• Ik heb een Vaillant VHR 18-22 C. Hoe kom ik van de geluidsoverlast af die deze ketel veroorzaakt? Hij hangt op zolder aan een ijzeren structuur tussen dak en vloer, niet tegen een wand. Ik heb veel last van een soort gezoem als er een meetfunctie plaatsvindt, maar ik weet niet precies wat de oorzaak is van dat geluid. Je hoort steeds twee keer kort na elkaar dat gezoem opstarten en wegsterven en meteen daarna nog een keer hetzelfde. Vooral 's nachts vind ik dat erg storend. Het is onafhankelijk van de warmtevraag; als de thermostaat heel laag staat en alle kranen dicht zijn gaat dat geluid gewoon door.

    Gesteld op 12-11-2015 om 02:02 in forum Vaillant VHR 18-22 C Misbruik melden
    • Hier hetzelfde probleem! Al zeker zo'n 8 x een monteur langs geweest maar nog steeds geen oplossing omdat hun het niet horen... uit welk jaar is je ketel? Die van ons uit 2004. Geantwoord op 24-12-2015 om 07:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • oh wat fijn dat er iemand antwoordt! Ik zit niet bij Feenstra maar bij AVM.

      Er is deze week weer een monteur langs geweest. Het geluid wordt veroorzaakt door een veer die wordt ingedrukt heeft hij me laten zien, in de driewegklep. Het gebeurde ieder half uur, dat gegeven verwees hem naar die veer! (Ik ben niet goed thuis in de technische terminologie, excuus!)
      Er is nu weer een nieuwe motorklep geplaatst met een langere 'omlooptijd' of zoiets. En de herrie is nu minder, maar dat is gebruikelijk als de monteur net langs is geweest. De ergste druk lijkt er een beetje vanaf te zijn. Er zit ook rommel in de leidingen, volgens die monteur, wat het geluid versterkt en er nog een extra hamergeluid aan toevoegt, maar verder is er niets aan te doen, zegt hij. :-(
      En ik krijg nog heel lang geen nieuwe ketel in dit huurhuis helaas....ik weet niet uit welk jaar precies, 2003 of 2004.

      Dank voor de reacties! Geantwoord op 24-12-2015 om 13:42

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Inmiddels is hier in maart een GESCHIKTE monteur langs geweest die wél verstand van zaken had. Hij heeft verschillende dingen vervangen, packing/cartridge (?) en dat heeft geholpen. Ik wist niet dat er ook monteurs zonder de benodigde diploma's naar je toe worden gestuurd, zoals hier eerder het geval was.
      Mijn complimenten voor de mensen die wél hart voor hun vak hebben en de mensen echt helpen! Geantwoord op 16-4-2016 om 10:40

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info