Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 180 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 124 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Het boek van de Tyros 5 is zeer ingewikkeld om er uit te leren als beginnende .Had veel simpeler gekund de uitleg ! Heb eens gekeken op youtube "de bedelaar van Parijs Medley " die accordeon klanken zijn zeer mooi ,maar niet te vinden in mijn Tyros 5 .Weet iemand meer uitleg om die te bekomen ? Gesteld op 18-5-2021 om 12:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De accordeonklanken van Tyros 5 zijn wel heel mooi hoor! ik speel zelf accordeon. je kan op verschillende manieren de klankkleur veranderen, bvb: door naar effecten te gaan, en daar kan je alle mogelijke effecten aan elke klank toevoegen.Kies je soort accordeon, ga dan naar effecten en probeer maar eens één en ander uit. verder kan je ook de instellingen van het geluid wijzigen, door de frequenties te verhogen of te verlagen..
   neem bvb eerst musette acc. daarna kies je bovenaan de effecten en scrol zoveel als nodig om het gewenst effect te bekomen. de Tyros 5 is een machtig instrument met oneindig veel mogelijkheden, maar misschien ook teveel, want ik heb er al jaren een exemplaar en vind nog altijd nieuwigheden. dat is de kracht van dit instrument.
   Geantwoord op 18-5-2021 om 20:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik zit met een probleem van de aanslag gevoeligheid van mijn tyros5. Bepaalde toetsen klinken harder dan de andere. Dat maakt dat m’n klank helemaal verkeerd zit als ik iets met aanslaggevoeligheid wil spelen. Ook is m’n Tyros5 wat traag. Kan iemand mij vertellen of ik de gevoeligheid kan instellen? En hoe het komt dat mijn Tyros5 traag reageert op momenten? Gesteld op 9-4-2021 om 06:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe kan ik mijn solo instrumenten samen zelf opnemen Gesteld op 14-11-2020 om 17:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hallo hoe kan ik een extra pack op de tyros 5 zetten zonder dat de eerdere gewist worden wat doe ik niet goed?? Gesteld op 13-8-2020 om 15:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • per ongeluk de 8 geregristreeden memory.s gedelet kan ik ze nog terug halen degene die de fabriek erbij geleverd hadden .
  Gesteld op 23-7-2020 om 19:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • druk op de meest rechter toets schaken de tyros aan maar hou de toets ingedrukt wort alles weer goed ingesteld succes Geantwoord op 15-8-2020 om 11:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • om in de toekomst dat soort ongemakken te vermijden, kan je alle belangrijke alles opslaan op een geheugenstick. Dus neem copy van deze registers, sluit een stick aan op de voor of achterkant van je Tyros. (bvb bank C) en plak deze registers op deze bank. Zo kan je steeds alles terug oproepen.Geantwoord op 15-8-2020 om 11:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hallo ..ik heb op de tyros 5 per ongeluk de geregristreerden 8 memory verwijders hoe haal ik die terug ..de gene die van de fabriek af er in stonden Gesteld op 23-7-2020 om 19:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

 • Ik gebruik de speakerset van yamaha op mijn tyros 5. Welke van de vier aux out uitgangen kan ik gebruiken om een bijkomende actieve speaker aan te sluiten ? Wat is het verschil tussen aux out 1 & 2 en aux out 3 & 4 ? Gesteld op 16-7-2020 om 15:10

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste, je kan in feite alle uitgangen gebruiken naar een actieve speaker, maar je moet daarom wel naar de instellingen gaan, om die uitgang toe te wijzen. ik gebruik elke uitgang apart, vb 1 = R hand...2 = R hand 2 enz. Als je het volledig instrument wil laten klinken door een extra luidspreker, dan moet je gewoon alles toewijzen aan dezelfde uitgang (aux) Geantwoord op 16-7-2020 om 19:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn Tyros 5 keyboard heeft maar 1 microfooninang. Ik gebruik 2 microfoons voor twee verschillende zangers. Daarom heb ik een Behringer mengpaneel aangeschaft ,om de dynamische microfoons op aan te sluiten. Hoe moet ik het mengpaneel op mijn Tyros 5 aansluiten als ik de effecten van de Tyros voor de microfoons wil behouden. Gesteld op 1-10-2019 om 16:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • op uw Behringer mengpaneel zijn meerdere uitgangen. ik vermoed dat je best via een mono uitgang van je mengpaneel vertrekt naar je Tyros 5. ik hoop wel dat je Tyros daardoor niet te zwaar belast wordt door zingen en spelen tegelijk.maar waarschijnlijk zingen de zangers niet gelijktijdig.
   veel succes Geantwoord op 1-10-2019 om 19:07

