Humax iHDR-5050C

Selecteer en download de gewenste handleiding op deze pagina hieronder door op ONLINE / DOWNLOAD te klikken. U kunt dan de handleiding online bekijken, downloaden, per e-mail naar u toesturen, delen en vaak ook vertalen en zoeken naar specifieke oplossingen in de handleiding.

Komt u er ondanks de handleiding nog niet uit? Lees dan eerst even wat vragen en reacties door. Staat uw antwoord er niet bij, stel dan uw vraag op deze pagina aan andere bezoekers/experts via het grijze formulier onder de handleidingen.

Weet u niet hoe u kunt downloaden? Bekijk hier een instructiefilmAdvertentieTaal Soort Handleiding Bekijk Grootte
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
9,09 MB
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
16,56 MB
Nederlands Gebruiksaanwijzing Online / Download
18,89 MB
English Gebruiksaanwijzing Online / Download
17,92 MB
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR-5050C • Vraag

  20-8-2014
  22:23

  Sinds enkele dagen id. de systeemtijd van mijn 5400c op 02/01/1971 gezet, dit is erg onhandig om opnamen te programmeren. Als je bij handmatige opname, de gele toets, een datum en tijd invoerd dan blijkt dat de epg informatie wel aanwezig is.
  Ik heb het systeem al enige minuten uitgezet, dit helpt echter niet. Mijn provider is Plinq via glasvezel van kt-waalre.
  Is er een lossing?
  Reageer op deze vraag

 • 20-8-2014
  23:21
  0

  Dag,

  Voor die provider geld dit:

  Haal een minuut of 10 de spanning geheel van het apparaat
  Schakel daarna de spanning weer in en wacht tot de decoder is opgestart
  Ga nu naar BBC2 of eventueel BBC1 en laat de decoder even op die zender(s) staan
  Als het goed is, wordt nu binnen enkele minuten de juiste tijd en datum getoond.

  Gr. Willem. • Vraag

  12-8-2014
  21:38

  Ik gebruik de standaard recorder van caiway al geruime tijd, sinds een dag kan hij niks meer opnemen. Iknkijg steeds de melding " opnemen programma x is mislukt", in de " gids" kun je de films wel programmeren voor opname, maar doet uiteindelijk niets. De hardecschijf is voor 77% vol!
  Reageer op deze vraag

 • 12-8-2014
  22:51
  0

  Gaat het wel om de 5050c van Humax? Zo ja, lees even iets verder de berichten door waarbij ook het resetten (terug stellen en opnieuw installeren) is genoemd. Vaak lost dat dit issue op, maar wellicht is het zelfs al voldoende als je enige tijd de spanning even geheel van de decoder haalt.

  Mvg. Willem.

 • 12-8-2014
  22:52
  0

  Zie anders even mijn bericht van 4-8-2014 22:08

  Willem.

 • 12-8-2014
  23:02
  1

  Ik heb uit wanhoop :-) de recorder gereset, nu neemt hij wel een programma op? Geen flauw idee wat voor recorder het is, op dit moment heb ik niet echt de zin om het uit te zoeken, naar mijn. Mening moet dit ding gewoon werken! In ieder geval bedankt voor je reply Willem

 • 13-8-2014
  00:23
  2

  Dag,

  Graag gedaan, maar het is wel zaak dat je even weet om welke decoder het gaat, en gezien de techniek steeds geavanceerder wordt, kan het voorkomen dat het apparaat niet helemaal goed zijn werk doet en dat zie je dan ook aan het aantal vragen bij de verschillende decoders, wat niet wil zeggen dat ze dan slecht zijn. Doorgaans gaat het om software issues die je bijna altijd kan oplossen door de decoder even te restten. Is ook niet zoveel werk.

  Kijk anders ook eens of je wel de laatste software op de decoder hebt staan. De nodige info daarvoor en andere info is op dit onderwerp terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-8-2014
  20:02

  Hoe kijk ik een opgenomen film terug
  Reageer op deze vraag

 • 9-8-2014
  20:03
  0

  Door op de media toets te drukken zie je de opnames staan met daarbij een aantal opties als je de pijltoetsen (grote ronde knop) en de OK toets gebruikt. Je kan dan kiezen tussen van begin afspelen, afspelen hervatten etc.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-8-2014
  22:34

  terugstellen naar fabrieksinstellingen
  Reageer op deze vraag

 • 7-8-2014
  16:37
  0

  Vragen graag correct en netjes stellen a.u.b.

  Terug stellen en opnieuw installeren doe je via het menu. Als je het menu opent kan dat niet missen. Bij het opnieuw installeren heb je wel even de juiste gegevens nodig, zoals de frequentie en de ID code (netwerknummer). Meer info is te vinden op dit onderwerp, maar het terug stellen en opnieuw installeren neemt maar enkele minuten in beslag. Let er wel even op dat je niet de harde schijf formatteert, want dan ben je alle opnamen kwijt.

  Gr. Willem

 • Vraag

  4-8-2014
  14:29

  De ontvanger schakelt willekeurig uit en hersteld zich dan weer tijdens tv kijken maar ook tijdens bekijken van gedownloade programma's.
  Ik heb getracht te resetten door de stroom eraf te halen en heb gezocht in de instellingen, maar kan niets vinden wat het veroorzaakt.
  gaarne uw advies om dit te verhelpen.
  wim
  Reageer op deze vraag

 • 4-8-2014
  22:08
  0

  Dag,

  De 5050 heeft nog geen automatische uitschakeling, dus de decoder zou niet mogen uit-en inschakelen. De 5200 heeft b.v. wel een systeem, waarbij deze na 3 uur uitschakelt als er geen handelingen worden verricht. Maar de 5050 heeft dat niet en als het hierbij misgaat, kan dat wijzen op een defect of software issue.

  Voer anders eens deze handelingen uit:

  -Haal eerst een 15 tal minuten de spanning geheel van het apparaat zodat de elco's goed leeg zijn.
  -Haal HDMI kabel en Coaxkabel los. Haal ook een eventueel aangesloten audiokabel los (analoge verbinding).
  -Verwijder de smartcard.
  -Sluit na een 15 tal minuten alle kabels weer aan.
  -Schakel de spanning weer in en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld en deze is opgestart de decoder terug naar de fabriekstand. De schijf hoeft hierbij niet geformatteerd te worden, dus opnamen blijven bewaard.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de energiespaarstand (aanbevolen).

  Ik lees graag even de afloop welke gewoon bij deze vraag geplaatst kan worden. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-7-2014
  22:21

  hoe maak ik een vergrendeling ongedaan?
  Reageer op deze vraag

 • 22-7-2014
  20:12
  0

  Hier wat info over het kinderslot en het vergrendelen:

  Hoe werkt het kinderslot?

  Als u het kinderslot instelt op een bepaalde leeftijd zal de ontvanger altijd om toestemming vragen wanneer men een programma wil bekijken waarvan de leeftijdsindicatie boven de door u ingestelde grens ligt. Let op dat voor elk volgend programma waarvan de leeftijdsgrens overschreden wordt opnieuw toestemming moet worden gegeven.
  Als u echter eenmaal toestemming hebt gegeven voor het bekijken van een bepaald programma dan blijft die toestemming geldig, ook al hebt u even naar een andere zender omgeschakeld.
  Tip: Kijk voor een goed alternatief om bepaalde zenders te blokkeren hieronder: 'Hoe vergrendel ik bepaalde zenders?'

  Hoe vergrendel ik bepaalde zenders?

