• Beste mensen in dit forum. Ik heb al een aantal x gezien dat er klachten zijn over inhouden, geen kracht hebben, niet stationair lopen, etc.
    Nu heb ik toevallig v/d week een sym symphony sr 50 gekocht met slechts 1200 km op de teller uit 2016. Verkeerd echt in absolute nieuwstaat en ben er ook erg blij mee. Dus lekker aan de rit zou je denken:). Nou dat klopt wel voor 60 km en daarna niks meer. Hmmm oke? Even denken waar was het ook alweer mee begonnen? Ik ging hem ophalen en deed een proefrit. Tijdens de proefrit viel hij uit als ik bijna stilstond na het rijden. Dus je zou denken even stationair af stellen. Dus thuis een beetje afgesteld en goed om verder te gaan. De volgende dag 40 km gereden en begon steeds vaker af te slaan. Ojee heb ik een kat in de zak gekocht?  Nog een stukje mee gereden en sloeg elke keer af. Nog net thuis gekomen ben ik op onderzoek gegaan.
    Nu bij koude start slaat hij even aan, loopt op in hoge toeren om vervolgens zachtjes terug te lopen en af te slaan. Oke? Je zou denken benzine in de vlotterbak wat niet aangevuld wordt. Dus vacuüm systeem testen om de werking van de benzinekraan te checken. Die werkt. Filter in de tank en in leiding gecheckt, ook goed. Caberateur erachter weg en sproeiers checken. Ook goed. Membraam in de carberateur gecheckt, ook goed. Toch voor de zekerheid een andere caberateur geprobeerd. Ook geen resultaat. Dus terug naar origineel. Luchtfilter gecheckt, ook goed. Oke, dan is het dus geen aanvoer probleem. Dan gaan we verder kijken bij de verbrandingskamer. Bougie en bekabeling gecheckt, ook goed. Hoe staan de kleppen? De inlaat en de uitlaat kleppen horen volgens het technisch handboek van de symphony 50 sr en st op 0,05mm te staan. Dus dop van de kop af en de ontsteking op tijd gezet. Nu de ruimte te checken op de inlaat. Keurig op 0.05mm. Nu de uitlaat.....hallo! Daar past echt helemaal niks tussen. Staat veel en veel te strak. Oke we stellen hem nu naar 0,05mm. Zetten alles weer ik elkaar en testen het starten. 1 tik en hij loopt. Even een proefritje doen.... ding rijd heerlijk. Loopt perfect. Zonder gasgeven starten, loopt perfect stationair, en klinkt gezond. Blij maar nog niet tevreden. Tijd om er eens iets dieper in te duiken. Het blijkt zo te zijn dat er voor bepaalde euro 3 motoren een terugroep actie is geweest met betrekking tot de cilinderkop. In iedergeval bij symphony sr en st 50cc. Dit omdat de uitlaatklep de neiging kan hebben om elke x van tijd te lopen. Dus heb je 1 van de bovenstaande symptomen dan zou ik als eerste de kleppen checken. Suc6 met sleutelen.
    Mvg Bas

    Gesteld op 15-9-2021 om 16:51 in forum Sym Symphony SR Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info