Humax iHDR 5200C

Selecteer en download de gewenste handleiding op deze pagina hieronder door op ONLINE / DOWNLOAD te klikken. U kunt dan de handleiding online bekijken, downloaden, per e-mail naar u toesturen, delen en vaak ook vertalen en zoeken naar specifieke oplossingen in de handleiding.

Komt u er ondanks de handleiding nog niet uit? Lees dan eerst even wat vragen en reacties door. Staat uw antwoord er niet bij, stel dan uw vraag op deze pagina aan andere bezoekers/experts via het grijze formulier onder de handleidingen.

Weet u niet hoe u kunt downloaden? Bekijk hier een instructiefilmAdvertenties / Gesponsorde koppelingenTaal Soort Handleiding Bekijk Grootte
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,27 MB
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
2,2 MB
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  31-7-2014
  18:44

  Hallo lezer,
  Ik heb een Humax iHDR 5200i en ik krijg op geen 1 manier een bepaald opgenomen serieaflevering verwijderd. Ik heb de stroom er afgehaald, ik heb ge-upload, ik heb de kaart er in en er uit gedaan, lelijke woorden gezegd maar niets helpt. Alle andere opnamen kan ik gewoon verwijderen. Dank voor welke tip dan ook. Hans
  Reageer op deze vraag

 • 31-7-2014
  19:21
  0

  Hallo Hans,

  Ik moest wel even lachen om uw opmerking dat u er zelfs lelijke woorden tegen heb gezegd.
  Is dat specifieke programma misschien (per ongeluk) vergrendeld ?
  Als dit het geval is dan staat er een slotje vermeld aan de rechterkant.
  Via opt+, ontgrendelen, invullen van de code wordt het desbetreffende programma ontgrendeld en zal u het op de reguliere wijze kunnen verwijderen.
  Hopelijk heeft u hier iets aan.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 31-7-2014
  19:35
  0

  Hallo Hans
  Anders even afspelen en stoppen. Daarna zou het wissen welk moeten werken.
  groet,
  Theo

 • 31-7-2014
  19:47
  1

  Jammer Nancy en Theo, het zit er helaas niet bij. Tijdens het "wissen" draait het wieltje even maar dat stopt al gauw en is er niets gewist. Vergrendelen heb ik ook niet gedaan. Wel bedankt.
  Hans

 • 31-7-2014
  20:00
  0

  Hans,

  Je gaat zo te werk als je een opname uit de lijst wilt verwijderen, wil je deze niet meer opnemen:

  Ga naar Guide
  Druk op de gele toets
  Je ziet daar de timer planningen
  Verwijder de tijden wilt annuleren, of het programma waar het om gaat.
  Wordt een programma niet meer uitgezonden, zal de decoder het daarvoor in de plaats gekomen programma opnemen. Verwijder dan deze opname planning, b.v. aan de hand van de tijden.

  Wil het wissen niet lukken, haal dan eerst de spanning eens een minuut 10 15 geheel van de decoder en probeer het opnieuw. Vaak is dat voldoende. Werkt dat niet, dan stel je de decoder het best even terug naar de fabrieksinstellingen. Doorgaans is het issue dan opgelost, daar je dan software issues oplost. Maar wellicht was het handig geweest eerst wat vragen door te nemen, want vrij recent was er iemand die aangaf dat ook bij hem het wissen niet wilde lukken, en dat even de spanning van het apparaat halen voldoende was. Lees dus eens e.e.a. door als je daar even de tijd voor hebt. Scheelt wellicht veel ergernis.

  Mvg. Willem.

 • 31-7-2014
  20:03
  0

  O, ja, en nooit schelden op een decoder/PVR, want daar zit erg gevoelige elektronica in ;-)

  Willem

 • 31-7-2014
  20:05
  0

  Hoi Hans,

  Ik heb net via de zoekfunctie op "wissen" gezocht en toen kwam ik onderstaand antwoord van de grote goeroe tegen. Dateert van eind april 2014. Bij die vraagsteller heeft het blijkbaar geholpen.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy


  "Je kan eens proberen of dit baat:

  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Sluit de coax en HDMI kabel na een minuut of 15 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand. In eerste instantie hoef je de schijf NIET te foprmatteren, dus opnamen blijven bewaard Let er dus even op dat deze optie niet is aangevinkt als je terug gaat stellen.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
  -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.

  -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

  Hopelijk lost dit je probleem op.

  Mvg. Willem."

  @Willem, ik hoop dat het geoorloofd is dat ik uw antwoord kopieer en plak.

 • 31-7-2014
  20:16
  0

  Dag Nancy,

  Is prima hoor, maar grote goeroe, is dat niet wat teveel eer? haha. Maar de tips in dat bericht zijn alleen nodig als er software issues zijn die zeer hardnekkig blijken en niet op de eenvoudige manieren zijn te verhelpen. Voor het wissen van bestanden is dat doorgaans niet nodig, maar goed, Hans heeft nu wel e.e.a aan opties en dan moet het toch lukken lijkt me.

  Mvg. Willem

 • 31-7-2014
  20:52
  1

  Beste Nancy c.q. Willem, bedankt voor de reactie. Ga morgen gelijk proberen maar nu wil mijn vrouw tv kijken. Morgen dus coax-kabel enz. eraf en toestel in coma brengen, daarna reanimeren en jullie dankbaar zijn. Prettige avond samen/beiden.
  Hans

 • 31-7-2014
  20:57
  1

  @Willem
  Nee, grote goeroe is absoluut niet teveel eer.

  Als ik iets opzoek via een trefwoord dan zie ik hoe hoeveel tijd en moeite u erin steekt. Ook al is de vraagstelling soms behoorlijk kortaf en blijft een reactie weleens uit nadat er oplossingen geboden zijn.
  Overigens niets ten nadele van de anderen mensen die veelvuldig reageren. Ik vind het super dat dit bestaat !!

  @ Hans
  Ik hoop dat het op een of andere manier gaat lukken.
  Anders misschien het apparaat " voor de gek" houden door een nieuwe map aan te maken en daarin het desbetreffende programma weg te zetten, om vervolgens die hele map te verwijderen ?? Maar misschien is dit te blonT voor het apparaat ??