  U kunt zenders vergrendelen in het menu "Kanalen opmaken" onder de optie "Kanalen vergrendelen".
  Een andere mogelijkheid om zenders te vergrendelen is via de Opt+ toets.
  Ga op de zender staan die u wilt vergrendelen (eventueel zonder smartcard zodat u de zender niet ziet) en druk op de Opt+ toets. Daar kunt u kiezen voor "Vergrendelen" of "Ontgrendelen". Een vergrendelde zender kunt u alleen bekijken na het invoeren van uw wachtwoord.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  20-7-2014
  11:33

  Hoi ik wil mijn humax aansluiten op mijn stero maar het luk niet hoe moet dat
  Reageer op deze vraag

 • 20-7-2014
  22:08
  0

  Als de decoder aangesloten dient te worden op een stereo versterker sluit je deze simpelweg via de audio uit aansluitingen van de decoder aan op een ingang van de versterker. Alle ingangen zijn geschikt, behalve de Phono, ofwel platenspeler ingang! Gebruik die dus nooit. Laat de decoder vervolgens ingesteld op de stereo stand. Stel het uitgangsvolume van de decoder in op maximaal.

  Heb je een receiver met een of meer optische ingangen (digitaal) sluit je op die manier aan. Je stelt dan de decoder via het menu in op Dolby Digital. Ook hier stel je het uitgangsvolume op de decoder in op maximaal. Lees ook eens wat info door op dit onderwerp of gebruik de zoekfunctie.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  13-7-2014
  21:10

  als ik over ga op glasvezel werkt de Humax 5050C dan nog hetzelfde?
  Reageer op deze vraag

 • 13-7-2014
  21:11
  2

  Dag,

  Als je een provider hebt die de Humax ondersteund, mag dat geen enkel probleem zijn, daar het laatse gedeelte van de installatie, meestal vanaf de meterkast, uit coaxkabel bestaat. Je kan dus op die manier gewoon de decoder en de TV weer aansluiten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-7-2014
  11:33

  Ik heb een Humax 5050c en ineens vanmorgen geen ontvangst meer. Met Ziggo gebeld, en fabrieksinstellingen herstellen geprobeerd. Helaas, hij vindt geen zenders. Ziggo zal monteur sturen maar denkt dat de Humax misschien kapot is.
  Naast het feit dat ik nu geen tv heb is het vervelend dat ik nog opnamen op mijn harde schijf heb staan. Ik kan daar echter slecht bijkomen omdat mijn humax de hele tijd vraagt om zenders te zoeken. Dat lukt dus niet, maar hij lijkt daarop vast te zitten. Toch gelukt om bij mijn lijst opnamen te komen, en proberen af te spelen. Ik krijg dan echter alleen geluid, en ondetiteling, maar geen beeld. Ipv beeld zie ik een grijsblauw humax scherm.
  Hoop dat jij tips hebtnom toch in ieder geval mijn opnames te bekijken. Dank
  Reageer op deze vraag

 • 13-7-2014
  12:32
  2

  Dag, als je even verderop kijkt zie je een goede manier de decoder terug te stellen en opnieuw te installeren: dit vind je op 20-5-2014 14:23.

  Maar na het terug stellen dienen wel de juiste gegevens als frequentie en Net ID, ofwel netwerknummer ingevoerd te worden. Deze vind je op de site van Ziggo of kun je daar opvragen (werkt op postcode). Alleen dan zal de decoder zenders kunnen vinden. Ik hoop dat dit ook nu de oplossing is en dat door het wederom terug stellen en opnieuw installeren ook alle software issues verholpen zijn.

  PS: haal de nieuwe software binnen en stel de decoder evt. daarna nogmaals terug.

  Mvg. Willem.

 • 13-7-2014
  18:34
  1

  Hoi Willem,
  Bedankt voor je advies. Helaas heeft het niet gewerkt. Heb alle kabels en kaart verwijderd. Uur van het stroom af. Kaart en kabels terug, stroom erop en via menu naar fabrieksinstellingen herstellen. Helaas geen zenders gevonden.
  Heb je nog andere suggesties, of een manier om te kijken wat er op mijn harde schijf staat? Ik kom wel bij de media lijst, maar can geen beeld, alleen geluid.
  Groet,
  Caro

 • 13-7-2014
  21:13
  2

  Dag Caro,

  Ik mis ook iets in je verhaal. Je geeft aan dat je decoder hebt terug gesteld naar de fabrieksinstellingen hetgeen uiteraard prima is, maar zoals ik eerder al aangaf zul je dan wel de decoder opnieuw moeten installeren met de juiste gegevens om weer zenders op te kunnen slaan en dat laatste deel mis ik. Is dat wel gedaan?

  Mvg. Willem.

 • 13-7-2014
  21:16
  1

  Hoi Willem,
  Ja bij herstel fabrieksinstellingen vroeg de humax daarom. Had die info van de ziggo site.
  Groet, Caro

 • 13-7-2014
  21:40
  2

  Dag Caro,

  Heb je er ook even opgelet dat er soms een 0 bij, of juist af moet? Zo ja, en het werkt helemaal niet, ga dan eens na of er nog wel een digitaal signaal bij je binnenkomt. Probeer anders de decoder eens uit bij iemand anders die Ziggo heeft. Faalt alles, dan zal er naar het signaal of de decoder moeten worden gekeken, maar controleer uiteraard wel even alle kabels en vooral de stekkers. De kern van de coax kabels zijn zo los of gebroken...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-7-2014
  16:29

  beste willem,
  ik heb div. films opgenomen, voor de kinderen geblokkeerd , maar zodra de kids in de media-rubriek kijken en op het info-knopje klikken, zien ze een beknopte beschrijving van de inhoud, wat voor ons onwenselijk is. is er een manier om de "info" te wissen?
  b.v. hartelijk dank voor jouw verhelderend antwoord
  m.vr.gr. k.h.
  Reageer op deze vraag

 • 13-7-2014
  12:35
  0

  Dag,

  Naar mijn weten kan die info niet worden geblokkeerd. Maar ik ga dit nog even uitzoeken en kom er z.s.m. op terug. Echter is de info meestal ook te zien als er zelfs op een zender wordt afgestemd, die niet in je pakket zit en het kan dan zelfs gebeuren dat je de ondertitels van dat programma kan zien en ook dat is helaas niet te voorkomen, al kun je met het blokkeren vak wel zorgen dat de ondertitels niet meer te zien zijn.

  U hoort van me.

  Mvg. Willem.

 • 14-7-2014
  10:16
  1

  gde morgen willem,
  alvast hartelijk dank voor jouw reactie en jouw moeite om het verder uit te zoeken. is het misschien een idee om de geblokkerde bestanden in een sep. map te plaatsen, en deze eveneens te blokkeren. of verschijnt de info dan ook nog steeds?
  mvrgr. k.h.

 • 14-7-2014
  12:40
  0

  Dag,

  Dat zou je natuurlijk gewoon eens kunnen proberen. Ik durf niet exact te zeggen hoe het dan gaat, want ik krijg deze vraag eigenlijk nooit, terwijl ik toch bij een aantal Humax decoders plaats. Maar dat maakt het eigenlijk alleen maar interessanter. Ik ga dus e.e.a. uitzoeken.

  Mvg. Willem.

 • 14-7-2014
  15:18
  1

  beste willem,
  wederom hartelijk bedankt voor uw perfecte ondersteuning. ik wacht uw verdere berichten af.
  mvrgr. k.h.

 • 16-7-2014
  19:46
  2

  Dag,

  Ik ben eens e.e.a aan het uitzoeken geweest.

  Zoals ik al dacht is het niet mogelijk de info die je leest te wissen of onzichtbaar te maken. Je kan wel favorieten aanmaken (mappen) maar ook daar kan iedereen gewoon komen en dus de info lezen. Het is alleen niet mogelijk de opnames dan te bekijken, maar dat is nu ook het geval. Blokkeren kan natuurlijk ook, maar ook dan geldt dat alleen voor de beelden zelf.

