• Heb vandaag deze usb adapter gekocht. Drivers en Utility geïnstalleerd op een Acer desktop PC. Windows 7 64bit. Adapter wordt als wlan device netjes geïnstalleerd, te zien in apparaatbeheer. Helaas kan ik geen verbinding maken: er zijn geen verbindingen beschikbaar. Op mijn laptop op dezelfde plaats zie ik tenminste 25 netwerken, waaruit ik kan kiezen. Dus zijn ze wel degelijk aanwezig. De OPS knop ingedrukt. Maar geen netwerken worden zichtbaar. Bij het laten opsporen van de problemen krijg ik in detail de volgende foutmelding: de IP protocolstack kan niet automatisch worden gebonden aan de netwerkadapter.
    De LAN netwerkadapter daarna uitgeschakeld. USB software verwijderd en weer geïnstalleerd, maar opnieuw geen verbindingen beschikbaar.
    Het zou toch simpel moeten zijn? Wat gaat er mis?
    Ik hoop snel een antwoord van u te krijgen, want de desktop is hierdoor voor internet en thuisnetwerk niet meer bruikbaar.
    Met dank voor uw verwachte hulp.
    Freek Kosters

    Gesteld op 30-11-2014 om 17:44 in forum Sitecom wireless usb adapter 300n Misbruik melden
    • Exact hetzelfde probleem.
      Ik heb zaterdag 10 jan 2015 de Sitecom wla-2100 usb wlan adapter gekocht. Hetzelfde probleem op een Asus laptop met Win7 64bit. Merkwaardig detail: na enkele installatiepogingen kan ook de interne wifi adapter geen netwerken meer detecteren. Ik denk dat er een generieke instelling verkeerd is gezet, maar welke?
      Beide adapters (intern en usb) zijn volgens het netwerkcentrum correct geïnstalleerd en hebben geen conflicten maar bij 'verbindingsmogelijkheden' geen internettoegang. Bij 'netwerkcategorie' staat ook geen omschrijving particulier of openbaar maar ik weet niet hoe ik daar particulier kan krijgen wat een voorwaarde is om de bevriende netwerken te kunnen zien. De foutmelding is 'geen netwerken beschikbaar' maar de foutoplossing geeft geen enkele oplossing. Gelukkig heb ik ook een bedrade verbinding die het gewoon doet. Ben benieuwd naar de oplossing.
      Boudewijn Surie Geantwoord op 16-1-2015 om 18:55

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info