• heb foutmelding f54 in combinatie met f.28. Gaskraan steeds open geweest. Eventuele oplossing?

    Gesteld op 25-4-2015 om 15:06 in forum Vaillant ecoTEC plus Misbruik melden
    • ik ben installateur cv, en plaats enkel Vaillant, met deze toestellen heb ik weinig of geen problemen. ik wil jullie gerust te woord staan ivm jullie problemen, maar probeer eerst te spreken met jullie installateur, of bel met Vaillant zelf 02/334.93.52, deze hebben wel een zeer goede service na verkoop.
      de meeste problemen komen voort, door het niet juist af te stellen van de installatie, en het niet spoelen van de volledige installatie. Dit is een meerprijs van ongeveer 500€, en als de klant het onderste uit de kan willen halen, is dit het eerste dat men als installateur laat vallen. En dit kunt u hen niet kwalijk nemen. Wij moeten ook leven. Geantwoord op 3-5-2015 om 23:21

      Waardeer dit antwoord (124) Misbruik melden
    • Goedemorgen,

      Ik heb sinds gisteravond ook storing van mijn Vaillant eco TEC cw5 plus! Ik krijg de storing f28 en f 54? Heb de houtkachel aan dus zitten warm maar ga morgenochtend direct de installateur bellen. Weet iemand wat er kapot kan zijn? Ik lees iets over de printplaat en anders de gasblok? Graag jullie advies.

      Bedankt alvast. Geantwoord op 20-3-2016 om 09:37

      Waardeer dit antwoord (404) Misbruik melden
    • Ik heb een ketel VC306/3-5, identieke storing (enkel F28). Technieker langs geweest en blijkt de Gasblok te zijn wordt vandaag vervangen. Hopenlijk dan opgelost. Wat de service na verkoop van Vaillant betreft trekt echt op niets. Kan slechts een afspraak krijgen na 14 tal dagen. Een technieker langs geweest en in de avond identiek probleem. Hij had een klep vergeten af te sluiten en er was water in de voeler van de boiler gelopen. Kreeg toen telkens error F13, terug gebeld naar Vaillant en kreeg toen een afspraak de technieker zou rond de middag komen. Thuis zitten wachten tot na 13u, niemand gezien. Belde terug naar Vaillant en daar vertelde ze me dat de afspraak was geännuleerd. Ik had die alvast niet ge-annuleerd, bleek dat zij die hadden ge-annuleerd reden onbekend (ze hadden geen tijd/hoesting om mij daaromtrent te verwittigen). Vroeg toen een nieuwe afspraak voor de volgende dag -> kon niet omdat het toen weekend was moest ik zelf de volgende dag terugbellen. Heb toen een installateur gecontacteerd. Vaillant naverkoop service komt er bij mij niet meer in! 360 Euro betaald en 6 uur later had ik terug hetzelfde probleem. Geantwoord op 6-1-2017 om 11:15

      Waardeer dit antwoord (34) Misbruik melden
    • Ik heb melding F28
      Hoe kan Ik die op te losses
      Ik zit thugs zo der Verwarming my tweets kleine kinderen
      Wie kan helpen en tip Gewen aub Geantwoord op 5-2-2017 om 09:56

      Waardeer dit antwoord (147) Misbruik melden
    • Vaillant ecoTEC plus CW4 VHR NL 25-30/5-5 Geinstalleerd eind november 2012
      27 mei 2017 (binnen garantie) storingsmelding F28 / F29 en F54 "... geen ontsteking van de brander ..."
      Vaillant geeft "geen gehoor" (...)
      Monteur erbij, geeft een paar tikken tegen het gasblok, probleem (tijdelijk) opgelost.
      Heel stookseizoen 2017 - 2018 geen problemen tot 13 mei 2018 en daarna in periode tot 19 juni nog 4x
      Zelf opgelost door tegen het gasblok te tikken. Geantwoord op 14-9-2018 om 11:05

      Waardeer dit antwoord (62) Misbruik melden
    • Bij mij ook steeds foutmelding f28 f29 en f54. Vaillant al drie keer langs geweest, tweemaal gasblik vervangen en nu derde keer ook Venturi (weer begot nie wat dat doet). Momenteel geen problemen meer. Gelukkig nog garantie tot 2020.
      Vaillant service laat wel te wensen over in verband met afspraken... Geantwoord op 22-1-2019 om 14:56

      Waardeer dit antwoord (24) Misbruik melden
    • Ik sleutel beroepshalve veel aan vaillant, ik heb al meerdere malen gehad dat na de onderhoudsbeurt het gasblok het vertikte te doen. steeds tot nu toe het honeywell gasblok art vaillant 0020135144 vervangen, vaak net na de 2 jaar garantie termijn :(
      mvg Hans Geantwoord op 20-3-2019 om 23:58

      Waardeer dit antwoord (26) Misbruik melden
    • Mijn ketel heeft deze foutmelding eerst in 29 mei 2019 gehad.
      Met een paar tikken tegen het gasblok werkte hij weer.
      Nu 25 december weer dezelfde foutmeldingen f28 f29 f54. De ketel krijg ik soms nog wel aan door veel gas (vermogen) te vragen (warm water opwarmen) maar op de verwarming alleen krijg ik een ketelstoring. (laag vermogen). Laat vandaag 27-12 het gasblok/gasblik vervangen. Krijg het blok nu niet meer goed aan de gang. ook niet met tikken.... Geantwoord op 27-12-2019 om 10:48

      Waardeer dit antwoord (23) Misbruik melden
    • Betreft een Vaillant ecotec plus 34kW (6j oud): Het netsnoer is los geweest, hierdoor is de brander spanningsloos gevallen, de stekker is opnieuw ingestoken via een domino stekkertje (van 1 nr 2 stekkers). Bij het terug opstarten was de foutmelding F29 en F54 te zien op het display. Het leek erop dat de ontsteking van de brander niet slaagde, na de brander 8u spanningsloos te laten opnieuw gereset, via het vlammetje met streep door, en alles werkte terug. Onze installateur wist te vertellen dat dit mogelijk is door een omwisseling van Fase-neuter op de netspanning (AC spanning). Intern in de brander is deze gebruikt om een meting te doen met de aarding als referentie. Met als gevolg de storingen! Verrassend genoeg geen onderdelen moeten vervangen.

      Mvg Tim Geantwoord op 11-1-2020 om 08:53

      Waardeer dit antwoord (29) Misbruik melden
    • Wat betreft de Vaillant service : Ik zit al 3 dagen in de kou en geen warm water. Is al de 2e keer .
      Mijn dochter heeft een nieuwbouw gekocht met Vaillant ketel in . Werkte al van dag 1 niet .
      Grootste rommel op de markt en 0 service Geantwoord op 22-11-2021 om 13:12

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • heb foutmelding f54 in combinatie met f.28. Geeft hij aan .enkel kwam dit door de kapotte lager van de lucht ventilatie waardoor er weerstand onstaat en de systeem in beveiliging valt.en de gas afsluit om brand te voorkomen.als de ventilatie niet de juiste aantal toeren haalt krijg je deze melding.mocht de venliatie helemaal vastzitten dan krijg je een andere foutcode (weet zo niet even uit mijn hoofd) ik heb de ventilatie gedemonteerd een nieuwe lager erin gezet en voor 6 euro was ik klaar.wanneer je een tik op de gasklep geeft komt de ventilatie even los en draait ie weer maar voor hoelang dat weet je niet . Geantwoord op 13-9-2023 om 20:31

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info