  Ik heb me er ook eens in verdiept hoe het kan dat je bij zenders, die niet eens in je pakket zitten soms ook de info, en zelfs de ondertitels van een programma kan lezen, terwijl er verder een zwart beeld wordt weergegeven. Deze info wordt door de zenders zelf verstrekt en daar heeft de provider blijkbaar geen vat op. Ook dit is dus niet op te lossen door jezelf. Maar dit zijn geen tekortkomingen van de Humax decoders.

  Mvg. Willem.

 • 17-7-2014
  09:41
  1

  beste willem,
  u heeft uw best gedaan en ik wil u nogmaals hartelijk bedanken voor alle moeite!
  een fijne dag
  mvrgr.k.h.

 • 17-7-2014
  20:32
  0

  Beste K.H.

  Graag gedaan en dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-7-2014
  22:32

  Humax rm-hd1u afstandsbediening handleiding waar kan ik die vinden.
  Reageer op deze vraag

 • 11-7-2014
  23:21
  0

  Die is niet voorhanden voor alleen de afstandsbediening. Je zal dus de handleiding van het apparaat moeten raadplegen (hierboven te lezen) daar daarbij ook de werking en bediening van de afstandsbediening is opgenomen.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  9-7-2014
  10:26

  Mijn ontvanger wekt goed , alleen wanneer ik de ontvanger uitzet krijg ik niet de tijd te zien.
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  10:56
  0

  Even de decoder via het menu van de energiespaarstand halen, en je ziet de tijdsaanduiding in stand-by. Standaard zal de decoder altijd op de energiespaarstand zijn ingesteld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-7-2014
  21:38

  Wat kan ik doen als bij een Humax 5050 C steeds automatisch de ondertiteling aan gaat (heb al laatste software geüpdatet
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2014
  10:54
  0

  Je kan vaak kiezen tussen geluidssporen, waaronder GOS (gesproken ondertitels). Deze instelling even veranderen en het issue is opgelost.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-7-2014
  22:11

  Hoe kan ik van een progamma, dat ik op wekelijks herhalen opnemen heb gezet , de opnames beeindigen?
  Het progamma is er nl niet meer, en hij blijft maar opnemen elke week op dit tijdstip...
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2014
  22:23
  1

  Probleem is opgelost, vond hierop n antwoord van Willem via een reactie van sept 2012 via een soortgelijke vraag! Via schedule, opt+ en ok.
  Dank hiervoor Willem!

 • 6-7-2014
  22:38
  1

  Graag gedaan. Via de zoekfunctie zijn veel antwoorden al terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-6-2014
  00:16

  Hoi,ik kon altijd alle kanalen opnemen die ik wilde,nu kan ik fox en thirtheen street niet meer opnemen,volgens caiway blokkeert de zender het opnemen van programma 's.
  Kan dat zomaar ineens?

  Groetjes,Linda
  Reageer op deze vraag

 • 29-6-2014
  00:39
  0

  Dat komt vaker voor, maar doorgaans zullen zenders dit niet doen. Echter kan de provider daar wellicht meer mee. Ik zou daar dus zeker eens naar vragen. Destijds was ook Fox-HD niet meer op te nemen via Ziggo, maar na de voorlaatste update kan dat wel. Ik weet niet of je de decoder de laatste tijd nog hebt ge-update, maar anders is het raadzaam dat eens te doen. Wellicht is het daarmee al opgelost. je doet dit via menu-->software update. Als die optie aanklikbaar is, kun je de updates downloaden. Laat de update volledig! doorlopen totdat de decoder zelf weer start met weergeven. Onderbreek de update dus niet, ook niet als je denkt dat deze gereed is.

  Mvg. Willem

 • 29-6-2014
  09:11
  2

  Ik had hetzelfde en na de aanwijzingen(spanning van de recorder enzov)kon ik updaten en daarna werkte alles weer prima. Afz. Ruud

 • 29-6-2014
  12:54
  1

  Oke!bedankt voor jullie antwoorden,ik ga het proberen!! Bij caiway konden ze ons niet verder helpen.....


  Groetjes,Linda

 • 29-6-2014
  14:09
  1

  Het is gelukt! Super bedankt!!  Groetjes,Linda

 • 29-6-2014
  20:05
  0

  Dag Linda,

  Dat is mooi om te zien. Graag gedaan. Wat Ruud aangeeft is inderdaad ook een goed punt, wat ik eigenlijk ben vergeten, maar soms dien je inderdaad even de spanning van de decoder te halen als een update niet mogelijk lijkt. Daarna lukt het vaak wel. In sommige gevallen dien je zelfs de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Dat kan ook nodig zijn na de net ingeladen update. Maar als het allemaal goed werkt is dat niet perse nodig. Maar ook bij het terug stellen blijft de laatste software versie van kracht.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-6-2014
  18:39

  Beste Willem

  Ben de hele middag bezig geweest om het goed te krijgen.
  En is gelukt.
  wat is er gebuurt, toen je zei dat ik ziggo eens moest bellen
  heb ik gedaan nu is de spitter kapot en zei hebben alles door
  gemeten en nu moest ik dus de spitter vernieuwen en dat is
  gebuurt als de datum nu weer verspringt dan moest ik direct
  bellen en niet updaten.
  Dat was het en we willen jou nog even bedanken voor je hulp.
  Fam.Prins
  Reageer op deze vraag

 • 23-6-2014
  20:15
  0

  Hallo,

  Ik kan me bijna niet voorstellen dat het daaraan heeft gelegen, want dan zou je dat ook moeten merken aan de weergave. Nu kom ik meer vreemde dingen tegen, en helaas kun je daardoor op afstand ook niet altijd exact aangeven wat er mis is, maar hopelijk bent u nu van het probleem af.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-6-2014
  11:05

  Hallo

  Daar zijn we al weer het gaat om de iHDR-5050C
  We hebben hem even de gelegenheid gegeven om het even te
  verwerken 1 dag later, en dat was wel een plus punt, op2010.
  En een dag later op 2011. Moet ik nu nog een paar dagen verder
  en dan wel 2014 (geintje). Maar ik wordt er wel mismoedig van.
  Willem, zo langzamer hand, HELP!!!!!!!!!!!!!!
  Fam.Prins
  Reageer op deze vraag

 • 22-6-2014
  18:44
  0

  Nou, dit is toch wat. Ik verwacht dat dit bij de provider vandaan komt, daar die de tijd en datum mee zend, dus het advies is hen eens te bellen, maar anders zal de decoder wellicht toch even voor onderzoek naar Humax moeten, want zo hardnekkig heb ik het nog niet gezien. Hier is gisteren door een storing bij mijn vijver de spanning een paar keer van de decoder (Humax 5400) geweest en na inschakelen stond deze meteen weer op de juiste tijd en datum en zo hoort dat ook te gaan. Ik geef dus even de gegevens van Humax en u kunt dan het best even vragen naar Dhr. Leenders en dit voorleggen.

  PS: u had de decoder al een keer opnieuw geïnstalleerd dacht ik?

  Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-6-2014
  18:43

  Hallo Willem
  Rtl 7 is niet te ontvangen sinds een paar weken......soms blokkerig beeld maar steeds dan weer de melding E37-32...zowel bij HD en IR ontvangst. Al stroom eraf gehaald, kaart eruit en bij opstarten fabrieksinstellingen gedaan.....energiescans uit.....niets helpt...
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2014
  19:48
  2

  Hallo,

  Ik adviseer je even contact op te nemen met je provider, zeker als het om Ziggo gaat. Deze hebben n.l. recent e.e.a. gewijzigd waardoor ontvangstproblemen kunnen ontstaan. Laat je niet door hen afschepen, want ze weten dat er issues zijn. Als zij je niet kunnen helpen, laat het dan even weten al ben ik sowieso wel benieuwd naar de afloop.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-6-2014
  13:41

  Beste Willem

  Ik kon er wel in komen ( update ) heb het gedaan en nu maar afwachten bedankt.
  Fam Prins
  Reageer op deze vraag

 • 19-6-2014
  13:57
  0

  Dag,

  Graag gedaan. Ik hoop dat het hiermee is opgelost. Lastig is het inderdaad wel, dus ik begrijp de frustratie. maar helaas kan ik vanaf hier niet altijd alles oplossen. Ik lees het graag als er nog iets is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-6-2014
  10:42

  Beste Willem

  Het gaat nog weer over de iHDR-5050C.
  Gisteren weer het zelfde het was nu 1978 je wil niet weten
  hoe frustrerend dit is.
  heb je ook een op lossing om hem dan direct op de datum terug
  te zetten en niet, zo ik het nu doe, op de datum vast houden en dan
  36 jaar doordraaien.
  Kan ik ook naar HUMAX bellen en vragen voor een oplossing?
  ik blijf maar naar fabriekstand gaan en dat is toch niet de bedoeling.

  Fam. Prins
  Reageer op deze vraag

 • 19-6-2014
  11:35
  1

  Dag,

  Ik ga het zo direct even uitzoeken. Na de veranderingen van Ziggo krijg ik n.l. ineens vaker de vraag, terwijl dit eerst zelden gebeurde. Ik vraag me dus een beetje af of je het \zelf wel blijvend kan oplossen, maar laat het zo even weten.

  Mvg. Willem.

 • 19-6-2014
  11:49
  0

  Ik heb het issue bij Humax neergelegd en het was daar wel bekend, maar dit zou met de laatste update verholpen moeten zijn. Via het menu kun je de optie 'software update' terug vinden en als deze optie aanklikbaar is, kun je de laatste versie downloaden. Wacht vervolgens tot de decoder automatisch weer begint weer te geven en onderbreek de update niet. Als de optie niet aanklikbaar is, stel dan de decoder eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Als het goed is kun je dan wel de updates downloaden, tenzij de laatste versie al op de decoder staat. Faalt alles of treden er andere issues op, laat het dan even weten, want dan zal de decoder naar Humax moeten voor onderzoek.

  PS: plaats een eventuele reactie even bij deze vraag/reactie, dan blijft alles mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-6-2014
  21:35

  kan in de media niks meer werwijderen

  Reageer op deze vraag

 • 18-6-2014
  21:55
  0

  Even een minuut of 10 de spanning geheel van de decoder halen is waarschijnlijk al voldoende. In het andere geval zou je de decoder terug moeten stellen naar de fabriekstand waarna je deze opnieuw installeert.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  17-6-2014
  20:44

  Heb een humax IHDR-5050C deze heeft geen verbinding door naar de tv maar in de display staan wel de gewenste zenders vermeld. Krijg een geheel zwart scherm met de melding geen video signaal. De tv werkt wel analoog. Hebben wel kabelontvangst al contact opgenomen met de kabelexploitant delta en deze zeggen dat we bij de leverancier van humax moeten informeren.

  Reageer op deze vraag

 • 17-6-2014
  22:34
  2

  hallo,

  Heb je de decoder pas, of is dit issue ontstaan na de laatste software update? In het eerste geval is het zo, dat wanneer je middels HDMI werkt, je zelf even de juiste ingang op de Tv dient te selecteren. Dat gaat niet automatisch. Je kan dat vaak aanpassen in de zogenaamde Hotelmode van de TV. Googel hiervoor even op 'Hotelmode -->merk TV' . Je kan dan de instelling zo wijzigen dat de TV bij het inschakelen automatisch de geselecteerd HDMI ingang kiest. Verander verder niets in dat menu. Blijf absoluut af van remote of button lock. Maar eerst genoemde is veilig en wordt zeer vaak gebruikt.

  Als het issue is opgetreden na de laatste software update, geef dit dan even aan bij deze vraag/reactie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-6-2014
  21:02

  Beste Willem

  Ik heb je raad opgevolgd s 'morgens was he weer goed.
  ik was van plan om het voetbal op te nemen
  toen zat de datum weer op 1987 dat hebben we in deze anderhalf
  jaar nog niet mee gemaakt. heb je een op lossing voor dit
  probleem. Dit moet toch goed zijn.
  Reageer op deze vraag

 • 16-6-2014
  23:28
  0

  Dag,

  Dat is vreemd, want als de tijd eenmaal goed staat, zou dit zo moeten blijven. Welke provider heb je? Wellicht gaat daar iets mis. Maar anders kun je het best de decoder even terug stellen naar de fabriekstand, ZONDER de harde schijf te formatteren en de decoder vervolgens even opnieuw installeren. Dit gaat erg vlot en lost eventuele software issues op. Hopelijk is het daarmee opgelost, maar als het misgaat bij de provider zal deze het probleem moeten aanpakken.

  PS: haal na de herinstallatie de decoder eens van de energiespaarstand.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-6-2014
  11:31

  Wij hebben een iHDR 5050C nu heb ik gisteren gehad dat, met het opnemen, de datum op 27-6-1982 stond. kunt U mij zeggen hoe dat kan en wat moet ik doen?

  Reageer op deze vraag

 • 16-6-2014
  14:02
  0

  De tijd en datum worden meegezonden. Als dat niet correct wordt weergegeven, is het doorgaans voldoende even de spanning geheel van het apparaat te halen. Stem daarna af op Ned1. Bij voormalig glashelder gebruikers is het raadzaam de decoder even in te stellen op BBC2.

  Soms is een fabrieksreset nodig, maar doorgaans volstaat bovenstaande.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-6-2014
  11:25

  Hoe kan ik vanaf mijn Ipod zelf opgenomen video afspelen op de Humax 5200CC? Ik krijg nl de melding als dat de video resolutie niet wordt ondersteund als ik het wil afspelen

  Alvast hartelijk dank,

  Melany
  Reageer op deze vraag

 • 8-6-2014
  17:43
  0

  Dag Melany,

  Het wil sowieso niet altijd lukken, als de opnames of bestanden eerst vanaf de PC zijn overgezet op een ander medium. Maar de bestanden moeten voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  PS: De 5050 is echter geen echte mediaspeler, dus houdt daar bij het gebruik wel even rekening mee. Op dit onderwerp is meer besproken, dus wellicht is het handig dat eens door te lezen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-6-2014
  00:39

  Ik heb het volgende probleem.
  Als ik mijn tuner aansluit via een scart kabel heb ik een extra toon in het geluid, maar heb ik gewoon beeld.
  Als ik mijn tuner echter aansluit via een HDMI kabel krijg ik "geen signaal" in beeld.
  Ik heb mijn tuner aangesloten op een andere TV, en daarbij had ik hetzelfde resultaat.
  Bij de dealer zeiden ze dat ik dat via het menu zou moeten instellen, en wel bij "Instellingen --> beeldscherminstellingen". Helaas kan ik nergens een dergelijke instelling vinden.
  Hoe krijg ik gewoon beeld via een HDMI aansluiting?
  Reageer op deze vraag

 • 8-6-2014
  19:43
  0

  Dag,

  Als je een HD TV hebt is het uiteraard zaak de decoder middels HDMI aan te sluiten, maar het zal niet zo zijn dat de gebruikte HDMI ingang op de TV automatisch wordt geactiveerd bij het inschakelen van een Humax decoder, want deze ondersteunen geen van allen de benodigde CEC codecs en dus zul je in principe altijd zelf de juiste HDMI ingang moeten activeren, tenzij de TV fabrikant er voor heeft gekozen een ingang zo in te stellen dat de TV deze kiest bij het inschakelen van de TV.

