
  0

  Goedemiddag Hans,
  Bedankt voor de terugkoppeling
  Met vriendelijke groet,
  Aad

 • 31-3-2014
  13:55
  1

  Willem,
  bedankt voor de aanvullende info,

  Gr. Hans

 • Vraag 30-3-2014
  20:22

  Beste willem,

  Bedankt voor het antwoord op de hoeveelheid GB tjes, echter wat gebeurt er als je toch moet formatteren?
  Overschrijft hij dan de gereseerverde GB-tjes van 53Gb en gebrk grootte 63GB of blijf je dan ook weer maar max 385 GB aangeven.
  Het is toch een beetje vreemd, je verwacht 500Gb te krijgen, maar je krijgt maar max 384 Gb vrij beschikbaar ?

  Vast bedankt weer


  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  21:44
  2

  Dag,

  Als je gaat formatteren veranderd er niets. De gereserveerde delen van de schijf blijven ook dan van kracht voor de verschillende opties. Je hebt na het formatteren dus niet ineens wel 500Gig aan ruimte. het kan inderdaad wat vreemd overkomen dat je 'maar' 384 Gig beschikbaar hebt voor opnemen, maar vaak is het wel bekend dat je 500Gig in totaal hebt en daarin dus ook de andere opties zoals timeshift e.d. zijn opgenomen. Ik heb sinds enige tijd zelf de 5400 met HDD van 1Tb, maar ook dan is dus niet de gele schijf beschikbaar voor opname. Dat is bij andere decoders eigenlijk net zo. Er zijn wel mensen die de schijf verwijderen en vervangen voor een grotere en de opties daarop weglaten, maar ik raad je dat niet aan, en vind het zelfs zonde, daar dan opties verloren gaan die men doorgaans juist als handig ervaart.

  Mvg. Willem.

 • Vraag 30-3-2014
  19:46

  De guide op de afstandsbediening bevat geen programmas meer
  Reageer op deze vraag

 • 30-3-2014
  19:49
  0

  Goedenavond
  Lees even wat door hieronder , daar staat meermalen het antwoord op, daar is deze site ook voor, om eens even door te bladeren dan komt u veel uitleg en tips van vooral Willem tegen, een kei op het gebied van de humax.
  mvg
  Aad

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig

Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2014 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.