• Hoi Willem,
    pcm geeft ook 5.1 alleen decodeert de humax en niet de receiver.
    nog maals op optisch ontvang ik 5.1:alles staat dus goed,maar op hdmi schakelt hij naar dolby stereo ra ra?
    gr
    harrie

    Gesteld op 5-3-2014 om 15:35 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      Doorgaans is PCM stereo, maar goed, daar gaan we verder geen discussie over aan, want het belangrijkst is dat je kan weergeven in 5.1. Zelf heb ik sinds enige tijd de 5400 en ook die geeft Dolby Digital 2.0 weer, ook als ik de optische uitgang gebruik. Dat was bij de 5200 ook al het geval en eerder had ik dat, op dus enkele zenders na die in 5.1 uitzenden, met de 5050. Ik kijk er dus een beetje van op dat je heel veel, zo niet alles in 5.1 kan weergeven. Maar als dat kan, ook al zou dat bij bepaalde zenders zijn, moet dat natuurlijk ook kunnen via HDMI en het is dus vreemd dat deze uitgang het omzet naar stereo. Wellicht heeft dit te maken met een software issue en je kan due eens proberen of het baat als je de decoder eens terug stelt naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeert. Laat me nog even hoe dat afloopt. Lukt het niet ga ik erachteraan. je kan dan gewoon bij deze vraag /reactie reageren. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2014 om 18:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: Ik heb het bij PCM dan in dit geval uiterarad wel over de dceoder en niet over een DVD of Blu-ray speler die in bepaalde gevallen eigen decoders aan boord heeft. Bij decoders is dat zelden het geval, maar de Humax is alleen maar instelbaar op stereo of Dolby.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2014 om 20:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info