  Kan het dan niet anders? Ja, vaak wel, maar dan dien je zelf een ingang toe te wijzen in de de zogenoemde Hotelmode (of soortgelijk) van de TV. Googel daarvoor even op 'Hotelmode -->merk TV' en volg de stappen. Verander geen andere opties als je daarin niet thuis bent en blijf absoluut af van b.v. button of remote lock!! Maar eerst genoemde is veilig en wordt zeer vaak gebruikt, ook door mijzelf. Bovendien is dit zeer goed en snel te realiseren. De TV zal dan bij het inschakelen direct de ingang kiezen waarop de decoder is aangesloten. Kijk dus wel even welke ingang dat is.

  Voorts kun je met de V-format toets de resolutie aanpassen. Voor een HD TV zet je deze op 1080I, voor een HD-ready op 720P.

  Lees ook eens wat andere info door op dit onderwerp, daar dit zeker handig kan zijn. Als je weer reageert, doe dat dan even bij deze vraag, dan blijft alles mooi bij elkaar en overzichtelijk.

  Mvg. Willem.

 • 18-6-2014
  01:41
  1

  Beste Willem,

  Het ligt niet aan de TV. Ik heb een andere TV aangesloten, en daarbij kreeg ik ook geen beeld via de HDMI aansluiting.Het probleem zit dus duidelijk in de HDMI uitgang van de tuner.

  Groeten
  Eric

 • 18-6-2014
  10:21
  0

  Dag Eric,

  Stel de decoder eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze nog eens opnieuw. Even aansluiten middels scart dus. Als er dan nog geen weergave is, is onderzoek nodig, want je hoeft de decoder niet in te stellen op HDMI. Die uitgang dient gewoon meteen te werken. Controleer ook even je HDMI kabel of pak even een ander. Ik weet niet exact welke tips ik eerder gaf, maar als dit niet lukt, dan zal de decoder even naar je dealer of naar Humax moeten voor onderzoek, want dan is er iets mis.

  Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • 18-6-2014
  20:06
  1

  Hoi Willem,

  Dank je voor je reactie.
  Terugzetten naar fabrieksinstellingen was het eerste wat ik al had gedaan. Ook andere HDMI kabels heb ik geprobeerd.
  Het zal dus een bezoek aan de dealer worden ben ik bang.
  Dat was nou net niet het antwoord waar ik op zat te wachten.
  Hartelijk dank voor je inzet.

  Groeten
  Eric

 • 18-6-2014
  21:54
  0

  Dag Eric,

  Na de laatste update zie ik helaas vaker dit probleem langskomen. Dat is op zijn minst wat slordig, maar vreemd genoeg heeft lang niet iedereen er last van. Maar als het bij jou ook is gebeurd na de laatste update, neem dan even contact op met Humax en vraag even naar Dhr. Lenders. Ik heb hem recent over dit fenomeen gesproken en hij heeft me toegezegd dit geheel gratis (uiteraard is dat natuurlijk ook het geval als je nog garantie hebt) of met een coulance regeling op te lossen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-6-2014
  15:21

  ik weet de pincode niet meer. Hoe kan ik die re-setten?
  Reageer op deze vraag

 • 4-6-2014
  20:30
  0

  Het resetten van het wachtwoord naar 0000 gaat als volgt:

  Druk achtereenvolgens op:

  -menu
  -Instellingen
  -systeem
  -systeeminformatie
  -druk dan vervolgens op de toetsen 7412359
  -Daarna komt "hidden settings"
  -Hier kun je Password Reset uitvoeren: ja, uitvoeren
  -Password gaat weer naar 0000

  Maak geen fouten tijdens de handeling.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2014
  19:00

  Hallo Willem,

  Bedankt voor deze informatie.Ik ga dit met de dealer opnemen zodat hij dit kan uitvoeren.
  Mvgr.Fam.Dremmen
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2014
  19:18
  0

  Hallo,

  Graag gedaan. Dit is overigens zeer eenvoudig te doen, dus als onderstaande stappen volgt kan het niet missen of fout gaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-6-2014
  23:24

  Hoe kan je opgenomen programma's wissen?
  '
  Reageer op deze vraag

 • 2-6-2014
  23:33
  2

  Dat is heel eenvoudig:

  -Ga naar media, door de media toets in te drukken.
  -Hier zie je alle opnamen staan.
  -Ga naar het gewenste programma.
  -Klik op de OK toets.
  -Vervolgens zie je een aantal opties, zoals afspelen, wissen, hernoemen etc.
  -Ga met de pijltoetsen naar wissen
  -Klik op OK.

  Lees ook eens wat andere berichten door op dit onderwerp daar dit zeker handig kan zijn. Ook is hierboven de handleiding te lezen, hetgeen iets gemakkelijker is dan dit op de CD-rom te doen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-6-2014
  18:40

  Geachte aanwezigen,
  Ik heb sinds 3 jaar een Philips tv type 32 PFL9705 prof en een Humax IHDR-5050c gekocht.
  Sinds ongeveer 1,5 jaar krijg ik bij het aanzetten een groen beeld(niet altijd) op de Philips tv en de Humax is aan of ik krijg geen beeld wel geluid en de Humax is aan of als ik de tv wil uitzetten dan gaat dat niet,zowel de Philips tv als de Humax blijven aanstaan zodat ik de stroom van beide apparaten moet uitzetten.Het bekende knopje op de afstandsbediening(linksboven) is ook al diverse malen als zich een der problemen voordeed uitgeprobeerd.
  Dealer heeft de Philips tv een paar keer al een update gegeven.Wie kan mij helpen,zelf ben ik niet technisch.
  Reageer op deze vraag

 • 2-6-2014
  19:49
  3

  Een groen beeld houdt doorgaans in dat de TV niet overweg kan met de HDCP kopieerbeveiliging die wordt meegezonden met HDMI. Maar het kan niet zo zijn dat de TV of decoder niet uitgeschakeld kan worden, daar dit er geheel los van staat. Maar als je de afstandsbediening van de decoder gebruikt, dien je op PVR te drukken voor het bedienen van de decoder en op de TV toets bij het bedienen van de TV. De gebruikte toetsen lichten daarbij op.

  Het kan dus absoluut niet zo zijn dat je de spanning van de apparaten moet halen.

  Wat het groene beeld betreft: Heb je de laatste updates al gedownload? Deze zijn op dit onderwerp terug te vinden. Is de decoder ook al eens terug gesteld naar de fabriekstand en opnieuw geïnstalleerd? Ook dat kun je hier, overigens net als veel andere info, terug vinden. Mocht dit het issue niet oplossen vraag dan nogmaals om een software update van Philips. Als dat niet werkt kun je het issue kosteloos laten verhelpen door Humax, mits de fout uiteraard in de decoder zit.

  Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-5-2014
  22:45

  kan je ombouwen voor dogle te gebruiken
  Reageer op deze vraag

 • 31-5-2014
  23:16
  0

  Je kan bij de 5050 al een dongel gebruiken, maar het heeft geen zin v.w.b. het Internet. De 5050 is n.l. niet interactief, dus je wordt er alleen wijzer van als je de decoder opneemt in je netwerk om bestanden van en naar de PC te delen. Maar ik zou je dan aanraden bedraad te werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-5-2014
  21:34

  Sinds de laatste update van de humax 5050c valt regelmatig de zender weg doordat de uitzending wordt onderbroken door een ruis beeld. Ook valt regelmatig het geluid weg.
  Wie weet raad.
  Alvast bedankt ljv.
  Reageer op deze vraag

 • 31-5-2014
  23:19
  2

  Dag.