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 31-7-2014
  23:05
  0

  Dag Hans,

  Probeer anders eerst mijn advies/bericht van 31-07 20.00 uur. Als dat al lukt hoef je wellicht verder niets te doen. In het ergste geval zul je misschien de schijf nog moeten formatteren, maar als het slechts om een enkele opname gaat, zou ik daar mee wachten totdat je de schijf geheel wil of moet legen. Ik neem aan dat je weet dat je opnames kan overzetten op een externe schijf of kan overbrengen naar de PC?

  Succes in ieder geval.

  Mvg. Willem.

 • 31-7-2014
  23:18
  2

  Dag Nancy (en anderen).

  Bedankt. Dat doet goed :-) Op zich is deze site destijds ontwikkeld voor het opzoeken van handleidingen, maar daaraan gekoppeld werd de optie vragen te stellen. Maar er wordt dan wel op de inzet van vrijwilligers gerekend, daar men natuurlijk geen weet kan hebben van elk artikel dat op de site staat. Dat zijn er n.l. meer dan een half miljoen. Omdat ik elders al zeer lang bij diverse apparaten plaatste, met name veel voor Humax, en zag dat hier vaak reacties uitbleven, heb ik eens contact gezocht met de eigenaar van de site en aangeboden wat rubrieken op me te nemen, om er zo voor te zorgen dat men niet voor niets een vraag achterlaat. Inmiddels doe ik meer voor de site, en het doet me toch wel goed te zien dat men hier nu toch regelmatig vragen stelt en er ook anderen zijn, die zich van hun goede kant laten zien door hier eveneens te plaatsen. Dus ook die mensen bij deze bedankt! Dat is alleen maar mooi, ondanks dat het wellicht niet altijd loopt zoals gewenst, b.v. inderdaad door het uitblijven van info of reacties. Maar dat veranderen we niet zomaar. Maar goed, veel andere reacties maken het dan weer de moeite waard wel even de tijd te nemen voor een ander en dat leer ik toch ook niet zo snel af ;-)

  Nogmaals dank.

  Mvg. Willem.

 • 1-8-2014
  11:47
  0

  Dag Willem, Nancy, Hans,,,
  Ik heb dit topic nu gevolgd en ook een kleine bijdrage geleverd, maar ik begin te twijfelen waar het nu over gaat. Gaat het nu over het wissen van opnames of opnameplanningen?
  Ik dacht eigenlijk het eerste.....

  Verder heb ik me suf gezocht naar de oplossing, maar daar ben ik ook niet in geslaagd.

  @Willem, wel bedankt voor jouw uiteenzetting over jouw betrokkenheid met dit forum. Heb al veel van je opgestoken en je waardeert ook bijdrages van anderen. Maar goeroe????
  groet,
  Theo

 • 1-8-2014
  12:00
  0

  Allen,
  Nog even een vervolg op mijn laatste berichtje. Het lijkt er op dat er een wisselwerking is tussen de opnameplanningen en het wissen van opnames. Maar misschien zit ik op het verkeerde spoor.
  Wanneer het gaat om het wissen van opnames kan dat ook door de FTP interactie via de PC. Maar misschien maak ik het nu even te ingewikkeld.
  groet,
  Theo

 • 1-8-2014
  12:55
  0

  @Theo.
  Klopt FTP is hier even helemaal off topic.
  Aad

 • 1-8-2014
  13:24
  0

  Aad,
  Er wordt geopperd opnamen vast te leggen naar PC alvorens te formateren. Dus 'helemaal' zou ik niet zeggen. Probeer dan eerst zo te wissen ipv formateren. Maar ik geef toe het wordt zo te academisch.
  Theo

 • Vraag

  30-7-2014
  20:49

  Dag Aad/Willem
  ik heb inmiddels de kaart eruit
  ik heb de Humax net in gebruik genomen natuurlijk nieuw uit de doos
  ik heb de smartcard voorzichtig geplaatst, maar het lijkt net of er geen kaarthouder achter de gleuf zit.
  ik kan de kaart wel 2cm erin schuiven, maar zie wel de kontactpunten waar de chip tegenaan komt zitten.
  ik heb geen idee wat ik er mee aan moet

  mvg Marc
  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2014
  21:00
  1

  Dag Marc,

  Dan is het eenvoudig: terug gaan met de decoder, want dit hoort niet te gebeuren. Je kan beter meteen terug gaan dan later, want als er wat misgaat, valt dat wellicht nog wel onder de garantie, maar je loopt voor hetzelfde de kans dat men het dan ziet als een eigen fout.

  PS: reageer volgens keer even bij de eigen vraag. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • 30-7-2014
  21:04
  0

  Dag Marc,
  bedankt voor de nette terugkoppeling en volg svp het advies van Willem op, dit is echt niet normaal namelijk
  Meldt je nog even hoe het afloopt?
  Aad

 • 30-7-2014
  21:06
  2

  bedankt voor de snelle reacties.
  ik ga er toch maar even mee terug naar de winkel.

  mvg marc

 • 30-7-2014
  21:09
  1

  hoi Aad/Willem

  ik zal jullie op de hoogte houden hoe het afloopt,
  en wat het euvel is.
  mvg marc

 • 30-7-2014
  21:11
  0

  Marc,

  graag gedaan en succes. Waarschijnlijk zullen ze de decoder zo omruilen voor een nieuw exemplaar. Doet men dat niet direct, stuur daar dan even op aan, want doorgaans heb je dat zo voor elkaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-7-2014
  18:55

  Hoi allemaal,

  kan iemand mij vertellen hoe ik de smartcard uitnemen kan?

  hij zit zo diep dat je er niet meer aan kunt.

  pincet is ook geen optie.

  graag jullie mening aub

  mvg marc
  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2014
  19:04
  0

  Dag Marc,

  Er moet dan iets fout zijn gegaan, want de smartcard zit n.l. niet zo diep. Die steekt er normaal gesproken nog wel een dikke cm uit en zeker bij de sparing om de smartcard te verwijderen, moet daarvoor ruimte genoeg zijn. Is je dit trouwens niet opgevallen toen je de smartcard plaatste? Is het ook wel de juiste card, want ik heb nog nooit gezien dat men de smartcard er niet uit kreeg. Graag zou ik dus wat meer over dit fenomeen willen weten.

