• ik wil zelf mijn e fiets van union afstellen
  wie kan mij hier mee informeren hoe dat moet?
  ik wil de trapondersteuning scherper afstellen ,wie weet hoe dat moet

  Gesteld op 30-4-2013 om 21:21 in forum Union Union Misbruik melden
  • Op de eerste plaats is het afhankelijk welke sesor wordt gebruikt.
   de rotatie sensor deze controleert of de trapas rond gaat en geeft daarna per omw. een 3 of meer pulsen af afhankelijk van de nokjes, ook wordt deze sensor bij de ketting tanden geplaatst, zodat iedere tand een puls geeft, hier door reageert de motor sneller omdat bij de minste draaing een puls komt voor aansturing. deze sensor geeft aleen de start van het elektrisch systeem, daarna zorgt een programmering hoeveel per/blokje aan watt wordt toegevoerd aan motor. dus je begrijpt alleen software matig eventueel in te stellen.niet met de sensor. deze ansturing hebben mestl de fetsen onder 2000 euro.

   de fietsen boven 2000 b.v. gazelle innergy of sparta en batavus ion hebben trapkracht sensors. deze reageren op de minste beweging, meestal geplaatst op de vork van achterwiel.
   spanning opde ketting door trapkracht zal de vork iets wringen en zal de sensor een signaal afgeven afhankelijk van trapkracht, dus de motor meer of minder worden aagestuurt, deze sensor is wel te verstellen maar bij minder dan 0.1 mm al reageren.
   je kunt de actieradius dan groter maken. als je dat goed doet dus telkens minimaal bewegen en kijken testen of de actieradius groter of kleiner wordt. mijn elektrische fiets union swift zo ingesteld was vooheen 60 km volle accu nu 90 km. ECO.
   gr. Jac
   Geantwoord op 16-7-2014 om 12:58

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info