  Probeer eens of het baat als je decoder even terug stelt naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeert. Je kan ook de stappen volgen die ik heb genoemd op 20-5-2014 14:23.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  25-5-2014
  11:13

  geluid normaal dan zachter dan geen geluid meer dan weer geluid zacht wordt harder en alles begint weer van voor af aan.
  gereset helpt een tijd maar dan begint alles opnieuw.

  Vrgr Ad
  Reageer op deze vraag

 • 25-5-2014
  20:51
  0

  Dag,

  Probeer eens de manier van resetten die genoemd is op 20-5-2014 14:23.

  Houdt er tevens rekening mee dat het niet altijd mogelijk is het geluidsniveau (Dolby Digital) te regelen op de decoder waardoor het dus ook kan voorkomen dat die uitzendingen in de max. sterkte worden uitgestuurd en anderen niet. Daarom is het raadzaam het volume van de decoder geheel open te zetten en het volume op TV of receiver/versterker te regelen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-5-2014
  17:42

  Kan ik via een usb een film bekijken, zo ja aub ?
  Reageer op deze vraag

 • 20-5-2014
  20:46
  0

  Dat kan, maar daar zijn wel beperkingen voor. Niet alle bestanden worden ondersteund door de Humax. Bestand moet voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  Op dit onderwerp vind je er meer info over. Zo kun je b.v. ook je decoder opnemen in je netwerk en via FTP bestanden uitwisselen.

  Mvg. Willem.

 • 31-5-2014
  22:42
  1

  kan je ook films be kijkken van deman

 • 31-5-2014
  23:17
  0

  Nee, je kan geen gebruik maken van Video on demand etc. want de 5050 is niet interactief.

  Willem.

 • Vraag

  20-5-2014
  11:24

  Geachte dame of heer,
  Het opnemen van onze recorder "de humax khdr 5050c geeft telkens foutmelding aan. Hij zegt ook: neemt minder dan 30 seconde niet op.
  Kunnen we hier zelf iets aan doen?

  Arno Aerts en Wil van Leijsen
  Reageer op deze vraag

 • 20-5-2014
  14:23
  0

  Dag,

  Korte opnames worden inderdaad niet opgenomen, maar als het om gewone opnamen gaat, die de decoder weigert op te nemen, is dat doorgaans te wijten aan een software issue. Je kunt dan het best eerst dit eens proberen:

  -Haal eerst een 15 tal minuten de spanning geheel van het apparaat zodat de elco's goed leeg zijn.
  -Haal HDMI kabel en Coaxkabel los. Haal ook een eventueel aangesloten audiokabel los (analoge verbinding).
  -Verwijder de smartcard.
  -Sluit na een 15 tal minuten alle kabels weer aan.
  -Schakel de spanning weer in en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld en deze is opgestart de decoder terug naar de fabriekstand. De schijf hoeft hierbij niet geformatteerd te worden, dus opnamen blijven bewaard.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de energiespaarstand (aanbevolen).

  Ik lees graag even de afloop welke gewoon bij deze vraag geplaatst kan worden. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

  PS: met de pas nieuwe zoekfunctie kun je deze oplossingen ook terug vinden op dit onderwerp. Voorts is het raadzaam altijd even wat vragen door te nemen, daar er al zeer veel is behandeld.

  Mvg. Willem.

 • 20-5-2014
  18:14
  1

  hallo, ooit heb ik dit zelf meegemaakt bij Fox, toen deze pas in de lucht was, kwam er toevallig achter dat er een software update gedaan moest worden. Hierna tot op heden geen problemen mat deze melding gehad. Misschien is dit wat je kan helpen?

  Gr, Chris

 • 20-5-2014
  20:38
  0

  Dag Chris,

  dat gold inderdaad alleen voor Fox HD. Dat is inmiddels dus verholpen met een update, maar ik wijt deze klacht niet aan dit issue.

  Wist je trouwens dat er recent weer een nieuwe update voor de decoder is uitgekomen? Iets verder op dit onderwerp is te zien wat deze zoal doet.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-5-2014
  00:04

  Hallo, wij zijn op onze humax alle films kwijt, om opnieuw te beginnen fabrieksinstellingen hersteld kabels losgemaakt spanning 15 min eraf maar ik kan nog steeds geen film opnemen.
  Ook kunnen wij de zender welke aanstaat niet meer terugspoelen.
  Geheugen is ook geformateerd ook dit wil niet baten.
  Als ik de timeropname instel neemt hij een paar minuten op en stopt dan.
  Weet iemand hoe dit op te lossen.
  M.Vr.Gr. Mark

  Reageer op deze vraag

 • 20-5-2014
  14:27
  0

  Dag,

  Als je de schijf hebt geformatteerd gaan alle opnamen verloren. Het is dus in beginsel raadzaam de decoder alleen terug te stellen naar de fabriekstand en deze opnieuw te installeren. Je kan daarvoor de optie gebruiken die ik zojuist net boven je vraag heb geplaatst. maar in dit geval is het dan raadzaam om meteen samen met het terug stellen, de schijf nogmaals te formatteren. Ik lees graag de afloop welke gewoon bij deze vraag/reactie kan worden geplaatst.

  Als er nog wat is lees ik dat ook graag even.

  Mvg. Willem.

 • 25-5-2014
  14:09
  1

  Hoi Willem, hierbij mijn late reactie.
  De stappen zoals je aangaf had ik al een keer gedaan , maar toen werkte ze niet, dus had ik er niet zo veel vertrouwen meer in.
  Maar toch opnieuw begonnen eerst fabrieksinstellingen teruggezet, schijf geformateerd, alle kabels eruit en ziggo card eruit, voeding eruit deze een hele nacht eruit gelaten.
  S'morgens alles weer aangesloten wederom direkt fabrieksinstellingen teruggezet en nogmaals geformateerd.
  En tot mijn verbazing werkt hij nu weer prima.
  Willem SUPER bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!

 • 25-5-2014
  20:58
  0

  Dag Mark,

  Dat is goed nieuws. Graag gedaan. Hopelijk ben je nu weer een tijdje van eventuele problemen verlost, maar vaak is er nog wel een oplossing mocht er wat mis gaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-5-2014
  19:22

  Hallo,
  Sinds week heb ik geen tijdsaanduiding meer en kan ik niet meer analoog kijken
  Hij zegt dan: geen signaal.
  Volgens caiway zou t aan de humax liggen.
  Klopt dat?
  Bvd
  Reageer op deze vraag

 • 16-5-2014
  23:15
  0

  Dag,

  wordt de tijdsaanduiding bedoeld als de decoder stand-by staat? Zo ja, dan dien je even het volgende te doen:

  -Menu
  -Energiebeheer
  -Energie spaarstand uitschakelen.