  Mvg. Willem.

 • 30-7-2014
  19:06
  0

  Dag Marc, dan is de smartcard er wel erg "onbenullig "ingedrukt lijkt me.
  Maar aan die wijsheid heb je nu niets natuurlijk. Als een pincet al geen optie is lijkt het me dat je hem dus niet eens meer kan zien. Ik zelf heb eens een smartcard die er door een kind was ingedrukt verwijderd met een oude puntpincet waar ik de puntjes van had omgebogen om meer grip te krijgen. Zelfs een keer een paperclip uitgebogen en verhit met een aansteker om zxo een gaatje in de card te smelten en toen met een vishaakje in dat gaatje. Ik weet zo even niet of je er beter bij zou kunnen als je de kap verwijdert, wellicht weet Willem dat
  Succes in ieder geval
  Aad

 • 30-7-2014
  19:13
  2

  Dag Aad/Marc,

  Je moet de smartcard dan wel flink doordrukken lijkt me, want je voelt toch vrij goed dat deze niet meer verder kan, of er moet als iets mis zijn, waardoor je de card gemakkelijker kan doordrukken. Open maken kan, maar de decoders zijn voorzien van een zegel. Ik zou dat zeker niet verbreken als het apparaat nog in de garantie zit. Ik weet zo ook niet precies meer of je dan de card kan zien, want ik heb nog niet eerder een dergelijke vraag voorbij zien komen, terwijl ik toch veel mensen met vragen zie, bij de verschillende typen. Vraag me dus af wat er is gebeurd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-7-2014
  18:40

  na 2 en half jaar plotseling weigering afstandsbediening,andere battrij ,geen reactie
  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2014
  19:00
  0

  Ik kan je zo helaas niet helpen, omdat ik niet weet wat er nog wel functioneert. Licht b.v. de PVR toets nog op als je deze toets indrukt, of reageert deze geheel niet. Als de toets niet oplicht, haal dan eens een uuurtje de batterijen uit de afstandsbediening en probeer het opniew. Licht de toets wel op, dan kan het zijn dat de decoder op een andere modus is gezet. Druk dan eens de 0 en de OK toets in (zet eerst de Humax en de TV handmatig aan op een willekeurige zender) en houdt de 0 en OK toets 5 seconden vast. Op het scherm zie je, soms na een aantal pogingen, een wizard die het mogelijk maakt om de afstandsbediening opnieuw van een codering te voorzien om hem weer met de Humax te laten communiceren.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-7-2014
  16:15

  Ik heb inderdaad de stroom onderbroken
  Nu is alles weer in orde
  Het bleek wel dat er nog veel programma's opstonden , die ik eerder had gewist
  Met dank in ieder geval voor je tip
  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2014
  18:53
  0

  Dag.

  Graag gedaan en dank voor de respons. Dit komt vaker voor, dus je wet nu dat het doorgaans vrij simpel is op te lossen.

  PS: Als je weer eens een vraag hebt en later reageert, kun je dat het beste bij de eerder gestelde vraag doen. Dan blijft alles bij elkaar en overzichtelijk. Nu staat jou vraag er vlak onder, maar als een naam ontbreekt kan het erg moeilijk zoeken zijn naar de vraag die bij de latere respons hoort.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-7-2014
  21:45

  De humax geeft aan bezig met wissen
  Dit gaat niet weg?
  Volgens mij wist hij ook geen data
  Reageer op deze vraag

 • 29-7-2014
  22:04
  1

  Dag,

  Even de spanning geheel van het apparaat halen is doorgaans al voldoende dit te verhelpen. Maar het kan ook goed voorkomen, dat wanneer je gewoon verder gaat met TV kijken, of een andere opname, het wissen stopt, en later weer wordt vervolgd. Laat even de afloop weten a.u.b.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-7-2014
  21:02

  Hallo,
  Mijn humax digitale ontvanger/recorder wordt heel heet en geeft dan een heel slecht beeld door.

  Wat is de oorzaak hiervan?
  Corry

  Reageer op deze vraag

 • 29-7-2014
  21:08
  0

  Staat hij in een kast ? Kan hij wel zijn warmte kwijt, want met deze redelijk extreme temperaturen is dat zeker nodig. Als het kan zet hem even zo dat er zoveel mogelijk lucht omheen kan en hij de warmte ook kan afvoeren en kijk eens of het dan ook nog zo is.
  Aad

 • 29-7-2014
  22:09
  0

  Dag Corry,

  De ruimte rondom het apparaat is nog niet eens zo belangrijk, want er zijn geen koelopeningen aanwezig, maar wel een fan aan de achterzijde en die moet absoluut vrij zijn en voldoende lucht kunnen aanzuigen, al zal die fan lang niet altijd werken. Maar kijk anders eens of deze wel draait, zeker als de decoder zo warm wordt. Hier heb ik, ook met een flink opgewarmde kamer, geen enkel probleem, de decoder vrij krap staat opgesteld. Als echter de decoder al een slechte weergave gaat verzorgen, kan er ook sprake zijn van een defect, want zo heet mag het apparaat niet worden en deze loopt dan ook zeker schade op. Maar als je de mogelijkheid hebt, zorg dan voor voldoende ruimte en zet het apparaat zeker niet op een versterker of receiver, daar deze met dit weer ook warmer worden dan normaal en een flinke surround versterker/receiver kan flink warmte afgeven!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-7-2014
  19:09

  Hoi allemaal,
  Graag zou ik hier een antwoord op krijgen,
  Ik heb een paar weken een serie opgenomen {the blacklist} maar hij blijft nu nog steeds opnemen ook nog na ik de hoofdmap heb verwijderd.
  Hoe moet ik die wekelijkse opname stoppen want wat ik ook doe het lukt me niet
  Reageer op deze vraag

 • 29-7-2014
  19:42
  0

  Hallo,

  Heb je ook bij de timer-planning "Blacklist" weggehaald ? Anders "denkt" het apparaat dat hij nog steeds op maandagavond dat programma moet opnemen en zal hij dit dus ook doen.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 29-7-2014
  22:12
  0

  Je doet dat als volgt:

  Ga naar Guide
  Druk op de gele toets
  Je ziet daar de timer planningen
  Verwijder de tijden wilt annuleren, of het programma waar het om gaat.
  Wordt een programma niet meer uitgezonden, zal de decoder het daarvoor in de plaats gekomen programma opnemen. Verwijder dan deze opname planning, b.v. aan de hand van de tijden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-7-2014
  19:33

  Beste mensen,

  Graag zou ik willen zien dat vragen correct en duidelijk worden gesteld. Als er 'orders' worden geplaatst, die respectloos overkomen, zullen deze worden verwijderd. Ik weet dat men soms via de smartphone werkt, maar dan nog is het wel mogelijk en vraag op een gepaste manier te stellen.