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Oké aansluiten via een monouitgang van Behringer mengpaneel naar Tyros. Op welke aansluiting van de Tyros moet ik deze monouitgang aansluiten?
   Groeten Toon.Geantwoord op 1-10-2019 om 19:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan ik het volume apart regelen linker hand rechter hand
  Gesteld op 24-6-2019 om 19:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • jawel, maar daarvoor moet je de instellingen aanpassen. Ik heb alles gesplitst:
   Rechter klavier 1-rechter klavier 2- Rechter klavier 3- Linker klavier- bas- Ritme, omdat ik met aparte zwelpedalen werk via mijn 6 uitgangen achteraan.
   Maar het is niet nodig, om zoveel moeite te doen.
   als je naar de instellingen gaat en je zet bvb de linkerkant op off dan blijft het linker klavier steeds op hetzelfde volume; daarna ga je via de instellingen je linker klavier aanduiden, om het volume te regelen via de middelste schuifregelaar op je instrument. zodoende blijven Rechts 1-2-3 steeds op gelijk volume (of via een volumepedaal) terwijl je nu de linkerkant kan aanpassen met deze schuifregelaar.
   Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het is heel goed doenbaar.
   Mocht je er niet uitraken, dan wil ik wel een schemaatje voor jou maken hoor. veel succes!
   Geantwoord op 24-6-2019 om 21:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • de intro van de tyros 5 springt automatisch op 3 bij het kiezen van een style Gesteld op 10-5-2018 om 13:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, misschien bent u vergeten op save te drukken, voordat u de song verlaat. Dat zou kunnen verklaren, waarom uw Tyros automatisch op 3 springt.
   Probeer eens voor het starten op intro 1 of 2 te drukken, daarna eerst opslaan en kijk wat er gebeurt. Als dat niet lukt, zou het kunnen, dat er iets hapert in uw toestel.
   Vriendelijke groeten
   Gery
   Geantwoord op 10-5-2018 om 14:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo Forum,
  Heb een probleem,
  Als ik de main uitgang gebruik naar het mengpaneel met een vol.pendaal van bv.Boss v07 of een andermerk met 2 in 2 uit,dan stoort het op de monitor door af en toe uit te vallen.ik gebruik dan het yamaha vol.pendaal voor de solo kant met weer een snoer naar het mengpaneel.ergens zit dan een frixie.
  Als ik het zelfde doe en gebruik het yamaha vol.pendaal en verbind de Main uitgang met het mengpaneel e n bedien de audio dus wav files met de direct function schuif als volume dan werkt het wel goed, en gebruik dan voor de solokant de andere 2 uitgangen.
  Zou toch gewoon met hetYamaha pendaal zowel midifiles als audio files moeten kunnen bedienen met de zelfde vol.pendaal.
  Heb ze alle 5 gehad en ken dit probleem sinds de tyros 4
  Hopend op een reactie,alvast bedankt!
  Mvg.Wim Gesteld op 23-7-2017 om 17:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Wim, je kan alle uitgangen, ofwel door 1 pedaal, ofwel door meerdere pedalen bedienen.
   ik speel manueel en heb mijn handen nodig op het klavier. ik gebruik 4 volume pedalen.
   Bij Tyros 5 zijn er 6 uitgangen een heel grote verbetering !
   Rechterhand 1 = Yamaha pedaal
   Rechterhand 2 = Boss
   Rechterhand 3 = boss
   Linkerhand = Boss
   Bas, ritme en pads gaan rechtsreeks zonder pedaal naar het mengpaneel.
   je kan bijna alle uitgangen samen of apart laten bedienen met 1 pedaal bvb Yamaha direct pedaal. Hiervoor moet je naar de pedaal instellingen. knop rechts boven het scherm. (footswitch) en daar moet je de verschillende klavieren aan of uitzetten.
   in uw geval moet je alles aanzetten.
   daarna moet je alles naar de main uitgang L-R sturen (knop links onderaan het scherm en dan scrollen tot je in dat scherm bent.
   mocht het niet lukken, dan stuur je mij maar een mailtje.
   geryanimo@gmail.com
   vriendelijke groeten
   Gery Geantwoord op 23-7-2017 om 17:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • mil er iemand op een eerlijke manier met mij midi files ruilen Gesteld op 8-2-2016 om 09:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Wat bedoelt u met "eerlijke manier midi-files ruilen" ?
   ik ben muzikant en gebruik nooit midi-files. Ik speel steeds 100 % live. Voor elke partituur dat ik speel, betaal ik gemiddeld 4,- € en vaak moet ik deze partituren zelf nog corrigeren.
   indien iemand gebruik maakt van muziek die iemand anders gemaakt heeft, is het ook logisch dat je daarvoor iets betaalt .
   als muzikant vind ik het not done, dat mensen gratis (meestal illegaal) muziek downloaden, om er dan achteraf mee te gaan optreden en er ook nog geld mee verdienen.
   hoog tijd, dat er paal en perk gesteld wordt aan het misbruik!
   Persoonlijk heb ik tientallen jaren gestudeerd aan de muziekacademie voor zang en verschillende instrumenten. volg nu zelfs nog pianoles (tamelijk duur)
   voor mijn muzikanten moet ik RSZ, Sabam e.d. betalen, maar als wij gaan optreden zijn wij vaak te duur en worden vervangen door de "eenmansorkesten" die optreden met mdi-files al dan niet legaal bekomen.
   idem voor de "demo-artiesten"
   Sorry, dat is mijn persoonlijke mening, waarmee ik niemand wil kwetsen, en het zou al een grote stap in de goeie richting zijn, mocht iedere eigenaar van zo'n fantastisch instrument, daar eens bij stil staan en nadenken wat hij er mee van plan is te doen.