  De decoder stuurt dan tevens het antennesignaal weer door, waardoor je ook weer een analoog signaal naar de TV hebt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-5-2014
  23:09

  Dag lezers,

  wellicht hebben jullie het al opgemerkt, maar vanaf nu is er een zoekfunctie aanwezig op de site. Ik hoop dat jullie daar gebruik van maken, daar dit absoluut een aanwinst is.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  15-5-2014
  20:20

  Hoi humax geeft zender aan, tv staat aan maar zegt ' geen signaal'. Pvr- knop staat aan. Hoe wijzig ik de htm-instellingen
  Reageer op deze vraag

 • 15-5-2014
  20:47
  2

  Heb je wel handmatig de juiste ingang op de TV geselecteerd? Dat is wel van belang als je met HDMI werkt.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  14-5-2014
  16:20

  Hoe kopieer ik een video opname naar een memorystick. En hoe pas ik de memorystick aan. (is als exFat geformatteerd
  Reageer op deze vraag

 • 14-5-2014
  19:39
  2

  Je kan beter geen stick o.i.d.gebruiken daar je dan tegen het issue aanloopt dat grotere bestanden (iets meer dan 4 Gig) niet in één keer overgezet kan worden, wat in de praktijk betekent dat je voor de rest van de opname een andere stick dient te gebruiken. Beter kun je dus een externe schijf gebruiken of werken met FTP (hier meermalen besproken). Maar een stick of schijf dient altijd door de decoder zelf te worden geformatteerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-5-2014
  19:57

  Mijn afstands bediening werkt niet meer
  Reageer op deze vraag

 • 13-5-2014
  21:48
  2

  Druk even op de PVR toets. Deze toets dient altijd op te lichten als de decoder wordt bediend. Dat wordt vaak vergeten, dus wellicht is het daarmee al opgelost. Zo niet, laat dan het dan nog even weten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-5-2014
  19:18

  Caiway geeft aan dat er sinds april een update voor de Humax 5050 beschikbaar.
  Via mijn de decoder kan ik geen software update selecteren (blijft lichtgrijs..) , status geeft aan versie 1.00.20. 18 maart 2010
  Hoe kom ik aan de laatste update ? Dient Caiway dit via de coax te updaten ?

  Reageer op deze vraag

 • 11-5-2014
  21:05
  0

  Dag,

  Alle updates verlopen via de kabel. Je provider geeft dit dus door. Vaak worden updates uiteraard wel in samenspraak met Humax samengesteld, maar je provider is degene die moet zorgen dat je de updates kan downloaden. Als de optie echter donker is, geeft dat duidelijk aan dat er geen updates beschikbaar zijn. Ik heb recent aangegeven dat er wel nieuwe updates voorhanden waren, en heb bij Ziggo gebruikers al meermalen gezien dat deze de nieuwe software al op hun decoder hadden geïnstalleerd. Wellicht even bellen met je provider?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-5-2014
  20:02

  Hallo,

  We hebben opnieuw de fabrieksinstellingen terug moeten zetten omdat 1 zender verdwenen was.
  Deze zender hebben we inmiddels terug, maar nu doet zich het volgende probleem voor;
  Wanneer we teletekst willen lezen, wordt deze na enkele seconden heel breed, zodat er letters wegvallen buiten beeld. Het beeldformaat aanpassen helpt niet, en als je de knop wide of source, of welke andere knop gebruikt om de tekst weer smaller en dus binnen beeld te maken, is dit ook maar weer voor enkele seconden, dit is niet vast te zetten, is echter wel zo geweest, maar hoe moet dit daar komen we niet meer achter. ???
  Reageer op deze vraag

 • 11-5-2014
  01:21
  0

  Dag,

  Je kan ook kiezen tussen Wide en Auto en het is raadzaam te kiezen voor auto, daar je anders dubbele beelden kan zien. Voorts moet je eigenlijk even controleren of de decoder op 16:9 staat ingesteld en tevens dien je even met de V-Format toets de decoder in te stellen op 108I bij een Full-HD TV en uiteraard het gebruik van HDMI.

  Ik verwacht dat het issue daarmee is opgelost. Lat het anders nog even weten, dan zal ik nog even kijken naar een oplossing.

  PS: als de vraag in de juiste rubriek staat, zoals dat nu is gedaan, is het niet noodzakelijk aan te geven om welke decoder het gaat, daar er voor elk type een onderwerp is geopend. Ik zal de andere reactie dus even verwijderen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-5-2014
  18:40

  Dag,

  Sinds de laatste zenderaanpassing bij Caiway (eind april ) valt het geluid bij de RTL zenders om de zoveel minuten steeds een seconde weg waardoor het geluid daarna niet meer synchroon loopt met het beeld. Nederland 1,2,3 en overige zenders hebben dit niet.
  Ik heb de Humax 5050 al gereset zoals in dit forum al eerder aangegeven (stekkers eruit,15 min wachten,fabrieksinstellingen,energiebesparing uit) maar dit help niet.
  Enig idee hoe dit op te lossen is of ligt dit probleem bij Caiw /RTL ?
  Alvast dank !  Reageer op deze vraag

 • 10-5-2014
  19:17
  0

  Je hebt de stappen al genomen die dit issue zouden kunnen verhelpen, en gezien dat niet is gelukt (overigens dank voor het doorlezen, wat men meestal nalaat) is het wellicht inderdaad raadzaam eens contact op te nemen met je provider. Ook zij kunnen op afstand de decoder resetten, maar wellicht moet de fout daar worden opgelost.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-5-2014
  17:21

  hoe krijg ik internet op mijn IHDR-5050C
  Reageer op deze vraag

 • 9-5-2014
  18:44
  0

  Dat kan niet. Geen enkele decoder is geschikt om te Internetten, maar er zijn wel een aantal interactieve decoders. Maar dat is de 5050 ook niet. Het aansluiten op het Internet, of eigenlijk het opnemen in je netwerk, is dus enkel zinvol om bestanden van en naar de PC uit te wisselen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-5-2014
  17:31

  Hoelang is de tijdsduur van Timeshift?
  Reageer op deze vraag

 • 8-5-2014
  18:11
  0

  Dat is 3 uur en start als je een zender hebt ingeschakeld. Dat houdt dus in dat wanneer van zender wordt gewisseld, een opname wordt bekeken o.i.d. de time shift buffer voor de ene zender wordt gewist en voor de ander start, of opnieuw begint. Je kan dus altijd pauzeren, ook voor langere tijd en kan zelfs terug naar het begin van een uitzending om deze alsnog op te nemen met de direct opname toets (zwarte toets met rode stip).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-5-2014
  12:53

  Sinds caiway zenders verplaatst heeft van bijvb 104 naar 30 kan ik 30 wel kijken maar niet opnemen. Het cijfer in de lijst ook lichter van kleur
  Reageer op deze vraag

 • 6-5-2014
  14:04
  2

  Het best kun je even de decoder terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren. Alle beschikbare zenders worden dan weer opgeslagen en software fouten worden verholpen. Waarschijnlijk is daarmee je probleem opgelost.

  Gr. Willem.

 • 6-5-2014
  14:05
  1

  Caiway gebeld en deze zeiden dat de update niet goed doorgekomen was, zouden deze vandaag nog 1xpushen

 • 8-5-2014
  19:14
  1

  Willem, ik heb jouw suggestie gedaan maar heeft niet geholpen en de update van de 5050 heb ik ook nog niet

 • 9-5-2014
  01:26
  0

  Dag,

  Je kan dat nog even afwachten, maar als dat ook niet werkt, probeer dan eens deze manier van terug stellen.

  -Haal eerst een 15 tal minuten de spanning geheel van het apparaat zodat de elco's goed leeg zijn.
  -Haal HDMI kabel en Coaxkabel los. Haal ook een eventueel aangesloten audiokabel los (analoge verbinding).
  -Verwijder de smartcard.
  -Sluit na een 15 tal minuten alle kabels weer aan.
  -Schakel de spanning weer in en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld en deze is opgestart de decoder terug naar de fabriekstand. De schijf hoeft hierbij niet geformatteerd te worden, dus opnamen blijven bewaard.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de energiespaarstand (aanbevolen).

  Mvg. Willem.

 • 19-6-2014
  18:54
  1

  Willem gisteren kon ik eindelijk de update van de humax updaten bij Caywai en alles is weet ok. Bedankt voor je antwoord
  Ruud vos van avezathe

 • 19-6-2014
  23:50
  0

  Beste Ruud,

  Dat heeft lang geduurd, maar ik ben verheugd te zien dat het nu allemaal voor elkaar is.