  Dank voor de medewerking.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 28-7-2014
  19:36
  2

  Duidelijk en correct geformuleerd
  Aad

 • 28-7-2014
  20:56
  1

  Bij Aad met deze tekst sluit ik mij volledig aan !

  Met vriendelijke groet,
  Carl

 • Vraag

  27-7-2014
  11:42

  wat moet ik doen om een handleiding te krijgen van de humax iHDR 5200C
  Reageer op deze vraag

 • 27-7-2014
  12:13
  0

  Beste onbekende,

  Iets boven, waar u uw vraag kon invullen, ziet u "gebruiksaanwijzing online/download" staan.
  Daar treft u de handleiding aan. Deze kunt u dus digitaal raadplegen of als de voorkeur naar hardcopy uitgaat, printen.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 27-7-2014
  20:48
  0

  Eventueel zou je Humax kunnen vragen om een handleiding, maar deze staat dan op CD-rom. We printen en verzenden hier geen handleidingen.

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Je kan het best even bellen

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-7-2014
  20:10

  Als ik van tv naar radio stand ga , dan krijg ik op den duur een klok in beeld . Deze loopt dan niet door in tijd . Dat deed hij voorheen wel .
  Reageer op deze vraag

 • 26-7-2014
  02:24
  0

  Dag,

  Ik neem aan dat je die klok op de TV ziet? Zo ja, haal dan even een kwartiertje de spanning geheel van het apparaat en kijk eens of dat wil werken. Overigens raad ik je sterk aan de TV niet voor het weergeven van radio geluid te gebruiken, maar de decoder aan te sluiten op een versterker of receiver. Op die eerste analoog en op de 2e het liefst digitaal als je aansluitingen dat toelaten. Je TV gaat dan absoluut een stuk langer mee.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  25-7-2014
  11:31

  Hoe krijg ik de voorklep open van de humax
  Reageer op deze vraag

 • 25-7-2014
  12:21
  0

  Bovenaan de rechter zijde naast de naam "HUMAX" plaats u, uw nagel van uw wijsvinger van uw rechterhand aan de ziijkant, en voila "het klepje opent" !
  Carl

  P.S. u dient dan nog wel even uw wijsvinger naar u toe te halen.

 • Vraag

  24-7-2014
  22:13

  Humax had nog 316 gb op de harddisk beschikbaar, maar wilde niets meer opnemen omdat de hd vol zou zijn. Na formatteren van de hd is er maar 83 % beschikbaar of wel 383 GB. Wat kan er aan de hand zijn?
  Reageer op deze vraag

 • 24-7-2014
  22:20
  0

  Als je wat berichtenn doorleest, zie je dat nooit de gehele schijf beschikbaar is voor opname. Er is n.l. ook een deel gereserveerd voor b.v. Time shift, voor foto's en filmpjes, en voor het formatteren naar Ext.3 Verderop is precies genoemd hoe de schijf is ingedeeld. Heb je weer eens dat je niet kan opnemen, haal dan eerst eens een tijdje de spanning geheel van de decoder of stel deze terug naar de fabriekstand. Je hoeft dan wellicht de schijf niet te formatteren.

  Op dit onderwerp daarover meer en nog veel andere bruikbare info.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-7-2014
  14:10

  Ik ben er inmiddels achter hoe je programmas opneemt, maar hoe vind ik ze terug, zodat ik ze terug kan kijken??
  Karin
  Reageer op deze vraag

 • 20-7-2014
  14:22
  0

  Hoi Karin,

  Druk op de afstandsbediening op Media
  Als het goed is verschijnen nu je opgenomen programma's.
  Scroll met het pijltje omhoog (boven OK) of het pijltje naar beneden om een programma uit te kiezen.
  Klik op OK.
  Nu verschijnt er een menu met de afspeelopties en kies dan voor Vanaf begin afspelen.

  Hetzelfde is ook van toepassing als je dat programma zou willen wissen.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 20-7-2014
  22:02
  0

  PS: je kan overigens op verschillende manieren opnemen. Dat is hier wel terug te vinden, maar ook in d handleiding hierboven. Je kan ook de zoekfunctie gebruiken, maar voer dan slechts één zoekwoord in.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-7-2014
  19:36

  opgenomen programma's op USB stick zetten?

  Reageer op deze vraag

 • 17-7-2014
  19:50
  1

  Ja sorry. lees even wat op deze site of zoek naar USB, komt u er dan nog niet uit kunt uw vraag even opnieuw formuleren zodat het wat netter over gaat komen bij mensen die best genegen zijn te helpen.
  Aad

 • 17-7-2014
  20:00
  2

  Dag,

  Er is een zoekfunctie op de site aanwezig die je kan gebruiken voor elk onderwerp apart. Maak daar a.u.b. gebruik van, want dan hoef je wellicht niet eens op een antwoord te wachten. Maar kort: gebruik daarvoor een harde schijf, daar je anders tegen problemen aan kan lopen bij bestanden groter dan iets meer dan 4 GB. Nog een verzoek: als j een vraag hebt, stel die dan duidelijk en correct. Komt even beter en leuker over voor de mensen die hier hun nek uitsteken voor anderen.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  16-7-2014
  18:11

  Wij hebben een humax ihdr-5200c, elke dag schakelde hij eenmaal ongevraagd uit,hoe kan dat
  Reageer op deze vraag

 • 16-7-2014
  18:22
  2

  Antwoord eerder gegeven door Willem onze nestor hier:
  Ja, dat is normaal. Als je wat berichten had doorgelezen, wat ook wordt aangeraden, was je dit tegengekomen, want je kan deze optie gewoon uitschakelen. Het is n.l. een energiebesparingsoptie die ervoor zorgt dat het apparaat na 3 uur uitschakelt als deze niet wordt bediend. De Decoder 'denkt' dan, net al de meeste moderne TV's dan n.l. niet meer te worden gebruikt.

