Verklein
Vergroot
Pagina terug
1/6
Pagina verder
1
MACHINE OPERATION
Additional information (including troubleshooting and service) can be found in the individual chapters of
the Instructions for use.
Sort laundry according to
care symbols
Do not tumble dry
Suitable for tumble drying
at low temperatures
Suitable for tumble drying
Sort laundry by:
Material thickness: whenever there is greater load than the dryer can handle,
separate laundry according to weight (e.g. dry towels and thin underwear separately).
Type of material: cotton (linen); synthetic textiles (easy care).
Degree of drying: cupboard dry, iron dry etc.
Do not tumble dry: nylon stockings, delicate embroidery, fabrics with metallic
decorations, bulky items such as pillows.
Preparing laundry
Check that all fastenings are closed and that pockets are empty.
Please ensure that there are no cigarette lighters in the laundry.
Turn laundry inside out.
Loading dryer
Place laundry loosely in the drum to achieve equal drying throughout.
Then close the door.
Selecting programme
Select the drying programme required by turning the programme selector knob
(for information, refer to programme table).
Selecting options
(if available)
Select the option required by pressing the corresponding button.
The indicator lamp above the relevant button lights up to confirm your selection.
A fast blinking lamp indicates a wrong selection is made (incompatible options).
Press the button again to cancel the option.
Starting dryer
The drying programme is started by pressing the Start (Pause) button.
The relevant indicator lamp lights up.
Changing programme selection: If the programme selected is changed during
drying, the dryer stops. The “Start (Pause) indicator lamp flashes.
To operate the new programme, press the “Start (Pause) button again.
Interrupting programme: To interrupt a drying cycle, press the “Start (Pause)
button and open the door. Wait at least 5 minutes, to allow the laundry to cool down,
before you unload the dryer. For your safety the drying cycle stops automatically if
you open the door.To restart, after door opening, close the door and press the “Start
(Pause) button again.
Warning: Never stop a tumble dryer before the end of the drying cycle, unless all
items are quickly removed and spread out so that the heat is dissipated.
Programme end
unloading dryer
The final part of a drying cycle occurs without heat (cool down cycle) to ensure that
the items reach a lower temperature to avoid wrinkling.
Anticrease: If the laundry is not removed at the end of the drying cycle, an automatic
anti-crease cycle will operate for maximum 15 min (by choosing the option
“Anticrease” this time can be extended up to 12 hours).
The drum rotates to prevent the laundry from creasing.
End: Take the laundry out of the dryer.
The drying process is complete and the anti-crease phase has been reached (active).
Switching dryer off
Set the programme selector knob to Off” (“O”).
Cleaning the door filter after every cycle: open door, pull door filter up and out of machine and open it. Brush lint using a soft
brush or your fingertips. Close door filter and push firmly back into place.
Emptying water container: pull container out by the handle and empty. Replace the container when empty by pushing it
completely back into place.
Please note: Only use additives/plastic items specified as dryer safe and rinse items that have been treated with stain remover
thoroughly in plenty of water before drying. Never dry rubber objects or objects stained with vegetable oils in the dryer.
The Manufacturer is not liable for any damage to laundry resulting from inadequate or incorrect fabric care instructions which
have been provided with the garment or article.
1



Hulp nodig? Stel uw vraag in het forum

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

  • is het mogelijk de deur te draaien van deze machine?
    Gesteld op 21-6-2018 om 11:57

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Onderin mijn waterpompdroger zit 1 zwarte wasbare filter is voor de 2de keer alweer stuk maar vangt de stof op dus hij hoort er wel in iemand een idee voor vervanging Gesteld op 25-2-2018 om 10:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb een Green 850 droger van Whirlpool. Ik heb de foutcode F03 (rood knipperen Pluizenfilter Condensor filter en Watercontainer en 2 groene leds aan midden en rechts) Op internet gezocht en kom uit op fout vochtsensor. Kan ik nog iets doen om dit vast te stellen? Bestaat er voor dit type ook een reset code. Onderstaande methode gaf geen reset dus alles bleef aan en knipperen.
    De draai de knop tussen luchten en synthetisch onder midden -- druk 3x start
    draai de knop op luchten -- druk 3x start
    draai de knop op off
    dit alles moet binnen de 10 sec.
    deze handeling is een reset.
    Gesteld op 1-2-2017 om 20:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Onderste filter uitnemen,daar achter zit nog een gaasfilter,deze eerst een dag laten drogen,dan een tandenborster er over borstelen met de stofzuiger opzetstuk (kleine opening ) er dicht bij ,Met lampje controleren of alles schoon is.
      Succes
      S.v.p. Meld het hier als het is gelukt ! Geantwoord op 2-2-2017 om 16:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ben erg ontevreden over dit apparaat krijg steeds de melding dat ik het condesor filter moet schoonmaken maar ook na schoonmaak blijf ik die melding krijgen ook als ik het onderste filter schoonmaak. De manier waarop dit schoongemaakt moet worden is niet van deze tijd. Gezien de vele klachten die ik over dit apparaat tegenkom ben ik niet de enige. Ook het wisselend drogen van de was ben ik niet tevreden over. Ik wil graag van u weten hoe ik dit apparaat optimaal kan laten werken. Gesteld op 5-8-2016 om 15:47

