• Is het normaal dat als de batterijen leeg zijn de thermostaat constant de verwarmingsketel blijft aansturen? Deze nacht stonden de radiatoren zeer heet en de display flikkerde (lege batterijen dus). Is er een mogelijkheid om deze hierbij af te schakelen?
    Thx!

    Gesteld op 12-9-2019 om 13:05 in forum Theben RAM 811 Top - 811 9 901 Misbruik melden
    • Ja, dit is bewust zodat bij lege batterij de verwarming blijft werken zodat in de winter de buizen niet bevriezen. Dat zou volgens Theben erger zijn dan dat je tijdens je vakantie in de zomer de waarde van je huis wegstookt en mogelijk het huis zelf af fikt. Voor mij nooit meer een Theben dus, maar of een hele eenvoudige mechanische, of eentje die functioneert op de stroom die de ketel zelf levert en dus of altijd werkt, of bij stroomuitval allebei niet. Het is mij namelijk tweemaal in de zomer overkomen dat de ketel dag en nacht 2 weken lang heeft lopen stoken. Ik had met de financiele gevolgen ervan een nieuwe ketel kunnen kopen, laat staan aan betere thermostaat. Die stelletje hoogbejaarde LTS techneuten bij Theben hadden op z'n minst het gedrag instelbaar kunnen maken of mechanish element kunnen toevoegen zodat de temperatuur zonder batterij rond 15 graden blijft en alleen wordt overruled bij stroom. Ik bedoel, een thermostaat dat op batterijen werkt zal regelmatig te maken hebben met een lege batterij. Dus daar mag je best wat langer over nagedacht hebben. Geantwoord op 29-12-2020 om 14:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info