  Wil je dit uitschakelen, doe dan het volgende:

  Ga naar menu
  Ga naar 'energiebeheer
  Schakel daar automatisch uitschakelen uit
  Het is raadzaam daar tevens de energiespaarstand uit te schakelen. Je ziet dan niets meer van de updates voor smartcard/Guide en ziet tevens (gedimd) de tijd in het display bij stand-by schakelen. Ook zal de decoder wat vlotter opstarten en is er wat minder kans op issues.

  Lees ook eens wat andere info door op dit onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-7-2014
  20:03

  Als ik mijn humax uitzet terwijl hij bezig is iets op te nemen, stopt de opname ook. Is dat normaal, ik kan toch niet het apparaat hele nachten aan laten staan.
  Reageer op deze vraag

 • 14-7-2014
  20:15
  0

  Was ik nog even , u kunt wel de Humax op standby zetten, standby betekend dat hij actief wordt als er wat moet gebeuren, een ietsje lager sroomverbruik, maar niet echt aan te raden. Gweoon de tv uitzetten en de humax zijn geplande opnames laten uitvoeren,
  Aad

 • 14-7-2014
  23:29
  0

  Dag,

  Het maakt niet uit hoe de decoder is ingesteld: energiespaastand aan of uit, de decoder zou opnames gewoon moeten afmaken/maken als deze stand-by wordt gezet. Natuurlijk gebruik je niet de schakelaar achterop het apparaat, maar de afstandsbediening. Het is dus niet normaal als de decoder de opname afbreekt als deze in stand-by word gezet. Ik plan op de 5400, die verder identiek is, vaak een reeks programma's in voor opname en dat gaat ie gewoon op stand-by. Als dat niet kan, klopt er iets niet, maar het is altijd raadzaam de decoder wel even van de energiespaarstand te halen en ook het automatisch uitschakelen op uit te zetten.

  Mvg. Willem.

 • 14-7-2014
  23:34
  1

  @Aad,

  Ik ben het in dit geval niet helemaal met je eens. De decoder kan dus gewoon in de stand-by stand. Deze hoeft absoluut niet ingeschakeld te blijven staan. Als je op vakantie gaat en een reeks programma's hebt ingepland, laat je de decoder ook niet ingeschakeld staan. De schijf zou dan constant draaien en dat verkort onnodig de levensduur. De vergelijking met het contactslot van de auto gaat in deze dus niet op, maar uiteraard dien je niet de schakelaar achterop het apparaat te gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • 15-7-2014
  07:25
  0

  @ Willem, je redenatie klopt natuurlijk , zonder twijfel. Maar daar de vragensteller het expliciet over UITZETTEN heeft was dat ook mijn uitgangspunt en niet STANDBY , dat is weer wat anders. Ook hier gaat het vergelijk met de auto op, standby, tweede stand van je contactslot. Ik heb al beleeft dat men een STANDBYKILLER voor de tv/humax zette en verbaasd was dat de opnames niet wilden starten
  Aad

 • 15-7-2014
  09:07
  0

  Als u de Humax uitzet blijf hij wel opnemen en ga na de opnamen tijd van zelf uit
  En ja zoals Willem zeg waarom zet je hem gaat allemaal van zelf
  Met vr.gr. Ton

 • 15-7-2014
  09:29
  1

  @Ton, Uitzetten en op standby zijn echt 2 heel verschillende dingen. Vooral niet al te technische mensen moet je daar bij antwoord geven zeker even op wijzen.
  Aad

 • 15-7-2014
  12:23
  1

  Okay AAD maar ik zet gewoon alles uit als ik iets opneem
  Vooral s,avonds MGM na 2300 uur een mooi film.
  Hij neem het toch wel op wat ik vraag als ik het instel.
  Met vr.gr. Ton

 • 15-7-2014
  19:19
  2

  Goeie vraag Ton!
  In de gebruiksaanwijzing staat expliciet dat wanneer je de Humax in de stand-bij mode zet een eventuele opname op dat moment wordt onderbroken. Dat de discussie verder gaat over wat nu UIT is of STAND-BY in geval van Humax of auto doet niet zo ter zake.
  Ter zake is het antwoord dat je niet de Humax in stand-by mode moet zetten tijdens een opname. Verder kun je bij geen gebruik altijd de stand-by stand gebruiken.
  Wat ik hierbij geleerd heb is dat ik mijn Humax bij geen gebruik stand-by laat gaan.
  groet,
  Theo

 • 15-7-2014
  21:25
  1

  Aan allen,
  Daar staat het ja. Alleen wanneer ik de proef op de som neem dan wordt er bij mij helemaal geen opname onderbroken.
  Wat krijgen we nou????
  groet,
  Theo

 • 15-7-2014
  21:56
  1

  @-Theo,

  Reaktie van 15-7-2014 - 21:25 uur
  "Aan allen"

  Van mij heb je voor 100% gelijk !
  Ik weet niet hoe het met de overige Humax-en gesteld staat.
  Zelf heb ik de 5400C en met deze kan ik vóór of tijdens opnemen het apparaat
  gewoon rustig op "Stand-by" zetten.

