• Er brand een rood lichtje op mijn decoder

    Gesteld op 28-6-2014 om 23:52 in forum UPC Mediabox Misbruik melden
    • ik kreegvan helpdesk van upc te horen dat dan waarschijnlijk de mediabox defect/stuk is dus beste is upc klantenservice te bellen en eventueel om nieuwe horizonmediabox te vragen en ook gelijk vragen dat de monteur die dan helemaal installeert incl de aansluiting op pc en eventueel andereapparaten zoals bv tablet/laptop/2de tv etc etc zodat je zeker weetdat alles gewoon goed is aangesloten en ook daadwerkelijk werkt en monteur letterlijk alles laten installeren en instellen.ik heb namelijk al hele tijd de meest gekke dingen die er gebeuren op mijn mediabox van horizon en kan ondertussen de reset en fabrieksinstellingen herstel dromen.nu krijg ik monteur die nieuwe box meeneemt en die zal en gaat alles aansluiten en instellen want ik werd en word er ondertussen helemaal gestoord van. maar we betalen wel elke maand behoorlijk hoog bedrag om hetgeen te krijgen dat men aanbiedt dan moet upc er ook voor zorgen dat alles naar behoren werkt en niets minder dan dat!!!!!!! dus als er meerder dingen mis zijn en dat ook al meerdere malen is geprobeerd te herstellen cq te verhelpen maar toch niet is gelukt gewoon om nieuwe mediabox vragen met monteur die alles zal aansluiten en instellen. veel succes Geantwoord op 23-9-2014 om 16:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info