   Vriendelijke groeten
   Gery Geantwoord op 8-2-2016 om 10:15

   Waardeer dit antwoord (11)Misbruik melden
 • Als 60 jarige heb ik mij daarnet een tweedehands Tyros 5 gekocht. Is er iemand uit de buurt van Gent/Kortrijk die het op zich wil nemen mij de vele mogelijkheden/instellingen van dit instrument uit te leggen, eventueel tegen vergoeding. Gesteld op 17-1-2016 om 17:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, ik ben muzikant en in het bezit van een Tyros 5.ik woon in Komen-Waasten en weet niet of dit in jou buurt is.
   ik wil je graag helpen, indien nodig.
   Vriendelijke groeten
   Gery 0486 11 53 09 Geantwoord op 18-1-2016 om 09:10

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik zou graag de klanken laten verspringen met mijn voetpedaal Gesteld op 22-10-2015 om 08:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • hallo, natuurlijk kan dat. ik speel steeds alles 100 % manueel en dan heb je je beide handen nodig aan het klavier. achteraan de Tyros zijn 3 (jack) aansluitingen voorzien om een voetpedaal aan te sluiten.
   je kan elke pedaal een functie geven.
   de eerste gebruik ik om een met een simpel (aan-uit) pedaaltje de banken te laten verspringen.
   het middelste gebruik ik als expressiepedaal (bvb sustain op piano) het derde gebruik ik als volumepedaal voor het rechts 1 klavier.
   als je wil; mag je gerust eens komen kijken, of anders, kom ik zelf naar u, om dit te demonstreren. vrgr. Gery Speybrouck 0486 11 53 09
   Geantwoord op 22-10-2015 om 08:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik muziek opnemen op de computer en dit transporteren bia usb naar tyros5 Gesteld op 31-5-2015 om 16:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het zou maar erg zijn indien dit niet zou gaan. Er is een speciale USB-kabel nodig Type A-Type B van maximum 3 meter lang, USB-connector voor computer naar Host-aansluiting voor Tyros 5, op het achterpaneel links. Opgepast er is een verschil tussen audio gegevens Mp3 en Midi-songs! Mp3 laat je horen met de audio-recorder, Midi-songs met de Midi-song recorder met de songknoppen links bovenaan waar song staat. Geantwoord op 23-11-2015 om 14:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • toewijzen functie voetpedalen tyros 5 Gesteld op 7-8-2014 om 09:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • achterpaneel:

   er staan 3 aansluitingen naast mekaar ongeveer in de midden van het achterpaneel:
   uiterst rechts is voor Sustain-pedaal
   midden is voor Super Articulatie-effecten
   Linker is voor een volumeregeling met de voet

   Opgepast u kan ook uw toestel bedienen met een Start/stop-pedaal om uw song te beginnen, dit is iets ingewikkelder. Hiervoor moet u zelf toewijzingen doen in de Bedieningsdisplay, zie handleiding. Vraag info aan verkoper waar je de voetschakelaar koopt! Geantwoord op 23-11-2015 om 14:26

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Yamaha Tyros 5

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info