  Mvg. Carl

 • 15-7-2014
  23:35
  1

  Theo,

  Dat klopt, maar dat is bij meerdere decoders vermeld (Humax) maar ik heb er hier al verschillende gehad en nu dus de 5400 en die kun je gewoon stand-by zetten als een opname is ingepland of loopt. Dus de reactie van Theo, die zegt "wat krijgen we nou? ik kan de Humax gewoon in stand-by zetten" is dus terecht. Maar ik heb regelmatig aan de hand dat er nog één of twee opnames lopen en als ik dan mijn nessie opzoek, gaat de decoder gewoon in stand-by. Anders zou de decoder (HDD) ook na die tijd constant door draaien, tenzij het automatisch uitschakelen nog aan staat. Maar dan is de kans weer aanwezig dat deze ook tijdens de opname stopt, want hij wordt dan immers niet meer bediend?! En wat als je aan het opnemen bent en je gaat een aantal dagen weg? Moet de decoder dan ingeschakeld blijven staan? Dat druist dan wel aardig in tegen het feit dat men er alles aan doet om energie te besparen, en dus een energiebesparing stand in het leven roept, evenlas een automatische uitschakeling... Interessante discussie. Zal dit ook eens bij Humax neerleggen. Misschien een foutje in de handleiding?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-7-2014
  18:23

  Hoe verwijder ik een op te nemen serie

  Reageer op deze vraag

 • 14-7-2014
  23:24
  0

  Ga naar Guide, druk op de gele toets en verwijder daar wat je niet meer wilt opnemen. Dat kan b.v. ook een ander programa zijn als wat je eerder hebt ingepland, doordat dit programma het eerdere vervangt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-7-2014
  10:21

  Goedenmorgen,
  Sinds gisteren ben ik in het bezit van een Humax iHDR5200C.
  Ben er tevreden mee, maar heb toch een vraagje:
  Na het starten vanuit standby gebeurt het dat na een halve minuut tot een paar minuten het apparaat zichzelf opnieuw opstart, of ook na het opstarten van de tv portal of radio.
  Is dit normaal, of is er een storing in het apparaat?
  Alvast bedankt voor een reactie,
  Vincent
  Reageer op deze vraag

 • 12-7-2014
  10:46
  0

  Dag Vincent,
  Het kan zijn dat de Humax nog bezig is met updates binnenhalen, die zijn er natuurlijk nog vanwege de eerdere fabrieksproductie van de aangeschafte Humax. Als u de Humax vandaag eens even niet terugzet op standby zou dit euvel afgelopen moeten zijn.
  Wat geeft de Humax trouwens aan op uw tv scherm ? Want bij een update zou dit op de Tv te zien zijn ongeacht welke zender ( via de humax) er op heeft staan.
  Aad

 • 12-7-2014
  11:48
  0

  Hallo Aad,

  Updates heb ik gedaan direkt na installatie gisteren.
  Bij het nieuw starten is het beeld zwart en verschijnt het Humax logo en gaat hij verder waar ik gebleven was (tv of radiozender).
  Op het display begint het met dL en I*, I+ en I- en ra.
  Ik zal het apparaat vandaag eens aanlaten om te testen.

  Groeten, Vincent

 • 12-7-2014
  14:27
  0

  Dag Vincent,

  Dat hoort niet te gebeuren. Je kan het best eerst even een tijdje de spanning geheel van de decoder halen, en daarna de fabrieksinstellingen herstellen en de decoder opnieuw installeren. Haal dan meteen de decoder in het menu, bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand en je kan het best ook daar meteen even eht automatisch uitschakelen uit zetten. Zorg dat het apparaat niet op of vlakbij een receiver of vesterker staat of andere apparaten die de werking nadelig zouden kunnen beinvloeden.

  Mvg. Willem.

 • 12-7-2014
  17:03
  1

  Hi Willem,
  Dank je voor je commentaar. Ik heb je raad opgevolgd, en tot nu toe ziet het er goed uit. Ik hou het forum op de hoogte .
  Groeten!
  Vincent

 • 12-7-2014
  20:10
  0

  Dag Vincent,

  Graag gedaan. Hopelijk is het hiermee opgelost. Vaak helpen dergelijke maatregelen wel, daar het doorgaans om een softarefoutje gaat.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  9-7-2014
  15:53

  Hoi hoi,

  welke film bestanden kan de Humax 5200C allemaal afspelen en welk formaat/bestand is het beste qua kwaliteit?

  groetjes Yvonne
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  16:04
  2

  Dag,

  Zie mijn reactie van 29-6-2014 20:01 en de toevoeging daarbij van Egbert. Zoals gezegd is de Humax geen mediaspeler dus de opties zijn beperkt. Avi en MP4 zijn prima bestanden, maar alles is gecomprimeerd en dus is er altijd (wat) kwaliteitsverlies. Het best ziet dan ook een opname eruit, gemaakt met de decoder zelf, vanaf een HD zender, waarvoor de decoder in feite ook is ontwikkelt.

  Lees anders eens wat info door over de verschillende bestanden, hetgeen je zo via googel terug kan vinden.

  PS: met de zoekfunctie hier kun je ook van alles terug vinden, maar voer dan maar slechts één zoekwoord in.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-7-2014
  13:23

  Hallo,
  Ik stoor mij nogal aan de 'knal' die te horen is bij het overschakelen naar radio. Is hier iets aan te doen?
  Bij voorbaat bedankt
  Ton
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  14:09
  2

  Hallo,

  Dat mag eigenlijk niet voorkomen. Maar heb je de dcoder aangesloten op een receiver en ingesteld op Dolby Digital? In dat geval kan het voorkomen dat de TV niet goed overweg kan met dit geluidsspoor en dat dus voor problemen zorgt. Maar dan zou het dus de TV moeten zijn die dit geluid laat horen. Als dat dus aan de orde is, is het raadzaam eens in te stellen op stereo en dan te kijken wat het resultaat is.

  Voorts is het bij issues ook vaak raadzam eerst eens een tijdje de spanning geheel van het apparaat te halen, en deze daarna even terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Daarmee worden eventueel aanwezig softwarefouten verholpen. Herhaal desnoods deze stappen een keer.

  Geef anders even wat meer info over de situatie en of je evt. een receiver o.i.d. gebruikt.

  Mvg. Willem.

 • 12-7-2014
  11:13
  2

  Hoi, Willem, bedankt voor je antwoord.
  Nee, er is geen sprake van een receiver. Uitsluitend de Humax en de tv. Beide enkele weken oud. Na diverse malen de stroom eraf gehaald te hebben, blijft het probleem zich voordoen, met name bij het overschakelen naar radio. Bij overschakelen van de ene naar de andere radiozender soms een 'knal', soms ook niet ?? Bij het teruggaan naar tv is ook een tik (minder luid) te horen ?? De beschreven 'knal' is echt een hard geluid uit de speakers, waarna direct het geluid van de radio te horen is.
  Bij voorbaat bedankt!!

