• Ik heb recent een scooter gekocht. nu was het lampje van mijn olie peil rood waarop ik het olie peil had deze was 1 streepje. Vervolgens bleef lampje rood lange tijd waarop ik reageerde met meer olie bij te vullen.
    Nu kwam ik recent hier tegen dat je knopje kan omzetten naar groen en dat hij na 500 km weer rood springt. nu had ik echter veel te veel olie in de scooter gedaan, gelukkig ben ik maar 3min ofzo gaan rijden voordat ik stopte bij tankstation en er achter kwam dat dit veel te veel was. Ik heb daar een aantal olie er uitlaten lopen omdat hij gezien naar binnen bijna tot rand vol zat. Nu lees ik echter dat te veel olie schadelijk is voor luchtfilter etc..de scooter werkt verder nog prima en heb daarbij aardig wat olie eruit gegooid.

    Is mijn scooter verder beschadigt of moet er iets verschoont worden door mijn olie actie? Verder lukt het mij niet om precies het olie peil af te lezen zag namelijk niet echt duidelijk hoevol hij zit, moet de olie gemeten bij stilstand of na dat de motor een tijdje loopt. Bedankt !

    Gesteld op 1-8-2016 om 22:16 in forum Sym Mio 50 Misbruik melden
    • nu was het lampje van mijn olie peil rood waarop ik het olie peil had gemeten en deze was 1 streepje. * (correctie)

      En de olie pijl was niet meer af te meten na dat ik er te veel olie in had gegooid. Geantwoord op 1-8-2016 om 22:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo,
      ik had ook dat zelfde probleem ..... en het is geen probleem !!!!
      het is geen lichtje , maar iets dat je terug naar groen kan drukken.
      er zit namelijk een klein gleufje ongeveer 2 cm onder je km teller.
      steek daar je contact sleutel in en beweeg wat ,daar is een klepje waar je het kan veranderen van rood naar groen . dat rood/groen plaatje is er om er u aan te herinneren dat je af en toe je olie moet controleren
      grt pierre Geantwoord op 8-8-2016 om 08:15

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info