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat heb ik ook gehad,mijn droger werkt super,na elke droogbeurt maak de trommel en onderste filter goed schoon met een oud borsteltje van mijn elektrische tandenborstel.
      Het filter dat er niet uit kan maak ik elke 3 maanden schoon met de stofzuiger waar ik een smaalle zuigmond op zet,en tegelijkertijd borstel ik met een oude tandenborstel met een knik in de steel alles tot in de hoekjes schoon terwijl de droger op zijn rug ligt,dit is volgens mij de enigste oplossing!succes allemaal! , Geantwoord op 6-8-2016 om 21:25

      Waardeer dit antwoord (10)Misbruik melden
    • Dan heb ik nog een vraag het onderste filter is bij mij alleen bevestigd op een paar gaatjes verder zit daar geen enkele bevestiging aan ligt ook na elke beurt los onderin volgens mij klopt dit niet. Hoe is dat bij jou?Geantwoord op 7-8-2016 om 10:37

      Waardeer dit antwoord (6)Misbruik melden
    • Compleet mee eens is niet meer van deze tijd mijn condens droger was veel makkelijker schoon te maken! Dank je voor antwoorden ga kijken of ik er wat mee kan.Geantwoord op 9-8-2016 om 23:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ook ik ben niet blij met dez droger, hij droogt heel wisselend. Ik had er laatst een was inzitten die bijna 2 uur moest drogen, ga ik kijken na die tijd,geeft hij een nieuwe tijd aan van 4 uur!!!! Ik voelen, was die al droog! Of hij is klaar en is nog klam, wat 8 van de 10 X het geval is! Onderste pluizenfilter is niet schoon te maken,heb al vanalles geprobeerd!Geantwoord op 2-9-2016 om 21:29

      Waardeer dit antwoord (13)Misbruik melden
  • Bij mij branden de 3 lampjes van zowel filters als van waterbak, maar hij is aangsloten op de afvoer en doet totaal niets meer? Gesteld op 12-4-2016 om 18:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik ben ook stom geweest om naar andere te luiteren ,
    Ik vindt dit hele maal geen goede machine,
    Heb hier heel veel stijt van,
    Dit is al mijn 4de droger in 32 jaar tijd.
    Ik droog alleen mijn handoeken en onderhoeslakens
    een droger die een afvoer naar buiten heeft is veel beter.
    mijn zoon moest ook een droger kopen. Ik zei doe maar geen Whirpool hij heeft geen afvoer naar buiten .
    Ander merk gekocht met een lade om het water optevangen werkt heel er goed Gesteld op 4-2-2016 om 12:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • DE was komt heel muf uit de whirlpool green 850. Net nieuw! Hoe komt dit? Gesteld op 22-12-2015 om 10:08

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Het programma "dagelijkse was" in combinatie met 30 graden geeft onze was ook een muffe lucht.
      Tot mijn verbazing gebruikt het programma "katoen" met 40 graden minder stroom dan het eerder genoemde programma en zit er meer tijd tussen de spoelbeurten en lost door de iets hogere temperatuur het wasmiddel beter op, hierdoor was bij ons het probleem over.
      Hoop dat dit bij u ook werkt. Geantwoord op 22-12-2015 om 12:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • controlelampjes filter branden terwijl filters schoon zijn Gesteld op 3-10-2015 om 15:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik heb precies hetzelfde hier. Bovendien eindigt het programma terwijl mijn was nog bij lange niet droog is. Heb geprobeerd het achterste filter, zit vast achter de condensorfilter te reinigen: lastig! Ook vochtig daar vanbinnen. Geantwoord op 8-11-2015 om 19:51

      Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
  • Achter de onderste filter van de whirlpool 850 wasdroger zit nog een filter,hoe kan ik deze schoonmaken en eventueel uitnemen om goed te reinigen ? Gesteld op 8-5-2015 om 21:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • deze is niet tereinigen en uit te nemen zegt whirlpool , ik heb de dezelfde droger maar dan van Ignis is ook whirlpool , ik vinfd het echt belachelijk dat je dat achterfilter niet kan schoonmaken , bij zit het stof er achter dus tegen de warmtewisselaar , snap niet dat het daar kan komen ik stofzuig het apparaat na elke droogbeurt uit ook de voorfilters, echt belachelijk dat er z,on belachelijke constructie gemaakt wordt door whirlpool , gelukkig ben ik niet de enige met dit voorval Geantwoord op 14-1-2016 om 23:36

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • Hallo,
    Ik heb altijd een wasdroger met afvoer gehad, maar vanwege de groenere uitvoering toch gekozen voor deze. Maar waar ik al bang voor was, omdat ik op vakanties ervaring heb met een condensdroger, de was wordt niet droog. Dat wil zeggen de ene keer wel en de andere keer niet. ik heb zo'n beetje iedere keer dezelfde was, bv handdoeken. Lang geen volle trommel. De ene keer is het na 2½ uur nog klam, bijna net zoals ik het erin deed (stand sensor extra droog katoen) en de andere keer zegt de timer nog 50 minuten en dan is het kurkdroog. Ben ik de enige? Licht het aan de machine, of doe ik iets fout? Ik houdt filters en waterreservoir goed bij. Alvast bedankt. Gesteld op 12-2-2015 om 13:57

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Goedendag, ik heb inmiddels dezelfde ervaring, zelfde programma.
      Door de machine daadwerkelijk uit te zetten dan pas de was te laden en daarna de instellingen goed te zetten zit er waarschijnlijk genoeg tijd tussen om de machine "na te laten denken" over de juiste droogtijd.
      Kwalijke zaak natuurlijk maar bij mij werkt dus het bewust wachten als oplossing.
      Zou u voor mij naar de vraag van de uitgestelde starttijd willen kijken ?
      (Gepost op 09-02) of u dit probleem ook heeft? Geantwoord op 12-2-2015 om 17:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • hallo,
    na het instellen van de uitgestelde starttijd gaat de trommel elke 10 minuten een keer rond,
    dit schijnt volgens de service desk zo te horen.
    ik vind het storend aangezien ik gebruik wil maken van de nachtstroom,
    ook worden wij er wakker van aangezien wij nog niet "goed" in slaap zijn.
    zijn er mensen die dit ook hebben of heeft mijn machine een storing?
    kan ik het ook uit zetten?
    avast bedankt. Gesteld op 9-2-2015 om 17:00

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat 'ie elke 10 minuten een keer rond gaat is dacht ik 'anti-kreuk'. En als de was te lang nat stil ligt gaat het ruiken. Dat ronddraaien hoort idd wel. Geantwoord op 28-4-2015 om 18:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Waar kan ik een uitvoerige handleiding vinden van deze Whirlpool Green 850 Gesteld op 31-1-2015 om 19:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Abonneren

Abonneer u voor het ontvangen van emails voor uw Whirlpool Green 850 bij:


U ontvangt een email met instructies om u voor één of beide opties in te schrijven.


Ontvang uw handleiding per email

Vul uw emailadres in en ontvang de handleiding van Whirlpool Green 850 in de taal/talen: English als bijlage per email.

De handleiding is 0,93 mb groot.

 

U ontvangt de handleiding per email binnen enkele minuten. Als u geen email heeft ontvangen, dan heeft u waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevuld of is uw mailbox te vol. Daarnaast kan het zijn dat uw internetprovider een maximum heeft aan de grootte per email. Omdat hier een handleiding wordt meegestuurd, kan het voorkomen dat de email groter is dan toegestaan bij uw provider.

Uw handleiding is per email verstuurd. Controleer uw email

Als u niet binnen een kwartier uw email met handleiding ontvangen heeft, kan het zijn dat u een verkeerd emailadres heeft ingevuld of dat uw emailprovider een maximum grootte per email heeft ingesteld die kleiner is dan de grootte van de handleiding.

Er is een email naar u verstuurd om uw inschrijving definitief te maken.

Controleer uw email en volg de aanwijzingen op om uw inschrijving definitief te maken

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info