 • 12-7-2014
  14:38
  0

  Dag Ton,

  Herb je de decoder ook al terug gesteld naar de fabrieksinstelling en opnieuw geinstalleerd? Is de decoder toevallig ingesteld op Dolby Digital? Heb je ook al een ander HDMI ingang op de TV gebruikt? Ik neem aan dat je alleen de HDMI kabel gebruikt en niet ook nog de optische uitgang? Gebruik ook eens een ander HDMI kabel. Werkt misschien niet, maar je moet in dergelijke situaties alles proberen. Kijk ook eens de geluidsinstellingen op de TV na en sluit anders eens een DVD of Blu-ray speler aan op de HDMI ingang van de TV waarop nu de decoder is aangesloten (indien je dat nog niet hebt gedaan) en kijk eens wat deze doet. Als het euvel na deze handelingen blijft bestaan, lijkt het erop dat de mute in de decoder een storing vertoont. Het gebeurt vaker dat apparaten een knal of plop laten horen als b.v. een DVD wordt gestart, op pauze wordt gezet, of wordt doorgespoeld. In dat geval zal dan de decoder terug moeten, maar nog een tip: kijk eens wat de decoder doet op een andere TV, want ook daar kan iets misgaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-7-2014
  23:06

  heb de humax 5200 en de humax 5400
  beide apparaten reageren op dezelfde afstand bediening.
  Hoe is dit op te lossen.
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  10:40
  1

  De vraag staat dan eigenlijk verkeerd, maar vooruit: je kan, als je de 0 en de OK toets samen indrukt kiezen voor een andere modus (1 t/m6). Je kan dus b.v. de afstandsbediening van de 5050 zo laten en die van de 5400 anders instellen. Maar als je dat doet, zorg dan dat je dit wel doet met de afstandsbediening van de 5400 en dat de 5050 niet kan reageren (even goed afdekken). Werkt het dan nog niet naar behoren, even een andere modus kiezen. Er is recent iemand op kieskeurig geweest met dezelfde vraag en hem is het prima gelukt. Gebruik daarna dus wel de juiste afstandsbediening voor het juiste apparaat.

  Mvg. Willem.

 • 13-7-2014
  18:09
  1

  Hartelijk bedankt, het werkt perfect!!!!

 • 13-7-2014
  21:37
  0

  Dag,

  Graag gedaan en dank voor de respons. Veel kijkplezier.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-7-2014
  13:56

  Kan de Humax 5200 C ook uit tijdens mijn vakantie
  Reageer op deze vraag

 • 8-7-2014
  18:26
  0

  Goedenavond, dat kan natuurlijk wel, maar daarna wel weer even opstarten, het kan zijn dat er in uw vakantie updates uitkomen en die worden dan eerst even geinstalleerd. Altijd de updates dus accepteren

  Aad

 • 8-7-2014
  18:35
  2

  Geen probleem.

  Maar als het te lang duurt kan het nodig zijn de smartcard opnieuw te activeren. Door de nieuwe manier waarop de Guide wordt bijgwerkt, kan deze ook eerst enige tijd achter lopen. Die wordt n.l. niet meer zo vaak bijgewerkt als voorheen.

  @ Aad, ik zal de dubbele vraag en je reactie daarop even verwijderen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-7-2014
  14:07

  Mijn afstands bediening werkt niet meer ook niet op de pvr modus wat kan ik hier aan doen batterijen zijn vernieuwd
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2014
  14:26
  0

  Even de spanning van de Humax er af. en deze na een paar minuten opnieuw opstarten, ook even de batterijen uit de afstandsbediening. Graag uw respons .
  Aad

 • 6-7-2014
  19:30
  0

  PS: gebruik liefst gen oplaadbare batterijen. Haal minimaal een half uur de batterijen eruit als dergelijke issues optreden.

  Willem.

 • Vraag

  6-7-2014
  02:08

  Mijn HUMAX IHDR-5200C vertoont digitale beeldverstoringen, inclusief de audio, op de zenders in 162, 170, 340, 348, 412, 802 en 810 MHz. O.a. dubbelbeeld RTL8HD & FOX HD.

  Provider is ZIGGO Alles-in-1 met smartcard.

  De HUMAX is verbonden met de triple wandcontactdoos uitgang naar de antenneingang met een Kabelkeur goedgekeurde Hirschmann 1½ meter coaxkabel.

  In de meterkast vanuit het abonneeovernamepunt, geaard, en direct verbonden met een antenneversterker, FRA752/N, geaard, power, lengte op meer dan 15 meter ingesteld.

  Via de HUMAX gaat eveneens een Hirschmann 1½ meter coaxkabel naar de televisie met een Quantis CI+ 1.3. Alsmede een HDMI-kabel vanuit de HDMI-uitgang naar HDMI2 op de televisie.

  De televisie vertoont, m.u.v. de 802 & 810 MHz, de beeldverstoringen niet.

  Waarom wel de HUMAX die verstoringen en op de televisie dus niet?
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2014
  14:16
  2

  Heeft u een mobiel of tablet met 4G netwerk ? Dit kan namelijk nogal eens storen op diverse apperaten. Wel super goed dat u uw vraag zo duidelijk hebt geformuleerd en gelijk de installatiegegevens er bij hebt gezet. U bedoelt neem ik aan dat uw tv niet stoort als u de ziggo kaart in de CI module heeft ? ( behalve dan de 802 en 810 MHz )
  Wat me wel opvalt, zijn de aardpunten ten opzichte van elkaar gemeten? want als daar een verschil is zou ik eens de aarding meten of even zonder aarding. het beste is al uw apperatuur op 1 aardpunt onder te brengen namelijk als u voor aarding kiest, U kunt natuurlijk ook even de aarding loskoppelen omdat dit striktgenomen niet noodzakelijk is daar de buitenmantels al voor onderlinge aarding zorgen.
  Aad

 • 6-7-2014
  14:25
  1

  Wat gebeurt er als u de FRA direct verbindt met de Ci module in de tv ( ik neem aan dat u de niet gebruikte aansluitingen van de FRA ook heeft "afgedopt", de smartcard in de Ci module doet en dan even kijkt wat het resultaat is. natuurlijk wel even de kabels van de Humax loskoppelen zodat deze o geen enkele wijze verbonden is
  Aad

 • 6-7-2014
  15:36
  0

  Wat lastig om als vraagsteller op de antwoorden te kunnen reageren.

