• Hoe verwijder ik routes die ik niet meer gebruik van mijn wahoo roam

    Gesteld op 17-4-2021 om 20:20 in forum Wahoo Elemnt Roam Misbruik melden
    • Hangt er vanaf waar je de route hebt gecreëerd. De bron staat bij de route in de Elemnt App op je GSM. Staat er Wahoo bij, schuif de route dan naar links met je vinger en bevestig dat je wilt verwijderen. En weg is de route.
      Als de route is gecreëerd in Strava, Komoot of zoiets, dan staat dat er bij. Deze routes moet je bij de bron verwijderen. Dus op Strava, Komoot of waar dan ook.
      Succes, Peter Geantwoord op 10-5-2021 om 17:03

      Waardeer dit antwoord (60) Misbruik melden
    • onlangs had mijn vrouw net toevallig de roam elemnt in handen toen er blijkbaar een melding verscheen met verwijzing naar 'migratie' ... sindsdien heb ik enkel nog maar de online (strave) routes etc in mijn elemnt roam en niet diegene die ik via de companion app upgeload had ... iemand zelfde probleem ?
      Geantwoord op 28-5-2022 om 11:20

      Waardeer dit antwoord (39) Misbruik melden
    • En wat als deze routes niet terug te vinden zijn in de app?
      Ik heb oude routes op mijn gps staan maar deze kan ik niet terugvinden op de app..
      Is er een mogelijkheid deze te verwijderen?

      De routes gemaakt op komoot zijn makkelijk te verwijderen degene die ik heb "gekregen" kan ik niet verwijderen... Geantwoord op 15-9-2022 om 17:25

      Waardeer dit antwoord (20) Misbruik melden
    • Sinds de laatste update van mijn Wahoo Elemnt Bolt staan acht oudere Wahoo-routes op mijn fietscomputer, die ik niet kan verwijderen. In de Wahoo-app zijn alle routes al verwijderd. Maar als ik op mijn fietscomputer synchroniseer, blijven deze er toch staan. Hoe kan dat? Moet ik opnieuw mijn fietscomputer resetten naar de fabrieksinstellingen? Of is er een andere truc? Geantwoord op 28-11-2022 om 08:20

      Waardeer dit antwoord (122) Misbruik melden
    • Voor routes welke "vast" staan in de wahoo (in mijn geval Elemnt Roam), dus niet komoot oid, maar routes welke niet in de app staan maar wel in de fietscomputer. Ga in de app naar profiel en tik 10x snel in de buurt van het batterij logo rechtsboven. Er komt (bij Iphone) een debug naar boven, kies dan de onderste optie (Cloud route sync tijd opnieuw instellen), daarna op de fietscomputer opnieuw synchroniseren en de routes welke niet meer in de app staan verdwijnen. Deze tip gekregen via de chat van Wahoo helpdesk Geantwoord op 14-11-2023 om 22:44

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Als men problemen heeft om routes te verwijderen op een Elemnt roam dan kun je gewoon de datum van je gsm een week vooruit zetten. synchroniseer dan de routes op je toestel en routes verdwijnen nu
      Geantwoord op 5-12-2023 om 17:12

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • De routes worden verwijderd via de app waarop de routes zijn aangemaakt bv komoot dan verwijder je de route op komoot en deze wordt dan ook automatisch verwijderd op wahoo en wanneer deze zijn gemaakt via wahoo dan kan je ze op de app op smartphone zo verwijderen kan je duidelijk zien wanneer je de route opent op wahoo Geantwoord op 5-12-2023 om 17:26

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • In mijn geval is het opgelost door de (ios) app eerst opnieuw te synchroniseren met de Wahoo-cloud.
      Dit doe je door de routes-tab te openen en het scherm naar beneden te swipen.
      Daarna de elemnt Bolt opnieuw synchroniseren. Geantwoord op 25-2-2024 om 11:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info