  Overigens hartelijk dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-5-2014
  09:35

  Mijn decoder geeft steeds bij opstarten aan dat HDD geformateerd moet worden. Wat kan dit zijn?
  Reageer op deze vraag

 • 4-5-2014
  16:39
  3

  Dag,

  Dat houdt in dat er iets mis is met de HDD, en dus zul je deze, zoals de decoder al aangeeft, even moeten formatteren. Het is wel zaak om de bestanden daarop die je wilt bewaren, indien mogelijk, even over te zetten op een ander medium, via b.v. FTP of naar een externe schijf, daar deze bij het formatteren allen verloren zullen gaan.

  Mvg. Willem.

 • 8-5-2014
  12:13
  1

  Ik heb de fabrieksinstellingen teruggezet. Daarna de nieuwe software geinstaleerd. Maar elke keer als ik de humax aan zet geeft hij aan dat de hhd geformateerd moet worden. Hij neemt ook niet meer op.

 • 8-5-2014
  18:26
  0

  Met fabrieksinstellingen terug zetten ben je er ook niet. Je moet via het menu de HDD formatteren. Dat is heel wat anders dan terug stellen. Na het formatteren, waarbij de schijf geheel wordt gewist, zal het zeer waarschijnlijk allemaal weer goed werken.

  Mvg. Willem.

 • 27-6-2014
  21:08
  1

  Hoe kan ik het overzetten naar een harde schijf.

  Jacqueline

 • 27-6-2014
  22:40
  0

  Dag Jacqueline,

  Als je het overzetten op een externe schijf bedoelt, sluit dan een schijf van minimaal 100Gb en max. 1TB aan op decoder. Let er wel op dat niet elke schijf wordt ondersteund. Vervolgens zal de decoder de schijf zien en laat je deze vervolgens door de Humax formatteren. Je kan dan middels media bestanden overzetten van de interne naar de externe schijf. Je kan niet direct opnemen op een externe schijf.

  Lees eens wat info door op dit onderwerp.

  PS: stel nieuwe vragen even bovenaan de rubriek en niet bij vragen van anderen. Anders wordt alles nogal onoverzichtelijk.

  Mvg. Willem.
  Site beheer.

 • Vraag

  3-5-2014
  17:52

  Goedemiddag,

  Ik heb de volgende vraag: we hebben een HUMAX 5050 en willen deze op de zijkant plaatsen, uit ruimtegebrek. Is dit mogelijk, of geeft dit problemen met de schijf?
  Reageer op deze vraag

 • 3-5-2014
  23:34
  0

  Dag,

  Dat zou wel moeten kunnen want als je een externe schijf gebruikt, staan die ook vaak op zijn kant. Het best kun je het dus even uitproberen, maar ik zou je toch aanraden de decoder gewoon op de gebruikelijke manier te plaatsen, ook i.v.m. het display.

  Tip: haal de decoder in het menu bij de optie 'energiebeheer' even van de energiespaarstand.

  Mvg. Willem.

 • 4-5-2014
  16:19
  1

  Beste Willem,
  Dank voor de reactie. We zaten zelf ook al te twijfelen, dan moeten we toch een andere oplossing zoeken.
  Vriendelijke groet,
  Lex Peters

 • 4-5-2014
  16:37
  1

  Dag Lex,

  Graag gedaan. Let er wel even op dat je de decoder niet op of vlakbij een receiver of ander apparaat plaatst dat een negatieve werking kan hebben op de decoder, want dat is iets waar men vaker tegen aan loopt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-5-2014
  19:46

  hoe neem ik op? hoe werkt de afstandbediening
  Reageer op deze vraag

 • 1-5-2014
  20:33
  0

  Als je naar de Guide gaat (knopje Guide indrukken) kom je uit op de TV gids. Je kan dan met de pijltoetsen vooruit springen, maar ook met de grote ronde knop op de afstandsbediening (pijl rechts of links voor terug). Je leest daarboven ook de datum en tijd af en kan dus ook gewoon door naar andere dagen, maar na een tijdje zal de info stoppen, daar de zenders maar voor bepaalde tijd hun info vooruit vrijgeven. Ook kun je gebruik maken van de schedule toets en timer opnamen maken en je kan direct opnemen als een programma loopt, of dat doen middels time-shift 9progrmma (deels) terugspoelen en opnemen door op de opname toets (zwart met rode stip0 te drukken. Maar lees ook eens de handleiding hierboven door, daar dit daar allemaal in staat. Ook op dit onderwerp is nog veel aan info te vinden.

  Voorts raad ik je aan de handleiding hierboven door te nemen daar dit allemaal is genoemd, hetzij op een andere manier. Voor de afstandsbediening is geen aparte handleiding voorhanden, dus ook dat is in de handleiding hierboven opgenomen.

  Ook van gewoon uitproberen en hier e.e.a. door te lezen leer je veel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-4-2014
  14:52

  Hallo, als ik iets terugkijk op de 5050 dan staat de ondertiteling altijd automatisch aan. Ook als ik time shift gebruikt gebeurt dit. Volgens de handleiding zou ik dit uit moeten kunnen zetten via instellingen/voorkeuren, maar daar zie ik die optie niet bijstaan.
  Reageer op deze vraag

 • 29-4-2014
  15:38
  0

  Hallo,

  Gaat het hier wel om de 5050 of de 5200?

  De Humax typen 5200C / 5300C / 5100C hebben n.l. wel een optie ‘ondertiteling voor doven of slechthorenden’ maar de 5050 heeft dit nog niet.

  Bij de 5200 etc. geldt dit: Ga naar instellingen, voorkeuren, taal, slechthorenden: aan/uit zetten.

  Als je de 5050 hebt en dit niet kan verhelpen, raad ik je aan gewoon even de decoder terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te installeren. De harde schijf hoeft niet te worden gewist, dus opnamen blijven bewaard.

  Note: er is een nieuwe software update aanwezig voor de 5050 bij enkele providers en het is raadzaam die dan eerst even te downloaden, en dan pas de decoder terug te stellen.

  Tip: haal na herinstallatie de decoder van de energiespaarstand.

  Mvg. Willem.

 • 29-4-2014
  17:10
  1

  Willem bedankt.
  Ik heb idd een 5200. Het is gelukt!
  groet
  JW

 • 29-4-2014
  19:38
  0

  Dag JW,

  Graag gedaan. Mocht er nog eens wat zijn, plaats dan je vraag/reactie even bij de 5200, daar anders de conversaties door elkaar gaan lopen.

  mvg. Willem
  Site beheer.

 • Vraag

  28-4-2014
  22:40

  Hallo
  Ik heb regelmatig het probleem dat de pvr op tilt staat. Het gebeurt als hij niet in gebruik is.De display geeft geen tijd meer aan , Onder de display brand een blauw lampje.Hij reageert niet op de afstandbediening en op andere toetsen. Om hem weer bruikbaar te maken moet ik hem afkoppelen van de netspanning en opnieuw weer aansluiten. Het gebeurd gemiddeld een paar keer per week. De laatste software is geinstalleerd.
  Heeft iemand een oplossing voorhanden
  vr.gr.
  okki
  Reageer op deze vraag

 • 29-4-2014
  00:25
  1

  Dag,

  probeer eens of het baat als je de stappen uitvoert die 21-4-2014 14:09 door me zijn genoemd. Het is dan uiteraard niet nodig de waarden uit te lezen, maar door die handelingen worden software issues verholpen. Is het je overigens bekend dat er sinds kort een nieuwe update voorhanden is voor sommige providers? Ook dit is hier recent genoemd.

  Mvg. Willem.


Handleiding zoekerOp de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR-5050C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig

Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2014 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.