  Voor wat betreft de aarding: de aarding eraf gehaald, geen resultaat van verbetering.

  De HUMAX de wifi-dongle verwijderd: geen resultaat.

  Wederom van de stroom van de HUMAX afgehaald, smartcard verwijderd.
  De coaxiale kabels eraf gehaald en met elkaar verbonden. In de bekabeling geen breuk(je(s)), de televisiezenders waren glashelder - op de zenders in de 802 & 810 MHz.

 • 6-7-2014
  15:57
  1

  U kunt als vragensteller ook gewoon op uw eerst gestelde vraag reageren, dat is het eenvoudigst, U zegt dat u de wifi dongle er af heeft gehaald en geen resultaat, Dat lijkt me logisch, die is alleen van belang voor interactieve tv. Maar als u de coax met elkaar verbindt dan heeft u gewoon analoog , of had u toen de smartcard in de Ci module van de tv ?
  Aad

 • 6-7-2014
  19:29
  2

  Ik ben door omstandigheden niet of minder aanwezig, maar bepaalde storingen kunnen voortkomen uit een defecte tuner. Sluit de decoder dus eens rechtstreeks aan op het aop en bekijk dan wat zenders zoals Ned 1 en en neem b.v. Veronica eens op. Probeer dit ook bij de zenders die de issues opleveren. De 5200 wil daar helaas nog wel eens last van hebben en zal dan moeten worden nagezien.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  5-7-2014
  22:12

  ik heb geen printer en zou graag de uitdraai van de humax ihdr 5200c die ik bij ziggo heb gekocht willen ontvangen ik ben al lid vanaf het eerste uur. vast heel hartelijk bedankt hiervoor. met vriendelijke groet
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2014
  22:12
  0

  U kunt ook het bestand hier downloaden op uw computer, zet het even op een USB stick en ga daarmee naar een copyshop waar ze dat voor u kunnen printen en zelfs inbinden. Aad

 • 5-7-2014
  22:14
  0

  We doen dit inderdaad niet. Voorheem werden alleen digitale gegevens verstuurd. U zult dus echt zelf even iets moeten regelen als de handleiding op papier moet.

  (uw persoonsgegevens zijn inmiddels verwijderd).

  Gr. Willem.

 • Vraag

  5-7-2014
  16:38

  ik heb nu een nieuwe recorder en ik zou graag willen weten war het ir punt zit, dit omdat het in een kast is gezet.
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2014
  22:08
  0

  Meestal zie je die zo zitten, maar anders even een plaatje karton ervoor en langzaam verschuiven totdat de decoder reageert. Maar hij zit in ieder geval achter het klepje.

 • Vraag

  2-7-2014
  10:01

  Mijn humax 5200 vindt na aansluiting van nieuwe tv de tv portal niet meer en vraagt om te kijken naar de internet verbinding maar die werkt gewoon
  Reageer op deze vraag

 • 2-7-2014
  11:39
  0

  Goedemorgen, op zich zou dit niets met elkaar te maken moeten hebben, heeft u de Humax via een kabel of via een dongle ( draadloos) op uw router/modem aangesloten ? U zegt dat de internetverbinding werkt, maar dus niet vanaf de Humax , daar zou dus ergens iets niet goed zitten, vanwege de nieuwe tv neem ik aan dat er wel wat geschoven is met de apperatuur en zou ik in eerste instantie even kijken of de netwerkkabel of de dongle nog wel goed op zijn plaats zit, graag hoor ik van u
  Aad

 • 2-7-2014
  17:36
  0

  Inderdaad is het wat Aad al aangeeft: het kan niet aan de nieuwe TV liggen. Je steekt dan alleen de HDMI kabel om en dat staat verder geheel los van de decoder. Maar welke Internet verbinding werkt wel dan? Als dat die van de decoder is, moet TV portal ook werken. Haal, als alle verbindingen in orde zijn, en de eventueel gebruikte dongel goed op zijn plaats zit even de spanning een minuut of 15 geheel van de decoder en probeer het daarna opnieuw. Dat kan nogal eens soelaas bieden.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  29-6-2014
  13:42

  Welke bestanden kan deze humax lezen
  Reageer op deze vraag

 • 29-6-2014
  20:01
  1

  Dag,

  Bestand moet voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  Het is uiteraard geen echte mediaspeler en dus zijn de opties dan ook beperkt.

  Mvg. Willem.

 • 1-7-2014
  15:37
  1

  zoals Willem al aangeeft is de Humax gaan mediaspeler, maar ik heb goede ervaringen met AVI-bestanden. Die speelt ie gewoon af via een USB-stick of daarvan gekopieerd naar de harde schijf van de Humax.
  gr. egbert

 • 1-7-2014
  22:16
  1

  @ Egbert,

  Dank voor de aanvulling. Klasse!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-6-2014
  17:05

  Sinds 24 juni 2014 ben ik in het bezit van de Humax IHDR 5200 C .
  De handleiding heb ik helemaal doorgelezen maar ik weet nog steeds niet
  hoe ik de tijd en datum moet instellen. Kunt u mij helpen ?

  Met vriendelijke groet
  Paddy
  Reageer op deze vraag

 • 25-6-2014
  17:23
  0

  De tijd wordt meegezonden. Dat is hier al wel meermalen vermeldt. De decoder zou dus de juiste tijd en datum moeten aangeven als deze op de kabel is aangesloten bij een provider die uiteraard de Humax ook ondersteund. Werkt het niet correct, controleer dan alle kabels en aansluitingen en kijk eens naar de waarden als sterkte, kwaliteit en BER. Het is n.l. van belang dat de ontvangst uitstekend is. Is dat in orde, de juiste waarden zijn hier meermaals genoemd, dan kun je even de spanning een minuut of 10-20 van de decoder halen. Herhaal dat desnoods een paar keer. lukt het nog niet, stel dan de decoder even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw en controleer meteen of er nieuwe updates zijn.

  Voor het voormalige Glashelder kabelnet dien je de decoder even op BBC2 te zetten.

  Op dit onderwerp is meer info te vinden, dus blader eens wat berichten door als je de tijd en zin daarvboor hebt.

  Mvg. Willem.


Handleiding zoekerOp de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig

Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2014 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.