• Ik heb een probleem met een Vaillant Thermocompact VCW NL 242 E A25. Hij geeft wel warm water maar het CV gedeelte komt niet in. Alle zekeringen zijn goed. Als ik de microswitch met de hand indruk start de ketel wel. De microswitch wordt normaal bediend door een zwart plastic palletje (achter een soort regelblok) dat met een veer aan het chassis is verbonden. Wie heeft een suggestie hoe ik dit aan moet pakken

    Gesteld op 5-2-2015 om 19:52 in forum Vaillant VCW NL 242 E So 28 Misbruik melden
    • Hoi Ad,

      Ja de zekering op de basisprintplaat is ook goed. De microswitch wordt bediend door een watergestuurd regelblok. Kan het zijn dat er lucht zit in die stuurleidingen of misschien dicht geslibd? Geantwoord op 7-2-2015 om 12:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • dat is voor de warmwatervoorziening en die werkt. meet nou eerst thermostaat kabel door of maak een verbinding tussen 3 en 4 gr Ad Geantwoord op 7-2-2015 om 16:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • dat terugtrekveertje iets strakker zetten voor tijdelijke oplossing. Achter het genoemde stuurblok zit een drukstiftje dat afgesteld staat op 32 mm. Dit stiftje kun met een klein spiegeltje en een punttangetje eruit tillen en afstellen op 31 mm. Er kan verder niets gebeuren want er zit een membraam onder dat het stiftje door de waterdruk omhoog duwt, waardoor de microswitch wordt bediend. Dat de cv niet aanslaat na het nemen van warm water, komt omdat de tuimelaar niet voldoende terug komt in de basisstand.
      W.ervaringsdeskundige Geantwoord op 8-6-2015 om 20:24

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info